הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ שאלות לגבי דדליפט וסקוואט על רגל אחת

• פותח/ת השרשור hcker
  • פורסם בתאריך

hcker

משתמש מתחיל
43
0
נק' מוניטין:
-172
43
0
דדליפט - תמיד הרגשתי בדדליפט בעיקר את הגב התחתון, בקושי את הארבע ראשי, גם כשהגעתי למשקל של יותר מכפול שתיים מהגוף.
האם זה תרגיל חובה או שמספיק לעשות הרבה סקוואטים במקום? במה הדדליפט תורם ספציפית(חוץ מכוח)?

לגבי סקוואט על רגל אחת - PISTOL SQUAT, הוא מזיק לברכיים אם אני עושה אותו עד הסוף?( ass to grass ), ועד כמה הוא עובד על שרירי הבטן?

מה הבעיה עם להרגיש תגב? מה, הוא לא שריר?
רוב ההרמות היום יומיות יותר דומות לדדליפט מאשר סקוואט...

לגבי הפיסטול סקוואט, לא יודע האמת, אבל כשאני עושה כמו שאתה מתאר גם לי יש כאבי ברכיים (בזמן התרגיל, לא אחריו).

• פותח/ת השרשור
מה הבעיה עם להרגיש תגב? מה, הוא לא שריר?
רוב ההרמות היום יומיות יותר דומות לדדליפט מאשר סקוואט...

לגבי הפיסטול סקוואט, לא יודע האמת, אבל כשאני עושה כמו שאתה מתאר גם לי יש כאבי ברכיים (בזמן התרגיל, לא אחריו).

הדדליפט אני מתכוון למה הוא הכרחי? מבחינת פיתוח גוף, הרי אף אחד לא רוצה גב תחתון רחב. ובסקוואט הגב התחתון עובד.

אם בPISTOL SQUAT כואבות לך הברכיים, אתה עושה אותו לא נכון, אני התכוונתי מבחינת העומס על רגל אחת אם יכול לגרום לנזק. סקוואט על רגל אחת לא אמור לגרום לכאב אם עושים נכון.

תקרא קצת על הדד ליפט ותבין שזהו התרגיל הכי חשוב בחדר הכושר
אין עוד תרגילים שמעורבים בו כל כך הרבה שרירים כמו בדדליפט

• פותח/ת השרשור
תקרא שוב את מה שרשמתי ותגיד לי מה הקשר? התרגיל הכי חשוב בחדר כושר? תתחיל לקרוא מאמרים חוץ ממה שיש פה בפורטל. בוא תרשום לי רשימה של השרירים שמעורבים אם אתה כל כך בטוח במה שאתה אומר. זה נכון שהוא מערב הרבה שרירים אבל הכי חשוב? ומה תגיד על מפתחי גוף או ספורטאים שבכלל נמנעים מדדליפט? וגם אם אין עוד תרגילים שמעורבים בהם "כל כך הרבה שרירים" בשביל זה עושים כמה תרגילים ולא אחד.
כשאני שואל שאלות אני מצפה שיענו תשובה רצינית ואז אני אקח את האנשים ברצינות אבל לענות תשובות כאלה זה סתם לזרוק טענות.

נערך לאחרונה:
למה אף אחד לא רוצה גב רחב? מבחינת פיתוח גוף זה הכרחי כמו שעבודה על רגליים הכרחית, מה שאומר שאם אתה לא רוצה לעשות דדליפט אל תעשה, סה"כ הפסד שלך.

לגבי הסקוואט על רגל אחת למה שיהיה יותר מדי עומס על רגל אחת? בפרס עם דאמבלים יש יותר מדי עומס על הכתפיים?

אם שאלות כאלה צפה לתשובות בהתאם...

• פותח/ת השרשור
אתה מצחיק. מי רוצה גב תחתון רחב? תראה לי מר אולימפיה אחד שהיה לו גב תחתון רחב. דדליפט ממש לא הכרחי לפיתוח גוף.

כשאתה עונה לגבי סקוואט על רגל אחת, בסקוואט על רגל אחת אין יציבות. תנסה לעשות פרס עם דמבל רק ביד אחת ולא בשתי ידיים בו זמנית. אני לא יודע אם זה פוגע, בגלל זה שאלתי אבל אתה מנסה להראות שאתה חכם.

פורום של ליצנים....

נערך לאחרונה:
הלוואי הייתי מסוגל לעשות פיסטול עם עומק טוב. אם כואבות לך הברכיים נשמע שלהמשיך בזה תהיה הדרך הכי טובה להחלמה, תרגיל משקל גוף עם טווח תנועה מלא של כמה מפרקים.

• פותח/ת השרשור
מה משקל הגוף שלך ומה משקל הסקוואט?

כי אני עושה סקוואט בסך הכל פי 1.5 ממשקל הגוף לחזרה אחת וגם זה בקושי, אבל פיסטול סקוואט אני עושה חופשי ולעומק להרבה חזרות בלי כאבי ברכיים.

אז אתה אומר שזה תרגיל שלא אמור לפגוע בברך?
ומה לגבי סיסי סקוואט? כי הרגשתי לחץ בברכיים כשעשיתי אותו.

סקוואט X1.6 ממשקל גוף. אבל אני די שמן, אולי זה מפריע, וגם לא מאד גמיש. אני חושב שפיסטול זה לא עניין של כח, אלא יותר של חופש תנועה באגן.

אני לא רואה איך זה יכול להזיק לברך, אלא אם אתה ממש מרפה הכל כאשר אתה למטה, וזה לא ממש אפשרי.
לא יודע מה זה סיסי סקוואט.

שמע אנשים כמוך גורמים לוויכוחים בין "בילדרים" ל"ליפטרים", חוסר השכלה גמור משולב עם חוצפה ויהירות מדהימה.

לך להשכיל קצת בעצמך לפני שתקרא לכל הפורום "ליצנים".

ותחסוך ממני תגובות נאצה והעלבות, באמת שאני לא אראה אותם ואם כן, אני לא אשים זין.

דדליפט לא מיועד לארבע ראשי ,
פיסטול בעייתי מבחינת איזון ועומס - הוא עובד על שירי ליבה מסויימים אבל תתקשה לתרגם את זה לסקוואט ולהפך אם אתה לא עושה את 2 התרגילים.
הוא לא נחשב לתרגיל שגורם לפציעול בברכיים בעקרון לא יותר מכל תרגיל אחר
הוא דיי טוב לתקן חוסר איזון בכוח ברגליים מנסיון אישי

אף אחד מכל אלה לא תרגילי חובה.
כל אחד יכול לבחור תרגיל שמתאים לו .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית