הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבי צד

Int3rsys

משתמש מתחיל
191
4
נק' מוניטין:
138
191
4
הולמס פלייס
ערב טוב לכולם,
אני רץ כבר בערך כחודש וחצי (סביבות ה5-4-6 קילמוטר לריצה) פעמיים בשבוע, אני גם משלב אימוני שחייה (פעמיים בשבוע) וחדר כושר (2-3 פעמים בשבוע).
לאחרונה שיניתי את המסלול שבו אני רץ (אספלט) והספקתי לרוץ בו כבר כ3 פעמים, ללא בעיות.
היום לאחר כ2 קילומטר התחילו לי כאבי צד (בצד ימין של הגוף) והרגשתי גם שהבטן טיפה כבדה, משהו שלא קרה לי בריצות הקודמות. לאחר עוד קילומטר התייאשתי והפסקתי לרוץ, וממש התבאסתי והתעצבנתי על הכאבים האלו (שונא לוותר). אני חייב לציין שהיום קמתי, אכלתי ארוחת בוקר (דגנים ולחמניה) ולאחר שעתיים~ יצאתי לריצה (הרגשתי טוב לפני, לא כבד).

שאלתי את חבר שלי שהוא כדורגלן והוא אמר לי שזה ככל הנראה בגלל שאני לא נושם נכון או בגלל שלא אכלתי נכון. שאלתי גם את אבא שלי (רופא - ואני יודע עד כמה אתם שונאים אותם כאן פה) והוא אמר לי שזה מנגנון הגנה של הגוף.. והדרך היחידה למנוע את זה זה פשוט להמשיך להתאמן על זה. הוא גם הוסיף שככל הנראה שזה קרה בגלל שרצתי היום מהר יותר ממה שאני רץ בימים רגילים (מה שבאמת נכון - זאת הייתה המטרה).

בכל מקרה, מה אפשר לעשות כדי להימנע מהכאבים האלו בצד בפעם הבאה ?
המון תודה רבה וסוף שבוע נעים ורגוע.

תנסה לעבוד על הנשימה שלך תנשם בקצב סדיר ולפי הצורך , ותנסה להגיע למהירות שיא שלך בהדרגה כאילו אחרי חימום, אני מאמין שזה יעזור הכאבים בצד זה מאוד נפוץ

• פותח/ת השרשור
אני נושם בקצב סדיר..כשאני מגיע לעליות בשיפוע של 40 מעלות ~ הנשימה הופכת מן הסתם ליותר מהירה, אבל בסה"כ אני שומר על קצב מסויים. אולי בכל זאת מדובר בארוחה שאכלתי לפני ?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית