ייעוץ אימונים לקראת יום סיירות

angelawake

משתמש מתחיל
14
1
נק' מוניטין:
1
14
1
שלום אני עכשיו בתקופה של לקראת ימי סיירות גיבושים של הצבא וכו .. עד עכשיו הייתי אחד שרץ למרחקים ארוכים ריצות של 8-12 בקצב לא רע (אני מסוגל לרוץ 10 ב42 דקות) עכשיו היה לי מבחן 80 מטר בביה"ס ופשוט הייתה לי תוצאה גרועה מאוד אני לא זוכר כמה משהו בסביבות ה12 שניות (באותו יום רצתי לפני ריצה ארוכה ולא הספקתי לאכול מכיוון שלא ידעתי על המבחן ) אבל זה דיי הביא לי סטירה בפנים מכיוון שאם אני מפשל כאן מה יקרה ביום הסיירות עם דיונה ? אני התחלתי לעשות סקוואטים ובכלליות לעלות במסת השריר עכשיו האם הסקוואט יכול לשפר לי את הספרינטים ? בנוסף שיניתי את סגנון הריצות שלי ובמקום לעשות רק ריצות ארוכות אני עושה אותן על שיפוע כאילו ריצה של חצי שעה נניח על שיפוע 2-3 ובנוסף מנסה לדחוף ספרינטים שיש זמן זה גם יעזור או שריצות אלו ייתנו אותו אפקט של ריצה רגילה ?

תקרא קצת בלוג שלו זה יכול לעזור לך הוא התאמן ליום סיירות: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=25510

בעיקרון יש לך ביום סיירות ריצת 2000 וספרינטים בדיונות פחות או יותר ממה שהבנתי אז ריצות ארוכות של 10 קילומטר לא ממש יעזרו לך שם.
תקרא גם באשכול הזה יש מידע על ריצות שיכול להועיל לך: http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=25611&highlight=%E0%E9%F0%E8%F8%E5%E5%EC%E9%ED

כושר לא כושר, בכל מקרה אחרי חצי שעה כולם גמורים והוכשר לא בא לידי ביטוי אלא הכח רצון.

אז יופי מי שבכושר יתעייף אחרי 10 ספרינטים ומי שלא אחרי 4 ספרינטים.

בכל מקרה מצליח מי שרוצה ולאוו דווקא מי שבכושר.

למומין טרול-וואלה לא מסכים
ברור שרצון זה חלק מאוד חשוב, ואפילו הכי.
אבל כושר בא לידי ביטוי באופן משמעותי...
אם אתה סוגר אימון של 12 סטים 30 30 , יהיה לך הרבה יותר קל להתאושש מהספרינטים שם מאשר מישהו שלא חווה ספרינטים ורק רץ ריצות ארוכות למשל.

נכון אחרי הספרינט ה4, הקצב יורד משמעותי, אבל הקצב של מישהו בכושר ירד הרבה פחות מאשר הקצב של מישהו לא בכושר.

אם אתה סוגר אימון של 12 סטים 30 30 , יהיה לך הרבה יותר קל להתאושש מהספרינטים שם מאשר מישהו שלא חווה ספרינטים ורק רץ ריצות ארוכות למשל.

נכון אחרי הספרינט ה4, הקצב יורד משמעותי, אבל הקצב של מישהו בכושר ירד הרבה פחות מאשר הקצב של מישהו לא בכושר.

זה שהתאוששות תהיה יותר טובה זה אני מסכים, אבל זה על הנייר.

אף 1 לא מספיק פסיכי בשביל לעשות אימונים שדומים ליום סיירות לפני היום סיירות, לכן זה לא משנה איזה אימון תעשה אתה תהיה גמור בדיוק באותה מידה, אם לא אחרי 10 דקות אז אחרי 15.

מה שאתה טוען נכון תאורטית, במציאות זה לא יחזיק.

• פותח/ת השרשור
אני יודע שהמון זה מנטאלי אבל לפחות אני רוצה למצות כמה שאני יכול את הכושר בכדי להעלות את הסיכויים שלי לעבור

בכל מקרה אתה טוחן פה מים ,בשורה תחתונה מי שיעבור יום סיירות זה מי שירצה לעבור ולאו דווקא זה שיש לו כושר

זה שהתאוששות תהיה יותר טובה זה אני מסכים, אבל זה על הנייר.

אף 1 לא מספיק פסיכי בשביל לעשות אימונים שדומים ליום סיירות לפני היום סיירות, לכן זה לא משנה איזה אימון תעשה אתה תהיה גמור בדיוק באותה מידה, אם לא אחרי 10 דקות אז אחרי 15.

מה שאתה טוען נכון תאורטית, במציאות זה לא יחזיק.
איפה אתה חי?
חבר'ה, למי שמתעסק ומבין בענף הרחב הזה שנקרא ריצה, אתם נשמעים טרולים בדיוק כמו החבר'ה שבאים לפה ואומרים לא לאכול יותר מ30 גרם חלבון בארוחה. אתם מדברים על דברים שאין לכם חצי דבר בהם, ואומרים שטויות. סלחו לי על ההתבטאות. מטאפורה טובה היא מה שרשום במאמר "תוספי תזונה על סטרואידים" (אם אני לא טועה). כשאתם שומעים (במקרה הזה את עצמכם) משהו מסויים, שאלו את עצמכם:"האם זה גורם לגיחוך בקרב מי שמבין בתחום?". והתשובה היא חד משמעית - כן.
הבעייה במה שאתם אומרים היא שורשית וזה בעייה להסביר לכם את זה על רגיל אחת כמו שזו בעייה בשבילכם להסביר על רגל אחת איפה הטעות של מישהו שאומר לכם לא לאכול יותר מ30 גרם חלבון בארוחה (כי כמובן, גם אם תסבירו ותשכנעו אותו שהוא טועה פה - זה לא ישנה את העובדה שהוא ימשיך לחשוב ולפעול לפי מיתוסים נוספים, ולמעשה הבעייה היא הבסיס ולא המיתוס עצמו).

אבל אני אהיה "נחמד" 😃

1. לא, לא "הכל בראש" - ואין דבר כזה. זה לא מקרי, אפילו לא קצת, ש90% מהחבר'ה שעוברים גיבוש שייטת הם אתלטים (בין אם טבעיים או לא) ברמה גבוהה, ואפילו אסתכן ואומר גבוהה מאוד.

2. לא, אין דבר כזה "כולם מתעייפים מתישהו ואז זה רק בראש השאלה היא רק מתי" - יש כאן נושא של התאוששות. "כולם מתעייפים" זה כללי. אדם בכושר ירוד יתעייף ביום סיירות אחרי גג 5 ספרינטים וכל גופו יתחיל להתחמצן, הוא יחווה סחרחורות, ירצה להקיא ולא יתפקד. אדם בכושר גבוה, גם יתעייף אחרי 5 ספרינטים (תלוי באורך שלהם, בעצימות וכו'), אבל הוא לא יחווה את התופעות האלה. גם לא אחרי 20 ספרינטים. כנראה שאף פעם הוא לא יחווה את התופעות האלה. ה"תופעות" שהוא יחווה יהיו דופק גבוה (קרוב למקסימלי - זה סבל גדול אבל זה לא קרוב למה שהבחור עם הכושר הירוד חווה) והאטה בקצב. עכשיו תבחר איפה אתה רוצה להיות.

3. "אף 1 לא מספיק פסיכי בשביל לעשות אימונים שדומים ליום סיירות לפני היום סיירות" - מצטער לומר לך, אתה חי בסרט מטורף. כל אצן \ שחיין \ רוכב \ טריאתלט ממוצע ומעלה מתאמן בעצימויות גבוהות בהרבה ממה שיש ביום סיירות. יום סיירות הוא לא קשה כמו שאתה חושב. הוא בעיקר מפחיד, זה הכל. כן, צריך להתאמץ, אבל מי שמגיע עם כושר גופני טוב וביטחון עצמי ימצא אותו כהרבה פחות קשה ממה שהוא ואתה חושבים.

כמובן שהרשימה יכולה להמשך עוד כמה עמודים לפחות.

מצטער על דרך ההתבטאות, זה לא אישי נגדך ואני לא מוריד מהערך \ ההבנה שלך בענף שבו אתה עוסק (פיתוח גוף \ פאוורליפטינג \ משהו דומה), אבל אני מניח שכמו שזה מרגיז אותך שאנשים באים וזורקים מיתוסים משנות ה60 על התחום שלך מבלי שיש להם ידע מינימלי, ככה זה גם מרגיז אותי 😃

PEACE 😉

איפה אתה חי?
חבר'ה, למי שמתעסק ומבין בענף הרחב הזה שנקרא ריצה, אתם נשמעים טרולים בדיוק כמו החבר'ה שבאים לפה ואומרים לא לאכול יותר מ30 גרם חלבון בארוחה. אתם מדברים על דברים שאין לכם חצי דבר בהם, ואומרים שטויות. סלחו לי על ההתבטאות. מטאפורה טובה היא מה שרשום במאמר "תוספי תזונה על סטרואידים" (אם אני לא טועה). כשאתם שומעים (במקרה הזה את עצמכם) משהו מסויים, שאלו את עצמכם:"האם זה גורם לגיחוך בקרב מי שמבין בתחום?". והתשובה היא חד משמעית - כן.
הבעייה במה שאתם אומרים היא שורשית וזה בעייה להסביר לכם את זה על רגיל אחת כמו שזו בעייה בשבילכם להסביר על רגל אחת איפה הטעות של מישהו שאומר לכם לא לאכול יותר מ30 גרם חלבון בארוחה (כי כמובן, גם אם תסבירו ותשכנעו אותו שהוא טועה פה - זה לא ישנה את העובדה שהוא ימשיך לחשוב ולפעול לפי מיתוסים נוספים, ולמעשה הבעייה היא הבסיס ולא המיתוס עצמו).

אבל אני אהיה "נחמד" 😃

1. לא, לא "הכל בראש" - ואין דבר כזה. זה לא מקרי, אפילו לא קצת, ש90% מהחבר'ה שעוברים גיבוש שייטת הם אתלטים (בין אם טבעיים או לא) ברמה גבוהה, ואפילו אסתכן ואומר גבוהה מאוד.

2. לא, אין דבר כזה "כולם מתעייפים מתישהו ואז זה רק בראש השאלה היא רק מתי" - יש כאן נושא של התאוששות. "כולם מתעייפים" זה כללי. אדם בכושר ירוד יתעייף ביום סיירות אחרי גג 5 ספרינטים וכל גופו יתחיל להתחמצן, הוא יחווה סחרחורות, ירצה להקיא ולא יתפקד. אדם בכושר גבוה, גם יתעייף אחרי 5 ספרינטים (תלוי באורך שלהם, בעצימות וכו'), אבל הוא לא יחווה את התופעות האלה. גם לא אחרי 20 ספרינטים. כנראה שאף פעם הוא לא יחווה את התופעות האלה. ה"תופעות" שהוא יחווה יהיו דופק גבוה (קרוב למקסימלי - זה סבל גדול אבל זה לא קרוב למה שהבחור עם הכושר הירוד חווה) והאטה בקצב. עכשיו תבחר איפה אתה רוצה להיות.

3. "אף 1 לא מספיק פסיכי בשביל לעשות אימונים שדומים ליום סיירות לפני היום סיירות" - מצטער לומר לך, אתה חי בסרט מטורף. כל אצן \ שחיין \ רוכב \ טריאתלט ממוצע ומעלה מתאמן בעצימויות גבוהות בהרבה ממה שיש ביום סיירות. יום סיירות הוא לא קשה כמו שאתה חושב. הוא בעיקר מפחיד, זה הכל. כן, צריך להתאמץ, אבל מי שמגיע עם כושר גופני טוב וביטחון עצמי ימצא אותו כהרבה פחות קשה ממה שהוא ואתה חושבים.

מצטער על דרך ההתבטאות, זה לא אישי נגדך ואני לא מוריד מהערך \ ההבנה שלך בענף שבו אתה עוסק (פיתוח גוף \ פאוורליפטינג \ משהו דומה), אבל אני מניח שכמו שזה מרגיז אותך שאנשים באים וזורקים מיתוסים משנות ה60 על התחום שלך מבלי שיש להם ידע מינימלי, ככה זה גם מרגיז אותי 😃

PEACE 😉

אתה טועה אבל אם זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך אז אני מוכן להגיד שאתה צודק

גודל ההכרעה גבוה מאוד גם בכושר הגופני וגם בכוח ברא בכל מה שקשור לגיבושים.
זה נכון שאנשים עם כושר חזק יתעייפו פחות מהר, אין וויכוח, אבל גם הם יתעייפו, זה כל הקטע בגיבושים- להגיע למצב שכל מי שבא להתגבש , בין הילד הכי בטטה לילד הכי סוס , כולם יתעייפו בלי יוצא מן הכלל.
וחוץ מזה , הכושר הוא גורם מכריע בשביל לסיים את אותו גיבוש אבל בהכרח לא הגורם המכריע בשביל לעבור אותו להתקבל ליחידה שאלייה התגבשת

איפה אתה חי?

אבל אני אהיה "נחמד" 😃

PEACE 😉
1. מה שתגיד.
3-2.הוא התכוון אימונים באופן קבוע,ברור שיש את השטויות של לפני הצבא שהולכים לים עם המדריך והוא מפרק אתכם
ואל תבלבל את המוח,אני הייתי ביום סיירות ובקושי סחבתי,הקאתי פעמיים אבל בסופו של דבר סיימתי,ואני מכיר מישהו שעבר את כל הימי סיירות פח בכושר קרבי וכ'ו והוא וויתר..מה עוד שהיה איתי עוד חבר שהגיע שלישי ב2000 עם כושר מטורף ואומר לי שכמעט כל אימון יצא לו להקיא (ולא,לא כי הוא אכל לפני) אז אל תבלבל

ועכשיו בוא אני יאמר לך מה ההבדל בין ילד עם היקף 14 שבא לפורום ואומר את מה שהוא אומר לבין מה שקרה פה עכשיו (מומין טרול).
1.ילד היקף 14 סביר להניח לא קרא מאמר\מחקר בכל החיים שלו ואם הוא קרא מאמר זה משהו מהאתר השני על כמה החיים בתור באדיבילדר הם טובים יותר ואתה תשיג יותר צ'וצ'יות (ומזה באה הסקת המסקנות שלו)
<->
מומין טרול סביר להניח שקרא מחקר או שתיים בחייו ומדבר על סמך דברים שהוא יודע.(אני אומר את זה בתור גולש קבוע בפורום כבר זמן ממושך)

2.ילד היקף 14- בנושא של הרמת משקולות ותזונה אין לו ניסיון (משקולות ורודות לא נחשב)
<->
מומין טרול-עבר שירות צבאי ואם אני לא טועה היה אפילו בעוקץ(אני בספק אם תגיע למקום טוב יותר (לא מזלזל או משהו)),וסביר להניח שהנושא של צבא וגיבושים יצא לו מהתחת.

3.
ילד היקף 14- סביר להניח לא דיבר עם אף אחד בחייו על תזונה ואימונים אולי חוץ מהמדריך במכון או "אמנון,הבילדר השכונתי שהוא סוס" ולכן,דעתו לא מתקבלת על הדעת
<->
מומין טרול מצד שני סביר להניח (אני מדגיש סביר להניח) דיבר עם אנשים שעברו גיבושים כאלו ואחרים או אפילו ניסה לעבור אותם בעצמו (זה לא שהוא אל,ככה זה כל מי שמוין לקרבי,נושא הצבא יוצא מהתחת)

נערך לאחרונה:
אתה טועה אבל אם זה גורם לך להרגיש טוב עם עצמך אז אני מוכן להגיד שאתה צודק
אז אמרת.

1. מה שתגיד. ב-כיף
3-2.הוא התכוון אימונים באופן קבוע,ברור שיש את השטויות של לפני הצבא שהולכים לים עם המדריך והוא מפרק אתכם כן, התכוונתי באופן קבוע. אם אתה לא יודע - אל תגיד. כמו שזה מעלה בי גיחוך קל כשאני שומע את התגובות שלכם על הפרוטוקולים ה"מטורפים" - 5 דקות של 30 שניות ספרינט 30 שניות התאוששות, או אם אתה ממש מטורף - 10 דקות. אבל זה בסדר, זה לא התחום שלכם ואין סיבה שתהיו ברמה של אצנים. זה לגמרי תקין. אבל אל תחשוב שאתם מטורפים כשאתם עושים את זה.
ואל תבלבל את המוח,אני הייתי ביום סיירות ובקושי סחבתי,הקאתי פעמיים אבל בסופו של דבר סיימתי,ואני מכיר מישהו שעבר את כל הימי סיירות פח בכושר קרבי וכ'ו והוא וויתר..מה עוד שהיה איתי עוד חבר שהגיע שלישי ב2000 עם כושר מטורף ואומר לי שכמעט כל אימון יצא לו להקיא (ולא,לא כי הוא אכל לפני) אז אל תבלבל

כן כי כמה אתה שפיץ ואי אפשר לשבור אותך זה ממש המדד. הבעייה שלך היא כל כך שורשית... שאתה אומר לי שאתה מכיר מישהו כזה וכזה שהתאמן ככה וככה ונשבר זה כמו שאני אגיד לך שאני מכיר מישהו שמתאמן לפי התוכנית שהמאמן הליצן שלו בחדר כושר בנה לו, עם 5 תרגילי בייספס ו5 תרגילי טרייספס, בטן 150X5 והיום יש לו ידיים גדולות וריבועים. זה בערך אותם דברים.
החבר שלך שהגיע שלישי ב2000 ויש לו כושר "מטורף" - צר לי לאכזב אותך, אלה עם הכושר ה"מטורף" שמחליטים לתת 100% ב2000 ביום סיירות מגיעים ראשונים. אני באופן אישי שמרתי כוח, רצתי על 8:05 אם אני לא טועה והייתי שלישי. אני יודע שאתה חושב שהראשונים עושים 5:50, אבל אתה טועה. בודדים האנשים שיורדים שם את ה7, אם בכלל. ולא איכפת לי כמה אתה חושב שהחברים שלך מהכושר הקרבי מטורפים. אני לא נותן לממוצע שם יותר מ8:30, ונסחפתי.

ועכשיו בוא אני יאמר לך מה ההבדל בין ילד עם היקף 14 שבא לפורום ואומר את מה שהוא אומר לבין מה שקרה פה עכשיו (מומין טרול).
1.ילד היקף 14 סביר להניח לא קרא מאמר\מחקר בכל החיים שלו ואם הוא קרא מאמר זה משהו מהאתר השני על כמה החיים בתור באדיבילדר הם טובים יותר ואתה תשיג יותר צ'וצ'יות (ומזה באה הסקת המסקנות שלו)
<->
מומין טרול סביר להניח שקרא מחקר או שתיים בחייו ומדבר על סמך דברים שהוא יודע.(אני אומר את זה בתור גולש קבוע בפורום כבר זמן ממושך)

כן, הוא קרא. על הכיפאק. כנראה שלא שום דבר שקשור לתחום הריצה, או יותר נכון אתלטיקה, ואני יכול לשער ולהיות דיי בטוח שהוא גם לא חווה את זה ואין לו ניסיון. אני מוכן להמר שהוא, וגם אתה - חושבים שככל שתתאמן יותר חזק באימונים, אתה תשתפר יותר. ושצריך כל אימון לתת מקסימום ושאר הנפצות משנות ה60. והאמת, שזה יכול להיות נכון לתחום שלכם (פיתוח גוף \ פאוורליפטינג וכו'), אבל זה לא תקף לענף הריצה \ אתלטיקה.

2.ילד היקף 14- בנושא של הרמת משקולות ותזונה אין לו ניסיון (משקולות ורודות לא נחשב)
<->
מומין טרול-עבר שירות צבאי ואם אני לא טועה היה אפילו בעוקץ(אני בספק אם תגיע למקום טוב יותר (לא מזלזל או משהו)),וסביר להניח שהנושא של צבא וגיבושים יצא לו מהתחת.

הצבא מבין בריצה כמו שאני מבין במצב הכלכלי של דרום אפריקה. או במילים אחרות - אין שום קשר בין השניים, הצבא מתאמן ומתבסס על שיטות מיושנות ומיתוסים ששייכים, גם הם, לשנים שנמצאות איפשהו במאה הקודמת. הצבא מלא בקשקושים בנושא הזה, אתה אפילו לא יודע כמה. אבל משום מה יש לי תחושה שלשכנע אותך בזה זה כמו לשכנע את המתאמן הממוצע שהמאמן הליצן בחדר כושר לא מבין כלום.

3.
ילד היקף 14- סביר להניח לא דיבר עם אף אחד בחייו על תזונה ואימונים אולי חוץ מהמדריך במכון או "אמנון,הבילדר השכונתי שהוא סוס" ולכן,דעתו לא מתקבלת על הדעת
<->
מומין טרול מצד שני סביר להניח (אני מדגיש סביר להניח) דיבר עם אנשים שעברו גיבושים כאלו ואחרים או אפילו ניסה לעבור אותם בעצמו (זה לא שהוא אל,ככה זה כל מי שמוין לקרבי,נושא הצבא יוצא מהתחת)

האנשים שעברו גיבושים כאלה ואחרים, למקרה שלא שמת לב - מקבילים בדיוק ל"אמנון, הבילדר השכונתי שהוא סוס" - הביאו תוצאות, וזה ממש לא אומר שיש להם חצי מושג בתחום, וזה לא ימנע מהם לזרוק מלא מיתוסים לאוויר.

מ.ש.ל

נערך לאחרונה:
אז אמרת.

מ.ש.ל
-למה זה מעלה בך גיחוך? כי יש לזה סימוכין לשם שינוי?

-וצודק באתי להראות פה שאני שפיץ מטורף! מזל שאתה כאן כדי להזכיר את זה
אם הוא הביא גירוי לבייספ ולטרייספ ואכל כמו שצריך וגדל כנראה הוא קיבל היפרטרופיה והצליח להתאושש מאימונים עצימים כ"כ,אבל סביר להניח שהוא היה מתפתח אותו דבר גם אם היה עושה פחות.-אני אקבל את זה
-אבל חבר שלי בסוף קיבל מטכ"ל 😲
-לא חווה את זה ואין לו ניסיון?הבן אדם שירת בעוקץ איך אתה בכלל מעז לומר שהוא לא עבר את זה ואין לו ניסיון?יש לך יותר ניסיון ממנו שבא לך לספר לנו?.אולי על סמך זה אין לו יותר ניסיון באיך להיות עם כושר יותר טוב,אבל לא על זה אני מדבר,אני מדבר על זה שיש לו יותר ניסיון במה צריך כדי לעבור גיבוש קשה

-סליחה כבוד הרמטכ"ל,אם היית קורא את ההודעה שלי ולא נהיה אדום מעצבים שמישהו לא מסכים איתך היית רואה שאמרתי שהוא(!),לא אני לדעתי מבין יותר,מכיוון שהוא היה במקום שהגיבושים שלו והמסלול לא פחות קשה מהסיירות אחרות (עזוב שהוא עזב אחרי עשרה חודשים,שזה מכובד מאוד כי זה כבר אחרי טירונות ואימון מתקדם)
מה עוד שהוא כבר סיים את השירות לכן אני טוען שסביר להניח שיש לו יותר ידע על מה הולך בגיבושים מניסיון שהוא דיבר עם אנשים שעברו דברים דומים כי זאת האוכלוסיה שהוא יסתובב איתה וזה נושא לשיחה שיעלה ועלה אני בטוח לא פעם ולא פעמיים!
-אבל האנשים האלו עברו את הגיבושים והם יודעים מה צריך כדי לשרוד בהם! הרבה יותר ממך (במידה ולא עברת אותם) אם כל הכבוד! זה שתכנס לאתר "יחידה" או פז"מ" ותקרא את מה שהם כתבו לא משתווה עדיין ללהיות שם,ולכן עד שלא תעבור או תעביר(ואולי גם אז לא) כזה גיבוש,הם יבינו יותר ממך לגבי מה שצריך כדי לסיים גיבוש!!!!!!!!!!!!כי הם עברו את זה!

נערך לאחרונה:
אני דיי אתעלם מהוויכוח שיש פה ואחזור לשאלה של הכותב.
בתור אחד שבכושר דיי טוב בריצה, וביום סיירות סביר להניח שעבדתי באיזור ה7:15 אם הייתי רץ את ה2000 באמת חזק, ובתור אחד שהתאמן באתלטיקה, ועכשיו מתאמן בטריאתלון (למרות שבזמן האחרון האימונים שלי דיי ליצניים, אבל נעזוב את זה)

1. מה שבאמת חשוב זה הספרינטים ולא ה2000. גם בגלל שב2000 אתה סתם מקבל מקום ובספרינטים הם רושמים אותך הרבה פעמים ומתרשמים ממך הרבה יותר, ומקבלים ממך פחות נתון יבש.
2. מי שיקבל גיבושים זה או מי שמאוד התאמץ ונתן באמת 100% או מי שפשוט יותר טוב מהאחרים. הכוונה ביותר טוב היא שהוא מגיע לאלונקה כמעט תמיד, נותן בספרינטים ולא מוותר בשביל להיות ראשון.

בשביל לקבל גיבוש שייטת מטכל אתה צריך לדעת שאף אחד שם לא רוצה להיות פרייר, ואם אתה לוקח אלונקה ואתה לא בפוקוס, אז מאוד יכול להיות שסיבוב הבא אתה תיתקע בשורה השנייה, מה שאומר שאתה לא תצליח להתברג במקום טוב. מה שזה אומר שצריך בהתחלה תמיד להדחף ולנסות להתמקם כמה שיותר טוב, ולתת בהתחלה ספרינט התחלה כזה בשביל לדחוף אותך קדימה ולהגיע לנקודת סיבוב בין הראשונים.

אני באתי לשם בלי אימון ספציפי אחד וברור שזה פגע בי יחסית למי שבא מהכנה של כושר קרבי כי הוא היה יותר רגיל לסוג האימון הזה והכיר את הגוף שלו במצב הזה יותר טוב ממני.
היום סיירות עצמו היה קשה. זה יחסית ארוך בייחס לאימון רגיל, וגם מאוד אינטנסיבי. לי הרגליים היו תפוסות איזה יומיים אחר כך, אבל אני באתי מאוד לא מוכן לזה.
מה שחשוב זה לבוא מוכן ספציפי ליום סיירות. ספרינטים בעליה, בחול, עבודה עם משקלים וכו'.

-למה זה מעלה בך גיחוך? כי יש לזה סימוכין לשם שינוי?

סביר להניח שלא אהפוך את הרשת על מנת למצוא מחקר מסויים, אבל סימוכין למה ממה שאמרתי אתה מחפש? יש מצב שיש לי בשלוף. אבל לא הבנתי על מה מהדברים שלי אמרת את זה.

-וצודק באתי להראות פה שאני שפיץ מטורף! מזל שאתה כאן כדי להזכיר את זה
אם הוא הביא גירוי לבייספ ולטרייספ ואכל כמו שצריך וגדל כנראה הוא קיבל היפרטרופיה והצליח להתאושש מאימונים עצימים כ"כ,אבל סביר להניח שהוא היה מתפתח אותו דבר גם אם היה עושה פחות.-אני אקבל את זה

אני מניח שאתה גם תקבל את זה, שלמרות שיש לו תוצאות - זה לא מחייב שהוא מבין משהו, נכון? כי זו הייתה הנקודה שלי.
-אבל חבר שלי בסוף קיבל מטכ"ל 😲
אני משער שזה לא נאמר בנימה רצינית, אבל אגיב בכל זאת - זה לא אומר כלום.

-לא חווה את זה ואין לו ניסיון?הבן אדם שירת בעוקץ איך אתה בכלל מעז לומר שהוא לא עבר את זה ואין לו ניסיון?יש לך יותר ניסיון ממנו שבא לך לספר לנו?.אולי על סמך זה אין לו יותר ניסיון באיך להיות עם כושר יותר טוב,אבל לא על זה אני מדבר,אני מדבר על זה שיש לו יותר ניסיון במה צריך כדי לעבור גיבוש קשה

יכול להיות (או אפילו בטוח), שיש לו ניסיון במה שהצבא דורש במסלול ושהוא יודע לעמוד בזה טוב. קרא שוב את מה שרשמתי, ותראה שכשאמרתי שהוא לא חווה את זה (כנראה), דובר על נושא הריצה \ אתלטיקה. וכן, מה שאתה אומר זו בדיוק הנקודה שהבהרתי קודם - על סמך זה, אין לו יותר ניסיון באיך להיות עם כושר טוב. בנוגע למה שאתה מדבר עליו - שיש לו ניסיון באיך לעבור גיבוש קשה - כבודו במקומו, וכל הכבוד לו, לא לוקח ממנו שום דבר, אבל במידה והוא רוצה להמליץ למישהו על איך להתאמן ולהשתפר בדברים הנדרשים ביום סיירות (במקרה הנ"ל - בעיקר ספרינטים), הוא צריך להבין בזה בצורה מינימלית כלשהי. זה שהוא עבר את היום סיירות שלו (אם בכלל) - לא אומר כלום על הידע שלו להתכונן לפן העיקרי שלו - ריצה (במקרה הנ"ל - מרחקים קצרים).

-סליחה כבוד הרמטכ"ל,אם היית קורא את ההודעה שלי ולא נהיה אדום מעצבים שמישהו לא מסכים איתך היית רואה שאמרתי שהוא(!),לא אני לדעתי מבין יותר,מכיוון שהוא היה במקום שהגיבושים שלו והמסלול לא פחות קשה מהסיירות אחרות (עזוב שהוא עזב אחרי עשרה חודשים,שזה מכובד מאוד כי זה כבר אחרי טירונות ואימון מתקדם)
מה עוד שהוא כבר סיים את השירות לכן אני טוען שסביר להניח שיש לו יותר ידע על מה הולך בגיבושים מניסיון שהוא דיבר עם אנשים שעברו דברים דומים כי זאת האוכלוסיה שהוא יסתובב איתה וזה נושא לשיחה שיעלה ועלה אני בטוח לא פעם ולא פעמיים! שוב, זה לא מעיד על הבנתו בתחום הריצה והאימונים לשיפור היכולות האתלטיות.
-אבל האנשים האלו עברו את הגיבושים והם יודעים מה צריך כדי לשרוד בהם! הרבה יותר ממך (במידה ולא עברת אותם) אם כל הכבוד! זה שתכנס לאתר "יחידה" או פז"מ" ותקרא את מה שהם כתבו לא משתווה עדיין ללהיות שם,ולכן עד שלא תעבור או תעביר(ואולי גם אז לא) כזה גיבוש,הם יבינו יותר ממך לגבי מה שצריך כדי לסיים גיבוש!!!!!!!!!!!!כי הם עברו את זה!
תמיד נחמד לקבל מפגן כבוד, אם זה מעניין אותך הייתי בגיבושים הנ"ל (יום סיירות, גיבוש שייטת, גיבוש יח"טיות צנחנים - סיימתי את כולם והאחרון למעשה קבע את השירות הצבאי שלי. למקרה שלא הבנת - עברתי). באתר יחידה או פז"מ פשוט רשום מה עושים, זה לא מדד כל כך טוב. במידה ומה שאתה אומר נכון, אפשר להגיד שעדיף לך לקחת בתור "מנטור" שיאמן אותך בחור מסיירת כלשהי, מאשר מישהו כמו נגיד... לאנס ארמסטרונג. הרי ארמסטרונג לא היה שם, ועד שהוא לא יהיה שם - השאר יודעים יותר טוב ממנו איך לסיים גיבוש ולהתכונן אליו.
עכשיו, שלא תבין אותי לא נכון - אני לא מתיימר להיות משהו שקרוב ללאנס ארמסטרונג. אני רחוק מהביצועים וההישגים שלו שנות אור.
אבל, האם זה באמת מה שאתה רוצה לטעון?
נראה לי שהבנת את הנקודה. משהו אישי: כמו שאתה יכול לשים לב, אני מוכן ללמוד מאנשים, בין היתר גם ממך למדתי לא מעט. כי אתה באמת מבין בתחום חדר הכושר (פאוורליפטינג \ פיתוח גוף \ תזונה וכו'). ועוד רבים וטובים אחרים כאן. אבל אנא ממך, אם יש משהו שאתה לא מבין בו או לא יודע - זה בסדר ללמוד מאחרים, לשאול ולהתעניין, גם אם הם פחות מבינים ממך בתחום שלך. אני מניח שלא תלמד ממני לעשות דדליפט, כמו שאני לא אלמד ממך לשחות. וזה בסדר גמור. אבל העובדה שאתה מבין בדדליפט, לא הופכת אותך למבין בכל דבר שקשור לביצועים גופניים תחת עומס. זה תקין ובמקום להפגע כשמעירים לך על זה - נסה לבחון את הדברים והעובדות לפני שאתה מחליט "לגבות" את עצמך בכל מחיר, ללא תלות בעובדות הקיימות.
בוא במקום להתכתש אחד בשני (זו לא הפעם הראשונה אם זכרוני אינו מטעני), בוא נמשיך להשכיל אחד מהשני (במידה ולמדת ממני משהו מתישהו) - הרי זו מטרת הפורום ;susss

PEACE

נראה לי שהבנת את הנקודה. משהו אישי: כמו שאתה יכול לשים לב, אני מוכן ללמוד מאנשים, בין היתר גם ממך למדתי לא מעט. כי אתה באמת מבין בתחום חדר הכושר (פאוורליפטינג \ פיתוח גוף \ תזונה וכו'). ועוד רבים וטובים אחרים כאן. אבל אנא ממך, אם יש משהו שאתה לא מבין בו או לא יודע - זה בסדר ללמוד מאחרים, לשאול ולהתעניין, גם אם הם פחות מבינים ממך בתחום שלך. אני מניח שלא תלמד ממני לעשות דדליפט, כמו שאני לא אלמד ממך לשחות. וזה בסדר גמור. אבל העובדה שאתה מבין בדדליפט, לא הופכת אותך למבין בכל דבר שקשור לביצועים גופניים תחת עומס. זה תקין ובמקום להפגע כשמעירים לך על זה - נסה לבחון את הדברים והעובדות לפני שאתה מחליט "לגבות" את עצמך בכל מחיר, ללא תלות בעובדות הקיימות.
בוא במקום להתכתש אחד בשני (זו לא הפעם הראשונה אם זכרוני אינו מטעני), בוא נמשיך להשכיל אחד מהשני (במידה ולמדת ממני משהו מתישהו) - הרי זו מטרת הפורום ;susss

PEACE

הכוונה שלי לא הייתה כאסח ואני שמח שזה נגמר בנימה טובה
אבל אם אתה שואל אז כן,אני יקשיב לבחור שנראה לי רציני ועבר גיבוש מטכ"ל מאשר ללאנס ארמסטרונג-לגבי עצות לגיבוש מטכ"ל!
כי הבן אדם עבר את זה,והוא יודע מה דרוש
ואי אפשר להתכווח אם זה שכמה מדברים שאמרת הם לא בהכרח נכונים-שבן אדם אחרי 5 ספרינטים בעל כושר לא יחווה הקאות-סחרחורות,כמו שנתתי את חבר שלי לדוגמא,בחור בעל כושר מטורף,שכן חווה את הדברים הללו!,ואתה טענת שהוא "לעולם" לא יחווה את התופעות הנ"ל.
ואתה טענת שמה שמומין טרול אמר זה מיתוסים (השוואת את זה בנושא פיתוח הגוף שמישהו יבוא ויביא מיתוסים משנות ה-60 וזה יגרום לעצבים)-אתה כתגובה גם לא הבאת דברים בעלי יותר סימוכין ממה שהוא אמר...ומה זאת שאמרת שאין סיכוי שמישהו בעל כושר טוב לא יחווה הקאות או סחרחורות אחרי נגיד 20 ספרינטים.
מה עוד שאני טענתי זה שמומין לא משתווה למישהו עם מיתוסים משנות השישים בגלל הסיבות שהזכרתי (כי הוא עבר גיבוש,ויכול בכל זאת לתת חוות דעת)
ואתה נתת כנגד את זה שהתפתח עם 5 תרגילים לבייספ וטרייספ-מה שקצת שונה,אבל בקטנה כי אני מבין למה התכוונת ואני לא אשחק אותה ראש קטן.
כי שדובר על קטע הגיבוש,דיברנו זה שכולם יהיו עייפים-חלק אחרי 5-חלק אחרי 20,אבל בסוף-כולם עייפים אבל יש מטרה-לסיים גיבוש,ושתיהם יסיימו אם הם חזקים בראש
וזה נכון שבחור יתפתח מתכנית לקויה,אבל זה שונה כי בפיתוח גוף אין מטרה מסוימת(כמו לסיים גיבוש)הכל זה בעיני המתבונן,לכן פיתוח גוף לא נחשב ספורט מן המניין-כי שוב,אין מטרה שאתה מכוון אליה (לגדול זאת לא מטרה,כי אין לזה גבול)

לגבי אלו שעושים ב"אופן קבוע" אימונים כמו ביום סיירות-אתה נתת לדוגמא את האצנים\טריאטלטים\רוכבים ושחיינים וטענת שהם עושים אימונים באופן קבוע כמו ביום סיירות.אולי רק המקצוענים אם כבר עושים משהו שאולי דומה לזה ואני גם לא מאמין שהוא קשה יותר מזה..אנחנו מדברים על ילדים בכל זאת לפני הצבא,אני מכיר ספירנטר שלמד איתי בבית ספר ומחזיק בשיא הארץ ב100 מטר וריצת משוכות ואני יודע שהאימונים שלו לא קרובים כוללים דיונות וכל מה שיש ביום סיירות.

ומה שמומין טרול טען זה שכולם מתעייפים בסופו של דבר,ואז זה רק העניין של הראש,אלו שהתעייפו אחרי 5 ואלו שאחרי 10,בסופו של דבר התעייפו וכביכול אלו שעבדו על כושר יתאוששו טוב יותר,אבל בשלב מסוים הם יגיעו למצב שאם הם חלשים בראש הם לא יעברו אותו.

ואם אתה עונה,תענה מתחת לציטוט אם אתה יכול בבקשה,כדי שיהיה לי קל יותר כשאני מקליד

1. הכוונה שלי לא הייתה כאסח ואני שמח שזה נגמר בנימה טובה
2. אבל אם אתה שואל אז כן,אני יקשיב לבחור שנראה לי רציני ועבר גיבוש מטכ"ל מאשר ללאנס ארמסטרונג-לגבי עצות לגיבוש מטכ"ל!
כי הבן אדם עבר את זה,והוא יודע מה דרוש
3. ואי אפשר להתכווח אם זה שכמה מדברים שאמרת הם לא בהכרח נכונים-שבן אדם אחרי 5 ספרינטים בעל כושר לא יחווה הקאות-סחרחורות,כמו שנתתי את חבר שלי לדוגמא,בחור בעל כושר מטורף,שכן חווה את הדברים הללו!,ואתה טענת שהוא "לעולם" לא יחווה את התופעות הנ"ל.
4. ואתה טענת שמה שמומין טרול אמר זה מיתוסים (השוואת את זה בנושא פיתוח הגוף שמישהו יבוא ויביא מיתוסים משנות ה-60 וזה יגרום לעצבים)-אתה כתגובה גם לא הבאת דברים בעלי יותר סימוכין ממה שהוא אמר...ומה זאת שאמרת שאין סיכוי שמישהו בעל כושר טוב לא יחווה הקאות או סחרחורות אחרי נגיד 20 ספרינטים.
מה עוד שאני טענתי זה שמומין לא משתווה למישהו עם מיתוסים משנות השישים בגלל הסיבות שהזכרתי (כי הוא עבר גיבוש,ויכול בכל זאת לתת חוות דעת)
ואתה נתת כנגד את זה שהתפתח עם 5 תרגילים לבייספ וטרייספ-מה שקצת שונה,אבל בקטנה כי אני מבין למה התכוונת ואני לא אשחק אותה ראש קטן.
5. כי שדובר על קטע הגיבוש,דיברנו זה שכולם יהיו עייפים-חלק אחרי 5-חלק אחרי 20,אבל בסוף-כולם עייפים אבל יש מטרה-לסיים גיבוש,ושתיהם יסיימו אם הם חזקים בראש
6. וזה נכון שבחור יתפתח מתכנית לקויה,אבל זה שונה כי בפיתוח גוף אין מטרה מסוימת(כמו לסיים גיבוש)הכל זה בעיני המתבונן,לכן פיתוח גוף לא נחשב ספורט מן המניין-כי שוב,אין מטרה שאתה מכוון אליה (לגדול זאת לא מטרה,כי אין לזה גבול)

7. לגבי אלו שעושים ב"אופן קבוע" אימונים כמו ביום סיירות-אתה נתת לדוגמא את האצנים\טריאטלטים\רוכבים ושחיינים וטענת שהם עושים אימונים באופן קבוע כמו ביום סיירות.אולי רק המקצוענים אם כבר עושים משהו שאולי דומה לזה ואני גם לא מאמין שהוא קשה יותר מזה..אנחנו מדברים על ילדים בכל זאת לפני הצבא,אני מכיר ספירנטר שלמד איתי בבית ספר ומחזיק בשיא הארץ ב100 מטר וריצת משוכות ואני יודע שהאימונים שלו לא קרובים כוללים דיונות וכל מה שיש ביום סיירות.

8. ומה שמומין טרול טען זה שכולם מתעייפים בסופו של דבר,ואז זה רק העניין של הראש,אלו שהתעייפו אחרי 5 ואלו שאחרי 10,בסופו של דבר התעייפו וכביכול אלו שעבדו על כושר יתאוששו טוב יותר,אבל בשלב מסוים הם יגיעו למצב שאם הם חלשים בראש הם לא יעברו אותו.

ואם אתה עונה,תענה מתחת לציטוט אם אתה יכול בבקשה,כדי שיהיה לי קל יותר כשאני מקליד
אענה כאן לבקשתך, אבל אמספר את דבריך על מנת שיהיה מעט יותר מסודר:
1. 👏😃
2. לגביי עצות אולי כן, אבל האם תעדיף שהוא יאמן אותך לגיבוש או לאנס ארמסטרונג? אל תשכח שפותח הדיון פתח את הנושא הזה בפורום אימונים, ושאל איך להתאמן. זה שונה מאיך לעבור.
3+4+5. תראה דוגמה פרטנית לא אומרת הרבה (היא למעשה לא אומרת כלום), ובהיעדר נתונים וידע על הכושר שלו שאתה מתאר כמטורף [ויכול להיות שהסטנדרטים שלך שונים משל אנשים שמגיעים מתחום הטריאתלון - וזה אפילו דיי בטוח. (ממש לא בקטע של להעליב)] אין באמת דרך להגיב על כך, אבל אנסה להסביר את עצמי טוב יותר:
כן, כולם יתעייפו מתישהו, אף אחד לא סופרמן. אבל עייפות של אתלט ברמה בינונית+ מול עייפות של בן אדם שהוא לצורך העניין על אחוז שומן יחסית גבוה (לא נסחף - ~18%) ובכושר ירוד, הן התעייפויות שונות שנות-אור זו מזו. אחד יתחמצן כולו וירצה להקיא, יחווה סחרחורות מטורפות ויהיה "אאוט" ברוב המקרים, והשני יחווה בעיקר ירידה בקצב ובביצועים. אתן לך דוגמה טיפה מוקצנת, אבל מאוד טובה:
קח אדם בכושר אפילו לא גרוע, מישהו בכושר בינוני. קח מישהו שהשיא שלו ב2000 מ' לצורך העניין זה 8:15. הוא לא התלט מטורף, אבל הוא לא איזשהי עגלה שלא זזה. עכשיו, תן לו לרוץ 2000 מ'. בכל הכוח. עזוב כמה הוא יעשה - נגיד ישבור שיא אישי ויעשה 8:10. נתן את כולו, נקרע ורצה למות כל הדרך. עכשיו, סתכל עליו בסיום. סביר להניח שהוא ירד למטה (הכוונה ישים ידיים על הברכיים, ישפיל מבט), לכל הפחות, אם לא ישכב על הרצפה או משהו כזה. במקרים הטובים מאוד - אותם אנשים ב30 שניות שלאחר סיום הריצה רק "לא יתפקדו" ו"לא יוכלו לחשוב". במקרים הגרועים זה יקח הרבה יותר זמן וכמו שאמרתי - שכיבה וכו'.
עכשיו, אצא מנקודת הנחה שבאולימפיאדה האצנים רצים בכל כוחם, "כאילו" זה הדבר הכי חשוב בחייהם (וזה אכן הדבר הכי חשוב בחייהם) - ושהם מושכים את הגבולות שלהם עד הקצה של הקצה. גם כנראה, שהאצנים שהגיעו לאולימפיאדה, הם סופר-חזקים בראש, ובהרבה יותר מידידינו של ה8:10. ואני לא אומר משהו לא הגיוני. אותם אצנים, ביום התחרות באולימפיאדה, נמצאים בשיא כושרם, לתחרות הזו הם התכוננו המון זמן וזו בהחלט מוגדרת כ"תחרות מטרה". עכשיו צפה באיך הם מסיימים את המקצים השונים, ובאילו זמנים! בדגש על ההתאוששות שלהם לאחר סיום המקצה.

(אחד הגמרים הכי מטורפים בהיסטוריה, אם לא ה)

אני יודע שלא רואים בצורה מושלמת את ההתאוששות שלהם, אבל אם איי פעם עמדת בסוף מקצה 2000 מ' בבי"ס וראית איך החבר'ה מסיימים, אתה תוכל לראות את ההבדלים בקלות.
אז להגיד שגם קנניסה בקלה יתעייף מתישהו, זה להוציא מהקשרו. אלו התעייפויות שונות. כמו שאתה יכול לראות בסרטונים, הם פשוט חווים האטה בקצב (או חוסר יכולת להגביר), אבל הגוף שלהם לא מגיב לזה כמו הגוף של ידידינו שעושה 8:10.
אם זה מעניין אותך, אתה יכול לחפש מידע באינטרנט על תחום הכלכלה בריצה (באנגלית - Economy). זה פחות או יותר הדיבור בנושא הנ"ל.

6. הכוונה הייתה, בהנחה שהמטרה של אותו מתאמן היא כמובן להראות טוב יותר, משמע מקסימום שריר-מינימום שומן (באופן כללי כמובן).

7. אנשים לא עושים "אימוני יום סיירות" כל שני וחמישי. אבל הם עושים דברים מקבילים לכך. אם אתה רוצה דוגמה טובה, אני לצורך העניין בתקופה שבה הייתי מאוד טוב וממוקד בתחום הייתי כולל אימון איכות ALL OUT אחד כל שבוע. לצורך העניין, זה היה יותר מ10,000 מ' של הפוגות. סטים של 1000, 800, 600, 400 ולפעמים גם קצת 200. בקצבים שכואב לי אפילו לדבר עליהם. מבחינת מאמץ ועומס, יום סיירות רחוק משם (מניסיון - עשיתי את שניהם).
ואני לא הייתי בטופ של הטריאתלון בישראל. יש לך בישראל טריאתלטים שמחזיקים 20 אלפיות על ~3:20 באימוני ההפוגות שלהם. ואם אתה רוצה לקבל מושג לגביי שחייה, אז יש לך בישראל שחיינים שמחזיקים עשות סטים של 200 על 2:30 יציאה [אם להקביל את זה לריצה - 200 מ' זה באיזור ה750 מטר (לפי יחסי הזמנים של הספורטאים בשני התחומים)].

8. ראה סעיפים קודמים + מעולם לא אמרתי שלא צריך להיות עקשן וחזק מנטלית.

PEACE
🤘🤩

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אענה כאן לבקשתך, אבל אמספר את דבריך על מנת שיהיה מעט יותר מסודר:
1. 👏😃
2. לגביי עצות אולי כן, אבל האם תעדיף שהוא יאמן אותך לגיבוש או לאנס ארמסטרונג? אל תשכח שפותח הדיון פתח את הנושא הזה בפורום אימונים, ושאל איך להתאמן. זה שונה מאיך לעבור.
3+4+5. תראה דוגמה פרטנית לא אומרת הרבה (היא למעשה לא אומרת כלום), ובהיעדר נתונים וידע על הכושר שלו שאתה מתאר כמטורף [ויכול להיות שהסטנדרטים שלך שונים משל אנשים שמגיעים מתחום הטריאתלון - וזה אפילו דיי בטוח. (ממש לא בקטע של להעליב)] אין באמת דרך להגיב על כך, אבל אנסה להסביר את עצמי טוב יותר:
כן, כולם יתעייפו מתישהו, אף אחד לא סופרמן. אבל עייפות של אתלט ברמה בינונית+ מול עייפות של בן אדם שהוא לצורך העניין על אחוז שומן יחסית גבוה (לא נסחף - ~18%) ובכושר ירוד, הן התעייפויות שונות שנות-אור זו מזו. אחד יתחמצן כולו וירצה להקיא, יחווה סחרחורות מטורפות ויהיה "אאוט" ברוב המקרים, והשני יחווה בעיקר ירידה בקצב ובביצועים. אתן לך דוגמה טיפה מוקצנת, אבל מאוד טובה:
קח אדם בכושר אפילו לא גרוע, מישהו בכושר בינוני. קח מישהו שהשיא שלו ב2000 מ' לצורך העניין זה 8:15. הוא לא התלט מטורף, אבל הוא לא איזשהי עגלה שלא זזה. עכשיו, תן לו לרוץ 2000 מ'. בכל הכוח. עזוב כמה הוא יעשה - נגיד ישבור שיא אישי ויעשה 8:10. נתן את כולו, נקרע ורצה למות כל הדרך. עכשיו, סתכל עליו בסיום. סביר להניח שהוא ירד למטה (הכוונה ישים ידיים על הברכיים, ישפיל מבט), לכל הפחות, אם לא ישכב על הרצפה או משהו כזה. במקרים הטובים מאוד - אותם אנשים ב30 שניות שלאחר סיום הריצה רק "לא יתפקדו" ו"לא יוכלו לחשוב". במקרים הגרועים זה יקח הרבה יותר זמן וכמו שאמרתי - שכיבה וכו'.
עכשיו, אצא מנקודת הנחה שבאולימפיאדה האצנים רצים בכל כוחם, "כאילו" זה הדבר הכי חשוב בחייהם (וזה אכן הדבר הכי חשוב בחייהם) - ושהם מושכים את הגבולות שלהם עד הקצה של הקצה. גם כנראה, שהאצנים שהגיעו לאולימפיאדה, הם סופר-חזקים בראש, ובהרבה יותר מידידינו של ה8:10. ואני לא אומר משהו לא הגיוני. אותם אצנים, ביום התחרות באולימפיאדה, נמצאים בשיא כושרם, לתחרות הזו הם התכוננו המון זמן וזו בהחלט מוגדרת כ"תחרות מטרה". עכשיו צפה באיך הם מסיימים את המקצים השונים, ובאילו זמנים! בדגש על ההתאוששות שלהם לאחר סיום המקצה.

1500 מ'
5000 מ'
10,000 מ' (אחד הגמרים הכי מטורפים בהיסטוריה, אם לא ה)

אני יודע שלא רואים בצורה מושלמת את ההתאוששות שלהם, אבל אם איי פעם עמדת בסוף מקצה 2000 מ' בבי"ס וראית איך החבר'ה מסיימים, אתה תוכל לראות את ההבדלים בקלות.
אז להגיד שגם קנניסה בקלה יתעייף מתישהו, זה להוציא מהקשרו. אלו התעייפויות שונות. כמו שאתה יכול לראות בסרטונים, הם פשוט חווים האטה בקצב (או חוסר יכולת להגביר), אבל הגוף שלהם לא מגיב לזה כמו הגוף של ידידינו שעושה 8:10.
אם זה מעניין אותך, אתה יכול לחפש מידע באינטרנט על תחום הכלכלה בריצה (באנגלית - Economy). זה פחות או יותר הדיבור בנושא הנ"ל.

6. הכוונה הייתה, בהנחה שהמטרה של אותו מתאמן היא כמובן להראות טוב יותר, משמע מקסימום שריר-מינימום שומן (באופן כללי כמובן).

7. אנשים לא עושים "אימוני יום סיירות" כל שני וחמישי. אבל הם עושים דברים מקבילים לכך. אם אתה רוצה דוגמה טובה, אני לצורך העניין בתקופה שבה הייתי מאוד טוב וממוקד בתחום הייתי כולל אימון איכות ALL OUT אחד כל שבוע. לצורך העניין, זה היה יותר מ10,000 מ' של הפוגות. סטים של 1000, 800, 600, 400 ולפעמים גם קצת 200. בקצבים שכואב לי אפילו לדבר עליהם. מבחינת מאמץ ועומס, יום סיירות רחוק משם (מניסיון - עשיתי את שניהם).
ואני לא הייתי בטופ של הטריאתלון בישראל. יש לך בישראל טריאתלטים שמחזיקים 20 אלפיות על ~3:20 באימוני ההפוגות שלהם. ואם אתה רוצה לקבל מושג לגביי שחייה, אז יש לך בישראל שחיינים שמחזיקים עשות סטים של 200 על 2:30 יציאה [אם להקביל את זה לריצה - 200 מ' זה באיזור ה750 מטר (לפי יחסי הזמנים של הספורטאים בשני התחומים)].

8. ראה סעיפים קודמים + מעולם לא אמרתי שלא צריך להיות עקשן וחזק מנטלית.

PEACE
🤘🤩

גבר שלחתי לך הודעה פרטית אבל ראיתי שיש לך רק 115 הודעות אז כנראה אתה לא יכול לשלוח בחזרה, יש דרך כלשהי ליצור איתך קשר?

יש לך פייסבוק? אם כן מה השם ואיך אתה מאיית אותו? (אם אתה לא רוצה לפרסם כאן אתה יכול לשלוח בפרטי..)
דרך אגב בדיוק באתי להגיב - חפרתי קצת ועכשיו אני קולט שזה לא נותן לי לשלוח. אבל לפחות ההודעה נשמרה, אשלח לך לפייסבוק בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית