הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לקחתי את עצמי בידיים..

• פותח/ת השרשור dahol
  • פורסם בתאריך

dahol

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
טוב אז ככה, אני בן 28. הגובה שלי הוא 176-177 משקל כרגע 77
רקע..
שהייתי צעיר יותר עוד איכשהו שמרתי על עצמי,אבל אף פעם לא ממש שמרתי על עניין השרירים כדי שיהיה משהו.עד לפני 3 שבועות עשנתי בערך קופסא ליום- לפעמים פחות. זה היה במשך כמעט 8 שנים מסוף הצבא. במשך ה8 שנים האלו אני לא ממש עשיתי כושר די בטלן הייתי קורא לזה.אף פעם לא שמרתי על אוכל, וכמעט אף פעם לא אכלתי ירקות וגרוע מזה שתיתי המון המון קולה, הייתי אומר שזה היה משהו כמו בקבוק ליטר וחצי ביומיים. כמובן שמים לא שתיתי כמעט בכלל. הרבה ארוחות של סתם לנגב פיתה עם חומוס.. הבנתם את המצב.

אמרתי עד לפני 3 שבועות מפני שפשוט החלטתי לקחת את עצמי בידיים. אני הפסקתי לעשן ואמנם לא בדיוק בניתי תפריט שכתוב על דף אבל קראתי קצת והתחלתי להתאים את התזונה להפסקת עישון והתחלת כושר ואני הפסקתי לאכול דברים מיותרים חישבתי הוצאת קלוריות והכל. התחלתי לאכול ארוחות מסודרות אפילו ארוחות ביניים (כן כן לא היה לי את זה ) ומשהו מאד טוב שקרה לי זה שפשוט פתאום קולה כבר לא טעימה לי ומאז אני שותה רק מים אפילו מקפיד על 2 ליטר ביום (קראתי שזה טוב לחילוף חומרים ואני בהפסקת עישון אז זה טוב למניעת השמנה). וגם אני אוכל הרבה מאד ירקות פתאום, ממש שינוי של 180 מעלות. לחם מחיטה מלאה במקום פיתות. ושומר על מאזן קלוריות שלילי כדי לרזות טיפה (ספרתי שזה פחות), אבל לא מגזים.

וכן, התחלתי להתאמן בחדר כושר. (היה לי פעם מנוי שלא השתמשתי בו) עכשיו עשיתי חדש ואני משתמש גם משתמש וזה עושה לי ממש טוב.
כן יש לי כרס כתוצאה מבטלנות מרובה חוסר תזונה מתאימה ועישון אני מניח. אחוזי השומן שלי הם יחסית גבוהים. אין לי מסת שרירים בכלל חוץ מברגליים ודי יפה בבטן שלא רואים בגלל הכרס.
מה שאני עושה היום בחדר כושר זה 40 דקות אליפטי (אני מגיע עד רמה 8-9) זה האירובי שלי, ריצה לא הכי טוב לי לרגליים.
ואז יש לי תכנית שבעקרון היא עבודה על כל הגוף- אין לי תכנית שיום אחד אני עושה רק רגליים ויום אחד רק ידיים וכו' אתם יודעים על מה אני מדבר.
משהו כמו 10-12 חזרות משקלים שמתאימים לי.

אז קודם כל ספרתי את הסיפור כדי שתלמדו ממני- לא טוב לעשן ולהזניח את הגוף
ולהגיד לכם שזה התחיל להצליח חלקית ובשלושה שבועות ירדתי איזה קילו קילו וחצי (אני מניח שזה קשור מאד לקולה והמים ולכל התזונה שהתאמתי)

ולשאול שתי שאלות:
האחת, אני לא בדיוק קורא לזה תהליך חיטוב כי אין מה לחטב ואין שרירים שיראו כל כך אח"כ אבל עדיין אני חייב להוריד במשקל תוך כדי תכנית האימון הזו השאלה היא, האם התכנית שאני מתאמן עכשיו עוד יכולה לגרום לזה שהשרירים כן יתחזקו וכן יראו קצת משהו אחרי שאני אתחטב? כי בכל זאת לא היה כלום ועכשיו אני מתאמן אז השרירים כן מקבלים קצת.
אני מניח שזה נקרא עליה קטנה במסה בזמן חיטוב..( קראתי ואני יודע שזה קשה אבל המצב שלי שונה)
רק לציין שאין לי מטרה להתנפח.. רק שיהיה גוף קצת יותר יפה ובגלל זה לא התחלתי להעלות מסה. רציתי לרזות ולהוריד את הכרס.

וגם מצטער מאד על החפירה.. היה חשוב לי ההקדמה שתבינו את המצב.

כל הכבוד על השינוי, בתור מתאמן מתחיל אני מאמין שתצליח להתקדם במסת שריר גם בתקופת החיטוב (ככה זה היה לפחות אצלי, כשהתחלתי להתאמן ירדתי 10 קילו ובמקביל העלאתי משמעותית את המשקלי עבודה בתרגילים והתחזקתי, וגם הגוף קיבל צורה), תבנה לעצמך תפריט עם גרעון שלילי לא גדול מדי עם מספיק חלבון ולא תהיה לך בעיה.

כל הכבוד על השינוי
בתור מתאמן מתחיל אתה יכול לראותעלייה במאסת שריר ולרדת באחוזי שומן כמו שאמרו אבל זה רק להתחלה וזה לא יהיה קבוע...
ישנם מדריכים בפורטל שיעזרו לך לבנות תפריט חיטוב נכון
http://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
תוכל להעלות את התפריט לביקורת אח"כ ולקבל עליה חוות דעת.
לגבי תכנית אימונים אם אתה מעוניין לקבל עזרה רק תגיד
אבל אני לא ממליץ לעשות אירובי על ההתחלה בחיטוב.
בהצלחה (אם אתה מגיב להודעה שלי,צטט אותה,ואז אניאראה שהגבת עליה)

• פותח/ת השרשור
כל הכבוד על השינוי
בתור מתאמן מתחיל אתה יכול לראותעלייה במאסת שריר ולרדת באחוזי שומן כמו שאמרו אבל זה רק להתחלה וזה לא יהיה קבוע...
ישנם מדריכים בפורטל שיעזרו לך לבנות תפריט חיטוב נכון
תוכל להעלות את התפריט לביקורת אח"כ ולקבל עליה חוות דעת.
לגבי תכנית אימונים אם אתה מעוניין לקבל עזרה רק תגיד
אבל אני לא ממליץ לעשות אירובי על ההתחלה בחיטוב.
בהצלחה (אם אתה מגיב להודעה שלי,צטט אותה,ואז אניאראה שהגבת עליה)

קודם כל תודה לך שהגבת וגם לראשון שהגיב. אז תודה לכם.
בעקרון אני עושה אירובי כדי להכנס גם לכושר וגם כי זה נחמד לי עם מוזיקה אז נראה לי זו דרך שאני אוכל להתמיד בזה אז אני ממשיך.
לגבי המסה, הנחתי שזה יהיה ככה ושלא יגדל לי רמבו על ההתחלה 😃 כרגע אני פחות מקצועי מכם ודי טוב לי אבל ברור לי שאני אהיה חייב לשנות בסופו של דבר כדי לא להתקע.

כרגע מה שאני אוכל:
בוקר- יוגורט לפעמים עם פרי
ארוחת עשר-סנדביץ חיטה מלאה עם פסטרמה ומיונז לייט או ביצה עם עגבניה ומלפפון או גבנ"צ ומלפפון. וירקות בצד ( חח במקום הסגריות אני לוקח כל הזמן גמבות ומלפפונים)
צהריים- מנת חלבון ובערך כוס כוס וחצי פחמימות כאשר מנת חלבון זה בין 150-200 גרם (חזה עוף וכאלו.) וסלט ירקות
ארוחת ארבע- בדרך כלל פרי או יוגורט אם קצת יותר רעב אז סנדביץ קל
ארוחת ערב-סלט טונה עם 2 פרוסות לחם וטחינה או 2 ביצים 2לחם וסלט וקצת אבוקדו
לילה-לא בדיוק יוצא תמיד אבל נישנוש קטן שמתאים.
שותה כרגע רק מים. ואני מודה, לא ספרתי קלוריות אבל זה מתאים לתפריט שראיתי זה בערך 1500-1700קלוריות רק שאני מגוון קצת לא תמיד זה יהיה סנביץ אלא לפעמים תחליף.. כאשר בימים של אימון אני מוסיף בננה חצי שעה לפני אימון וקפה או פרוסה עם דבש וקפה וישר ישר אחרי אימון תאנה מיובשת או משמש מיובש ואחרי זה ארוחת ערב כמו שמתואר.

לגבי האימונים כרגע זה 40 דקות אליפטי אירובי עצימות עולה ז"א מתחיל מרמה נמוכה ומעלה. בסוף עושה 5 דקות של הרגעת מערכות.

משקולות אני פחות עושה, יוצא יותר על מכונות.
כל הסטים הם 3*12
חתירה מכונה
לחיצת חזה מכונה
פרפר
פולי
בטן אני עושה בשיפוע 20*3 ידיים על מצח ועולה
ליד קדמית אני עושה מוט w כזה יושב על ספה שתומכת את הידיים (אתם מכירים) זה אני עושב 10*3 5 קילו כל צד (חלש אין מה לעשות)
הרגליים שלי חזקות והאליפטי שאני עושה עובד עליהן טוב אז אני לא עושה משקולות לרגליים (יש גם בעיות בסחוס אני עדיף שלא)
זהו, ככה נראה אימון שלי, אני צריך להוסיף לאלכסונים אני סתם מתעצל.
יש לי תרגיל פשיטת כתפיים אבל משום מה אני לא עושה אותו.

ושוב, תודה 🙌

קודם כל, סחתיין על הפסקת העישון - אחרי 8 שנים קופסא ליום, ולהפסיק במכה, בטוח לא קל. אל תתייאש.

התפריט שלך נראה בסדר, אתה לא מדייק בכמויות אז הייתי אומר שהוא יותר בסביבות ה2000 קלוריות מאשר 1500.

בנוגע לאימון - קח את אחת התוכניות לחיטוב מהפורטל, ותעשה את האירובי לאחר האימון.

אתה תהיה בסדר, בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית