ערב טוב כולם, חלק פה מכירים אותי עוד מימי *********, ושהפורום רק עלה תקופות 2008-2008 אני מתאמן כבר מגיל 17, כיום אני בן 22. ידוע שעשיתי אין ספור שטיות במהלך השנים הללו, לא ידעתי כיצד להתאמן מבחינת טכניקה, עומס, תזונה, מנוחה. בזמן הצבא התאמנתי מדי פעם ובסופ''ש בתוכנית ab או fbw מתי שיצא. כעת אני חוזר לאזרחות, עם מכון אמיתי, שינה טובה ותזונה איכותית, מה שלא היה לי בבסיס מגעיל בדרום. כעת נתונים משקל 103 קילו גובה 1.85 גיל 22 squat 100kg bench perss 80kg deadlift 100kg press 45kg בערך היקף יד 40 היקף טבור 95 היקף חזה וגב 110 מאמין שאני על סביבות ה18-20 אחוז שומן. מאוז נוזלי, אפילו חזרה לה הכרס. אני מאמין שאני עדיין לא ממוצא מבחינת טכניקה בחלק מהתרגילים, ומבחינת כוח אני מאוד לא מאוזן בין התרגילים, יש תרגילים בהם אני מפציץ משקלים כול מה שקשור לתרגילי כתפיים, גב, יד קידמית לעומת החזה ויד אחורית שתמיד מרגישים לי בפיגור. במהלך הצבא עשיתי חיטוב, וירדתי חזק, ולקראת השיחרור התחלתי להתיר רסן ולאכול יותר בשאיפה לעלות במאסה וכוח, כעת אני עדיין לא מרגיש שהגעתי למיצוי כול שהוא ושיש לי עוד להתקדם, אני חושב לנצל את החורף ו3-4 חודשים הקרובים עד מאי-יולי ולחטב ככה שאני אגיע לספטמבר-אוגוסט כבר חטוב יותר. האם 4 חודשים ss יספיקו למטרה, או שמא עקב המס' שנים הרב שאני כבר מגרה את הגוף לעבור לתוכנית לינארית אחרת? או abc וכאלה ? האם החשיבה נכונה לגבי להמשיך ולחזק את הכוח והמסה ורק אז לעבור לחטב? בתודה מראש אייל.