עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
הדרך להתגבר על זה היא לא להפוך למות (lemmata) למסקנות סופיות אלא לכבד את מעמדן הארעי בתהליך הלוגי. אבל זה כמובן מעצבן כל מדען כי לוקחים ממנו את הצעצוע שהוא כל כך אוהב להשתמש בו (הסקת מסקנות מלמות).הדרך להתגבר על כך היא שימוש בעקרון ההפרכה?
לא יכול לתפוס את זה שפתאום מנקודה אחת קטנה התפשט לו היקום והחל לגדול, ואז התפתחו כוכבים וכדור הארץ נוצר (היחידי מכל היקום שמאכלס בו חיים) ונוצרו תנאי אקלים והתפתחו צמחים ואז בעלי חיים ולאחר מכן בני אדם וכו'.. יותר מדיי צירופי מקרים. יותר מדיי מקרי שכדור הארץ מעוצב בול בצורה כזו שתתאים לבני האדם ולחיים בו. יותר מדיי מקרי שבני האדם הם יצורים כלכך חכמים ובנויים ברמה מדהימה מבחינה פיזית ביולוגית וכו' כדי שיוכלו לתקשר אחד עם השני, לחשוב על דברים, לראות דברים וכו'..
מה זה להוכיח? אני יכול להפנות אותך לעובדות שמגבות את התיאוריה:אתה יכול להוכיח את התיאוריה?
הוו העציץ התעורר.
שאתה תאשים מישהו בחפירה, זה כמו שמכולת זבל תאשים בנאדם שהפליץ לידה שהוא מסריח את כל האיזור.
הוו העציץ התעורר.
שאתה תאשים מישהו בחפירה, זה כמו שמכולת זבל תאשים בנאדם שהפליץ לידה שהוא מסריח את כל האיזור.
אז אתה בעצם אומר: "אין לי מושג איך דברים עובדים, זה בטח אומר שאלוהים עשה את זה."
על אילו צירופי מקרים אתה מדבר? בוא נתחיל מזה שכדור הארץ לא "מעוצב בצורה כזו שתתאים לבני האדם והחיים בו", אלא החיים על פני כדור הארץ התפתחו באופן שמאפשר להם לשרוד על פניו. אם התנאים על פני כדור הארץ לא היו מאפשרים לחיים להתחיל אז לא היינו קיימים ולא הייתי יושב ומבזבז את זמני בתגובה להודעה הטיפשית שלך.
http://courses.washington.edu/anth599/Evolution as Fact and Theory Gould 1981.pdf
בין המאמרים הכי טובים שאני מכיר על הנושא של אבולוציה והניסיון של אנשים אחרים להסביר למה זה לעולם לא קרה. זה ארוך, אבל הקריאה זורמת והאנגלית לא קשה.
אז אתה אומר שאתה טיפש בעצם 😃 מסכים איתך לגמרי!
עוד מסקנה מבריקה מבית היוצר של "אני לא יודע איך דברים עובדים, לכן אלוהים עשה את זה".
אני אמרתי שני דברים בחלק שסימנת, שההודעה שלך היא טיפשית ושאני מבזבז את הזמן שלי. אני אשמח לראות אותך מנסה להסביר איך הגעת למסקנה שלך.
כלומר "אני לא יודע"? כי זו התשובה הזהה לכולם, אם לא נותנים למפלצת האינדוקציה לנשוך אותך בתחת.