הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימון SS עם שילוב אימונים אחרים

• פותח/ת השרשור HolO
  • פורסם בתאריך

HolO

משתמש מתחיל
13
0
נק' מוניטין:
0
13
0
שלום.

האם אימון SS יכול להשתלב עם אימונים אחרים (לא אימוני משקולות) שאני מבצע 3 פעמים בשבוע.

אפשרי,או שאני סתם אפצע?

תודה ויום טוב.

תעשה טקסס:
ביום של פעמיים ביום - האימון של יום רביעי (נפח נמוך, עצימות נמוכה)
ביום של כח בלבד- האימון של יום שישי (נפח נמוך, עצימות גבוהה)

בעזהי"ת

תעשה טקסס:
ביום של פעמיים ביום - האימון של יום רביעי (נפח נמוך, עצימות נמוכה)
ביום של כח בלבד- האימון של יום שישי (נפח נמוך, עצימות גבוהה)

אני לא בטוח שהבנתי את כוונתך. אתה מציע לו לבצע את אימוני ההתאוששות והעצימות של טקסס מת'וד, כתוכנית אימונים סדירה?

כשאני התאמנתי במתכונת דומה של 5 אימונים בשבוע נפצעתי אחרי חודש, ועוד החודש הראשון ב5X5 (חודש של ריסט..)
אני בכלל לא ממליץ על יותר מ2 אימוני כוח בשבוע. מה שאתה יכול לעשות זה FBW או תכנית מסוג של A1 A2,
בכל מקרה בAB הגירוי יהיה נמוך מדיי, ובווריאציה של טקסס שהציעו הנפח נמוך מדיי, וגם אין צורך בעבודה ל3 חזרות כשבתור מתאמן מתחיל הבחור פה יכול לעלות משקלים בחמישיות בלי שום בעיה, ואפילו לא צריך אימון התאוששות (בהתחלה לפחות).

בעזהי"ת

כן. זה מה שאני מציע לו. מה ההסגות שלך?

השגות כמובן. ובבקשה: אם תתפוס מבט במאמר המצויין של אלכס שהובא כאן לעיל, תמצא את ה-Dual Factor Model:

מודל זה הוא הרחבה של המודל הקודם ומתחשב גם בסיבות שבגללן מתקבלים ביצועים כלשהם. במודל שולדימיר זטסיורקסקי (Vladimir Zatsiorsky) מציע בספרו The Science and Practice of Strength Training "כושר" ו"תשישות" (fitness and fatigue) הם שני הדברים שמשפיעים על מוכנות (preparedness). במודל זה שני הפרמטרים הם כמעט בלתי תלויים. זאת אומרת שבזמן אימונים אנו צוברים גם "כושר" וגם "תשישות". הטענה היא ש"כושר" נשמר פי 3 זמן מ"תשישות".
כתוצאה מתאוריה זו, מודל האימונים שלנו יראה כך:
שלב 1: אימונים במשך תקופה כלשהי. בזמן אימונים אלו אנו צוברים גם כושר וגם תשישות.
שלב 2: התאוששות – מנוחה או אימונים יותר קלים.
שלב 3: עלייה ברמת הביצועים.
מודל זה מכיל את את המודל הקודם גם במקרה של מתאמן ברמה של מתחיל, כיוון שהשלבים במקרה זה הם מאוד קצרים, ויש התקדמות מאימון לאימון. במקרה של מתאמן ברמה גבוהה השלבים דורשים תכנון ברמה גבוה ותקופות ארוכות (שבועות או חודשים).
כמסקנה מכאן, ניתן לראות שרמת המתאמן לא תלויה בשום צורה בכמה המתאמן חזק, גדול או מהיר אלא ביכולת ההסתגלות שלו בלבד.

בטקסס מת'וד המתאמן הגיע לרמה כזו, שכבר יש צורך באימון כבד מאוד (אימון נפח) על מנת להוציא את הגוף שלו משיווי משקל ביולוגי. אימון כזה כמובן מסב תשישות רבה, שלצורך התאוששות ממנה אין די בסתם מנוחה עד לאימון הבא, אלא יש צורך הן במנוחה ממושכת יותר, והן באימון שישפר את תהליכי ההתאוששות - זהו אימון ההתאוששות של טקסס מת'וד. אין כאן סתם אימון בנפח נמוך ועצימות נמוכה, אלא מסיבה מאוד ספציפית - אימון הנפח שקדם לאימון ההתאוששות.

אז אמנם צדקת בדבריך שאימון כזה יכול להתאים, בהיבט של הימנעות מאימון יתר - מתוך שילוב אימוני הכוח ואימוני הכדורעף, אבל יש לקחת בחשבון שאימוני הכוח עצמם אמורים להכיל תהליך כלשהו, גם אם איטי מאוד, ובתצורה שהצעת התהליך הזה לא ממש נמצא: באימון הראשון (במקורו: אימון ההתאוששות של טקסס מת'וד) כמובן שאין יציאה משיווי משקל ביולוגי, ובהתאם לזאת לא קדמו לאימון השני (במקורו אימון עצימות) תהליכי הסתגלות שעל גביהם עכשיו ישברו שיאים אישיים.

יש שלושה אימוני כדורעף זולת אימון העצימות שיש להתאושש מהם. וגם, בתור מתאמן מתחיל הוא יוכל להתקדם ביום הזה "במתכונת SS".

בעזהי"ת

יש שלושה אימוני כדורעף זולת אימון העצימות שיש להתאושש מהם. וגם, בתור מתאמן מתחיל הוא יוכל להתקדם ביום הזה "במתכונת SS".

נכון שיש לו כאן נפח אימונים נוסף שחובה לקחת בחשבון, וכמו שכתבתי לעיל בתגובה הראשונה שלי, אבל בוודאי תסכים שמתאמן בינוני בעת ביצוע טקסס מת'וד, לא יוכל להחליף את אימון הנפח באימון שחייה מאומץ, או כל דבר אחר שאינו ספציפי לתהליך ההסתגלות שאנחנו מבקשים ליצור. אם אתה רוצה להשתפר בסקוואט ובבנץ' פרס, אתה צריך ליצור תהליך שמכיל את התרגילים האלה.

מסכים.
אבל, זה שהאימון "מתוייג" כאימון התאוששות, לא אומר שזו התועלת היחידה שלו. הוא אימון טוב גם אם היית עושה אותו שלוש פעמים בשבוע, והבאתי אותו רק משום שהנפח והעצימות שלו לא גבוהים.

בעזהי"ת

הזכרתי כאן לעיל את ה-Single / Dual Factor Model. אתה רואה על גביהם איזושהי תועלת מביצוע שלשה אימונים שבועיים בנפח נמוך ועצימות נמוכה, בכל הנוגע להתקדמות במשקלי עבודה של מתאמן מתחיל או בינוני?!

אולי לא ניסחתי נכון, כאשר אמרתי שזה אימון טוב גם לשלוש פעמים בשבוע, התכוונתי לאימון ההתאוששות של טקסס, אבל עם התקדמות במשקלי העבודה במתכונת SS.

• פותח/ת השרשור
זה מה שmoo רשם (הוא הציע כמה דברים):

סקוואט 1X5
בנצ/פרס 1X5
פאוורקלין/בנט אובר 1X5/3 (דדליפט תלוי בעצימות האימונים או פעם בשבוע או בשבועיים)
מתח 3X10

1. לפי מה שwannaBfat אני אעשה את הכל בחמש חזרות.
2. אם יש בנט אובר,אז למה לעשות גם מתח? זה לא עובד אל אותו דבר?
3. כדאי לעשות גם דדליפט?
4. זו תוכנית טובה בסך הכל?

אם יש למישהו הצעות לשיפור ותיקון אני אשמח אם הוא יגיד.
ותודה רבה לכל מי שעזר עד כה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית