הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע הרגליים שהולכות אל הפרס, עם טוני פרימן

black356

משתמש משקיע
4,956
0
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
3,295
4,956
0
זהו תרגום של מאמר שני מתוך סדרה המתפרסמת ב-FLEX: http://www.flexonline.com/2009_arnold_tony_freeman/news/664

להתייעץ עם מומחים לפני שאתם מנסים את העצות המתוארות במאמר.

2009 ARNOLD TRAINING SERIES: TONEY FREEMAN/ By Shawn Perine​

טוני פרימן, המככב על שערו של גיליון מרץ של FLEX, לא שלף את הכינוי שלו - The X-Man, מהכובע. המבנה היחודי שלו, שילוב אומנותי של גודל ואסתטיקה בולט לאורם של שרירי ירך רציניים, יכול להפוך אותו לאחד ממושכי תשומת הלב בתחרות Arnold Classic של השנה (בין הששה עד השמונה במרץ בקולומבוס, אוהיו).

ה X-מן הגיע למקום השלישי ב AC (קיצור של Arnold Classic; המתר') של 2007, אבל ירד למקום השביעי בתחרות של השנה שעברה. עם נחישות מחודשת עבור ההכנות שלו בשנה זו, שכוללת אימון הרגליים פעמים בשבוע, טוני נקווה לשפר את ההפועה שלו מאז 2008. האם יוכלו ירכיו להביא אותו אל השלישיה המובילה?

GETTING A LEG UP

"כל הרעיון עם אימון ה - quads (השריר הארבע-ראשי של הירך; המתר') הוא שאני לא בהכרח מעוניין ביותר מסה, רק חיטוב מטורף. אני כבר חטוב מקדימה ומאחור, אבל חסר חיטוב בצד. אז אני תוקף אותם מזוויות שונות. שילבתי leg presses בתוך האימונים, מה שבדרך כלל איני עושה. בדרך כלל אני מבצע רק squat, אבל עם leg presses אפשר לבחור את מיקום הרגליים כדי להפעיל יותר את צידי הירך."

DOUBLE UP

"אני מאמן כל קבוצת שירים פעמיים בשבוע עד ל - Arnold Classic. באימון הרגליים הראשון אני מתמקד בשריר הארבע-ראשי. אני מתחיל עם leg extensions כדי להזרים את הדם ומשם אני עובר ל - squats (חופשי; המתר') או על הסמית. אני מבצע עשר חזרות תוך שימוש פיסוק צר (הכוונה למרחק בין כפות הרגליים. במקרה זה, המרחק בין כפות הרגליים צר מעט מרוחב הכתפיים; המתר'), עשר חזרות תוך שימוש בפיסוק רחב (המרחק בין כפות הרגליים רחב מעט מרוחב הכתפיים; המתר'), הכל במסגרת סט אחד. לעתים אני מגיע למשקל של 315 (כ-143 קילו), אבל אני לא חייב לעבור את ה-225 (כ-103 קילו) כדי להרגיש אותם (את השרירים; המתר')."

"כל זה עבור אימון הרגליים האחד. את אימון הרגליים השני של השבוע אני אפתח עם leg curls כדי להתמקד ב - hams (השריר הדו-ראשי של הירך; המתר'). אחר כך אבצע dumbbell leg curls וקצת stiff-legged deadlifts. קיבלתי עצות לאימון שרירי הישבן מקאי, כך שלאחרונה אני מבצע גם Jefferson squats. אני אסיים עם leg presses - חמש עשרה חזרות כאשר הרגליים ממוקמות נמוך, וחמש עשרה חזרות נוספות כאשר הרגליים ממוקמות גבוה. אני לא ארים מסקלים סופר כבד- אולי 10 פלטות-משקל (או פחות) בכל צד. "

ALWAYS EVOLVING

"אני אוהב לערבב, אז אני מבצע lunges ו - step backs על הסמית. הכל תלוי במיקום. לפעמים אין מקום במכון לבצע lunges עם משקולת, אז אני מבצע walking dumbbell lunges. בשלב זה של הקריירה שלי אני הפכתי לקשוב יותר לצרכי הגוף שלי. זו הסיבה בגינה אף שני אימונים לא יהיו דומים האחד לשני."

CRAZY IN COLUMBUS

"אני רוצה ששרירי הירך שלי יבלטו מלפנים ומאחור כמו אצל קאי, ובצדדים כמו אצל דקסטר. אבל תחכו עד שתראו מה אביא לקולומבוס. אני אפתיע, זה בטוח."

זאת התוכנית של טוני:

DAY 1
Exercise Sets Reps
Leg extensions 3-5 15-30
Squats 4-6 8-10*

* close stance followed by 8-10 with a wide stance

DAY 2
Exercise Sets Reps
Leg curls 3-5 10-15 (heavy)
Leg extensions 3-5 10-15 (heavy)
Dumbell leg curls 4 to failure
Smith stepbacks 2-3 8-10
Leg press (Lo/Hi) ^ 2 -3 15
Glute-ham horse 2-3 to failure

^ 15 reps with his feet low on the platform, followed by 15 with his feet high on the platform

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Jefferson squats

בדקתי את הנושא, והנה גרסה מוזרה (לטעמי) של סקוואט. הנה קישור לדף שמצאתי בנושא: http://www.abcbodybuilding.com/exercise3/jeffersonsquats.htm

תרגום קצת חופשי של יישום התרגיל:

שימו משקולת על הרצפה, ותעמדו כשהמוט בין רגליכם, בנקודת החצי שלו. המרחק בין כפות הרגליים כמרחק בין הכתפיים, כפות הרגליים פונות מעט החוצה. הפנים פונות אל צלחת משקל אחת, הגב אל השנייה. התכופפו ואחזו במוט: יד ימין אוחזת מלפנים, יד שמאל אוחזת במוט מאחור. וודאו שהמרחק בין כפות הידיים יהיה שווה ומאוזן. כשאתם אוחזים במוט, עמדו. תדאגו לא לבצע את העלייה במהירות, ולא להשתמש בתנופה. אני מבטיח לכם שביצוע מהיר של העלייה יכול להכאיב !!

תרדו עם משקולת עד שהירכיים מקבילות ככל האפשר לרצפה. הגב צריך להיות אנכי ככל האפשר ביחס לרצפה, וכך גם הצוואר. אחרי שהירכיים הקבילו לרצפה, התרוממו. החזיקו את המשקל כשהידיים ישרות, מרפקים נעולים.

.

• פותח/ת השרשור
למה הוא לא עושה SS:jester:
ואפרופו תרגילים מוזרים, אתמול ראיתי את זה ונשפחתי מצחוק
http://exrx.net/WeightExercises/Gastrocnemius/WTDonkeyCalfRaise.html

סביר להניח ששיטת SS לא בדיוק נמכרת, אז לא טורחים לפרסם אותה כל כך במגזינים מסחריים.

אגב, אני חושב שהיית מסתכל על הפוזה הזו אחרת אם היית רואה את ארנולד מבצע אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית