הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תפסת מרובה, אחושילינג תפסת - קרוספיט!

באימונים שמורכבים מריצות ומשקולות איפה אתה מבצע אותם ?
עם ההליכון בחדר כושר ?

• פותח/ת השרשור
כן אני משתמש בהליכון בחדר כושר. עדיף לרוץ בחוץ אם יש לך אפשרות אבל בהרבה חדרי כושר זה לא ממש אפשרי. לצערי אין לי מכונת חתירה בחדר כושר וזה יכול להיות תחליף מעולה. בשעות שאני מתאמן אין הרבה לחץ על ההליכונים אז אין לי בעיה לתפוס אחד ולהשתמש בו רק ברבע מהאימון.

• פותח/ת השרשור
היום באתר הראשי אימון ME דדליפט:
Deadlift 1-1-1-1-1-1-1 reps
שזה אומר שבעה סטים של דדליפט בודדים. כמה מנוחה שצריך (אני לרוב צריך בין 3-5 דקות) בין סטים, זה לא אימון על זמן.
מזמן לא עשיתי חזרות בודדות של דדליפט והתקדמתי לא מעט בחזרות של חמש ושלוש אז ידעתי שאני הולך לעשות PR. השיא הקודם שלי לחזרה אחת היה 130.
האימון היום (אחרי סטים של חימום):
120-125-130-135-137.5-140-142.5

האמת שאני חושב שלא הגעתי למקסימום אבל מטעמי בטיחות אני נמנע מלהגיע לכשל בכח. היום גם היתה הפעם הראשונה שנאלצתי להחליף לאחיזה מעורבת (כל החזרות מעל 130).

מבחינת תזונה אני מקפיד ועדיין לא נרשמו פאשלות או צ'יטים. אני ממש אוכל המון שומן (מיונז, שמן זית ואגוזים) בכמויות כדי למנוע מאזן קלורי שלילי מדי. נשקלתי אתמול וכן היתה ירידה קטנה במשקל אבל זה בטח נוזלים שעפו ביחד עם הפחמימות. אם גם השבוע תהיה ירידה נאלץ להגדיל את כמות האוכל משמעותית.

שזה אומר שבעה סטים של דדליפט בודדים. כמה מנוחה שצריך (אני לרוב צריך בין 3-5 דקות) בין סטים, זה לא אימון על זמן.
מזמן לא עשיתי חזרות בודדות של דדליפט והתקדמתי לא מעט בחזרות של חמש ושלוש אז ידעתי שאני הולך לעשות PR. השיא הקודם שלי לחזרה אחת היה 130.

האמת שאני חושב שלא הגעתי למקסימום אבל מטעמי בטיחות אני נמנע מלהגיע לכשל בכח. היום גם היתה הפעם הראשונה שנאלצתי להחליף לאחיזה מעורבת (כל החזרות מעל 130).

מבחינת תזונה אני מקפיד ועדיין לא נרשמו פאשלות או צ'יטים. אני ממש אוכל המון שומן (מיונז, שמן זית ואגוזים) בכמויות כדי למנוע מאזן קלורי שלילי מדי. נשקלתי אתמול וכן היתה ירידה קטנה במשקל אבל זה בטח נוזלים שעפו ביחד עם הפחמימות. אם גם השבוע תהיה ירידה נאלץ להגדיל את כמות האוכל משמעותית.

משקלים יפים!
אני עכשיו הולך לעשות את האימון הזה, תתעדכן לאחר מכן אצלי בלוג 🥰

משקלים יפים בדדליפט!
מיונז? שמן זית?
איפה השומן האנבולי? איפה הצ'זיבורגרים?

• פותח/ת השרשור
הבורגרים (ללא לחמניה) בהחלט בתפריט. הצ'יז כרגע לא. ומיונז זה אחד מאבות המזון, לא?

אמרתי היום חייבים לנסות אימון אחד.
עשיתי אן דן דינו באתר הרשמי והוצאתי את זה :

Row 1000 meters
85 pound Thruster, 21 reps
15 Pull-ups

Row 750 meters
85 pound Thruster, 18 reps
12 Pull-ups

Row 500 meters
85 pound Thruster, 15 reps
9 Pull-ups

Rest 2 minutes between each round. Time each round separately and post times to comments.

למזלי יש לי את הconcept 2 במכון.
קצת פיקששתי עם הזמנים אבל זה היה רק כדי לנסות את הסגנון של קרוספיט.
במילה אחת - התאהבתי.
ממש מומלץ לכל מי שנמאס לו מסתם אירובי.

• פותח/ת השרשור
מזל טוב על הניסוי.
אני מקנא בכל מי שיש לו concept2 במכון. כיף לכם, זה כלי אדיר.
האימונים מאוד כיפיים, עד שהם חוזרים על עצמם ואתה נאלץ לנסות לשבור את השיא של עצמך ולדחוף ממש חזק. אז מתחילים לקלל.

איך מתקדם? עשית היום את האימון?
האמת שאני גמור מת קמתי ב-4 בבוקר וישנתי מ-3 בצהריים עד עכשיו אני מת ללכת להתאמן, אבל אני עוד עייף...

• פותח/ת השרשור
אני לא עובד לפי הלו"ז של האתר הראשי. ברוב סופי השבוע אני לא ממש יכול להתאמן אז הרבה יותר נוח לי לעבוד לפי לו"ז שבועי קבוע. כרגע אני מתאמן א,ב,ד,ה אז היום יום חופש. אולי מחר נעשה ברברה (חלקית).

אני לא עובד לפי הלו"ז של האתר הראשי. ברוב סופי השבוע אני לא ממש יכול להתאמן אז הרבה יותר נוח לי לעבוד לפי לו"ז שבועי קבוע. כרגע אני מתאמן א,ב,ד,ה אז היום יום חופש. אולי מחר נעשה ברברה (חלקית).

עכשיו חזרתי מהאימון עשיתי ברברה אתה מוזמן לצפות

• פותח/ת השרשור
אימון ברברונת:
קיצצתי בחזרות ובסיבובים. אימוני של משקל גוף תמיד קשים לי (אני לא בחור קטן ויש קצת עודף משקל), אבל היום הרגשתי חסר אנרגיה במיוחד. התוצאות בהתאם:
שלושה סיבובים:
10 מתח
20 כפיפות מרפקים
30 כפיפות בטן
40 סקוואט (בלי משקל)
מנוחה של שלוש דקות בדיוק בין סיבוב לסיבוב.
סה"כ 32 דקות.
הנחמה היחידה שלי היא שגם כשהתוצאה לא משהו, אבל המאמץ היה גדול אז אמור להיות שיפור.

אימון ברברונת:
קיצצתי בחזרות ובסיבובים. אימוני של משקל גוף תמיד קשים לי (אני לא בחור קטן ויש קצת עודף משקל), אבל היום הרגשתי חסר אנרגיה במיוחד. התוצאות בהתאם:
שלושה סיבובים:
10 מתח
20 כפיפות מרפקים
30 כפיפות בטן
40 סקוואט (בלי משקל)
מנוחה של שלוש דקות בדיוק בין סיבוב לסיבוב.
סה"כ 32 דקות.
הנחמה היחידה שלי היא שגם כשהתוצאה לא משהו, אבל המאמץ היה גדול אז אמור להיות שיפור.

זה באמת אימון קשה...

• פותח/ת השרשור
האימון של היום אמור היה להיות clean & jerk כבד 1RM.
חדר הכושר היה מלא יותר מהרגיל, כנראה כל הלא מתמידים מנסים לדחוף אימון אחרון לפני הסופשבוע. לא יכולתי לפנות שטח מספיק בשביל לעשות הרמות. במקום עשיתי אימון כח FBW שכלל כמה סטים של דיפ, seated row, מתח ואוברהד סקוואט על למשקל שאני בטוח שלא יפול לי (זה לא bumperplate וצפוף) שזה 25 קילו.
עשיתי בסוף גם כמה סטים של goblet squats עם DB של 16 קילו. זה תרגיל נחמד מאוד למי שרוצה לפתח גמישות של סקוואט. המשקל מקימה מאזן ואפשר לרדת עמוק מאוד עם גב זקוף ולמתוח חזק את כל השרירים המעורבים. כמו פרונט סקוואט, מאוד קשה לעשות אותו לא נכון. צריך רק להתרכז על להישאר על העקבים ולדחוף את הברכיים החוצה והשאר מסתדר. הגמישות שמתקבלת מתרגילים כאלה טובה יותר מתרגילי גמישות סטטיים שבהם מה שקורה זה שאתה מלמד את הגוף להרפות את השריר בקצה ה- ROM. במקום זה עדיף ללמד את השריר להישאר מתוח בקצה ה- ROM וללמוד להפעיל אותו משם.

האימון של היום אמור היה להיות clean & jerk כבד 1RM.
חדר הכושר היה מלא יותר מהרגיל, כנראה כל הלא מתמידים מנסים לדחוף אימון אחרון לפני הסופשבוע. לא יכולתי לפנות שטח מספיק בשביל לעשות הרמות. במקום עשיתי אימון כח FBW שכלל כמה סטים של דיפ, seated row, מתח ואוברהד סקוואט על למשקל שאני בטוח שלא יפול לי (זה לא bumperplate וצפוף) שזה 25 קילו.
עשיתי בסוף גם כמה סטים של goblet squats עם DB של 16 קילו. זה תרגיל נחמד מאוד למי שרוצה לפתח גמישות של סקוואט. המשקל מקימה מאזן ואפשר לרדת עמוק מאוד עם גב זקוף ולמתוח חזק את כל השרירים המעורבים. כמו פרונט סקוואט, מאוד קשה לעשות אותו לא נכון. צריך רק להתרכז על להישאר על העקבים ולדחוף את הברכיים החוצה והשאר מסתדר. הגמישות שמתקבלת מתרגילים כאלה טובה יותר מתרגילי גמישות סטטיים שבהם מה שקורה זה שאתה מלמד את הגוף להרפות את השריר בקצה ה- ROM. במקום זה עדיף ללמד את השריר להישאר מתוח בקצה ה- ROM וללמוד להפעיל אותו משם.

סליחה אם אני מזלזל, אבל אתה חושב שיש לך טכניקה מספיק טובה בשביל clean & jerk לRM1?

סליחה אם אני מזלזל, אבל אתה חושב שיש לך טכניקה מספיק טובה בשביל clean & jerk לRM1?

איזה בדיוק טכניקה אתה צריך בשביל זה , עם הקלין כבד מידי הוא לא יעלה .
(והמשקל מראש הרבה יותר נמוך מאשר בדדליפט )

איזה בדיוק טכניקה אתה צריך בשביל זה , עם הקלין כבד מידי הוא לא יעלה .
(והמשקל מראש הרבה יותר נמוך מאשר בדדליפט )

כדי שתוכל לקום עם הקלין המוט צריך להיות עליך. בשביל זה כן צריך טכניקה.
דחיקה זה הרבה יותר טכני מקלין, שם אין בכלל ספק שאתה חייב טכניקה.

ד"א זה כמו שתגיד על סקוואט, איזה טכניקה צריך בסקוואט לRM1? אתה יורד ואם זה כבד מידי אז זה לא יעלה.

כדי שתוכל לקום עם הקלין המוט צריך להיות עליך. בשביל זה כן צריך טכניקה.
דחיקה זה הרבה יותר טכני מקלין, שם אין בכלל ספק שאתה חייב טכניקה.

טכניקה זה תמיד דבר טוב בכל ספורט .
אבל אפשר לבצע את זה בכל מקרה מקסימום אני ארים פחות משקל או
לא אסגור את ההרמה .

גם בסקוואט עם יש לך טכניקה סבירה זה בסדר .

טכניקה זה תמיד דבר טוב בכל ספורט .
אבל אפשר לבצע את זה בכל מקרה מקסימום אני ארים פחות משקל או
לא אסגור את ההרמה .

גם בסקוואט עם יש לך טכניקה סבירה זה בסדר .

שאלתי אם יש לו טכניקה כי יכול להיות שיש לו כוח אבל הוא לא בא לידי מימוש עקב כך שהוא לא מסוגל לנצל אותו כי אין לו טכניקה לזה.
למשל בקלין, אם אתה מושך בקשת החוצא יש גבול כמה משקל אתה תוכל למשוך חזרה קרוב לגוף בלי שזה יפול לך, והמשקל הזה נמוך מאד.

סבבה הבנתי את הכוונה שלך .
אגב אתם עובדים קבוע לRM1 באימונים שלכם ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית