הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מחקר, מדע, אבולוציה וכו'

באמת? מעבדה שמתעסקת בגנטיקה תצליח לספק הוכחה דפיניטיבית לתורת האבולוציה? כל אחת, או שאני צריך ללכת למעבדת הגנטיקה של הוגוורטס שמועסקים בה קוסמים ושדונים?

ואיזה יופי, תת קבוצה של מדע שהוכחות בה לא קונקרטיות. זה בערך כמו להגיד שמשחקי הכס זה תת-קבוצה של ספרי היסטוריה שהמציאותיות שלה פחות קונקרטית.

אולי כדאי שתחזור לבית ספר ו/או תקשיב לעצה של עצמך ותפסיק לקשקש.
מה זה "הוכחה דפיניטיבית" בשבילך? כן, היא תספק לך הוכחות.
כן, בביולוגיה הוכחות הן לא חד משמעיות כמו במתמטיקה - גיליתי לך משהו חדש?

אתה זיין שכל וחבל על הזמן של כולנו.

אני ניראה לי הבנתי למה אתה מתכוון. האבולוציה של דרווין כלומר שהמוצע שלנו הוא מהקוף כרגע זה באמת דבר שהוא לא מוכח יש הרבה סימנים שזה כן. אבל בגלל שעדיין יש שאלות בלי תשובות זה לא משהו מוכח ואני מסכים.

האבולוציה עצמה כמו ש @לוטם ציין שזה הסתגלות מרמת הפרט ועד רמת התא היא מוכחת. פה זה כבר לא נתון לבחירה. זה מוכח עד כמה שהמדע יודע להוכיח דברים.

כמובן שכל המדע שלנו מבוסס על דברים שיכולים בעתיד להשתנות. וזה מה שיפה במדע. לפני אלפיים שנה קהילת המדע מאוד לא אהבה שעירערו את מה שהיה ידוע. כיום זה משהו שרק מחכים לו בגלל שזה יכול להוביל לדברים יותר מעניינים.

בכל מקרה אתה צריך ללמוד קצת לדבר. אתה לא אומר שום דבר קונקרטי ומדבר מאוד באוויר. ובצורה אבסטרקטית.
ברור שמוצא האדם הוא מהקופים, איך אתה רוצה להוכיח את זה? להריץ 100 אלף שנה קדימה על קבוצה של קופים ולראות אם בסוף יוצאים קופים אינטילגנטים יותר?

דרך אגב, הספר המקורי של דרווין שהגדיר את האבולוציה לא דיבר בכלל על מוצא האדם, אלא אך רק על בע"ח (בגלל שחשש מתגובתה של הכנסייה).

• פותח/ת השרשור
הגיע הזמן שתפרוש,אתה רק מביך את עצמך.
אף אחד לא מבין מילה ממה שאתה אומר,ואחרי זה אתה עוד מעז להעליב פה אנשים.
אם אתה חושב שמדע זה זה דבר 'סובייקטיבי' אתה מוזמן להפריך את כל התאוריות שהוכחו בימינו,הרי אמרת שבגלל זה מדע הוא סובייקטיבי.
בהצלחה
תלמד לקרוא.
אני ניראה לי הבנתי למה אתה מתכוון. האבולוציה של דרווין כלומר שהמוצע שלנו הוא מהקוף כרגע זה באמת דבר שהוא לא מוכח יש הרבה סימנים שזה כן. אבל בגלל שעדיין יש שאלות בלי תשובות זה לא משהו מוכח ואני מסכים.

האבולוציה עצמה כמו ש @לוטם ציין שזה הסתגלות מרמת הפרט ועד רמת התא היא מוכחת. פה זה כבר לא נתון לבחירה. זה מוכח עד כמה שהמדע יודע להוכיח דברים.

כמובן שכל המדע שלנו מבוסס על דברים שיכולים בעתיד להשתנות. וזה מה שיפה במדע. לפני אלפיים שנה קהילת המדע מאוד לא אהבה שעירערו את מה שהיה ידוע. כיום זה משהו שרק מחכים לו בגלל שזה יכול להוביל לדברים יותר מעניינים.

בכל מקרה אתה צריך ללמוד קצת לדבר. אתה לא אומר שום דבר קונקרטי ומדבר מאוד באוויר. ובצורה אבסטרקטית.
יפה שהבנת.

מה זה "הוכחה דפיניטיבית" בשבילך? כן, היא תספק לך הוכחות.
כן, בביולוגיה הוכחות הן לא חד משמעיות כמו במתמטיקה - גיליתי לך משהו חדש?

אתה זיין שכל וחבל על הזמן של כולנו.

ברור שמוצא האדם הוא מהקופים, איך אתה רוצה להוכיח את זה? להריץ 100 אלף שנה קדימה על קבוצה של קופים ולראות אם בסוף יוצאים קופים אינטילגנטים יותר?

דרך אגב, הספר המקורי של דרווין שהגדיר את האבולוציה לא דיבר בכלל על מוצא האדם, אלא אך רק על בע"ח (בגלל שחשש מתגובתה של הכנסייה).
הוכחה דפיניטיבית היא כמובן הוכחה שלא משאירה שום פתח או שבריר של סיכוי להפרכה של התאוריה. אם אתה חושב שמעבדת הקסמים שלך יכולה לספק הוכחה כזו אני מציע לך לתבוע את מערכת החינוך וכל גוף אחר ששילמת לו כסף בשביל ההשכלה שלך.

אם יש דבר אחד שאי אפשר לומר על לוטם זה שהוא לא עוזר בפורום.
אחד האנשים היותר מקצועיים ועוזרים שקיימים כאן.
בדרך הכי עדינה שאני יכול לחשוב על לנסח את זה - מהלוג שלו לא נראה שאפילו לעצמו הוא הצליח לעזור.

בדרך הכי עדינה שאני יכול לחשוב על לנסח את זה - מהלוג שלו לא נראה שאפילו לעצמו הוא הצליח לעזור.
מצטער, אבל מה שאתה כותב לא קשור למציאות.
לא מצאתי שום בעיה אצלו בלוג ובהתקדמות של הבחור, אבל זה כבר לסטות לכיוון אחר.

נראה לי שגם הרעיון שאתה עוזר הוא סובייקטיבי, אבל אתה לא רוצה להיכנס לזה.
אולי זה שאתה חושב שאתה מבין משהו הוא סובייקטיבי, כי נראה שאתה די בור,
אני דווקא יכול לצטט לפחות עשרה אנשים שיגידו שעזרתי להם, אבל כמו שכתבת, כדאי שלא נכנס לזה באמת.
האבולוציה של דרווין כלומר שהמוצע שלנו הוא מהקוף כרגע זה באמת דבר שהוא לא מוכח
תורת האבולוציה לא קשורה למשפט "האדם בא מהקוף" זה ניסוח שגוי מיסודו, תורת האבולוציה מתעסקת בשינויים גנטים של תאים, והסתגלותם לסביבות חדשות (בדיוק כמו שצבע עורנו משתנה בהתאם לרמות הקרינה, או שהשריר גודל כתוצאה מעומס)
אם יש מדענים ששוערים שלנו ולקוף יש אב משותף, זה דורש תיאוריה מדעית רצינית (ואני לא יודע כמה יש כזו שהיא אכן מבוססת)
נכון להוסיף לבנצ' 40 קילו, ולדדליפט 90 קילו (עוד אחרי פציעה בברך) וגם להתחרות בפווארליפטינג, ולעשות חיטוב ולרדת כבר 8 קילו, וכל זה בשנת לימודי הנדסה עם אינספור עבודות ומבחנים -> זה בהחלט כלום.
בכל אופן אני די מבסוט מעצמי, תודה שהתעניינת בלוג 😃
WTF? מה קורה פה? האבולוציה הפכה לקשקוש הזוי בזמן שישנתי?
אתם מבינים מה משמעות המילה "תיאוריה" במובן המדעי?
עצוב בהחלט.

• פותח/ת השרשור
אולי זה שאתה חושב שאתה מבין משהו הוא סובייקטיבי, כי נראה שאתה די בור,
אני דווקא יכול לצטט לפחות עשרה אנשים שיגידו שעזרתי להם, אבל כמו שכתבת, כדאי שלא נכנס לזה באמת.

תורת האבולוציה לא קשורה למשפט "האדם בא מהקוף" זה ניסוח שגוי מיסודו, תורת האבולוציה מתעסקת בשינויים גנטים של תאים, והסתגלותם לסביבות חדשות (בדיוק כמו שצבע עורנו משתנה בהתאם לרמות הקרינה, או שהשריר גודל כתוצאה מעומס)
אם יש מדענים ששוערים שלנו ולקוף יש אב משותף, זה דורש תיאוריה מדעית רצינית (ואני לא יודע כמה יש כזו שהיא אכן מבוססת)

נכון להוסיף לבנצ' 40 קילו, ולדדליפט 90 קילו (עוד אחרי פציעה בברך) וגם להתחרות בפווארליפטינג, ולעשות חיטוב ולרדת כבר 8 קילו, וכל זה בשנת לימודי הנדסה עם אינספור עבודות ומבחנים -> זה בהחלט כלום.
בכל אופן אני די מבסוט מעצמי, תודה שהתעניינת בלוג 😃

עצוב בהחלט.

ה-140 קילו דדליפט זה אחרי שהוספת לו 90 קילו? Yikes.
אני מנסה להבין אם הנקודה שלך שכל המדע הוא סובייקטיבי או רק מה שניתן "לפרצה".
אם המדע מורכב מכל תתי הקבוצות שלו מספיק שאחד סובייקטיבי בשביל שהמדע עצמו יהיה. זה נראה לי דיי ברור ומובן.

אם אני לא טועה הוא נכשל בחזרה השלישית עם 140 לפני יומיים.

זה שאתה חבר של coldfire כנראה לא מספיק. רואים שאתה נורא מתאמץ לכתוב כמוהו, אבל זה פשוט לא הולך.
ואם לא התחזקת משמעותית בשנה מאז שהפסקת לעדכן את הלוג שלך, אני מצטער לבשר לך שאתה לא במצב לצחוק על משקלי עבודה של מישהו.

ה-140 קילו דדליפט זה אחרי שהוספת לו 90 קילו? Yikes.

ולפני איזה שבועיים הוא משך 150 לחמישיה ועוד אחרי פציעה. אז היה לו יום לא טוב.. קורה. זה עדיף מלשבת מול המחשב ולהתמרמר כמוך.

מה הקטע שלך? זה שבנאדם לא מסכים מסכים איתך בדיון (ואני כרגע לא נכנס למי צודק) זאת סיבה לרדת עליו?

• פותח/ת השרשור
זה שאתה חבר של coldfire כנראה לא מספיק. רואים שאתה נורא מתאמץ לכתוב כמוהו, אבל זה פשוט לא הולך.
ואם לא התחזקת משמעותית בשנה מאז שהפסקת לעדכן את הלוג שלך, אני מצטער לבשר לך שאתה לא במצב לצחוק על משקלי עבודה של מישהו.
מה אם התחזקתי משמעותית? אז מותר לי עכשיו?

אם אני לא טועה הוא נכשל בחזרה השלישית עם 140 לפני יומיים.
בחיטוב לא תמיד הולך קל, יש סיבות לכשלים.
אני עדיין לא מבין איך משקלי העבודה שלו כרגע קשורים לעובדה שהוא עוזר בפורום לאנשים בצורה יעילה ומקצועית?
ובכלל למה להיכנס למשקלי העבודה של מישהו, איך זה קשור למשהו?

• פותח/ת השרשור
בחיטוב לא תמיד הולך קל, יש סיבות לכשלים.
אני עדיין לא מבין איך משקלי העבודה שלו כרגע קשורים לעובדה שהוא עוזר בפורום לאנשים בצורה יעילה ומקצועית?
ובכלל למה להיכנס למשקלי העבודה של מישהו, איך זה קשור למשהו?
אתה מוזמן ללכת עמוד אחורה ולראות מי מבין שנינו התעקש לפתוח את הנושא.

הפורום התדרדר לרמה שאנשים כבר הפסיקו לקרוא את הדברים שהם בעצמם כותבים.

אתה מוזמן ללכת עמוד אחורה ולראות מי מבין שנינו התעקש לפתוח את הנושא.
אתה כתבת שאפשר להתווכח על זה שהוא עוזר בפורום, אחכ כתבת שהוא לא מצליח לעזור לעצמו אפילו ממה שראית בלוג שלו מכאן שנכנסת למשקלי העבודה שלו וכשהוא ענה בנושא שהוא התקדם באופן X,Y התעקשת להמשיך בנושא משקלי העבודה שלו שבכלל לא רלוונטים לדעתי לנושא העזרה שלו בפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית