הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בייספס, שריר קטן ולא חשוב?

• פותח/ת השרשור Cobb
  • פורסם בתאריך

Cobb

משתמש פעיל
941
38
נק' מוניטין:
1,021
941
38
סתם משהו שרציתי לשתף - תקופה קצרה אחרי שהתחלתי להתאמן והייתי עושה תוכניות פיצולים שונות הייתי עושה פריצ'ר קורלס לבייספס עם משקל של 12.5 ק"ג בכל צד של המוט, למשהו כמו 8 חזרות, הבנץ' שלי בתקופה ההיא היה באזור ה-55 ק"ג לשישייה.
אחרי תקופה של תוכניות כוח, היום התחיל להראות לי שהבייספס שלי ממש בפיגור מאחורי כל הגוף ורציתי להוסיף עבודה, באתי לפריצ'ר קורלס, שמתי שוב 12.5 ק"ג כל צד - כאשר הבנץ' שלי כיום הוא 90 ק"ג לחמישייה - ובקושי הצלחתי לסגור 5 חזרות, יותר גרוע ממה שהיה עם בנץ' 35 ק"ג פחות.
עכשיו למה בדיוק בייספס כבייכול הוא שריר "לא חשוב", בגלל שהוא לא עוזר בהרמות העיקריות? זה כל ההגיון מאחורי זה?

ואם זאת הטבלה שנמצאת בכל הספרים שקיימים בנושא, ונגיד שרק מנסיונם של הכותבים, מה זה אומר עליה?
אתה אומר שאין מחקרים כאלו, אני לא יודע אם זה נכון (ומאמין שלא נכון), אני כן יודע שכולם הגיעו לאותם המסקנות.
ושזה כנראה מעיד בצורה הכי מעשית שיש על נכונות הטבלה הזאת.

אתה קיבלת תוצאות אחרות מהאימון שלך, ביחס למה שאמור לקרות ע"פ הטבלה?

זה מתחיל להיות מעייף. כל הספרים "בנושא" מעתיקים אחד מהשני, מה לא ברור? חוצמזה, כמה ספרים "בנושא" כבר מצודדים בטבלה הזאת, ריפטו והקשורים אליו (ביל סטאר)? איך תסביר הנחות עבודה אחרות של West Side ואחרים? עד שאין לך הוכחות מבוססות לתמיכה בטענה שלך שהטבלה הזאת מבוססת על מחקרים, ה"מיתוסים" של קלינה תקפים באותה מידה (והטיעון שלך לגבי "מה זה אומר אם כולם מזכירים את הטבלה" קשור גם למיתוסים שלו).

ואם זאת הטבלה שנמצאת בכל הספרים שקיימים בנושא, ונגיד שרק מנסיונם של הכותבים, מה זה אומר עליה?
אתה אומר שאין מחקרים כאלו, אני לא יודע אם זה נכון (ומאמין שלא נכון), אני כן יודע שכולם הגיעו לאותם המסקנות.
ושזה כנראה מעיד בצורה הכי מעשית שיש על נכונות הטבלה הזאת.

אתה קיבלת תוצאות אחרות מהאימון שלך, ביחס למה שאמור לקרות ע"פ הטבלה?

סבבה, אז תבדוק אותי ותגיד לי אם זה נכון או לא. איך בדיוק כולם הגיעו לאותם המסקנות? יש עשרות מאמנים עם מסקנות שונות.

ואם כבר מדברים על פיתוח גוף, אז אפילו ריפ לא מסכים איתך. גם הוא תומך בטווח חזרות של 10-15 והרבה נפח.

מה לדעתך אמור לקרות על פי הטבלה כתוצאה מהאימונים שלי? אתה מבין שטווח החזרות רחוק מלהיות הפרמטר היחיד, כן?
ודבר אחרון שלא ברור לי, איך אתה טוען שיש לך גיבוי מחקרי לפני שהדבקת את זה?

זה מתחיל להיות מעייף. כל הספרים "בנושא" מעתיקים אחד מהשני, מה לא ברור? חוצמזה, כמה ספרים "בנושא" כבר מצודדים בטבלה הזאת, ריפטו והקשורים אליו (ביל סטאר)? איך תסביר הנחות עבודה אחרות של West Side ואחרים? עד שאין לך הוכחות מבוססות לתמיכה בטענה שלך שהטבלה הזאת מבוססת על מחקרים, ה"מיתוסים" של קלינה תקפים באותה מידה (והטיעון שלך לגבי "מה זה אומר אם כולם מזכירים את הטבלה" קשור גם למיתוסים שלו).

הטבלה הזאת נמצאת כמעט בכל טקסט הנוגע לאימונים, ונלמדת בכל ההכשרות והתארים בתחום.
תמצא אותה למשל גם ב Supertraining, טבלה 1.1 בעמוד 11.
westside מתבססים בגדול על אותה הטבלה מבחינת התפיסה של חזרות בסט, אבל בשיטה ואירגון אימונים משלהם.

ברור שהטבלה הזאת מאוד מופשטת, אבל קשה להתווכח שהיא מהווה את הבסיס.

ואם כבר מדברים על פיתוח גוף, אז אפילו ריפ לא מסכים איתך. גם הוא תומך בטווח חזרות של 10-15 והרבה נפח.

מתי אמרתי שזה לא נכון, מדובר על 10-15 שהם השיטה המוכרת יותר.
ואני מסכים שחזרות בסט זה פרמטר אחד מתוך תמונה גדולה.

הטבלה הזאת נמצאת כמעט בכל טקסט הנוגע לאימונים, ונלמדת בכל ההכשרות והתארים בתחום.
תמצא אותה למשל גם ב Supertraining, טבלה 1.1 בעמוד 11.
westside מתבססים בגדול על אותה הטבלה מבחינת התפיסה של חזרות בסט, אבל בשיטה ואירגון אימונים משלהם.

ברור שהטבלה הזאת מאוד מופשטת, אבל קשה להתווכח שהיא מהווה את הבסיס.

זה שהיא נלמדת כקורס מדריכים לא אומר שהיא בסיס לכלום, באותן הכשרות נלמד גם שסקוואט מלא גורם לבעיות בברכיים ואינו מומלץ לכלל האוכלוסיה. איפה הנתונים המחקריים שהטבלה מתבססת עליהם? אתה קונה פסבדו מדע בכזאת קלות?

בדרך כלל לא,
אבל אני חייב להודות שפתחתי כמה ספרים ואני לא יכול לשים את האצבע על המקור המדויק לטבלה הזאת.
אני אבדוק את זה.
השאלות שלי לקלינה עוד תקפות, ולא קשורות לטבלה.

זה שהיא נלמדת כקורס מדריכים לא אומר שהיא בסיס לכלום, באותן הכשרות נלמד גם שסקוואט מלא גורם לבעיות בברכיים ואינו מומלץ לכלל האוכלוסיה. איפה הנתונים המחקריים שהטבלה מתבססת עליהם? אתה קונה פסבדו מדע בכזאת קלות?

תוכיח לי שהם טועים 🤡

• פותח/ת השרשור
הפורום הזה מתבסס יותר מדי על הוחכות ומחקרים, תתחילו להתסכל על תוצאות בשטח.
להגיד את האמת בהתחלה אכלתי את כל החרא הזה אמנם עליתי במשקלי עבודה אבל אני מאמין שבבילדינג הייתי משיג הרבה יותר, אני הולך לעבור לפיצולים ולעדכן בשטח.
בקשר למחקרים: What The Thinker thinks The Prover proves.

• פותח/ת השרשור
כמה פניני חוכמה!

ככה המוח שלנו עובד, אתה תצליח בסופו של דבר להוכיח כל דבר אם תתעקש מספיק והוא נמצא בגדר ההגיון.
בהתחלה כשהתחלתי לקרוא על בודיבילדינג כל ה"ברו-סיינס" כבייכול היה מוצג בתור מחקרים ועובדות בשטח, אחרי זה באתי לפה והוצגו דברים שסוטרים את זה לגמרי.
יכול להיות שחלק מזה נכון וחלק לא אבל מהנקודת מבט האישית שלי התוצאות בתוכניות "בילדינג", פיצולים למיניהם וכו' הרבה יותר מרשימות מתוכניות כמו SS, משקלי עבודה של בילדרים לא מגיעים לזה כי הם עובדים על מספר חזרות אחר, בתוכנית אחרת לגמרי, אם הם יעשו טרנזיציה אני בטוח שהם יצליחו גם בכיוון השני באותה מידה - בדיוק כמו שאם אתה עכשיו תנסה לעשות תוכנית בילדינג אתה תרים משקלים הרבה פחות מרשימים בהתחלה למספר חזרות ותרגילים שהם עובדים.
בכל מקרה זאת הדעה האישית שלי אני יותר לא הולך לחפש כל שטות באיזה מחקר או הוחכה ולעשות לעצמי חיים קלים יותר בגלל שיש איזה מאמר שאומר שזה לא נכון, להזיק זה לא יכול כנראה אז Hello bro science - Bye bye Rippetoe.

לדעתי קראתי את אותם הדברים, זה שהם ממציאים מושגים לא אומר שזה מחקרים מוכחים.

אם כותבים כל דבר מספיק רהוט, ארוך ולעומק הוא ישמע נכון, לא משנה כמה מפגר זה נשמע.

ככה המוח שלנו עובד, אתה תצליח בסופו של דבר להוכיח כל דבר אם תתעקש מספיק והוא נמצא בגדר ההגיון.
בהתחלה כשהתחלתי לקרוא על בודיבילדינג כל ה"ברו-סיינס" כבייכול היה מוצג בתור מחקרים ועובדות בשטח, אחרי זה באתי לפה והוצגו דברים שסוטרים את זה לגמרי.
יכול להיות שחלק מזה נכון וחלק לא אבל מהנקודת מבט האישית שלי התוצאות בתוכניות "בילדינג", פיצולים למיניהם וכו' הרבה יותר מרשימות מתוכניות כמו SS, משקלי עבודה של בילדרים לא מגיעים לזה כי הם עובדים על מספר חזרות אחר, בתוכנית אחרת לגמרי, אם הם יעשו טרנזיציה אני בטוח שהם יצליחו גם בכיוון השני באותה מידה - בדיוק כמו שאם אתה עכשיו תנסה לעשות תוכנית בילדינג אתה תרים משקלים הרבה פחות מרשימים בהתחלה למספר חזרות ותרגילים שהם עובדים.
בכל מקרה זאת הדעה האישית שלי אני יותר לא הולך לחפש כל שטות באיזה מחקר או הוחכה ולעשות לעצמי חיים קלים יותר בגלל שיש איזה מאמר שאומר שזה לא נכון, להזיק זה לא יכול כנראה אז Hello bro science - Bye bye Rippetoe.

אתה כנראה לא ממש יודע לקרוא אם זה מה שהסקת מהאשכול.

• פותח/ת השרשור
זה האשכול שלי מה יש לי בדיוק להסיק מזה? הסתכלתי כמה פוסטים ראשונים ואז זה נגרר לעוד וויכוח של הוחכות.
אני דיברתי על השינוי בנקודת המבט שלי שנבעה גם מתוך מה שרשמתי בתחילת הפוסט.

זה האשכול שלי מה יש לי בדיוק להסיק מזה? הסתכלתי כמה פוסטים ראשונים ואז זה נגרר לעוד וויכוח של הוחכות.
אני דיברתי על השינוי בנקודת המבט שלי שנבעה גם מתוך מה שרשמתי בתחילת הפוסט.

מה הייתה המטרה של האשכול? להראות לנו שאתה מגניב כי אתה עובד על הבייספס? מה הקטע?

מהניסיון האישי שלי לא רק שגדלתי הרבה יותר בתכנית כוח מאשר ליצנות, אני גם מפמפם בכפיפות מרקפים עם יותר משקל מהמקביל הבילדרי שלי עם יד יותר גדולה.

אחרי אשכול כזה אני מקווה לעוד התקפה על הפורום ומנוחה של כמה ימים.

Cobb, מה הוכחות ומחקרים?
לאורך כל הדיון הזה כל מה שאני מדבר עליו זה :
לראות דוגמאות לכך שהעקרונות האלו עובדים טוב, לפחות כמו דרכים שהם יותר במיינסטרים, אצל מישהו טבעי.
ולמה?
כי הדרכים הללו שונות במידה מסויימת מהתפיסות המוכרות, שכולנו, כולל המנהלים שבוחרים להערים קשיים על שאלה די פשוטה, עובדים לפיהם.
זאת לא פעם ראשונה שאני נתקל בהם, ולא פעם ראשונה שאני חושב שמדובר על משהו שעובד בעיקר
לאוכלוסיה המוזרקת.

אתה יכול לקרוא לי חופר, אני רוצה לנהל דיון רציני, אחרת אני מבזבז זמן לעצמי ולעוד הרבה אנשים שמבקשים ממני עצה בנושא על בסיס יומי.

לא הבנתי ממש על מה הדיון הארוך. יש "מתכון" אחד וזה לאכול הרבה,לישון טוב,להרים כבד. הכל טוב ויפה,אבל אם מפריע לך כמוני ,שהאימונים כבדים אבל הבייספס לא גודל זה כי אין לו מספיק גירוי רק מהמשיכות. אז תוסיף עוד 2-4 סטים של פאמפ ,כמו שאנטון אמר, וזה אומר 15 חזרות וצפונה. אם האימונים הכבדים שלך כוללים משיכות ולחיצות , תוסיף בכל סוף אימון קצת פאמפ לשרירים הקטנים. אני טבעי וזה עובד לי טוב. לקחתי לעצמי הרבה תובנות ממה שרשם אנטון בפוסט שהוא פתח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית