נק' מוניטין:
2,836
- 1,912
- 396
התהליכים האלה לא קורים בשבוע, לוקח זמן להכניס תחרות לשוק ולפרק מונופולים וקרטלים. האם זה יפגע באותן חברות גדולות? בוודאי, מי שירוויח זה הצרכן שיהיה לו תחרות בשוק. גם עובדים יקבלו משכורות יותר טובות כשיש תחרות בין 14 חברות מאשר כשיש 'תחרות' בין חברה בודדת לבין שותפתה לקרטל. תראה את ההרצאה, יש שם כמה נקודות למחשבה. הלוואי והמרצים שאני לומד אצלהם היו יודעים להרצות ב10% מהרמה שלו.
׳₪׳¨׳•׳₪' ׳™׳¨׳•׳ ׳–׳׳™׳›׳” - ׳₪׳×׳¨׳•׳*׳•׳× ׳׳׳©׳‘׳¨ ׳”׳—׳‘׳¨׳×׳™ ׳›׳׳›׳׳™ 2011‎ - YouTube
12345 לא מסכים שזה רע לפי מה שאני מבין, הוא אומר שאם מוצר כלשהו יקר לו מידי הוא פשוט לא יקנה אותו.
אני מסכים איתך על החקיקה, כמו שהממשלה עד עכשיו גרמה להיווצרות מונופולים וקרטלים, הגיע הזמן לפרק אותם.
לטענתך, חברת החשמל היא מודל כלכלי מושלם? (אין לי מושג מה זה אומר האמת)
לצורך הדיון אני אוותר על להגיב בשמו.
אני מכיר את ההרצאה שהעלת ואם אני לא טועה הייתה עוד אחת. בכל אופן, זליכה העלה כמה נק' מעניינות אבל לצערי הוא לא חדר רובד נוסף לראות שהדרך לפרק את המונופולים היא לבטל את החקיקה העודפת שהביאה אותם לכך מלכתחילה. אנחנו מעוניינים לרדת לשורש הבעיה ולא לשחק עם הסימפטומים ולכן לא נשתמש בוירוס שגרם למחלה בעזרת אותו הוירוס (אלא אם אנחנו הומ[ו]אפאתים כמובן).
אם יורדו החסמים, כבר מחר יציעו לך חלב זול יותר בשקל. אחריו בעוד שקל. זאת מהסיבה הפשוטה שאני יהיה קפיטליסט חזיר שרוצה להרוויח וכל מה שעליי לעשות זה לנצח את המתחרים במחיר המופקע שהשליטו עד כה. עד שהמחיר יגיע לאיזון המוסכם על המוכר-קונה (עלות סבירה לקונה, רווח סביר למוכר).
חברת החשמל היא מונופול, שוב מהסיבה שהממשלה כופה על כך.
איפה עוד תראה דבר כל כך מגוחך שחברה מתחננת מהלקוחות שלה לצרוך פחות? (חברת חשמל, מקורות...)
קשה למצוא דוגמאות לחברה שיש לה בלעדיות או אפילו משהו שקרוב לכך בשוק החופשי, כי זה לא יכול לקרות לאורך זמן. קח לדוגמא iPOD\iPHONE, מוצר שפרץ את השוק ומייד אחריו כמובן גרר תחרות מטורפת בשוק המוצרים הנ"ל. מה שגורם לכל אחת מהמתחרים כל הזמן לחדש, לשפר ולהוזיל. ועדיין קיימים מוצרים לאנשים כמוני, שמסיבות לא ברורות שונאים את הסמארטפוניאדה הזאת ומעדיפים לרכוש פלאפון דור 1.5.