ייעוץ יכול להיות שסקוואט דופק לי הכל?

• פותח/ת השרשור anton
  • פורסם בתאריך

anton

משתמש מתחיל
149
1
נק' מוניטין:
-16
149
1
שלום.
המשקלים שלי:
בסקוואט 135- 5 חזרות 3 סטים.
דדליפט 130 ל 5.
בנץ' 57.5 - 5 חזרות ל 3 סטים.
פרס 42.5 חזרות לסט אחד.
BOR - 60 כמו של בילדרים.

בקיצור..אני כבר חודשים שלמים מתקדם בסקוואט וכמו שרואים בבנץ' ובפרס לא כ"כ.
אמרו לי שהסבקוואט גומר אותי ולכן אני לא מתקדם,למשל היום אחרי הסקוואט עשיתי פרס,סט אחד הצלחתי דיי חלק,ובשני לא יכולתי חזרה אחת להרים את המוט אפילו.
אני עושה SS(אבל דדליפט עם פרס ולא בנץ'..ואז BOR עם בנץ').אני חושב לעשות אימון עם סקוואט ואימון בלי,בכל זאת כדי איכשהו להתקדם בבנץ' או פרס(בכל זאת - הסקוואט הגבוה שלי שווה לתחת עם בנץ' 60)יכול להיות שאני צעיר ואין לי מספיק טסטסטרון כדי שהפלג גוףך עליון שלי יגדל,אבל אני מתאמן יותר משנה - זה כבר עצוב..

אשמח אם תעזרו - הטכניקה שלי בסדר למרות שאני אצלם סרטון בקרוב,ואני אוכל טוב..עובדה שעולה בסדר בסקוואט ודדליפט.

תודה

בקשר לבנץ', אם תחזיק יותר צר זה יעבוד לך יותר על יד אחורית מאשר על החזה. תחזיק רחב(כמו שאתה מחזיק עכשיו).
האמות צריכות להיות אנכיות בתחתית התנועה.
חוץ מזה, לייעץ למישהו שמתלונן כי הבנצ' שלו תקוע להמשיך לעשות את אותו הדבר...

האמות צריכות להיות אנכיות בתחתית התנועה.
חוץ מזה, לייעץ למישהו שמתלונן כי הבנצ' שלו תקוע להמשיך לעשות את אותו הדבר...
בדיוק. את הטכניקה הוא לא צריך לשנות. תזונה לדוגמא הוא צריך לשנות כלפי מעלה ולחכות עד שהגוף שלו יאפשר לו לעלות משקל שם. אנשים שבאו מרקע של שנתיים-שלוש חדר כושר עם תוכניות של AB כבר בגיל 16-17 מצליחים לדחוק 80-100ק"ג של 3X5, אתה יודע למה? בייספס. נשמע לא אמין? עובדה. (מן הסתם גם החזה פומפם והטרייספס)

---------- התגובה התווספה 16-02-2012 ב 00:00 ---------- התגובה הקודמת הייתה 15-02-2012 ב 23:58 ----------

כי אתה סמכות יותר טובה להעביר ביקורות על טכניקה של אחרים? אתה מנסה לעשות סקוואט כבר שנה וחצי ולא מצליח ועדיין תקוע באותם המשקלים. כנראה מדי פעם צריך להזכיר לך שאתה אחד מהליצנים הכי גדולים שהיו כאן בפורום.
מסתמך על דבריו. קבל:
אפשר לדעת מה הבעיה עם הטכניקה בכלל?

ועדיין, עם כל הכבוד לכל אותם התותחים שאתה מזכיר, אתה חושב שתוך שנתיים-שלוש להגיע לבנץ׳ 100 זה הישג?
אתה לא חושב שקצת יותר מרשים להגיע לזה תוך חצי שנה של עבודה נכונה?

ועדיין, עם כל הכבוד לכל אותם התותחים שאתה מזכיר, אתה חושב שתוך שנתיים-שלוש להגיע לבנץ׳ 100 זה הישג?
אתה לא חושב שקצת יותר מרשים להגיע לזה תוך חצי שנה של עבודה נכונה?
אני לא חושב שעם כל עבודה נכונה (חוץ מסטרואידים) בן אדם שהמקסימום שלו זה 50ק"ג, יגיע ל100ק"ג בחצי שנה, לא מאמין שזה אפשרי, לא בגילאים של ה 15-20. במיוחד כשהבן אדם לא התאמן אפעם בחיים שלו. גם מניסיון וגם מאנשים שדיברתי איתם במשך השנה ומשהו שהייתי בחדר כושר.

אני לא חושב שעם כל עבודה נכונה (חוץ מסטרואידים) בן אדם שהמקסימום שלו זה 50ק"ג, יגיע ל100ק"ג בחצי שנה, לא מאמין שזה אפשרי, לא בגילאים של ה 15-20. במיוחד כשהבן אדם לא התאמן אפעם בחיים שלו. גם מניסיון וגם מאנשים שדיברתי איתם במשך השנה ומשהו שהייתי בחדר כושר.

זה לא משנה מה אתה חושב כי אין לך מושג. העובדה היא שזה נעשה, גם בפחות מחצי שנה.

זה אפשרי אם יש לך תנאי אימון מספיק טובים (טכניקה, אוכל מספיק, ישן מספיק, לא לוקח תרופות/סטרואידים קטבוליים וכדומה שפוגעים בהתאוששות) ואתה לא YNDTP

לרוב האנשים אין טכניקה טובה כי אין מי שילמד אותם (גם לי) וקשה לרוב האנשים ללמוד הכול לבד לכן ברוב החצי שנה הזאת אתה לומד על איך להתאמן ועל טכניקה

אפשרי בהחלט.. בעיקר בגילאים האלה כשהטסטוסטרון בשמיים.

לפותח האשכול הייתי ממליץ להפסיק להתעסק בפרופורציות (כי מה לעשות, יש כאלה שפשוט חלשים בלחיצות...) ולהתחיל ללמוד איך לשפוף כמו שצריך.
אם זה קריטי לך אתה יכול לנסות אחיזה יותר צרה אבל מה שנוח לך.. גם ככה וגם ככה אתה תתקדם אם תעשה הכל כמו שצריך.

אתה מוזמן לבוא לחדר כושר שאני וויבריל מתאמנים בו, יש כמה דוגמאות יותר קיצוניות מזה גם בפחות מחצי שנה, במיוחד בסקוואט(משקל התחלה 60 לחמישייה, משקל סוף 140 ל3X5 ב5 חודשים) ובדדליפט(התחלה- 70 לחמישייה, סוף 160 לחמישייה באותם 5 חודשים) אבל יש גם את המשקלים שציינת בבנץ'

פותח הפוסט- תתחיל מהתחלה, מוט ריק, אם אתה יורד מספיק עמוק וכל כף הרגל על הרצפה(נתחיל מזה) תעלה ל10 קילו כל צד, אם עדיין בסדר תעלה ל20 כל צד, תעשה 3X5 עם המשקל הזה, צלם ותעלה, תקבל אור ירוק מהחברי'ה פה ותעלה לאימון הבא בעוד 10...

להוסיף משקל על המוט זאת לא בעיה.

נערך לאחרונה:

אני לא יודע מה אתה עושה ואם אתה מדבר מ"ניסיון אישי"- שאתה לא מתקדם כבר לא יודע כמה זמן.
אני רק יכול להגיד לך שכשהולכים ראש בקיר ועושים הכל לא נכון למרות שבטוחים שכן ויודעים הכל אתה באמת לא מתקדם לשום מקום.
הייתי ליצן גדול כשבאתי לפורום- קראתי בריפרוף על SS ואתה יכול לראות את זה (לצערי) בלוג שהיה לי את מה שייצא מזה.
כשהפסקתי ללכת ראש בקיר- איזה הגעתי לבנץ' 95 והתחלתי לרוץ בסקוואט ודדליפט במשקלי עבודה (כשלפני זה לא ידעת איך עושים את התרגילים הנ"ל גם בלי משקל) ב4-5 חודשים.

בקיצור אם אתה תקוע כבר שנתיים אז זה לא כי "אין לך טסטוסטרון" זה כי אתה הולך ראש בקיר ופשוט לא עושה את מה שצריך. תבדוק את עצמך לפני שאתה זורק דברים באוויר כי בסופו של דבר אתה סתם מטעה אחרים ועושה צחוק מעצמך.

נערך לאחרונה:
שוב, חוץ מטכניקה ותזונה נכונה, זה גם תלוי ברמת ההתחלה של בן אדם - (כמות מסת השריר).
לדעתי, רוב המתאמנים המתחילים SS לא מגיעים בחצי שנה הראשונה ל100ק"ג. במקרה הטוב 80~85.
אחרי שהתחלתי להקפיד בצורה יותר רצינית על תזונה וכו', תוך 3 חודשים הגעתי מ 55 ל 65ק"ג בנץ'. ואין בו טכניקה גרועה או טובה - מוציאים את המוט עם גב מוקשת השכמות על הספה וחזה בחוץ, מורידים לקו של הפיטמות ומעלים חזרה.

שוב, חוץ מטכניקה ותזונה נכונה, זה גם תלוי ברמת ההתחלה של בן אדם - (כמות מסת השריר).
לדעתי, רוב המתאמנים המתחילים SS לא מגיעים בחצי שנה הראשונה ל100ק"ג. במקרה הטוב 80~85.
אחרי שהתחלתי להקפיד בצורה יותר רצינית על תזונה וכו', תוך 3 חודשים הגעתי מ 55 ל 65ק"ג בנץ'. ואין בו טכניקה גרועה או טובה - מוציאים את המוט עם גב מוקשת השכמות על הספה וחזה בחוץ, מורידים לקו של הפיטמות ומעלים חזרה.

אם ההתקדמות שלך מ-55 ק"ג ל-65 ק"ג בבנצ' לקחה שלושה חודשים, ועוד אחרי שכביכול "התחלת להקפיד על תזונה", לדעה שלך אין ערך ואין שום סיבה שתתן אותה.

אני לא עושה SS ולא התאמנתי בערך 4 שנים. אני מתאמן בערך חודש וחצי והגעתי מ0 ל65 קילו בזמן הזה בבנץ' (5 חזרות).
נפלה לך התאוריה בטח...

• פותח/ת השרשור
היי חברים..
צילמתי שוב את הסקוואט,לפי דעתי הבעיה שלי היא שאני לא יודע כמה לרדת ומתי אני שובר מקביל,במיוחד עם משקל על הגב.
בכל מקרה הסרטון הבא הרבה יותר עמוק מהסרטונים הקודמים(ניתן לראות כי הפלטה הכחולה עוברת את המוטות הביטחון לעומת הסרטונים הראשונים שלא מתקרב אפילו).
גם צילמתי דדליפט - שם לב שאני לא נועל עד הסוף,כבר שכחתי מזה בכלל,זה בגלל שאני ממהר לסיים איתו...
בתחילת דרכי קראתי את הספר של SS,קיבלתי עזרה מאנשים שקראו את SS ויש להם ידע,בהמשך פרשתי לכמה זמן ושכחתי את הדברים הקטנים האלו..שבעצם הם הכי חשובים.

בכל מקרה -

הסקוואט

דדליפט-

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כן פלטה עוברת, לא עוברת... זה לא קשור בכלל לעומק של הסקוואט. פיקת הברך צריכה להיות מעל לקפל של האגן. זה לא מעניין אם זה "יותר" עמוק, כי כל דבר מעל מקביל הוא לא מעניין.

בדדליפט המוט קדימה מדי.

נערך לאחרונה:
אתה עקשן סתם והאגו לא מאפשר לך ללמוד מטעויות.
הרי אמרו לך, תוריד משקל ותלמד לעבוד עם מוט ריק.
אני לא מבין, אתה מתבייש שכל הבילדרים המוזרקים, ששמים 10 פלאטות כל צד ועושים שמינית סקוואט, יצחקו עליך?

---------- התגובה התווספה ב 20:55 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:53 ----------

אם אתה לא מבין את העקרון של התנועה ולמה בכלל שוברים מקביל, אז כמו שColdfire רשם, אין לך מה לחפש גם עם 80!

תוריד ל 50ק"ג ותשבור מקביל, כי בנתיים אתה שובר את הברכיים. בדדליפט המוט נמצא מעל הקו של האצבעות - כלומר הוא קדימה מידי.

אתה לא צריך לשער מתי אתה שובר מקביל. תרד את שאתה לא יכול לרדת יותר.
וכמו שכבר אמרו, תחזור למוט ריק.

ולמה אתה לא עושה דדליפט Over-hand?!

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שלום שוב..מה זה OVER HAND דדליפט?
אם אתם אומרים להוריד משקל אני אוריד..אני אצלם אימון הבא 60,בקשר לבנץ' - להחזיק צר יותר?

אתה עקשן סתם והאגו לא מאפשר לך ללמוד מטעויות.
הרי אמרו לך, תוריד משקל ותלמד לעבוד עם מוט ריק.
אם אתה לא מבין את העקרון של התנועה ולמה בכלל שוברים מקביל, אז כמו שColdfire רשם, אין לך מה לחפש גם עם 80!

אם אתם אומרים להוריד משקל אני אוריד..אני אצלם אימון הבא 60,בקשר לבנץ' - להחזיק צר יותר?

מה לא היה מובן, ביקשת שיעזרו לך פה , נתנו לך עצות כאן אבל אתה ממשיך לעשות מה שבא לך. אז למה לבקש עזרה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית