הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אבולוציה שמבולוציה: היזם שמתכנן להשתיל מוח אנושי ברובוט

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,426
מנהל
נק' מוניטין:
58,703
103,265
12,426
איל תקשורת רוסי החליט שבעשור הקרוב כולנו נוכל לבחור האם להעביר את המוח שלנו לגוף רובוטי ולחיות לנצח - והוא גייס כמאה מדענים שיעשו הכול כדי שזה יקרה. "אם תשקיע את כל האנרגיה שלך במשהו", הוא אומר - "אתה יכול להפוך את זה למציאות"
אורן דותן | היקס | פורסם 11/03/12 17:39:19

רוצים לחיות לנצח? אם תכניותו של היזם הרוסי ואיל התקשורת, דמיטרי איצקוב, תצא לפועל יש סיכוי טוב שתוכלו לרקוד בחתונה של הנינים שלכם עם גוף רובוטי ולספר בשולחן כמה פעם היה טוב יותר. ממש פעם. איצקוב בן ה-31 מתכנן להשתיל מוח אנושי ברובוט בעשור הקרוב ולטענתו הוא שכר כמאה מדענים שכבר עומלים על השלמת המשימה. (מקור)

"זה מיזם פורץ דרך שיביא לחיי נצח", מסביר איצקוב. "אדם עם אווטאר מושלם יצליח להישאר מעורב בחברה ולתפקד כל עוד הוא ירצה להישאר בחיים - ואנשים לא רוצים למות". הפרויקט שלו מתנהל במקביל לפרויקט דומה של הפנטגון ובשתי המעצמות מנסים כעת להשתלט על שוק רווחי במיוחד ובעל פוטנציאל אדיר אפילו יותר בתחום הבריאות.

"אני רוצה לשתף פעולה עם מדענים מכל העולם", אמר איצקוב. "זו אסטרטגיה חדשה לעתיד - למען האנושות". השלב הראשון בפרויקט מתמקד ביצירת גוף רובוטי חדש שיוכל לשרת מוח אנושי מתפקד. "זה הולך להיות שילוב מושלם בין אדם למכונה שיהיה כרוך במערכות המאפשרות למוח להתקיים ולשגשג מחוץ לגוף".

בשלב הבא הבא רוצה איצקוב לפתח הולוגרמות שיכילו רק את התודעה שלנו ולדבריו זו עשויה להיות המציאות בעוד שלושים שנה. דמיטרי מודה שהפרויקט שאפתני ונועז במיוחד אך הוא דוחה את הביקורות שזה לא אפשרי מבחינה מדעית. "אם תשקיע את כל האנרגיה והזמן שלך במשהו", הוא מסכם באופטימיות - "אתה יכול להפוך את זה למציאות".

http://www.mako.co.il/hix-science/l...631006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153

נערך לאחרונה:
איזה קשקוש. גם אם כל מדעני העולם בכל הזמנים יעבדו איתו לא יהיה להם חצי מושג.

אני מאוד מקווה שלא יגיע היום שאנשים יוכלו לחיות לנצח... \:

אם יעבירו את המוח שלי לרובוט, התודעה העצמית שלי עדיין תשאר? מה לגבי שכפול?

מה זה תודעה?
ומה הקשר לשכפול?
תודעה הכוונה הרגשת ה"אני", ז"א אם תיאורטית ישכפלו אותך להעתק זהה, ויהרגו אותך - אתה עדיין תהיה אתה ולא השכפול, ולכן תמות למרות שיהיה העתק זהה לך בעולם שימשיך לחיות.
אני שואל כי אני רוצה להבין אם בכלל יודעים היום איפה התודעה הזאת נמצאת בגוף.

בעזהי"ת

תודעה הכוונה הרגשת ה"אני", ז"א אם תיאורטית ישכפלו אותך להעתק זהה, ויהרגו אותך - אתה עדיין תהיה אתה ולא השכפול, ולכן תמות למרות שיהיה העתק זהה לך בעולם שימשיך לחיות.

🤪

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא מדובר על שכפול פה. אלא על העברת המוח לסביבה אחרת. שזה חרטא אבל כן, התודעה או מה שלא תקרא לזה נמצאת במוח.
מצד שני אם ישכפלו אותך זה לא יקרה ויהיה עוד בנאדם כמוך.

עם כל הרצון לחיות לעד זה פשוט דבר שלא צריך לקרות ומעבר לזה מתי שאתה בגוף של רובוט איך תהנה מהחיים ותחווה את כל ההנאות של החיים כל מה שיהיה לך זה לראות לשמוע ולחשוב שלפי דעתי אלו חיים ריקניים לגמרי ואפילו לא חיים אפשר למשוך ככה כצאת זמן אבל זה לא משהו שאני הייתי רוצה להישאר בו לתמיד...

שטויות במיץ..אין לנו את הידע הבנה וטכנולוגיה כדי שזה יקרה. מדע בידיוני. עוד אוליגך משועממם שאין לו מה לעשות עם הכסף שלו

ומה יקרה לכל המכאניזמים במוח שלא יהיה להם ביטוי "רובוטי" (כמו רבייה)?

עזוב את זה איך הוא ימנע מוות תאים במוח? מה קורה עם אתה מקבל אלצהיימר פרקינסון וכו..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית