הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בייספס, שריר קטן ולא חשוב?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
סתם משהו שרציתי לשתף - תקופה קצרה אחרי שהתחלתי להתאמן והייתי עושה תוכניות פיצולים שונות הייתי עושה פריצ'ר קורלס לבייספס עם משקל של 12.5 ק"ג בכל צד של המוט, למשהו כמו 8 חזרות, הבנץ' שלי בתקופה ההיא היה באזור ה-55 ק"ג לשישייה.
אחרי תקופה של תוכניות כוח, היום התחיל להראות לי שהבייספס שלי ממש בפיגור מאחורי כל הגוף ורציתי להוסיף עבודה, באתי לפריצ'ר קורלס, שמתי שוב 12.5 ק"ג כל צד - כאשר הבנץ' שלי כיום הוא 90 ק"ג לחמישייה - ובקושי הצלחתי לסגור 5 חזרות, יותר גרוע ממה שהיה עם בנץ' 35 ק"ג פחות.
עכשיו למה בדיוק בייספס כבייכול הוא שריר "לא חשוב", בגלל שהוא לא עוזר בהרמות העיקריות? זה כל ההגיון מאחורי זה?

לא אמרתי את זה. אני אומר שעם אתה לא עובד על הבייספס הם לא יגדלו נקודה. ולא אימון גב זה תחליף לאימון בייספס צטער.

לא אמרתי שאמרת 😛
רק רציתי למקד את הדיון על הבעיה, והיא...
שיש קטע כזה של סלידה של מתאמני כוח "מפיצולים" שלפעמים נתפסת כאילו תרגילים שהם יותר "מכווני פיתוח גוף" = ליצנות/פיצולים ולכן זה חילול הקודש לעשות אותם.

ועם כמה שזה ממש ממש ממש נכון כשמדובר על תרגילים מסויימים, אני חושב שלהכניס כמה סטים של כפיפות מרפקים באחד האימונים בפיצול של A/B, זאת הפשרה הכי מתאימה.
ככה בחורים כמו Cobb לא יתקלו בבעיות כמו שהוא הציג.

kalina לגבי המאמר שלך קראתי ואהבתי אבל יש לי רק שאלה לגבי מה שכתבת -
תנסה לרדת לסף דעתי-אני אומר שהאימון הכבד לידיים זה אימוני גב/חזה ואימון פאמפ לידיים(אימון שמשפיע על פאסציה) זה אימון ביום הנפרד. עוד משהו שלא רשמתי- אם עושית תוכנית בדגש על ידיים שרשמתי ,חובה להוריד אומס מחלקים אחרים,במיוחד מתאמנים טבעים!אחרת אין התאוששות-אין גדילה.

אני לא מבודד ידיים יש לי אימון של חזה ויד קדמית ואימון של גב ואחורית איך אני צריך לעבוד על הידיים ?לגבי חזרות
ואם עדיף לי לשנות את הסדר ולהפוך את היד הקדמית והיד אחורית ככה שחזה יהיה עם אחורית וגב עם קדמית ?

תעשה בידיוק כמו שרשום במאמר.

אפשר לנהל על זה דיון עדי, אבל אני לא אוהב לנהל אותו עם אנשים שמצהירים שהצד השני "מטומטם ביותר".
תחשוב על זה.

אנטון\עדי. יש לכם עצה מה לעשות נגד כאבים כשעושים כפיפות עם ברבל ישר?
זה מורגש במשקלים יותר גבוהים.
בW, מן הסתם לא מרגישים את הכאבים בכלל הפוזיצה של כף היד שהיא לא ישרה לגמרי.

הוא לא אמר שהצד של המתאמני כוח מטוטמטם ביותר. פשוט הגישה הזו של האנטי היא מטומטמת.
כל אחד צריך לקדם את עצמם למטרות שלו. וכן, גם בייספס גדול זו מטרה, ואין מה לעשות בשביל יד גדולה צריך לעשות תרגילים מסויימים.

הרוטינה במאמר לא מתאימה למתאמן מתחיל..(לפי השאלות שלו הוא כזה...)

אגב ולגבי זה שמתייחסים לכך שכל החוכמה היא באימוני כוח- ביגלל שאימוני כוח מחוייבים כל הזמן להישגים, חייב ליהיות להם תכנון נכון שמגובה במחקרים, ובעובדות(כמו הגילויים של האנס סלייה בנושא וכו'..).
אז ביגלל שתכלס באימוני כוח הכל הגיוני מתייחסים לזה שה"חכמה" שם.

בנושא הפרטרופיה הכל זה ניחושים.. אם זה fascia stretch , pump לאמן את הידיים בצורה x כי דם עובר מצד לצד וכל מיני דברים כאלה...
הדבר היחידי שיש להתייחס אליו זה שינויים בנפח לדעתי..

נערך לאחרונה:
אנטון\עדי. יש לכם עצה מה לעשות נגד כאבים כשעושים כפיפות עם ברבל ישר?
זה מורגש במשקלים יותר גבוהים.
בW, מן הסתם לא מרגישים את הכאבים בכלל הפוזיצה של כף היד שהיא לא ישרה לגמרי.

הוא לא אמר שהצד של המתאמני כוח מטוטמטם ביותר. פשוט הגישה הזו של האנטי היא מטומטמת.
כל אחד צריך לקדם את עצמם למטרות שלו. וכן, גם בייספס גדול זו מטרה, ואין מה לעשות בשביל יד גדולה צריך לעשות תרגילים מסויימים.
גמישות במפרק. רק לפתח את זה.שימוש במוט W מקל על הכאבים אבל לא משיג את אותם מטרות.
הרוטינה במאמר לא מתאימה למתאמן מתחיל..(לפי השאלות שלו הוא כזה...)

אגב ולגבי זה שמתייחסים לכך שכל החוכמה היא באימוני כוח- ביגלל שאימוני כוח מחוייבים כל הזמן להישגים, חייב ליהיות להם תכנון נכון שמגובה במחקרים, ובעובדות(כמו הגילויים של האנס סלייה בנושא וכו'..).
אז ביגלל שתכלס באימוני כוח הכל הגיוני מתייחסים לזה שה"חכמה" שם.

בנושא הפרטרופיה הכל זה ניחושים.. אם זה fascia stretch , pump לאמן את הידיים בצורה x כי דם עובר מצד לצד וכל מיני דברים כאלה...
הדבר היחידי שיש להתייחס אליו זה שינויים בנפח לדעתי..

לכן מקדישים את השנים הראשונות כדי לפתח כח מוגזם ואז עוברים לפיצולים. אין מה לחפש בפיתוח גוף עם משקלים של מתחילים.
אני כבר לא צריך מחקרים לדי להאמין שזה עובד. גם הסביבה שלי לא דורשים מחקרים.

חחח התעצלנתי קצת מקודם קראתי הכל מאמר ממש טוב תודה חידש לי המון ושמישהו כמוך מתחרה רושם דבר כזה יש לזה יותר משמעות של נסיון אישי שלך- אני יחליף בין האימונים של היד קדמית ואחורית
יש לי בעיה ספציפית בפול אובר שזה עובד על גב ומרגישים חזק יד אחורית ואז יש סדר שיד אחורית עובדת יום אחרי יום מצד שני זה עומס נמוך יחסית זה לא תרגיל מבודד ליד אחורית אז זה בסדר ? עדיין תהיה גדילה או שעדיף להחליף את התרגיל הזה ?

חחח התעצלנתי קצת מקודם קראתי הכל מאמר ממש טוב תודה חידש לי המון ושמישהו כמוך מתחרה רושם דבר כזה יש לזה יותר משמעות של נסיון אישי שלך- אני יחליף בין האימונים של היד קדמית ואחורית
יש לי בעיה ספציפית בפול אובר שזה עובד על גב ומרגישים חזק יד אחורית ואז יש סדר שיד אחורית עובדת יום אחרי יום מצד שני זה עומס נמוך יחסית זה לא תרגיל מבודד ליד אחורית אז זה בסדר ? עדיין תהיה גדילה או שעדיף להחליף את התרגיל הזה ?
בדיוק כמו שרשום במאמר ;maeq

KMAN התכוונתי לצד השני בדיון, כל דיון.

זה שיש משהו במה שקלינה אומר, אין ספק, מכיוון שיש לכך תוצאות בשטח שלא ניתן להתווכח עליהן.
העניין הוא שלחלק גדול מהאנשים לא ברור בדיוק האם אותן שיטות, שלכאורה פחות מבוססות, או יותר נכון - פחות מגובות ב"מחקרים" - עובדות גם על מי שלא מזריק סטרואידים.

לכן אתה לא רואה את כולם עובדים בשיטות הללו, קשה לדעת (לפחות מנקודת המבט שלי) האם התוצאות המרשימות הן תוצאה של :
1.השיטה שקלינה הציג במאמר שלו, אורח החיים ההדוק של הBB ושגרת האימונים הרצחנית,
2.או פשוט סטרואידים נקודה,
3.או השילוב בין סטרואידים לבין השיטה הספציפית הנ"ל.

ואשמח להתייחסות שלו על זה.

נערך לאחרונה:
KMAN התכוונתי לצד השני בדיון, כל דיון.

זה שיש משהו במה שקלינה אומר, אין ספק, מכיוון שיש לכך תוצאות בשטח שלא ניתן להתווכח עליהן.
העניין הוא שלחלק גדול מהאנשים לא ברור בדיוק האם אותן שיטות, שלכאורה פחות מבוססות, או יותר נכון - פחות מגובות ב"מחקרים" - עובדות גם על מי שלא מזריק סטרואידים.

לכן אתה לא רואה את כולם עובדים בשיטות הללו, קשה לדעת (לפחות מנקודת המבט שלי) האם התוצאות המרשימות הן תוצאה של :
1.השיטה שקלינה הציג במאמר שלו, אורח החיים ההדוק של הBB ושגרת האימונים הרצחנית,
2.או פשוט סטרואידים נקודה,
3.או השילוב בין סטרואידים לבין השיטה הספציפית הנ"ל.

ואשמח להתייחסות שלו על זה.

אתה מקרה אבוד ,חבר....:🙁

אולי....
אבל אם אני אמשיך לקבל תגובות כאלו, נא לא להעלב ברגע שאני אחזיק בדעה שרוב מה שאתם עושים נשען
בעיקר על BRO SCIENCE, ועובד רק בזכות אלמנטים כימיים שאין להם כמעט שום קשר לשיטות האימונים שלכם.

אולי....
אבל אם אני אמשיך לקבל תגובות כאלו, נא לא להעלב ברגע שאני אחזיק בדעה שרוב מה שאתם עושים נשען
בעיקר על BRO SCIENCE, ועובד רק בזכות אלמנטים כימיים שאין להם כמעט שום קשר לשיטות האימונים שלכם.

נשען ועוד איך!
היום מספיק לי 2 משפטים כדי להסביר לך אותך לעצמך(כי אני לא בדיוק זקוק לדעה נוספת)-
הטענה ששהבדל ביני לבינך זה 750 מ"ג טסט בשבוע....מממ...אתה באמת מאמין בזה?😆
וכמו שאתה רואה אני מסתדר יופי בלי מחקרים.
*"אני" - זה דמות מאספת.הכוונה היא ל 2 עשורים של חברי הטובים שמקדישים את זמנם ללהפנים ולעשות ולא ללחפש סיבה למה לא לעשות.

לא כי בתחום האימונים יש פשוט רמת מחקר כל כך טובה ששווה להסתמך עליהם. זה בטח מה שריפטו עושה!

Kalina אני לא מבין מספיק בחומרים הללו כדי לענות לך על השאלות בדיוק.
אבל אני מאמין שבהחלט כן, אחרת לא הייתם מתעסקים עם חומרים שיש איתם כל כך הרבה בעיות בכל כך הרבה מישורים.
ואם לא, האם אתה מאמן "רגליים" באותן השיטות?
אם לא, אז למה לא?

שאר המגיבים מוזמנים להפסיק ולנסות להכשיל את אחד הצדדים בטיעון לשם ההכשלה בלבד.
אתם משתמשים בשיטות המקובלות יותר, אתם יודעים שאם יש מחקר מסויים - הוא מצביע עליהן כהגיוניות ביותר, ואתם בעצמכם מדי יום ביומו ממליצים עליהן כאן בפורום.

אני הפנתי את תשומת ליבו של קלינה לכך שהסיבה שאני, ואתם, לא מתאמנים כמוהו היא שרובינו מאמינים
שההמלצות שלו לא תקפות בשבילנו בגלל "הבדל החומרים".
והפנתי את תשומת ליבו במטרה שיסביר לי ואולי אפילו יתן דוגמא למישהו ללא החומרים הנ"ל שעושה את זה וזה עובד לו.
ואם סוף סוף נראה מישהו כזה - אני מתחיל להתאמן ככה.....מחר.

Kalina אני לא מבין מספיק בחומרים הללו כדי לענות לך על השאלות בדיוק.
אבל אני מאמין שבהחלט כן, אחרת לא הייתם מתעסקים עם חומרים שיש איתם כל כך הרבה בעיות בכל כך הרבה מישורים.
ואם לא, האם אתה מאמן "רגליים" באותן השיטות?
אם לא, אז למה לא?

שאר המגיבים מוזמנים להפסיק ולנסות להכשיל את אחד הצדדים בטיעון לשם ההכשלה בלבד.
אתם משתמשים בשיטות המקובלות יותר, אתם יודעים שאם יש מחקר מסויים - הוא מצביע עליהן כהגיוניות ביותר, ואתם בעצמכם מדי יום ביומו ממליצים עליהן כאן בפורום.

אני הפנתי את תשומת ליבו של קלינה לכך שהסיבה שאני, ואתם, לא מתאמנים כמוהו היא שרובינו מאמינים
שההמלצות שלו לא תקפות בשבילנו בגלל "הבדל החומרים".
והפנתי את תשומת ליבו במטרה שיסביר לי ואולי אפילו יתן דוגמא למישהו ללא החומרים הנ"ל שעושה את זה וזה עובד לו.
ואם סוף סוף נראה מישהו כזה - אני מתחיל להתאמן ככה.....מחר.

השיטות המקובלות יותר הם של הבילדרים, לא שלך.

אין מחקר שמצביע על השיטות שלך. תראה לי מחקר אחד שמודע למושג התקדמות לינארית, או לזה שיש רמות שונות של מתאמנים בכלל ושהם מתקדמים אחרת.
למה ההמלצות שלו לא תקפות למישהו "בלי חומרים"? כי ככה נראה לך? או כי יש מחקר כזה?

כי לא ראיתי ולא שמעתי על אף אחד שעושה את זה.

ואם אין מחקר איכותי לצד "שלי", אין גם מחקר איכותי לצד של "קלינה" (או שאתם רוצים לחדש לי), אחרת היו המלצות
כלשהם על השיטות הללו והן היו נלמדות בהכשרות הרלוונטיות.

ולא ניתן להגיד שהשיטות המקובלות הן של בילדרים משום שברגע שהם לקחו סטרואידים זה לא Level playing field, ויש מצב טוב שלא משנה באיזה תוכנית הם יעבדו, כל עוד הן יעבדו לא קל - הם ישיגו תוצאות יותר טובות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית