הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לכל מי שחווה פציעת גב

Wonder Land

משתמש קבוע
1,358
4
נק' מוניטין:
876
1,358
4
אז העניין הוא כזה,*
שלשום דידלפטי 160 קילו (בבקשה לא לבקש ראק כי זה לא משקל שמצדיק צילום ואני פצוע עכשיו) ומה שקרה זה שבחזרה השניה הרגשתי כאב חד מאוד בגב התחתון.
כאב שקצת קשה להסביר אותו אבל מה שאני יכול להגיד זה שאני יכולתי להרגיש שזה בא מהאמצע של החוליה התחתונה בעמוד השדרה.
וזה כאב משתק עד כדי כך שבערב בקושי הצלחתי לקום מהספה וזה היה כאבי תופת!
זה כבר קרה לי לפני כמה חודשים כשעשיתי סקוואט במשקל של ילדות (אם אני לא טועה זה היה 145) וזה עבר אחרי שבוע וחצי אבל היו שאריות של כאב למשך חודשיים בערך. (עיקצוצים)

בכל אופן אני הייתי אצל הרופא והוא אמר *לי שכנראה שעברתי את ה״לימיט״ שלי ומה שקרה זה שבין החוליה האחרונה לבין זאת שלפניה יש סחוס דק יותר מבין כל שאר הסחוסים שבין שאר החוליות (הוא הראה לי תמונה) ומה שקרה בעצם זה שהחוליה שלפני האחרונה והחוליה שלפניה ממש מעכו את הסחוס ואמר לי להפסיק עם זה לפחות לחודש ונתן לי ים של תרופות.
1. BIPROFENID LP100 שזה כמו איבופרופן
2. TOPALGIC להקלה בכאב
3. DOLIPRANE להקלה בכאב
4. PANOS לשרירים עם דומס
5. GELDENE משחה דומה לוולטרן

כל מה שרשמתי זה מה שהוא אמר לי על התרופות הללו.

1. האם מישהו חווה חוויה דומה ויכול להמליץ לי מה הוא חושב\ עשה?
2. אשמח לקבל דעות לגבי הבית מרקחת שהוא נתן לי.
3. כל חוות דעת אחרת תתקבל בשמחה!
4. משהו שלא כל כל קשור, יש לי בעיות שינה קשות ומלוטנין זה קשקוש בשבילי, הוא נתן לי תרופה בשם HAVLANE מישהו ניסה\ שמע\ יודע משהו על בתרופה הזאת?

תודה רבה רבה רבה חברים!

אתה בטוח שהכאב בא בדיוק מהאמצע?

בתור משככי כאבים מספיק איבופרופן. והרופא שלך לא אבחן אותך, הוא נפנף אותך.

מחזק.

תנוח, תנסה לעשות כמה שאפשר, ותקח רק את הסמים הטובים 😃
ובעוד כמה ימים אם זה לא משתפר, תחזור למישהו אחר לקבלת חוות דעת קצת יותר רצינית וכנראה גם הפנייה לצילום.

איזה בדיקות הוא עשה לך ?

הוא מהארץ? מאיפה הוא מביא את התרופות הללו?
אם כן, החלף אותו. נראה שהוא מנסה לעשות עליך קופה.
לך לרופא נורמלי ותתחיל לעשות בדיקות. מנוחה לא תחדש סחוס.
התרופה האחרונה זה בנזודיאזפין. לא הייתי לוקח את זה כשאתה במעקב אורטופד ולא רופא שמבין בזה קצת יותר.
שוב, נראה שהוא מנסה לעשות עליך קופה. הביא מכל משפחת תרופות- תרופות שאני לא אתפלא אם הן לא בסל בכלל.

• פותח/ת השרשור
הוא מהארץ? מאיפה הוא מביא את התרופות הללו?
אם כן, החלף אותו. נראה שהוא מנסה לעשות עליך קופה.
לך לרופא נורמלי ותתחיל לעשות בדיקות. מנוחה לא תחדש סחוס.
התרופה האחרונה זה בנזודיאזפין. לא הייתי לוקח את זה כשאתה במעקב אורטופד ולא רופא שמבין בזה קצת יותר.
שוב, נראה שהוא מנסה לעשות עליך קופה. הביא מכל משפחת תרופות- תרופות שאני לא אתפלא אם הן לא בסל בכלל.

תודה על התגובה,
לגבי זה אם הוא מהארץ אז לא, אני גר בפריז וזאת הסיבה לתרופות ה״מוזרות״.
לגבי התרופה האחרונה אני באתי לפתוח פוסט אבל בדקתי קודם כל אם מישהו הגיב ואני שמח שהגבת.
אני בדיוק קראתי על התרופה הזאת:

Sleep Medications: Benzodiazepines

Benzodiazepines receptor agonists (BzRAs) are a group of prescription drugs that slow down the body’s central nervous system (CNS). They are considered to be minor tranquilizers, and are often used before certain medical procedures; especially endoscopies and dental work. Sometimes they are used to neutralize the anxiety-related symptoms that may accompany the initial use of selective serotonin reuptake inhibitors (SSRIs) and other antidepressants. BzRA potentiate the effects of GABA, but have little direct effect on other neurotransmitters.

Modern sleep pharmacology can be traced to the 1960s when benzodiazepine receptor agonists (informally called benzodiazepines) were introduced. The old barbituate drugs were too dangerous. The effective dose to lethal dose ratio was too high. Benzodiazepines (sometimes called in the scientific literature, BzRAs) have a much lower ratio and very rarely led to fatal overdoses. The early BzRAs lasted too long for optimal insomnia treatment, producing sleep inertia in the patient. New ones were developed with shorted half lifes: triazolem, midazolem.

וזה החומר הפעיל

Loprazolam (brand name Dormonoct or Havlane) is a benzodiapine used for severe insomnia. *It is pretty powerful and not appropriate for most people with sleep disorders when other drugs will work for them. The major disadvantage is the long half-life, which causes the patient to experience daytime sleepiness or trouble getting up the day after swallowing the pill. *It also has the side effects of other benzodiapines and cannot be used over long period because of addition fears

הוא הביא לי את התרופה הזאת כי אמרתי לו שיש לי בעיות שינה וגם 2 כדורים של מלוטנין 5+5 לא מזיזים לי.

יש לי סיבה לדאוג מזה שהיא מקבוצת הSSRI או כל דבר אחר? (לפי הבנתי בנזודיאזפין הוא סוג של SSRI ולופרזולם הוא סוג של בנזודיאזפין)
תקן אותי אם אני טועה.

לגבי הקופה שהוא מנסה לעשות זה לא משנה לי כל כך..*
הביטוח משלם.

נערך לאחרונה:
בנזו זה בנזו וSSRI זה SSRI. אין שום קשר ביניהם.
יש עוד שלבים בדרך לפני שלוקחים בנזו לשינה. אתה יכול לנסות לקחת בנדריל או משהו בסגנון.

תשמע אחי, אני לא מומחה לגב או משהו, אבל אני יודע שהרפואה הזאת הכי פחות מתקדמת.. לא יודעים הרבה על הגב. אבל בדרך כלל כשיש פציעה בגב חשוב לחזק טוב את השרירים בבטן, ולנוח טוב. נפצעתי לפני שנה בגב התחתון ומנוחה + חיזוק שרירי בטן עזרו להחלים.

• פותח/ת השרשור
בנזו זה בנזו וSSRI זה SSRI. אין שום קשר ביניהם.
יש עוד שלבים בדרך לפני שלוקחים בנזו לשינה. אתה יכול לנסות לקחת בנדריל או משהו בסגנון.
יופי תודה אני אלך אליו שוב ואבדוק את זה..
תשמע אחי, אני לא מומחה לגב או משהו, אבל אני יודע שהרפואה הזאת הכי פחות מתקדמת.. לא יודעים הרבה על הגב. אבל בדרך כלל כשיש פציעה בגב חשוב לחזק טוב את השרירים בבטן, ולנוח טוב. נפצעתי לפני שנה בגב התחתון ומנוחה + חיזוק שרירי בטן עזרו להחלים.
האמת ששרירי הגב שלי תמיד היו בפיגור ותמיד הסקוואט שלי היה יותר גבוה מהדגליפט.
תודה על העצה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית