הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יכול להמשיך להתאמן? עצות בבקשה

• פותח/ת השרשור yoska
  • פורסם בתאריך

yoska

משתמש מתחיל
160
8
נק' מוניטין:
-28
160
8
שלום, אני בן 16 וחצי ואני סובל מכאבי גב וברכיים כבר הרבה זמן.
אני רץ כבר שנה וחצי, ומתאמן במכון 4-5 חודשים.
בגב יש לי מבנה בעייתי, עקמת קלה, ואיזה דיסק בגב התחתון ש"בורח לו החוצה" בזמן מאמץ כבד, לוחץ על העצבים, קיצר לא הכי נעים.
בברכיים בגלל שרצתי בלי מדרבים כל כך הרבה, והמבנה שלי בדרך לא משהו, יש לי גם כאבי תופת בזמן האחרון, ולצערי אני כנראה יצטרך לעשות ניתוח...
הייתי בפיזיותרפיה אבל זה לא כזה עוזר...

קיצר אני מתאמן במכון כבר 4 חודשים, לא הכנסתי תרגילים כבדים סזגנון SS כדי לא להעמיס על הגוף יותר מידי, התוכנית שלי בנויה בתרגלים בסיסיים כדי לא להיפצע הרבה, והתרגיל היחידי הכבד שאני עושה הוא בנץ' , בעבר גם לג פרס שהפסקתי בגלל תרגילים.
רגליים אני לא עושה כי זה לא שווה את הכאבים.

היום הייתי אצל אורטופד שמטפ בעיקר בספורטאים, מנוסה מאוד (יש לו כמה מטופלים אלופי הארץ בסוגי ספורט שונים), קיצר הוא אמר לי בכלליות שבברכיים אני אולי אצטרך לעשות ניתוח,
בנוסף הוא אמר שעבודה עם משקל חיצוני (משקולות) גורמת ללחץ תוך בטני, ושהגוף מנסה להרים את המשקל במיוחד אם זה משקלים גבוהים, זה יוצר לחץ על החוליות וזה יכול לדפוק לי את הגב עוד יותר... ולגרום לפריצות דיסק

אני לא יודע מה לעשות, להמשיך להתאמן, לא להמשיך? לעבוד רק בנץ' פרס ומתח בשביל כל הפלג גוף עליון? שהגב כמה שפחות בלחץ בהם?, לעבוד רק משקל גוף?

בנוסף, יעזור אם אני יעבוד על תרגילי ליבה כדי לחזק כמה שיותר את חגורת הבטן? תריגלים בסגנון של בטן סטטי?

אשמח לעצות.
תודה

עריכה:
תוכנית AB בסגנון הבא תתאים לי? כאשר כל התרגילים הם בשכיבה או ישיבה ככה שיש תמיכה לגב?
בנץ' פרס
בנץ' פרס חיובי

לחיצה צרפתית
לחיצה צמודה

הרחקת כתפיים שכיבה על הגב
הרחקת כתפיים שכיבה על הבטן
(כתף קדמית ואחורית)

מתח

זוקפי גב (או שלא מומלץ)

פטישים בישיבה
כפיפות בישיבה

נערך לאחרונה:
גם לי יש בעיות בברכיים, קרע במיניסקוס כנראה לפי מה שהאורטופד אומר...

בכל מקרה אני ממשיך להתאמן, מה שכן אם טיפה כואב אני ישר מפסיק...

אם יש משהו שלמדתי מכל הפציעות שיש לי זה שאם יש ולו טיפה של כאב ישר להפסיק, וגם שתמיד תמיד שליטה במשקל וטכניקה נכונה יותר חשובים מלהרים עוד קצת... כי זה מה שדפק אותי... הרצון להשיג הכל ומהר, ולקפוץ קדימה מדי...

• פותח/ת השרשור
אגב
היום יצאה לי הברך מהמקום ושהלכתי כל כמה צעדים פשוט התנועה של הרגל התעוותה... כאבים חזקים לאללה...
מה שהכי מפחיד זה שאחרי כל הסבל של ההגעה הביתה מבית הספר יכלתי לתפוס את הפיקה ופשוט להזיז אותה, היה נראה כאילו שום דבר לא תופס אותה

למישהו יש טיפים מה אני יכול לעשות בינתיים? לנוח או ללכת כמה שיותר? לחבוש? לקבע?
תודה רבה שבת שלום

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית