סרטון טכניקה : קצת דוגמאות

• פותח/ת השרשור ish
  • פורסם בתאריך

ish

משתמש מתחיל
252
0
נק' מוניטין:
2,535
252
0
דוגמא (לא הכי יפה) להוצאת מוט מעמודים לסומו סקוואט
ולסומו סקוואט נמוך.

שימו לב לשינוי גובה המוט בין חזרות (פציעה בכתף :120ag:) - אין שום שינוי בעבודת רגליים/גב בשל שינוי במיקום המוט.

זו לא הטכניקה המושלמת שלי, אבל נותן מושג למה התכוונתי ב"פתיחת ברכיים וסיבוב".

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
"כוחות דחיסה שמופעלים בכיוונים לא נכונים"?? אז אלה כבר לא כוחות דחיסה, מר "אני מעריץ את סטוארט מקגיל".

איריס יכולה להגיד מה שהיא רוצה. איפה הנתונים? אם היא נפצעה מניסיון, על מה זה מצביע?

הטענה שלך מראה שאתה כנראה לא מבין לגמרי את מבנה עמוד השדרה.
הכוח הוא ברובו הכמעט המוחלט הוא כוח דחיסה.
ברגע שחוליה יוצאת מעט מן המרכוז המוחלט שלה ,ללא תנועת קדמית אחורית, אלא רק על ציר ההטייה המתאפשר בין כל החוליות ביניהן יש דיסק, כאשר בדיסקים המותניים מדובר על בערך 6 מעלות פר דיסק, שזוהי תנועה קטנה להחריד, הלחץ על הדיסק לא שווה ומתרכז בעקבות ה"טריז" שנוצר בנקודה מסויימת.
ברגע שמספיק כוח דחיסה מופעל על הדיסק במצב הזה - שכבות הסחוס נכנעות ללחץ והוא פורץ.
כוח גזירה על החוליות קיים, אך נבלם וממותן בטכניקה הנכונה על ידי זוקפי הגב, חלקו ממודר ע"י הרצועות, וחלקו במפרקי הפאסט.
ברגע שגזירה קטלנית מתקיימת הראשונים לספוג אותה הם הרצועות ומפרקי הפאסט בפציעות כדוגמת
Spondylolysis

נערך לאחרונה:
הטענה שלך מראה שאתה כנראה לא מבין לגמרי את מבנה עמוד השדרה.
הכוח הוא ברובו הכמעט המוחלט הוא כוח דחיסה.
ברגע שחוליה יוצאת מעט מן המרכוז המוחלט שלה ללא, תנועת קדמית אחורית, אלא רק על ציר ההטייה המתאפשר בין כל החוליות ביניהן יש דיסק, כאשר בדיסקים המותניים מדובר על בערך 6 מעלות פר דיסק, שזוהי תנועה קטנה להחריד, הלחץ על הדיסק לא שווה ומתרכז בעקבות ה"טריז" שנוצר בנקודה מסויימת.
ברגע שמספיק כוח דחיסה מופעל על הדיסק במצב הזה - שכבות הסחוס נכנעות ללחץ והוא פורץ.
כוח גזירה על החוליות קיים, אך נבלם וממותן בטכניקה הנכונה על ידי זוקפי הגב, חלקו ממודר ע"י הרצועות, וחלקו במפרקי הפאסט.
ברגע שגזירה קטלנית מתקיימת הראשונים לספוג אותה הם הרצועות ומפרקי הפאסט בפציעות כדוגמת
Spondylolysis

אז זה כבר לא כוח דחיסה שפועל על החוליה, יא מצחיק. ובשביל מה יש לך שרירי בטן וגב?

איך בדיוק זה לא כוח דחיסה?
איך הדיסקים מועמסים אם לא בכוח דחיסה כאשר אין תזוזה בין החוליות?
איך אפשר לייצר כוח דחיסה טהור במבנה דמויי S, כמו עמוד השדרה?
תמיד יהיה רכיב נוסף לכוח - אבל הכוח הוא ברובו החד משמעי - דחיסתי.

המבנה לא כזה משנה. כוחות דחיסה לא גורמים לנזק כשאתה נמצא בקלוסד פאקד. גם הירך עומדת בעומסים עצומים והיא לא במבנה של בלוקים.

בעזהי"ת

יש לך כשל לוגי בטיעון

אני מבין שאינך מסכימה עם טענתי בדבר הבדל עקרוני לרעה, בכל הנוגע לבטיחות סומו סקוואט מול סקוואט קלאסי, אבל כשל לוגי?!

כל הנושא של מוט עמוס שמקבל תנועות למטה/למלה ובהליכה גם ימינה/שמאלה - כל הריקוד הזה - נבלם על ידי עמוד השדרה.

אדגיש - עמידה עם משקל על הכתפיים כשלעצמה - עומס לא מבוטל על עמוד השדרה, ואנו מוסיפים לזה רוטציות....

כולם זוכרים שחשוב מאוד לשמור על שרירי הגב מקובצים חזק מאוד לאורך כל ההוצאה, על מנת לתמוך בעמוד השרדה ולמנוע ממנו לזוז.
אבל כל צעד - מפחית מקשיחות באזור המותני.

במילים אחרות: כמה שיותר צעדים, יותר מסוכן, כמה שפחות צעדים, פחות. נכון? יפה.

נתת כאן עוד סיבה לרעת הסומו סקוואט. לא מספיק שהוא ליצני יותר, הוא גם מסוכן יותר. לביצוע בטוח ברמה סבירה של סקוואט קלאסי, מספיק ראק פשוט עם מוטות בטיחות - שיספקו בתורן בדיוק את אותה ההגנה של רצועות ההגנה של המונוליפט.

נערך לאחרונה:
כלומר אתה אומר שפריצת דיסק מתרחשת בעיקר כתוצאה מלחץ הגורם לתזוזה קדמית-אחורית בין חוליות וכך לקריעת מעטפת הדיסק?
אתה יכול להראות לי איפה זה מוכח?

• פותח/ת השרשור
אז מה שאת אומרת שלמי שאין מונוליפט - שלא יעשה סקוואטים?
או שפשוט צריך להיזהר כשהולכים עם המוט על הכתפיים אחורה? (זה מובן מאליו)

אין לי מושג איפה יש את הדבר הזה בארץ כי לא הייתי בהרבה חדרי כושר, אבל אף פעם לא ראיתי את זה בשום מקום שביקרתי בו.
בן דוד שלי מעולם לא עשה סקוואט ויש לו פריצת דיסק. אני מכיר גם יחסית הרבה אנשים שלא התאמנו והם בעלי פריצות דיסק קשות.

מה הפתרון למעט המונוליפט בעצם?

לא אמרתי אל תעשו סקוואט,
אלא, שמונוליט הרבה יותר בטוח לביצוע סקוואט.

כמו שמתים לא רק מסגריות,
ככה גם פריצת דיסק - לא רק מסקוואטים.

פתרון - אין.
יש ככלי זהירות -
1) קיבוץ מקסימלי של שרירי הגב במהלך כל הביצוע
2) צעדים קטנים ומבוקרים בהוצאה/החזרה
3) להעלות משקל בהתאם ליכולת ולא בהתאם לאגו
4) להקשיב לגוף..... הכי חשוב. להתאמן עם כאבים עזים - זו לא גבורה, אלא טיפשות.

---------- התגובה התווספה ב 16:25 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:18 ----------

בעזהי"ת

אני מבין שאינך מסכימה עם טענתי בדבר הבדל עקרוני לרעה, בכל הנוגע לבטיחות סומו סקוואט מול סקוואט קלאסי, אבל כשל לוגי?!

במילים אחרות: כמה שיותר צעדים, יותר מסוכן, כמה שפחות צעדים, פחות. נכון? יפה.

נתת כאן עוד סיבה לרעת הסומו סקוואט. לא מספיק שהוא ליצני יותר, הוא גם מסוכן יותר. לביצוע בטוח ברמה סבירה של סקוואט קלאסי, מספיק ראק פשוט עם מוטות בטיחות - שיספקו בתורן בדיוק את אותה ההגנה של רצועות ההגנה של המונוליפט.

בפעם האחרונה :
הסכנה נובעת מעצם הליכה אחורה.
אין הליכה אחורה - אין סקנה.
בלי קשר ללסיבת ההליכה - ביצוע סקוואט או סתם כי בא לך לקחת את המוט לסיבוב.

כל עוד תמשיך לחקל את התנועות ל"ליצניות יותר/פחות",
במקום ל"יעילות יותר/פחות"
- אין על מה לדבר איתך.

איך בדיוק זה לא כוח דחיסה?
איך הדיסקים מועמסים אם לא בכוח דחיסה כאשר אין תזוזה בין החוליות?
איך אפשר לייצר כוח דחיסה טהור במבנה דמויי S, כמו עמוד השדרה?
תמיד יהיה רכיב נוסף לכוח - אבל הכוח הוא ברובו החד משמעי - דחיסתי.

אין כוח דחיסה טהור כמו ששמת לב. הבטן והגב אחראיים על לאזן את הכוחות על החוליות. אם יש לך חוליה לא במקום, אז ברכותיי, יש לך ספונדי. לאנשים בריאים אין שום בעיה לשים משקלים עצומים על הגב בלי למות.

• פותח/ת השרשור
כלומר אתה אומר שפריצת דיסק מתרחשת בעיקר כתוצאה מלחץ הגורם לתזוזה קדמית-אחורית בין חוליות וכך לקריעת מעטפת הדיסק?
אתה יכול להראות לי איפה זה מוכח?

זו גם סיבה, היא מאוד נפוצה באוכלוסית הלא ספורטאים - עקב תאונה (כאשר כח חיצוני מופעל על הגוף) או עקב הרמת משקל לא נכון/התכופפות (כולם מכירים את הסיפורים העצובים "אבל רק התכופפתי להרים את הקלסר וכבר לא יכלתי לחזור להתישר").

סיבה של דחיסה ייחודית יותר לספורטאים, בעיקר מענפים שלנו, ולעובדים בעבודה פיזית
צילום רנטגן יכול להראות עיבוד גובה של דיסק, הנגרם מדחיסות.
ככל שיש יותר איבודי גובה במערכת (לאורך עמוד השדרה) כך הוא הופך לפחות יציב ויותר נתון לתזוזות -> סיכון יותר גבוה לבלט דיסק ולפריצה.

במקרה של מוט עמוס "רוקד" על הכתפיים מתווסף גם עומס לא שווה השואף לגרום לתזוזה.

EMZ לא נותן לעובדות לבלב אותו.... כנרא שהן צריכות להתפץ לו בפרצוף, בצורה של הסבר מאורטופד בחדר מיון.

הו כן! אורטופד!
ונראה לי שאת אפילו לא יודעת מה זה סחוס. כי דחיסה מגדילה אותו ולא מעבדת אותו. אבל אני כבר ויתרתי.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
הו כן! אורטופד!
ונראה לי שאת אפילו לא יודעת מה זה סחוס. כי דחיסה מגדילה אותו ולא מעבדת אותו. אבל אני כבר ויתרתי.
בהצלחה.

1) שאלה למנהלי האתר : איך נותנים לאדם כזה להיות מנהל פורום רציני? אתם עושים צחוק מעצמכם.

2) הומצאה פה שיטה לקבל חומר מאין 😲. פרס נובל מיידי.

3) אצטרך להסביר, לקוראים האחרים, שאין אפשר לציור חומר מאין.
עם יש לכם ביד קובית סחוס 2 על 2 על 2 ותפעילו אליה לחץ - תקבלו את אותו סחוס אבל בצורה המועכת של 2.5 על 2.5 אבל בגובה של 1 ס"מ (מספרים בערך)
תמשיכו ללחוץ על הסחוס הוא ימשיך "לגדול" לצדדים, אך להצתמצם בעובי, עד שלא תגיעו לגבול האלסטיות של החומר והוא יקרע.
בדיוק כמו שקורה בגב (לכולם, חוץ מ-EMZ - כי גב שלו נמצא במציאות אחרת).

חומר קריאה מופשט, אומנם, אבל תקף.
http://he.wikipedia.org/wiki/פריצת_דיסק

אין כוח דחיסה טהור כמו ששמת לב. הבטן והגב אחראיים על לאזן את הכוחות על החוליות. אם יש לך חוליה לא במקום, אז ברכותיי, יש לך ספונדי. לאנשים בריאים אין שום בעיה לשים משקלים עצומים על הגב בלי למות.

לא מדובר על לחץ מחוליה שלא במקום אלא על לחץ מחוליה שמכופפת =עושה sagittal rotation.
( figure 7-4 בספר Clinical anatomy of the lumbar spine and sacrum)

אני באמת בשוק שאני צריך להסביר שברגע שיש כיפוף מסויים בעמוד השדרה, המרכיב העיקרי בכך שדיסק פורץ אחורה הוא לחץ תוך דיסקלי שמופנה אחורה.
לחץ שמגיע בעיקר מדחיסה של העמוד ולא מגזירה של העמוד.
לחץ דחיסתי שעקב המנח הלא שווה בין החוליות,במקום להיות מפוזר שווה בשווה על כל היקף טבעת הדיסק - עכשיו נוחת ברובו על הקיר האחורי של הדיסק, שהיא אגב גם הנקודה החלשה ביותר שלו, ובערכים מסויימים התלויים ברמת השחיקה של הדיסק - גורם לפריצה של הנוזל (יותר כמו משחה...) התוך דיסקלית לכיוון חוט השדרה.
לכן גם כיוון הפריצה תואם לציר המדוייק בו העמוד התכופף כל הזמן.

איריס, יש הרבה למה להתייחס בנושא - אבל ללא הסכמה על המנגנון הכי ברור של הפציעה אי אפשר לנהל פה דיון.

• פותח/ת השרשור
איריס, יש הרבה למה להתייחס בנושא - אבל ללא הסכמה על המנגנון הכי ברור של הפציעה אי אפשר לנהל פה דיון.

סבבה.
האשכול מתחיל להזכיר סדנא באורטופדיה....
ניסיתי להגיד שיש יותר ממנגנון 1, לעניות דעתי.

ויש לזכור לקחתם בחשבון לורדוזה טבעית, שכשלעצמה משנה את הפיזור של הלחצים על הדיסקים באזור L-S.

כמו כן, נושא של סקוליאוזיס כגורם מגדיל סיכון.

לא מדובר על לחץ מחוליה שלא במקום אלא על לחץ מחוליה שמכופפת =עושה sagittal rotation.
( figure 7-4 בספר Clinical anatomy of the lumbar spine and sacrum)

אני באמת בשוק שאני צריך להסביר שברגע שיש כיפוף מסויים בעמוד השדרה, המרכיב העיקרי בכך שדיסק פורץ אחורה הוא לחץ תוך דיסקלי שמופנה אחורה.
לחץ שמגיע בעיקר מדחיסה של העמוד ולא מגזירה של העמוד.
לחץ דחיסתי שעקב המנח הלא שווה בין החוליות,במקום להיות מפוזר שווה בשווה על כל היקף טבעת הדיסק - עכשיו נוחת ברובו על הקיר האחורי של הדיסק, שהיא אגב גם הנקודה החלשה ביותר שלו, ובערכים מסויימים התלויים ברמת השחיקה של הדיסק - גורם לפריצה של הנוזל (יותר כמו משחה...) התוך דיסקלית לכיוון חוט השדרה.
לכן גם כיוון הפריצה תואם לציר המדוייק בו העמוד התכופף כל הזמן.

נפלא. איך מגיעים למצב שבו הלחץ על החוליות מפוזר באופן לא אחיד?

כפיפה/פשיטה/ כפיפה צידית מסויימת.
תזוזה של המבנה במימד הקדמי אחורי (anterior-posterior) נמנעת ע"י זוקפי הגב, וברגע שאלו לא תומכים בו מספיק, היא נבלמת ע"י מפרקי הפאסט והרצועות.

כפיפה/פשיטה/ כפיפה צידית מסויימת.
תזוזה של המבנה במימד הקדמי אחורי (anterior-posterior) נמנעת ע"י זוקפי הגב, וברגע שאלו לא תומכים בו מספיק, היא נבלמת ע"י מפרקי הפאסט והרצועות.

אה, אז כל פעם שקונסטנטינוב עושה דדליפט הוא פורץ דיסק?

בעזהי"ת

בפעם האחרונה :
הסכנה נובעת מעצם הליכה אחורה.
אין הליכה אחורה - אין סקנה.

אין סומו סקוואט, ההליכה לאחור מצומצמת למינימום. והלוואי "בפעם האחרונה".

כל עוד תמשיך לחקל את התנועות ל"ליצניות יותר/פחות",
במקום ל"יעילות יותר/פחות"
- אין על מה לדבר איתך.

כבר הוסבר בדיונים קודמים, שברשות המין האנושי שיטות יעילות הרבה יותר להרמת משקלים כבדים. תרבות הסומו סקוואט שהולכת יד ביד עם תרבות חליפות הלחץ וטווח התנועה החלקי (ולא נתחיל לדבר על הבנץ' פרס), הופכת את כל העניין לרמאות וליצנות. ה-460 של דימטרי איבנוב מרשימים ובטוחים בסדרי גודל יותר מה-571 של דוני תומפסון.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית