יהודים זה דרעק, פרק 3489054

• פותח/ת השרשור EMZ
  • פורסם בתאריך
מיקרוספוט ווינדוס היא מונופול עם אחוזי שליטה אדירים בשוק בתחום המחשבים הביתיים והניידים במשך די הרבה שנים. גם היום היא לא רואה אף אחד ממטר מבחינת השליטה. סך הכל יש לה מוצר מעולה שמתאים למרבית האנשים בעולם.
תוסיף את אינטל ששולטת בשוק החופשי הרבה מאוד זמן.
על ממשלה של מי אתה מדבר? כל ממשלות העולם?

אתה יכול לצעוק שהיא מונופול עד מחר. כל עוד אני יכול לקנות macbook, או מחשב עם לינוקס עליו, אתה טועה. לגבי אינטל אתה טועה אפילו עוד יותר.
ואתה משעשע, ברור לך שמדובר במדינות שתומכות בפטנטים. מספיק לראות את אפל תובעת את סמסונג על הפרת פטנט ויום אחרי זה מורידים את המוצרים של סמסונג מהמדפים במדינות מסויימות.

אני אפרוש עכשיו עד שתלמד קצת על מושגים שאתה משתמש בהם, או לפחות תבדוק את הטענות שאתה טוען.

אתה יכול לצעוק שהיא מונופול עד מחר. כל עוד אני יכול לקנות macbook, או מחשב עם לינוקס עליו, אתה טועה. לגבי אינטל אתה טועה אפילו עוד יותר.
ואתה משעשע, ברור לך שמדובר במדינות שתומכות בפטנטים. מספיק לראות את אפל תובעת את סמסונג על הפרת פטנט ויום אחרי זה מורידים את המוצרים של סמסונג מהמדפים במדינות מסויימות.

אני אפרוש עכשיו עד שתלמד קצת על מושגים שאתה משתמש בהם, או לפחות תבדוק את הטענות שאתה טוען.

אני בטוח שהיית קונה מחשב עם לינוקס להורים שלך בשביל לא לקחת חלק במונופוליסטיות של מיקרוסופט. עזוב, היית מתפרע ושם להם בכלל יוניקס אולד-סקול שילמדו להשתמש במחשב.
אינטל שולטים אם אני זוכר נכון בכ80% מהשוק של המעבדים. שלא תבין אותי לא נכון, המוצרים שלהם מעולים אבל אם השמועות נכונות, בעוד כמה שנים הם יוכלו לשחוט לנו את הצורה (אם AMD באמת יצאו מהתחרות מולם) בלי שום תחרות.
אגב, לא כל מונופול הוא רע, לא כולם חולבים את הלקוחות שלהם אבל במדינה הקטנה שלנו הרוב כן עושים את זה 😃

אני מקווה שהאובונטו תמשיך בכיוון שלה ואולי עוד זמן מה יהיה אפשר להתקין אותה במקום המערכות של מיקרוסופט למחשבים האישיים. היא עדיין לא מתאימה לכל משתמש.

אפשר לתקן את המושגים שהשתמשתי בהם ל'תחרות מונופוליסטית'. ההתנהגות היא די דומה למונופול לפי מה שקראתי, זה לא ממש התחום שאני מתעניין בו אז קשה לי להכנס לדקויות ולהסביר כל דבר בפירוט.

אני לא אגיב לכל מה שכתבת, אבל לא יכלתי להתפאק ולא לספר לך שעל המחשב של אבא שלי מותקן לינוקס ואין לו שמץ של מושג במחשבים.

ממתי אין אלטרנטיבות? אתה לא יכול בלי פסק זמן? מה אתה *חייב* לקנות? יש איזה בחור עם אקדח ליד הראש שלך שמכריח אותך לקנות משהו?
לא דיברתי ספציפית על פסק זמן
סל המוצרים של החברות מכסה את רב המוצרים הנפוצים בכל בית, בין אם זה מוצר של שטראוס או חברה מונפולית אחרת שעושקת את האזרחים בגלל בצע הכסף
וזה עוד בלי לדבר על רשתות השיווק שגם הן עושקות את האזרחים חופשי
אתמול ראיתי פאקינג קופסאת גלידה לייט שוקו וניל של קרמיסימו ותנחש כמה?31 שקל, הגיוני?

אם אני ממציא דרך להפוך צואת גמלים לזהב, אין ספק שיש לי מונופול על התהליך הזה. מה שאתה עושה זה להשוות את המציאות למצב תיאורטי שבו יש 1000 אנשים מבריקים כמוני שגם יודעים איך לייצר זהב מפסולת ולטעון שבגלל שהמציאות היא לא האוטופיה שספציפית אלייה השווית אז יש פה בעיה. אני חושב שזה הפוך לחלוטין. לפני שסטיב ג'ובס בא ויצר מונופול בזוי על מוצרים חדשניים שלא היו לאף אחד (מוצרי אפל) לא היו בכלל מוצרי אפל והמחיר ליחידה היה אינסוף. סטיב ג'ובס בא והוריד את מחירי אפל למשהו שהרבה יותר קרוב ל-0 ובעיניי זה יופי טופי.

אני לא אגיב לכל מה שכתבת, אבל לא יכלתי להתפאק ולא לספר לך שעל המחשב של אבא שלי מותקן לינוקס ואין לו שמץ של מושג במחשבים.

אני מנחש שאבא שלך לא יודע להתקין תוכנות דרך הטרמינל ואתה בטח עושה לו את העבודות תחזוק וכו' במחשב?
לינוקס זאת עדיין מערכת פחות נגישה למשתמש הממוצע (והטיפש). אם כי, הרבה יותר יציבה מהווינדוס ועם לא מעט יתרונות (יש גם חסרונות).
הווינדוס עדיין מונופוליסטית בתחומה, רוב התוכנות מיועדות לשוק הזה גם.

לא יודע איך לא נגמרה לכם הסבלנות ממנו...

תגיד, מה הפתרון הגאוני שלך למונופולים המרושעים?

אני מנחש שאבא שלך לא יודע להתקין תוכנות דרך הטרמינל ואתה בטח עושה לו את העבודות תחזוק וכו' במחשב?
לינוקס זאת עדיין מערכת פחות נגישה למשתמש הממוצע (והטיפש). אם כי, הרבה יותר יציבה מהווינדוס ועם לא מעט יתרונות (יש גם חסרונות).
הווינדוס עדיין מונופוליסטית בתחומה, רוב התוכנות מיועדות לשוק הזה גם.

אבא שלי גם לא יודע להתקין תוכנות בווינדוס, כך שאין ממש הבדל.

אתה יכול להמשיך להשתמש במושגים כמו התנהגות מונופוליסטית אם זה משמח אותך. זה לא ישנה את המציאות.

אם הממשלה לא תתערב בשוק הכלכלה שלנו, הוא לא יהיה שוק חופשי (מה שקורה היום).

50% מהדברים שאתה כותב כאן חסרים כל הגיון ו-50% הנותרים הם פשוט טעויות מוחלטות. לא פלא שאלכס פרש מהדיון, אי אפשר לנהל איתך דיון.

לא דיברתי ספציפית על פסק זמן
סל המוצרים של החברות מכסה את רב המוצרים הנפוצים בכל בית, בין אם זה מוצר של שטראוס או חברה מונפולית אחרת שעושקת את האזרחים בגלל בצע הכסף
וזה עוד בלי לדבר על רשתות השיווק שגם הן עושקות את האזרחים חופשי
אתמול ראיתי פאקינג קופסאת גלידה לייט שוקו וניל של קרמיסימו ותנחש כמה?31 שקל, הגיוני?

יש לי שאלה אליך. שטראוס באו אליך הביתה, הצמידו לך אקדח לראש ואמרו "חבוב, או שאתה קונה גלידה או שאתה מת"?

50% מהדברים שאתה כותב כאן חסרים כל הגיון ו-50% הנותרים הם פשוט טעויות מוחלטות. לא פלא שאלכס פרש מהדיון, אי אפשר לנהל איתך דיון.

כן, מה שציטטת היה אחד המשפטים היותר מצחיקים כאן.

• פותח/ת השרשור
האשכול הזה מסכם יפה מאוד מה קורה במדינה.

יש לי שאלה אליך. שטראוס באו אליך הביתה, הצמידו לך אקדח לראש ואמרו "חבוב, או שאתה קונה גלידה או שאתה מת"?
שוב, לא דיברתי ספציפית על מוצר מסויים, זה מתחיל במוצרים בסיסיים כמו לחם ופסטה ומגיע גם למוצרים שנחשבים ליותר מותרות כמו גלידה.
דיברתי על השיטה הנפוצה בארץ שבה מנצלים את השכבות החלשות וחולבים כספים סתם

לא יודע איך לא נגמרה לכם הסבלנות ממנו...

תגיד, מה הפתרון הגאוני שלך למונופולים המרושעים?

קטונתי מלתת פתרונות בנושאים שאני לא מבין בהם ברמות האלה. תתחיל מלראות את ההרצאה של פרופ' זליכא, לדעתי זאת התחלה טובה.

סחטיין, זאת דעתך אך לא ראיתי אותך משתתף בדיון כך שדי פשוט לסכם הכל בשני משפטים.

חלילה וחס, בזכות האתר התחלתי לאכול בצורה יותר נכונה אז אין גלידה בינתיים.
אבל אם אני רוצה לשתות חלב בקר רגיל כמה אפשרויות כבר יש לנו בארץ? מה יש כבר, טרה תנובה?
כל עוד אין משהו אחר שיגרום לעניינים להגיע למצב טוב יותר בשביל הצרכנים , אין ברירה אלא לערב את הממשלה או לחכות לכוח עליון אחר שבאורח פלא יגרום לדברים להשתפר (אלוהים לא קיים מבחינתי).

אין בעיה שתחזיק באיזה דעה שאתה רוצה. אבל לפחות תדע את המושגים שאתה משתמש בהם.
תתחיל ממונופול.
ואגב, גלידת שמנת... 😍
נ.ב - coldfire, במקרים כמו חלב, אמנם לא שמים לך אקדח לראש אבל בהחלט תופסים אותך בביצים.

נערך לאחרונה:
סחטיין, זאת דעתך אך לא ראיתי אותך משתתף בדיון כך שדי פשוט לסכם הכל בשני משפטים.

שמת לב לציטוט שלך שעשיתי? איך אפשר לדון איתך על משהו כשאתה לא יודע על מה אתה מדבר?

שמת לב לציטוט שלך שעשיתי? איך אפשר לדון איתך על משהו כשאתה לא יודע על מה אתה מדבר?

ראיתי את הציטוט שלך, מה אתה מציע במקום? להשאיר את המצב כמו שהוא ולא להתערב כמו שהציע 123 או קולדפייר?
אמנם הממשלות שלנו זבל אבל פתרונות פלא אחרים כנראה אין כאן.

ראיתי את הציטוט שלך, מה אתה מציע במקום? להשאיר את המצב כמו שהוא ולא להתערב כמו שהציע 123 או קולדפייר?
אמנם הממשלות שלנו זבל אבל פתרונות פלא אחרים כנראה אין כאן.
אתה שוב משליך מהמצב הקיים אל המודל.
זה בגלל ההנחה השגויה שלך שיש בארץ קפיטליזם.

AMD נכחדו? אינטל שולטים? מה?
יש לי AMD על כל מחשב בבית. AMD Phenom 2 995 עם 4 ליבות ! פאק יה!!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית