הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פריצת דרך: העברת 100GB לשנייה בעזרת אחסון מבוסס חום

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,264
12,426
אחד הדברים שכל משתמש מחשב יודע הוא - כשהמחשב מתחמם – זה דבר רע, אך במקרים רבים כמו המקרה הנ"ל, למדנו שלכל כלל יש יוצא מהכלל, אנחנו מדברים על אחסון מבוסס חום שאולי יביא לפריצת דרך בעולם הכוננים הקשיחים.

צוות מדענים המורכב ממדינות כמו בריטניה, רוסיה, ספרד, הולנד, אוקראינה, יפן ושוויץ מכריז כי מצא דרך לאחסן נתונים על מצע מגנטי, שקיים בכוננים הקשיחים כיום תוך שימוש בחום בלבד, בכוננים הקשיחים היום, השימוש הנפוץ הוא על ידי שדה מגנטי.

כל הכוננים הקשיחים העכשווים, עושים שימוש באחסון מגנטים המבוסס קוטביות של תאים קטנטנים לצורך יצירת סיביות דוגמת ה"0″ וה"1″ אשר מהם קיים המידע אשר נמצא במחשב, כשעד עכשיו הדרך האופטימלית לבצע את השינויים הייתה על ידי הפעלת שדה מגנטי חיצוני.

בדרך החדשה, הצליחו קבוצת החוקרים לגרום לשינויי הקוטביות על ידי חימום חיצוני בלבד של התאים המגנטים, אם הדבר נכון, הפיתוח החדש יביא לפריצת דרך משמעותית באחסון הכוננים הקשיחים, ויציג תוצאות מהירות משמעותית גם מכל כונן SSD שאתם מכירים, לדוגמא, עם השיטה החדשה החוקרים מעריכים כי נוכל לבצע העברה של 100 ג’יגה בייט תוך שניה אחת בלבד, הדבר עובד גם בכיוון ההפוך, בקריאת המידע.

המחקר החדש עדיין בחיתולים, ולעיתים יכולות לעבור כמה שנים טובות עד שהטכנולוגיה המיוחלת מגיעה לשוק, אנחנו כמובן נמשיך לעדכן אתכם עם כל התפתחות.

http://geekspot.co.il/פריצת-דרך-העברת-100-גיגה-ביט-לשנייה-בעזרת/

למי אכפת מהתוצאות? הדיסק עדיין מכני, בשונה מה-SSD שסוף סוף הציע פיתרון לעקב אכילס הזה. חוץ מזה שמהירות הקריאה הרנדומית עדיין תהיה נמוכה אם אני לא טועה ("הצוואר בקבוק" העיקרי כיום).

• פותח/ת השרשור
SSD 😍

באמת שאי אפשר לחזור אחורה; יותר נכון לא יודע איך חייתי עד עכשיו עם כונן רגיל, כזה עגלה..

• פותח/ת השרשור
ואתה חייב הכל לקנאה המטורפת ב-SSD שקניתי לפניך 🥰
כן אנסת לי את הארנק

"הבעיה" היחידה ב SSD - אין להם שרידות בכלל , אה והמחיר...

דווקא הנושא של האמינות ב SSD השתפר פלאים. כן, ירדו לך הביצועים אחרי כמה שנים, אבל אז תקנה כונן חדש.

"הבעיה" היחידה ב SSD - אין להם שרידות בכלל , אה והמחיר...
יש להם שרידות מצוינת ל-3-5 שנים. שזה יותר ממה שהמחשב הנייד שלי מחזיק מעמד בדרך כלל. כשרואים כמה זה משפר את הביצועים ועושה את החיים הרבה יותר נוחים (בעיקר לבנאדם שצריך את המחשב ככלי עבודה) אני מוכן להשקיע את ה-500 דולר האלה כל 3-4 שנים.

המחיר שלהם היום לא ממש השקעה חכמה. ( 3 שנים זה לא הרבה בהשוואה ל HDD ).
אבל כן מי שרוצה בצועים ומוכן לשלם ( כמוני וכמוך ) - בכיף

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
המחיר שלהם היום לא ממש השקעה חכמה. ( 3 שנים זה לא הרבה בהשוואה ל HDD ).
אבל כן מי שרוצה בצועים ומוכן לשלם ( כמוני וכמוך ) - בכיף
עם ההצפות בתאילנד והזינוק ב 300% במחירים ה HDD, קנייה של SSD כבר לא נראת כל כך גרועה. לא חייבים לקנות 5 טרה ולעשות RAID0 עם SSD, אפשר לקנות 64-128GB רק לבוט ולהחזיק HDD בתור כונן נוסף.
64GB היום בארה"ב אפשר להשיג ב 50-80 דולר. 128GB ב 100-150 דולר, תלוי במותג והמהירות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית