הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בייספס, שריר קטן ולא חשוב?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
סתם משהו שרציתי לשתף - תקופה קצרה אחרי שהתחלתי להתאמן והייתי עושה תוכניות פיצולים שונות הייתי עושה פריצ'ר קורלס לבייספס עם משקל של 12.5 ק"ג בכל צד של המוט, למשהו כמו 8 חזרות, הבנץ' שלי בתקופה ההיא היה באזור ה-55 ק"ג לשישייה.
אחרי תקופה של תוכניות כוח, היום התחיל להראות לי שהבייספס שלי ממש בפיגור מאחורי כל הגוף ורציתי להוסיף עבודה, באתי לפריצ'ר קורלס, שמתי שוב 12.5 ק"ג כל צד - כאשר הבנץ' שלי כיום הוא 90 ק"ג לחמישייה - ובקושי הצלחתי לסגור 5 חזרות, יותר גרוע ממה שהיה עם בנץ' 35 ק"ג פחות.
עכשיו למה בדיוק בייספס כבייכול הוא שריר "לא חשוב", בגלל שהוא לא עוזר בהרמות העיקריות? זה כל ההגיון מאחורי זה?

• פותח/ת השרשור
מה בנוגע להיקף יד מאז שהתחלת לעבוד כוח כמה הוא עלה?

לא מדדתי, אבל הוא נשאר פחות או יותר אותו הדבר, הטרייספס הרבה יותר גדול אבל אני מאמין שהבייספס אפילו יותר קטן ממה שהוא היה בעבר.
עליתי במשקלי עבודה בהכל, אבל הידיים לא התפתחו.

אני גם רוצה להבין למה תרגילי גב לא מפתחים את הבייספס בכלל ודווקא הבנץ פרס מפתח ממש את היד האחורית ואין צורך בכלל בתרגילים בה

ניחוש שלי. פעם היית עושה חצאי חזרות, והיום בעקבות אימוני כח יש לך סטנדרטים יותר גבוהים. ניסית לעשות את התרגיל בטווח תנועה מלא, ובתרגיל הזה ספציפית ההבדל בין טווח תנועה מלא לעצלנות הוא אדיר.

• פותח/ת השרשור
ניחוש שלי. פעם היית עושה חצאי חזרות, והיום בעקבות אימוני כח יש לך סטנדרטים יותר גבוהים. ניסית לעשות את התרגיל בטווח תנועה מלא, ובתרגיל הזה ספציפית ההבדל בין טווח תנועה מלא לעצלנות הוא אדיר.

לא, תמיד הייתי עושה חזרות מלאות (אז גם הייתי עושה את זה יותר לאט מעכשיו).

הוא חשוב, אבל פחות חשוב משרירים אחרים (גב, רגליים) כי הוא עובד בתרגילי גב וכו'
אם חשוב לך, תעבוד עליו.

אבל אין מצב עחי ריפטו אומר שהבייספס מתפתח מספיק ממשיכות 🙄
תעשה FBW

תתמקד במתח בסופינציה ו/או בחתירות כבדות. אני גם בדעה שלא צריך להזניח את הבייספ, כמו שקורה ברוב תכניות הכוח, אבל גם אין יותר מדי טעם לבודד אותו.

אני גם רוצה להבין למה תרגילי גב לא מפתחים את הבייספס בכלל ודווקא הבנץ פרס מפתח ממש את היד האחורית ואין צורך בכלל בתרגילים בה

"תרגיל גב" כמו דדליפט לא כולל כפיפה במרפק, בניגוד לבנץ' שכולל פשיטה במרפק. בקלין יש כפיפה במרפק, אבל היא לא מבוצעת כנגד התנגדות - המשקל עולה מהכוח של הרגליים והטרפזים, והידיים רק "מתלפפות" סביבו. תרגילי גב כמו מתח וחתירה בהחלט עובדים על היד הקדמית.

מקרה דומה לשלי. אבל אצלי,הטרייספס גדל המון , גדל לי בSS מ35 אל 37.5 סמ"..הלחיצות השתפרו פלאים.
איך זה שהידיים לא גדלו אם הלחיצות שלך כ"כ השתפרו? , בכל מקרה, הייתי מוסיף בידוד עם טווח חזרות גבוה לבייספס (משהו כמו 2X10-20) , אבל באמת חשוב זו ההתמקדות במשיכות ובלחיצות . הגירוי העיקרי מתקבל משם.

תתמקד במתח בסופינציה ו/או בחתירות כבדות. אני גם בדעה שלא צריך להזניח את הבייספ, כמו שקורה ברוב תכניות הכוח, אבל גם אין יותר מדי טעם לבודד אותו.
דווקא לדוגמא ביל סטאר אומר שכפיפת מרפקים צריך ליהיות בכל תוכנית כוח למתאמן הבינוני (לפחות חשב שהוא כתב את הספר שלו...)
גם ריפ כותב לדוגמא ביום נפח של טקסס שעדיף לצמצם את התרגילי עזר לידיים בלבד (כי יש חברה שמגזימים עם התרגילי עזר) אז אני משער שהרוב נותנים ליד קדמית 3 סטים...

אני בדעה שצ'ין אפ זה הדרך הכי טובה למתחיל לבנות יד קדמית, אבל למתאמן בינוני ומעלה אין שום סיבה לא לעשות כפיפת מרפקים בתוכנית (אלא אם פשוט לא מעניין אותו...)

נערך לאחרונה:
סתם משהו שרציתי לשתף - תקופה קצרה אחרי שהתחלתי להתאמן והייתי עושה תוכניות פיצולים שונות הייתי עושה פריצ'ר קורלס לבייספס עם משקל של 12.5 ק"ג בכל צד של המוט, למשהו כמו 8 חזרות, הבנץ' שלי בתקופה ההיא היה באזור ה-55 ק"ג לשישייה.
אחרי תקופה של תוכניות כוח, היום התחיל להראות לי שהבייספס שלי ממש בפיגור מאחורי כל הגוף ורציתי להוסיף עבודה, באתי לפריצ'ר קורלס, שמתי שוב 12.5 ק"ג כל צד - כאשר הבנץ' שלי כיום הוא 90 ק"ג לחמישייה - ובקושי הצלחתי לסגור 5 חזרות, יותר גרוע ממה שהיה עם בנץ' 35 ק"ג פחות.
עכשיו למה בדיוק בייספס כבייכול הוא שריר "לא חשוב", בגלל שהוא לא עוזר בהרמות העיקריות? זה כל ההגיון מאחורי זה?

אני גם חתכתי לאימון כח לפני כחצי שנה..היום אני לא עובד בכלל על ידים
רק חזה גב כתפים רגלים,המשקלים עלו בהכול,אבל אין מה לעשות אותו גירוי שבייספס שלי קיבל כשעשיתי לו 2 תרגילים הוא לא אותו גירוי כשאני עושה פולי עליון או גב..בכול מקרה הידים מקבלות גירוי מטורף,אבל יש הבדל כאשר עובדים עליהם ישירות וספציפי

עדי, אני חושב שמה שלא ברור זה שמישהו פה פירשן לא נכון את ה" Anti curl movement ".
זה לא אומר שלא צריך לעבוד ממוקד על הבייספ, אלא שלא יתכן שאתה עובד יותר זמן על הבייספ מאשר על כל אחת מההרמות המרכזיות יותר.

בסוף האימון, מעל 10 חזרות לסט, בקצב סתלבט, ובלי לנגוח במשקולת, קצת CURLS יעשו לכם רק טוב.

לא אמרתי את זה. אני אומר שעם אתה לא עובד על הבייספס הם לא יגדלו נקודה. ולא אימון גב זה תחליף לאימון בייספס צטער.

kalina לגבי המאמר שלך קראתי ואהבתי אבל יש לי רק שאלה לגבי מה שכתבת -
תנסה לרדת לסף דעתי-אני אומר שהאימון הכבד לידיים זה אימוני גב/חזה ואימון פאמפ לידיים(אימון שמשפיע על פאסציה) זה אימון ביום הנפרד. עוד משהו שלא רשמתי- אם עושית תוכנית בדגש על ידיים שרשמתי ,חובה להוריד אומס מחלקים אחרים,במיוחד מתאמנים טבעים!אחרת אין התאוששות-אין גדילה.

אני לא מבודד ידיים יש לי אימון של חזה ויד קדמית ואימון של גב ואחורית איך אני צריך לעבוד על הידיים ?לגבי חזרות
ואם עדיף לי לשנות את הסדר ולהפוך את היד הקדמית והיד אחורית ככה שחזה יהיה עם אחורית וגב עם קדמית ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית