עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
היום באתר הראשי אימון ME דדליפט:
Deadlift 1-1-1-1-1-1-1 reps
שזה אומר שבעה סטים של דדליפט בודדים. כמה מנוחה שצריך (אני לרוב צריך בין 3-5 דקות) בין סטים, זה לא אימון על זמן.
מזמן לא עשיתי חזרות בודדות של דדליפט והתקדמתי לא מעט בחזרות של חמש ושלוש אז ידעתי שאני הולך לעשות PR. השיא הקודם שלי לחזרה אחת היה 130.
האימון היום (אחרי סטים של חימום):
120-125-130-135-137.5-140-142.5
האמת שאני חושב שלא הגעתי למקסימום אבל מטעמי בטיחות אני נמנע מלהגיע לכשל בכח. היום גם היתה הפעם הראשונה שנאלצתי להחליף לאחיזה מעורבת (כל החזרות מעל 130).
מבחינת תזונה אני מקפיד ועדיין לא נרשמו פאשלות או צ'יטים. אני ממש אוכל המון שומן (מיונז, שמן זית ואגוזים) בכמויות כדי למנוע מאזן קלורי שלילי מדי. נשקלתי אתמול וכן היתה ירידה קטנה במשקל אבל זה בטח נוזלים שעפו ביחד עם הפחמימות. אם גם השבוע תהיה ירידה נאלץ להגדיל את כמות האוכל משמעותית.
משקלים יפים בדדליפט!היום באתר הראשי אימון ME דדליפט:
Deadlift 1-1-1-1-1-1-1 reps
שזה אומר שבעה סטים של דדליפט בודדים. כמה מנוחה שצריך (אני לרוב צריך בין 3-5 דקות) בין סטים, זה לא אימון על זמן.
מזמן לא עשיתי חזרות בודדות של דדליפט והתקדמתי לא מעט בחזרות של חמש ושלוש אז ידעתי שאני הולך לעשות PR. השיא הקודם שלי לחזרה אחת היה 130.
האימון היום (אחרי סטים של חימום):
120-125-130-135-137.5-140-142.5
האמת שאני חושב שלא הגעתי למקסימום אבל מטעמי בטיחות אני נמנע מלהגיע לכשל בכח. היום גם היתה הפעם הראשונה שנאלצתי להחליף לאחיזה מעורבת (כל החזרות מעל 130).
מבחינת תזונה אני מקפיד ועדיין לא נרשמו פאשלות או צ'יטים. אני ממש אוכל המון שומן (מיונז, שמן זית ואגוזים) בכמויות כדי למנוע מאזן קלורי שלילי מדי. נשקלתי אתמול וכן היתה ירידה קטנה במשקל אבל זה בטח נוזלים שעפו ביחד עם הפחמימות. אם גם השבוע תהיה ירידה נאלץ להגדיל את כמות האוכל משמעותית.
אני לא עובד לפי הלו"ז של האתר הראשי. ברוב סופי השבוע אני לא ממש יכול להתאמן אז הרבה יותר נוח לי לעבוד לפי לו"ז שבועי קבוע. כרגע אני מתאמן א,ב,ד,ה אז היום יום חופש. אולי מחר נעשה ברברה (חלקית).
אימון ברברונת:
קיצצתי בחזרות ובסיבובים. אימוני של משקל גוף תמיד קשים לי (אני לא בחור קטן ויש קצת עודף משקל), אבל היום הרגשתי חסר אנרגיה במיוחד. התוצאות בהתאם:
שלושה סיבובים:
10 מתח
20 כפיפות מרפקים
30 כפיפות בטן
40 סקוואט (בלי משקל)
מנוחה של שלוש דקות בדיוק בין סיבוב לסיבוב.
סה"כ 32 דקות.
הנחמה היחידה שלי היא שגם כשהתוצאה לא משהו, אבל המאמץ היה גדול אז אמור להיות שיפור.
האימון של היום אמור היה להיות clean & jerk כבד 1RM.
חדר הכושר היה מלא יותר מהרגיל, כנראה כל הלא מתמידים מנסים לדחוף אימון אחרון לפני הסופשבוע. לא יכולתי לפנות שטח מספיק בשביל לעשות הרמות. במקום עשיתי אימון כח FBW שכלל כמה סטים של דיפ, seated row, מתח ואוברהד סקוואט על למשקל שאני בטוח שלא יפול לי (זה לא bumperplate וצפוף) שזה 25 קילו.
עשיתי בסוף גם כמה סטים של goblet squats עם DB של 16 קילו. זה תרגיל נחמד מאוד למי שרוצה לפתח גמישות של סקוואט. המשקל מקימה מאזן ואפשר לרדת עמוק מאוד עם גב זקוף ולמתוח חזק את כל השרירים המעורבים. כמו פרונט סקוואט, מאוד קשה לעשות אותו לא נכון. צריך רק להתרכז על להישאר על העקבים ולדחוף את הברכיים החוצה והשאר מסתדר. הגמישות שמתקבלת מתרגילים כאלה טובה יותר מתרגילי גמישות סטטיים שבהם מה שקורה זה שאתה מלמד את הגוף להרפות את השריר בקצה ה- ROM. במקום זה עדיף ללמד את השריר להישאר מתוח בקצה ה- ROM וללמוד להפעיל אותו משם.
סליחה אם אני מזלזל, אבל אתה חושב שיש לך טכניקה מספיק טובה בשביל clean & jerk לRM1?
איזה בדיוק טכניקה אתה צריך בשביל זה , עם הקלין כבד מידי הוא לא יעלה .
(והמשקל מראש הרבה יותר נמוך מאשר בדדליפט )
כדי שתוכל לקום עם הקלין המוט צריך להיות עליך. בשביל זה כן צריך טכניקה.
דחיקה זה הרבה יותר טכני מקלין, שם אין בכלל ספק שאתה חייב טכניקה.
טכניקה זה תמיד דבר טוב בכל ספורט .
אבל אפשר לבצע את זה בכל מקרה מקסימום אני ארים פחות משקל או
לא אסגור את ההרמה .
גם בסקוואט עם יש לך טכניקה סבירה זה בסדר .