הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבלים את האבולוציה?

אני רוצה להבין רגע, אתה "לא קונה את האבולוציה" בגלל שאתה מכיר עובדות שסותרות את התאוריה או סתם כי לא בא לך?

זה לא משנה אם היא משפיעה או לא משפיעה, מה שמשנה זה האם יש סיבה טובה לחשוב שהיא נכונה, ואלא אם אתה יכול לתת לי דוגמא לעובדות שמפריכות אותה, התשובה היא כן (בגלל שיש המון עובדות שמגבות אותה).
שאני אבין, אתה מוצא סיבה טובה להאמין בדבר רק בגלל שאתה לא מצליח להפריך אותו? מבלי שהוכחת את קיומו? אז יופי, הדתי מוצא סיבה טובה להאמין באלוהים. עכשיו תביא לי עובדה שמפריכה את קיומו, אחרת יש לדתי מגוון עובדות שמגבות את האמונה שלו. (אגב, זו הפעם האולי עשירית שאני כותב את זה)
בסופו של דבר הרי תגיע למשפט האלמותי של כל מאמין במדע - "אבל זה יותר הגיוני מבלה בלה בלה". מצחיק, מעולם לא לימדו אתכם שאם אתם טוענים שמשהו נכון, חובת ההוכחה עליכם?

שאני אבין, אתה מוצא סיבה טובה להאמין בדבר רק בגלל שאתה לא מצליח להפריך אותו? מבלי שהוכחת את קיומו? אז יופי, הדתי מוצא סיבה טובה להאמין באלוהים. עכשיו תביא לי עובדה שמפריכה את קיומו, אחרת יש לדתי מגוון עובדות שמגבות את האמונה שלו.
בסופו של דבר הרי תגיע למשפט האלמותי של כל מאמין במדע - "אבל זה יותר הגיוני מבלה בלה בלה". מצחיק, מעולם לא לימדו אתכם שאם אתם טוענים שמשהו נכון, חובת ההוכחה עליכם?
ברור שחובת ההוכחה היא עליי, כמו שאמרתי יש מספיק עובדות שמגבות את תורת האבולוציה וכבר הבאתי דוגמא אחת מקודם, אבל שיהיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chromosome_2_(human)

החלק המעניין מתחיל ב12:30.

פשוט יצאתי מנקודת הנחה שאתה כבר מכיר את כל אלה ובכל זאת אתה מתנגד, אז שאלתי למה (ובעיית האינדוקציה היא לא סיבה מספיק טובה).

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ברור שחובת ההוכחה היא עליי, כמו שאמרתי יש מספיק עובדות שמגבות את תורת האבולוציה וכבר הבאתי דוגמא אחת מקודם, אבל שיהיה:

'Why Evolution Is True' by Jerry Coyne, AAI 2009 - YouTube

פשוט יצאתי מנקודת הנחה שאתה כבר מכיר את כל אלה ובכל זאת אתה מתנגד, אז שאלתי למה (ובעיית האינדוקציה היא לא סיבה מספיק טובה).
הקטע שאילו לא הוכחות אלא "אישוש", שזה שונה בהרבה.
אני מצד שני לא כלכך מבין על אילו הוכחות חיים מדבר כשהוא אומר "מגוון עובדות שמגבות את האמונה שלו.", ואל תביא לי את ההוכחה האונטולוגית.

אתה טועה בזה שהוא כבר הסביר את זה באשכול אחר. ואני שוב חוזר, הוא לא ניסה להגיד שזה סותר את הטענה של קיום האל. זה בא להסביר ש"מורכבות" של דברים לא גוררת תכנון שלהם, ובשביל זה הוא הביא לינק ללמה של בורל קנטלי.

תתחיל מכאן, אולי זה יעזור לך
http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=354585&postcount=60
אתה יודע מה ,סבבה! עם הטיעונים בפוסט הזה אני מסכים ,זה לא היה ברור בכלל מהתגובה שלו.

אתה יודע מה ,סבבה! עם הטיעונים בפוסט הזה אני מסכים ,זה לא היה ברור בכלל מהתגובה שלו.

אני מסכים, אבל יכלת פשוט לשאול אותו למה הוא התכוון במקום לכתוב דברים לא קשורים למה שהוא כתב.

הקטע שאילו לא הוכחות אלא "אישוש", שזה שונה בהרבה.
אני מצד שני לא כלכך מבין על אילו הוכחות חיים מדבר כשהוא אומר "מגוון עובדות שמגבות את האמונה שלו.", ואל תביא לי את ההוכחה האונטולוגית.
אתה צודק, אבל איזו תאוריה מדעית מבוססת על הוכחה אבסולוטית?

'Why Evolution Is True' by Jerry Coyne, AAI 2009 - YouTube

אני מכיר, וענו לך כבר במקומי. ותאמין לי, הצלחתי להוציא משלוותה אפילו את הפרופסורית הנכבדה באונ' תל אביב ששמה הולך לפניה במחקרי אבולוציה (לא נסגיר שמות), אני טרול מאוד מהימן בנושא הזה.

חיים, את זה שמינים משתנים במהלך תקופות זמן ארוכות אתה מקבל?
את זה שלאדם ולקוף יש אב קדמון משותף (שאינו קוף, אני מניח שאתה יודע על מה אני מדבר ואני לא צריך להרחיב) אתה מקבל?

אותי יותר מעניין מה הן "העובדות" שמגבות את אמונתו של הדתי.
בלילות ירח מלא אחוז מקרי הפשיעה עולה בצורה חדה. אמונה בזאבי אדם מבוססת יותר מכל דת. 😆

כבר עברנו על זה, לא? כל הזרם של הפיזיקותיאולוגיה הוא דיסקורס אחד מתמשך של 'עובדות' שמוכיחות את קיומו של אלוהים עבור המאמין. זה שכל פעם אתה נופל לאותה נקודה לא מקדם אותנו מעבר לזה שמבחינתך, "יותר הגיוני" להאמין בסיפור אבולוציה שבנוי על יותר חורים מגבינה צהובה מסריחה במיוחד. זה בדיוק אותו כשל לוגי, אחד אבל שקל לך יותר להחזיק בו מתוך נקודת עיוורון.

אני מכיר, וענו לך כבר במקומי. ותאמין לי, הצלחתי להוציא משלוותה אפילו את הפרופסורית הנכבדה באונ' תל אביב ששמה הולך לפניה במחקרי אבולוציה (לא נסגיר שמות), אני טרול מאוד מהימן בנושא הזה.
אז אתה דוחה את תורת האבולוציה בגלל שהיא לא מספקת ודאות מוחלטת? זאת גם הגישה שלך כלפי שאר המדע?

אין לי ספק שאתה יודע מה אתה עושה כשאתה מטריל, השאלה שלי היא האם זה באמת מה שאתה חושב?

חיים, את זה שמינים משתנים במהלך תקופות זמן ארוכות אתה מקבל?
את זה שלאדם ולקוף יש אב קדמון משותף (שאינו קוף, אני מניח שאתה יודע על מה אני מדבר ואני לא צריך להרחיב) אתה מקבל?
ונגיד שאני מקבל (את האב הקדמון המשותף אני דווקא לא), איך זה מוכיח את תורת האבולוציה?

אז אתה דוחה את תורת האבולוציה בגלל שהיא לא מספקת ודאות מוחלטת? זאת גם הגישה שלך כלפי שאר המדע?

אין לי ספק שאתה יודע מה אתה עושה כשאתה מטריל, השאלה שלי היא האם זה באמת מה שאתה חושב?
תקרא את מה שכתבתי לגבי ההימור המושכל. כל משפט סינתטי לא מספק ודאות מוחלטת. אבל כשזה מגיע לאבולוציה ההימור הזה לא תורם לכלום חוץ מלתחושת שווא שהנה, אוטוטו אנחנו מתקדמים להבנה כללית של הטבע (תכליתו של המדע עוד מהמאה ה-17). אנחנו רק צריכים להתעלם מהקפיצה הלוגית המטורפת שאנחנו עושים בשביל להבין את ה-scheme of things הזה.

תקרא את מה שכתבתי לגבי ההימור המושכל. כל משפט סינתטי לא מספק ודאות מוחלטת. אבל כשזה מגיע לאבולוציה ההימור הזה לא תורם לכלום חוץ מלתחושת שווא שהנה, אוטוטו אנחנו מתקדמים להבנה כללית של הטבע (תכליתו של המדע עוד מהמאה ה-17). אנחנו רק צריכים להתעלם מהקפיצה הלוגית המטורפת שאנחנו עושים בשביל להבין את ה-scheme of things הזה.
אז אתה בעצם אומר שאתה בוחר להאמין בדברים בגלל שהם שימושיים? זה כשל לוגי די ברור. מה הבעיה בללכת על "ההימור המושכל" בכיוון שאליו העובדות מצביעות?

בהודעה הקודמת אמרת שתורת האבולוציה מלאה בחורים, אתה יכול לתת דוגמאות בבקשה?

אם אתה לא מקבל את האב הקדמון המשותף, יש לך הסבר לכרומוזום 2?

אז אתה בעצם אומר שאתה בוחר להאמין בדברים בגלל שהם שימושיים? זה כשל לוגי די ברור. מה הבעיה בללכת על "ההימור המושכל" בכיוון שאליו העובדות מצביעות?

בהודעה הקודמת אמרת שתורת האבולוציה מלאה בחורים, אתה יכול לתת דוגמאות בבקשה?
לא אמרתי שאני בוחר להאמין בדברים כי הם שימושיים, אמרתי שאני עושה הימור מושכל כשמדובר בדברים שימושיים.
נדמה לי שלהסביר לך את כל מה שאתה מבקש יחרוג מהאנרגיה שאני מוכן להשקיע בדיונים בפורום. אז אני אסתפק בלומר (1) שזה לא כשל לוגי, לא בהגדרה ולא בשימוש, (2) שאין ספר אבולוציה אקדמי אחד (לא יודע כמה קראת) שלא מודה בחורים שקיימים בתורת האבולוציה (אחרת היא לא הייתה השערה, אתה יודע), (3) ושאם האב הקדמון עונה לך על שאלת כרומוזום 2, בטח לא תתנגד לדעת הבריאתנים בנושא (רמז: השערה שהופכת להוכחה בלי שום אישוש).

עד עכשיו לא האמנתי באלוהים ואני בסדר גמור. אני מקווה שהוא לא יעניש אותי על זה 😃

מה דעת הבריאתנים בנושא? רק אל תגיד לי שיהוה הפך בני אדם לקופים.. 😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית