דיון בייספס, שריר קטן ולא חשוב?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
סתם משהו שרציתי לשתף - תקופה קצרה אחרי שהתחלתי להתאמן והייתי עושה תוכניות פיצולים שונות הייתי עושה פריצ'ר קורלס לבייספס עם משקל של 12.5 ק"ג בכל צד של המוט, למשהו כמו 8 חזרות, הבנץ' שלי בתקופה ההיא היה באזור ה-55 ק"ג לשישייה.
אחרי תקופה של תוכניות כוח, היום התחיל להראות לי שהבייספס שלי ממש בפיגור מאחורי כל הגוף ורציתי להוסיף עבודה, באתי לפריצ'ר קורלס, שמתי שוב 12.5 ק"ג כל צד - כאשר הבנץ' שלי כיום הוא 90 ק"ג לחמישייה - ובקושי הצלחתי לסגור 5 חזרות, יותר גרוע ממה שהיה עם בנץ' 35 ק"ג פחות.
עכשיו למה בדיוק בייספס כבייכול הוא שריר "לא חשוב", בגלל שהוא לא עוזר בהרמות העיקריות? זה כל ההגיון מאחורי זה?

כי לא ראיתי ולא שמעתי על אף אחד שעושה את זה.

ואם אין מחקר איכותי לצד "שלי", אין גם מחקר איכותי לצד של "קלינה" (או שאתם רוצים לחדש לי), אחרת היו המלצות
כלשהם על השיטות הללו והן היו נלמדות בהכשרות הרלוונטיות.

ולא ניתן להגיד שהשיטות המקובלות הן של בילדרים משום שברגע שהם לקחו סטרואידים זה לא Level playing field, ויש מצב טוב שלא משנה באיזה תוכנית הם יעבדו, כל עוד הן יעבדו לא קל - הם ישיגו תוצאות יותר טובות.

לא ראיתי ולא שמעתי ולכן זה לא קיים? נשמע טוב.

אה כן, רק בילדרים לוקחים סטרואידים, אף אחד אחר בעולם לא עושה את זה ;maeq

אתה מכיר אנשים כאלו?
קלינה מכיר?

אדרבה - תביא סימוכין, תביא דוגמאות, אני מתחיל להתאמן ככה מחר. אין לי בעיה לנסות.
מה הבעיה?

שמתאמנים ככה ללא חומרים ומשיגים תוצאות יותר טובות מ-
אנשים שגם מתאמנים בפיצולים דומים ובאותו "נפח גבוה" והכל...אבל בטווחי חזרות יותר מקובלים (נגיד 8-15),
וללא משחקי העברת דם בין שרירים מנוגדים במפרק וכו...

מן הסתם זה מורכב למצוא ולערוך כל סוג של השוואה, אבל כשהיא תתבצע - אני חושב שלא יהיה הבדל.

שמתאמנים ככה ללא חומרים ומשיגים תוצאות יותר טובות מ-
אנשים שגם מתאמנים בפיצולים דומים ובאותו "נפח גבוה" והכל...אבל בטווחי חזרות יותר מקובלים (נגיד 8-15),
וללא משחקי העברת דם בין שרירים מנוגדים במפרק וכו...

מן הסתם זה מורכב למצוא ולערוך כל סוג של השוואה, אבל כשהיא תתבצע - אני חושב שלא יהיה הבדל.

אני לא מבין על איזו צורת אימונים אתה מדבר עכשיו. אבל כן, אני מכיר אנשים שמתאמנים כמו שאתה לא אוהב ומקבלים תוצאות יותר טובות. מה אתה מנסה לטעון בכלל? שפיתוח גוף עובד יותר טוב בתוכניות של כוח? אפילו אנשים שאחראיים על התוכניות האלה לא טוענים את זה.

אני לא טוען, אני אעשה לך סדר.

אני ביקשתי מ"קלינה" (להלן - המומחה להיפרטרופיה) הבהרה לגבי השימוש בשיטות שהוא מציג על אנשים ללא חומרים, משום שאני יודע שחלק, אולי אפילו רוב, האנשים לא עושים אותם בגלל שהם חושבים שהם לא יעבדו על מישהו טבעי.
ולא כי הם עצלנים, אלו אנשים שבכל מקרה שעתיים בחדר כושר כל יומיים ועובדים קשה וכבד.

קלינה אמר ש -
א. סטרואידים הם לא ההבדל. (אני בספק)
ב. יש לו 2 עשורים של "קרנפיה", שיכולה להוכיח שזה עובד מצויין.

אני אומר - נהדר, אבל השיטות הללו הן רחוקות יותר מהמיינסטרים, מהמקובל...מאיך שתקרא לזה....
אז אפשר לראות הוכחות כלשהן, מאנשים טבעיים, בשביל לבחון את הנושא ברצינות ?

ואם אתה מכיר כאלו, וואלה אני רוצה להפגש איתם ולקבל מהם טיפים, איפה אפשר לעשות את זה וכמה זה עולה?

ואם תראה מישהו שהתפתח מזה יפה איך זה בוחן את הנושא ברצינות?
כך או כך, זה או שאתה מחליט לנסות, או לא לעשות.

אני לא טוען, אני אעשה לך סדר.

אני ביקשתי מ"קלינה" (להלן - המומחה להיפרטרופיה) הבהרה לגבי השימוש בשיטות שהוא מציג על אנשים ללא חומרים, משום שאני יודע שחלק, אולי אפילו רוב, האנשים לא עושים אותם בגלל שהם חושבים שהם לא יעבדו על מישהו טבעי.
ולא כי הם עצלנים, אלו אנשים שבכל מקרה שעתיים בחדר כושר כל יומיים ועובדים קשה וכבד.

קלינה אמר ש -
א. סטרואידים הם לא ההבדל. (אני בספק)
ב. יש לו 2 עשורים של "קרנפיה", שיכולה להוכיח שזה עובד מצויין.

אני אומר - נהדר, אבל השיטות הללו הן רחוקות יותר מהמיינסטרים, מהמקובל...מאיך שתקרא לזה....
אז אפשר לראות הוכחות כלשהן, מאנשים טבעיים, בשביל לבחון את הנושא ברצינות ?

ואם אתה מכיר כאלו, וואלה אני רוצה להפגש איתם ולקבל מהם טיפים, איפה אפשר לעשות את זה וכמה זה עולה?

בוא תפרט מה השיטות שהוא מציג.

1. מינימום של המינימום 15 חזרות.
2. עד לנפח של 10-12 סטים.
3. הקריטריון למיצוי האימון = פאמפ ברמה כואבת (בדיקה עם האצבע וכו...), התאוריה מאחורי = מתיחת פאציה.
4. משחקי העברת דם בין הבייספ/טרייספ ( זה גם עובד ככה קוואד/האמסטרינג?).
5. גיוון באחיזות.

אני חושב שזה בגדול העניין.

לא יודע איפה מצאת את כל זה, אבל אם מדובר רק בידיים, אני לא רואה את הבעיה. נפח של 10-12 סטים זה באמת לא הרבה.

לא יודע איפה מצאת את כל זה, אבל אם מדובר רק בידיים, אני לא רואה את הבעיה. נפח של 10-12 סטים זה באמת לא הרבה.

הכל במאמר של קלינה.
10 סטים של בערך 18 חזרות בממוצע זה המון נפח, אני חושב שקשה להתווכח על זה.

ואם תראה מישהו שהתפתח מזה יפה איך זה בוחן את הנושא ברצינות?
כך או כך, זה או שאתה מחליט לנסות, או לא לעשות.

לא, זה לא בוחן בשיא הרצינות.
לכן כתבתי -

אבל סה"כ אני רוצה לראות כמה דוגמאות שאכן יש סוג של משהו הגיוני בזה יותר מהשיטות "המקובלות".

הכל במאמר של קלינה.
10 סטים של בערך 18 חזרות בממוצע זה המון נפח, אני חושב שקשה להתווכח על זה.

הוא מדבר על ידיים למען השם. אתה יכול לעשות גם 30 סטים וזה לא ישנה כלום. אני לא מבין למה זה כל כך חשוב לך.

אני לא מבין מה אתה רוצה. אתה התחלת לנהל דיון על אימון ידיים בעמדה שבה לך יש שיטות יותר טובות, גיבוי מחקרי וגיבוי מהשטח. אני ציינתי שאין לך אף אחד מהדברים הנ"ל ואתה נמצא באותה עמדה עם קלינה, רק שהוא באמת מאמן אנשים בפיתוח גוף ואתה לא.

אחר כך פשוט התחלת לבכות שזה הרבה נפח.

התיאור שלך של המצב לוקה בחסר.
קלינה הוא זה שהציג שיטות שהן פחות מקובלות בקרב המתאמנים הטבעיים + פחות מקובלות ביחס
למדע העדכני שמדבר על טווחי חזרות נמוכים יותר.
אני בסך הכל אמרתי שאחת הסיבות שהרבה מאיתנו לא עושים מה שהוא עושה היא במחשבה שאלו שיטות
שלא עליונות (לא אמרתי לא עובדות...) לשיטות המקובלות, בקרב לא מוזרקים.

אז...בסופו של עניין....אם הוא מעוניין באמת לשתף מידע ולייצר דיון על זה, שיראה לי שהמחשבה שלי מוטעת
ושלא מדובר על אימון למוזרקים בלבד.

אני לא יודע בשם מי אתה מדבר. אם הייתי מעוניין בעבודה ספציפית על הידיים הייתי עושה את מה שהוא אומר ולא מה שאתה אומר.

אני עדיין מחכה ל"מדע העדכני".

אני לא יודע בשם מי אתה מדבר. אם הייתי מעוניין בעבודה ספציפית על הידיים הייתי עושה את מה שהוא אומר ולא מה שאתה אומר.

אני עדיין מחכה ל"מדע העדכני".

מה אתה מעשן שאתה כזה סובלני????
אלכס,אני סוגד לך...אין לי אפשרות לחלק לך עוד מוניטין,אז אני עושה את זה פה בפרסיה!👑

---------- התגובה התווספה ב 15:41 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:39 ----------

"Никогда не спорьте с идиотами. Вы опуститесь до их уровня, где они вас задавят своим опытом"

אין לי גישה אל המחקרים הללו, וגם מעולם לא ראיתי אותם.
המידע שלי מוגבל לקורס מדריכי חדר כושר, לנסיון הקצר שלי, ולספרות.
שמצביעה ברוב חד משמעי על "טבלה" עם יחסים ברורים בין מספר החזרות בסט ל- adaptation שמתקבל מהאימון.
בעיקרון מאוד דומה לזאת שתמצא בPPST2 בעמוד 60, 80.

אם אתה חושב שהיא לא נכונה - יש לך תחליף מדוייק יותר?
אתה מתאמן אחרת ממה שהטבלה הזאת ממליצה?

אין לי גישה אל המחקרים הללו, וגם מעולם לא ראיתי אותם.
המידע שלי מוגבל לקורס מדריכי חדר כושר, לנסיון הקצר שלי, ולספרות.
שמצביעה ברוב חד משמעי על "טבלה" עם יחסים ברורים בין מספר החזרות בסט ל- adaptation שמתקבל מהאימון.
בעיקרון מאוד דומה לזאת שתמצא בPPST2 בעמוד 60, 80.

אם אתה חושב שהיא לא נכונה - יש לך תחליף מדוייק יותר?
אתה מתאמן אחרת ממה שהטבלה הזאת ממליצה?

אין לך גישה למחקרים הללו כי הם לא קיימים. הטבלה ב PPST מבוססת על ניסיון של מי שכתב אותה.

וכן, אני מתאמן אחרת ממה שהטבלה מציעה. לא עשיתי סט מעל 3 חזרות יותר משנה (לא כולל מתח ודיפס). זה עוזר לך איכשהו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית