הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים פליאומטריים

• פותח/ת השרשור DorT
  • פורסם בתאריך

DorT

משתמש משקיע
2,363
624
נק' מוניטין:
1,823
2,363
624
איך אימון פליאומטרי אמור להראות?
על איזה תרגילים הוא צריך להיות מבוסס ולכמה חזרות?
כמה נחים בין הסטים?

איך תכנית אימונים פליאומטריים לכדורסל לצורך שיפור אתלטיות ( בעיקר זריזות, מהירות וניתור) אמורה להראות עם:
3 אימוני משקולות בשבוע
3 אימוני כדורסל בשבוע

???

תודה רבה

---------- התגובה התווספה 05-02-2012 ב 19:34 ---------- התגובה הקודמת הייתה 04-02-2012 ב 20:09 ----------

מישהו?

---------- התגובה התווספה 06-02-2012 ב 19:28 ---------- התגובה הקודמת הייתה 05-02-2012 ב 19:34 ----------

למה לא עונים?

זה נראה כאילו אתה חושב שממש חייבים לך פה משהו ...אבל בכל מקרה
אם תרצה לשפר ניתור ומהירות-תעשה סקוואטים כבדים-פאוורקלינס-פרונט סקוואט

• פותח/ת השרשור
לא חייבים לי כלום זה א'
פשוט יש פורום, וזאת לא שאלה של " בואו תאכילו אותי בכפית" כי אין על זה ממש חומר באינטרנט, אז למה שלא יעזרו.

תודה רבה בכל מקרה

מה האימייל שלך? אשלח לך קובץ.

קח בחשבון שכספורטאי שמתחיל תוכנית כזאת אתה צריך בסיס טוב של כח וגמישות ושההתחלה צריכה להיות הדרגתית(ובכל מקרה לא יותר מאימון 1 בשבוע ובמקרה שלך - שיבוא על חשבון אחד מאימוני הכח).

בנוסף למה שכתוב בקובץ, אתה גם יכול לשלב 6-8 ספרינטים קצרים של 10-20 מטר עם התאוששות מקסימלית(אולי גם כתרגיל של שינויי כיוון).

• פותח/ת השרשור
מה האימייל שלך? אשלח לך קובץ.

קח בחשבון שכספורטאי שמתחיל תוכנית כזאת אתה צריך בסיס טוב של כח וגמישות ושההתחלה צריכה להיות הדרגתית(ובכל מקרה לא יותר מאימון 1 בשבוע ובמקרה שלך - שיבוא על חשבון אחד מאימוני הכח).

בנוסף למה שכתוב בקובץ, אתה גם יכול לשלב 6-8 ספרינטים קצרים של 10-20 מטר עם התאוששות מקסימלית(אולי גם כתרגיל של שינויי כיוון).

תודה על התגובה.

נערך לאחרונה:
שלחתי. תגיב כאן או במייל שקיבלת את הקובץ ותמחק את המייל או תשנה אותו לפורמט
***נערך*** למניעת ספאם.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
קיבלתי. תודה.

כמה אימונים פליאומטרים וספרינטים כדאי לעשות בשבוע למישהו שזה חדש לו? את הספרינטים לעשות בתחילת או בסוף האימון הפליאומטרי?

ספרינטים בתור יחידה נפרדת או אימון שמורכב מ2-3 תרגילים שונים מהקובץ. אני לא זוכר אם יש שם קפיצה מעל משוכות - זה גם לא רע בכל מיני וריאציות, כמו: נחיתה על 2 רגליים ובהמשך משמאל לימין ומימין ומימין לימין וכו׳.

אני מביא לך כמה שורות מהמחברת אם זה עוזר לך :
אימון פליאומטרי : שיטת אימון ייחודית לשיפור היכולת לגיוס יחידות מוטוריות. באימון זה מפעילים עומס אקסצנטרי על השריר, בולמים אותו ומיד עוברים להתכווצות קונצנטרית.
הנחיתה (הבלימה) גורמת למתיחת השריר הארבע ראשי תוך התכווצות אקסצנטרית, הניתור שמגיע לאחר מכן נובע מהתכווצות קונצרנטרית של הארבע ראשי.
סוג זה של האימון מאפיין ענפי ספורט כמו כדור עף,כדור יד,אתלטיקה,כדורסל ומיועד לספורטאים ברמה גבוה משום שהוא עצים מאוד.
את האימון עורכים כנגד משקל הגוף, גם כנגד משקולות חופשיות וגם כנגד מכונות.

משתנה האימון:
*מספר סטים - בין 4 ל8
*מספר חזרות - בין 5 ל10
*הפוגה בין סטים - 3 דקות.

אני מקווה שבאיזה שהוא מקום זה עוזר לך טיפה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית