הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע המלצה על אומנות לחימה

fatless63

משתמש מתחיל
201
0
נק' מוניטין:
108
201
0
מחפש להשתלב באומנות לחימה ואשמח לגבי המלצות (בעיקר באיזור פתח תקווה והסביבה).
נקודות חשובות:
1. מאמן עם סבלנות למתחילים.
2. אומנות לחימה קשה ולא רכה ועדינה.
3. אומנות פרקטית ולא תיאטרלית מידי.
4. ערכתי. אומנות שחלק בולט בה הוא השפעה על ה"אני", על "הביטחון העצמי" והשפעה על תחומים אחרים בחיים.

אשמח לקבל עצות ועזרה.

תודה

נערך לאחרונה:
סעיף 4 מתנגש עם הכל חוץ מ1, ומתנגש גם עם ההיגיון הבריא. עדיף לך כבר ללכת ליוגה\מדיטציה בלי קשר לאומנות לחימה לפי דעתי.

מבחינת יעילות ופרקטיות הייתי ממליץ לך על ג'יו ג'יטסו ברזילאי/גרייסי ג'יו ג'יטסו, אחד היתרונות באומנות הלחימה הזאת הוא שאתה יכול להתאמן, ליישם את הטכניקות ולהגיע לרמה גבוהה מבלי להיפגע ולפגוע בשותף שלך לאימונים, משום שהקרב נגמר ברגע שאתה מכניע את היריב שלך ע"י נעילה על אחד הגפיים או חניקה.

MMA (אומניות לחימה משולבות) זו עוד אפשרות, כל לוחם MMA צריך בסיס בBJJ או אומנות לחימה שמתמקדת על לחימה על הקרקע והכנעה של היריב. וכמובן שמשלבים גם אגרופים, בעיטות, מרפקים וברכיות מאומניות לחימה כמו קיקבוקסינג, איגרוף תאילנדי, טאי-קואן-דו, איגרוף וכו'. יכול להיות שקרב מגע/מגן זה עוד אפשרות, אבל אני לא יודע הרבה לגבי זה.

הנה קטע מסרט תעודה (Gracie Jiu Jitsu in Action) שמדגים את היעילות של ג'יו ג'יטסו ברזילאי/גרייסי ג'יו ג'יטסו:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
מבחינת יעילות ופרקטיות הייתי ממליץ לך על ג'יו ג'יטסו ברזילאי/גרייסי ג'יו ג'יטסו, אחד היתרונות באומנות הלחימה הזאת הוא שאתה יכול להתאמן, ליישם את הטכניקות ולהגיע לרמה גבוהה מבלי להיפגע ולפגוע בשותף שלך לאימונים, משום שהקרב נגמר ברגע שאתה מכניע את היריב שלך ע"י נעילה על אחד הגפיים או חניקה.
מבלי להפגע ולפגוע בשותפים שלך לאימונים? התאמנת בזה פעם?
לטעמי, הסיכוי להפגע בJJ הרבה יותר גבוה מאשר להפגע באיגרוף מסוג כלשהוא.
ביום שינסו לעשות עלייך heel hook זריז ולא תדפוק בזמן, תצפה לצלוע זמן מה. 😃
וזו דוגמא אחת רק, כמעט פרקתי למישהו את הכתף באימונים עם americana כי לא הרגשתי שהוא דופק, יש עוד מספיק דוגמאות לדברים כאלה, אומנויות לחימה לא מהדברים הבטוחים בעולם.
אבל זה אחד הדברים הכי כיפיים שיש 😃

העניין הוא שאתה יכול להיכנע ברגע שמכניסים אותך לאמריקאנה לדוגמא, ואתה יכול לתרגל את הטכניקה ולהיות בטוח שאתה מסוגל להכניע את היריב. לעומת זאת אין לך דרך לדעת שאתה מסוגל לסיים את הקרב בKO או שאתה בכלל מסוגל לפגוע עם האגרופים והבעיטות שלך מבלי באמת לפגוע ביריב. אני מסכים שבקרב תחרותי תמיד יש סיכוי גבוהה להיפצע.

העניין הוא שאתה יכול להיכנע ברגע שמכניסים אותך לאמריקאנה לדוגמא, ואתה יכול לתרגל את הטכניקה ולהיות בטוח שאתה מסוגל להכניע את היריב. לעומת זאת אין לך דרך לדעת שאתה מסוגל לסיים את הקרב בKO או שאתה בכלל מסוגל לפגוע עם האגרופים והבעיטות שלך מבלי באמת לפגוע ביריב. אני מסכים שבקרב תחרותי תמיד יש סיכוי גבוהה להיפצע.
אתה בחיים לא רוצה להכנע בשניה שתופסים אותך בבריח כלשהוא, יש המון דרכים לברוח גם אם הבריח נתפס טוב, הבעיה היא שלפעמים זה עובר את הגבול, במיוחד כשהרמות נהיות גבוהות יותר.
מצד שני לתת נוקאאוט בספארינג ידידותי צריך להיות ממש מכוון, כשאתה רואה שמישהו זורק מכות בכל הכח אתה מבקש ממנו להרגע. גם בעיטה לראש עם מגני רגליים זה לא נוקאאוט בטוח, הבנאדם צריך להכניס הרבה כוונה רעה בעניין 😃

אני ממליץ לך מאוד-מאוד-מאוד ומאוד! על שיטת הלחימה קרב מגע אימפקט.
שם יש דגשים כמובן על הגנה עצמית וגם על איגרוף תאילנדי, שזה בעצם שילוב של קרב מגע ואיגרוף תאילנדי.
השיטה מאוד פרקטית ואחרי מספר קצר של שיעורים אתה תקלוט כבר יחסית הרבה (כמובן שצריך להקפיד
ולהגיע לכל השיעורים ועם הזמן תקלוט פשוט את העניין והכל).
יש דגש מאוד על כושר גופני ועל חוזק גופני (משום מה .. איגרוף והגנה עצמית).
המאמנים שם מאוד אנושיים, מיקצועיים ומבינים עניין, איכות האנשים במועדון פשוט ברמה גבוהה וגם המקום
עצמו והמהות שלו. המאמנים וגם החניכים מכניסים אחד לשני ראבק בצורה מטורפת.
כמובן שיש קרבות ופשוט טירוף של דבר.
אתה שם תפתחאת הביטחון העצמי שלך, אתה ברחוב תלך עם גף זקוף ותסתכל בלי בעיה
לאנשים בתוך העיניים, אתה תתופח ואחרי כמה זמן אתה תהיה פשוט אדם שונה, כבוד ומשמעת גבוהה.
וכמובן תסתכל קצת אחרת בצורה כלשהיא על החיים, כמה שחשוב להיות עירניים, עזרה לאחר ובאיזה שהוא מקום
גם ערכים. אתה תכיר שם חברים ואנשים טובים.
וכמובן תגלה בעצמיך הרבה כוח שנמצא לך בפנים. ואני אומר את כל זה מניסיון.
אז שקח מכל הג'ו-ג'יסו אפגני אנערף מה (לא שאני מזלזל) ותצטרף ותהיה חלק מאימפקט 😃
זה דף הפייסבוק שלהם:
https://www.facebook.com/groups/IMPACTKM/
והאתר שלהם:
http://www.impactkm.co.il/default.aspx

שיהיה לך בהצלחה ותאמין לי לא תתאכזב.

נערך לאחרונה:
נכון, הנקודה היא שלחטוף מכות בראש זה לא בריא. מה שתיארת זה בהחלט משהו שראוי לקחת בחשבון. תקן אותי אם אני טועה אבל ברגע שאתה ברמה של חגורה כחולה בJJ (או אפילו לפני) אתה יכול להכניע (או לחנוק/לשבור משהו) בן אדם בקרב רחוב בלי הרבה בעיות, יש לך סיכוי יותר גבוה להיפגע בחילופי מכות בעמידה גם אם אתה מתאמן באומנות לחימה שמתמקדת בזה.
ושוב פעם תקן אותי אם אני טועה אבל רוב הסיכויים שתגיע לרמה שבה אתה מוכן להגן על עצמך ברחוב באמצעות JJ הרבה לפני שתיפצע, לעומת זאת כדי להגיע לאותה רמה של מוכנות בעמידה רוב הסיכויים שתחטוף כמה מכות לראש.

אני ממליץ לך מאוד-מאוד-מאוד ומאוד! על שיטת הלחימה קרב מגע אימפקט.
שם יש דגשים כמובן על הגנה עצמית וגם על איגרוף תאילנדי, שזה בעצם שילוב של קרב מגע ואיגרוף תאילנדי.
השיטה מאוד פרקטית ואחרי מספר קצר של שיעורים אתה תקלוט כבר יחסית הרבה (כמובן שצריך להקפיד
ולהגיע לכל השיעורים ועם הזמן תקלוט פשוט את העניין והכל).
יש דגש מאוד על כושר גופני ועל חוזק גופני (משום מה .. איגרוף והגנה עצמית).
המאמנים שם מאוד אנושיים, מיקצועיים ומבינים עניין, איכות האנשים במועדון פשוט ברמה גבוהה וגם המקום
עצמו והמהות שלו. המאמנים וגם החניכים מכניסים אחד לשני ראבק בצורה מטורפת.
כמובן שיש קרבות ופשוט טירוף של דבר.
אתה שם תפתח ביטחון עצמי העצמי שלך, אתה ברחוב תלך עם גף זקוף ותסתכל בלי בעיה
לאנשים בתוך העיניים, אתה תתופח ואחרי כמה זמן אתה תהיה פשוט אדם עם ערכים, כבוד ומשמעת גבוהה.
וכמובן תגלה בעצמיך הרבה כוח שנמצא לך בפנים. ואני אומר את כל זה מניסיון.
אז שקח מכל הג'ו-ג'יסו אפגני אנערף מה (לא שאני מזלזל) ותצטרף ותהיה חלק מאימפקט 😃
זה דף הפייסבוק שלהם:
https://www.facebook.com/groups/IMPACTKM/
והאתר שלהם:
http://www.impactkm.co.il/default.aspx

שיהיה לך בהצלחה ותאמין לי לא תתאכזב.

אני מקווה שמלמדים אותך שם איך להילחם על הקרקע, אחרת זה די חסר תועלת.

נכון, הנקודה היא שלחטוף מכות בראש זה לא בריא. מה שתיארת זה בהחלט משהו שראוי לקחת בחשבון. תקן אותי אם אני טועה אבל ברגע שאתה ברמה של חגורה כחולה בJJ (או אפילו לפני) אתה יכול להכניע (או לחנוק/לשבור משהו) בן אדם בקרב רחוב בלי הרבה בעיות, יש לך סיכוי יותר גבוה להיפגע בחילופי מכות בעמידה גם אם אתה מתאמן באומנות לחימה שמתמקדת בזה.
ושוב פעם תקן אותי אם אני טועה אבל רוב הסיכויים שתגיע לרמה שבה אתה מוכן להגן על עצמך ברחוב באמצעות JJ הרבה לפני שתיפצע, לעומת זאת כדי להגיע לאותה רמה של מוכנות בעמידה רוב הסיכויים שתחטוף כמה מכות לראש.

אני מקווה שמלמדים אותך שם איך להילחם על הקרקע, אחרת זה די חסר תועלת.

מלמדים ועוד איך שמלמדים חח
...
לגבי הנושא של הפציעות בתחום הזה.
כמובן שיש פציעות, כמו שבכדורגל יש פציעות ובכדורסל ופוטבול ובכל תחומי הספורט.
וגם לשוער בכדורגל יש סיכויים לחטוף זעזוע מוח כי מתי שהוא זינק להציל שער הוא ריחף לתוך הקורה של השער
וזה קרה הרבה פעמים. (שוער צ'לסי לדוגמא.. שזה היה מקרה מוכר שהוא חטף זעזוע מוח שזינק לקורה
והוא שחק עם מגן ראש לאחר המקרה).
כמובן שבמועדון שלנו לאימוני האיגרוף תאילנדי קונים שם כפפות איגרוף ומגני רגליים.
ויצא לי לראות מישהו שביקש מהמאמן מגן פנים וקיבל מגן פנים מלא...

נערך לאחרונה:
לא יודע, אם אתה מדבר על אותו קרב מגע שרואים כאן:

אז בבירור ניתן לראות שהטכניקות בקרב מגע לא יעילות ברגע שזה מגיע לקרקע.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
לא יודע, אם אתה מדבר על אותו קרב מגע שרואים כאן:

Krav Maga vs. MMA - YouTube

אז בבירור ניתן לראות שהטכניקות בקרב מגע לא יעילות ברגע שזה מגיע לקרקע.

ידידי.
הקרב מגע שאני מדבר איתך זה ממש לא הקרב מגע שהראת בסירטון.
המועדון שלנו ידע על הבעיות של לוחמי הקרב מגע שזה מגיע לקרקע.
לכן שילבו לנו אימוני איגרוף תאילנדי ועובדים איתנו הרבה מאוד על הקרקע.

וגם אגב הכניסו לשיטת הקרב מגע באימונים (בלי שום קשר לאיגרוף תאילנדי) טכניקות קרקע.
היה שם חוקים ואני בספק אם הקרב היה מתנהל ללא חוקים אז זה היה נגמר כמו שזה נגמר.
וכן, הלוחם שם שהראת בסרטון איך שזה נראה לא שמו לו דגשים על קרקע (ואלו התוצאות שלו).

בכל מקרה הסרטון היה במהלך קרב MMA... או UFC אנערף מה..
בקרב מגע אין חוקים. MMA זה ספורט וקרב מגע זו שיטת הישרדות, בספורט יש חוקים בגלל סיבות נכונות
וטובות אבל ברחוב אין חוקים ואתה תמיד צריך להיות מוכן לכל דבר. בגלל זה יצרו את הקרב מגע שזו שיטת לחימה
לרחוב. שברחוב שם כל דבר יכול לקרות לך וכל בן אדם מטורף יתקוף אותך בלי שום אזהרה ושם ילמדו אותך
איך ליישם את הדברים וילמדו אותך באימפקט טכניקות איך לצאת גם מסיטואציות שאתה מגיע לקרב קרקע
לא כמו שאר מכוני הקרב מגע. באימפקט תלמד מקרקע ועד פנים אל פנים.

נערך לאחרונה:
ידידי.
הקרב מגע שאני מדבר איתך זה ממש לא הקרב מגע שהראת בסירטון.
המועדון שלנו ידע על הבעיות של לוחמי הקרב מגע שזה מגיע לקרקע.
לכן שילבו לנו אימוני איגרוף תאילנדי ועובדים איתנו הרבה מאוד על הקרקע.

וגם אגב הכניסו לשיטת הקרב מגע באימונים (בלי שום קשר לאיגרוף תאילנדי) טכניקות קרקע.
הלוחם שם שהראת בסרטון איך שזה נראה לא שמו לו דגשים על קרקע (ואלו התוצאות שלו).
הלוחם בסרטון הוא במקרה מוטי אורנשטיין שממה שיצא לי להבין די נחשב בעולם הקרב מגע. אתה יכול לתת לי דוגמאות לטכניקות קרקע שלימדו אותכם? אתה יכול לתאר לי לדוגמא איך בורחים ממצב שבו היריב שלך בfull mount עליך?

זה מצחיק שאתה עושה צחוק מGJJ/BJJ, משום מה בתחרויות לחימה מקצועיות הדירוג של לוחמי הקרב מגע לא בשמיים:

http://mixedmartialarts.wikia.com/wiki/Moti_Horenstein#MMA

שישה הפסדים וניצחון אחד, לא מרשים בעליל.

נערך לאחרונה:
הלוחם בסרטון הוא במקרה מוטי אורנשטיין שממה שיצא לי להבין די נחשב בעולם הקרב מגע. אתה יכול לתת לי דוגמאות לטכניקות קרקע שלימדו אותכם? אתה יכול לתאר לי לדוגמא איך בורחים ממצב שבו היריב שלך בfull mount עליך?

זה מצחיק שאתה עושה צחוק מGJJ/BJJ, משום מה בתחרויות לחימה מקצועיות הדירוג של לוחמי הקרב מגע לא בשמיים:

אתה מכנס לי מילים לפה, לא זלזלתי בשום שיטה לחימה אחרת.
רוצה הכי פשוט?
הכי פשוט בוא לאימון ותחווה את זה בעצמיך.

צר לי, BJJ לא מיועד לרחוב.
במידה ואתה מותקף ע"י בחור אחד אז סבבה המצב אחרת, אבל מתי דברים כאלה באמת קורים? אם הרבה אנשים באים לתקוף אותך, להגיע לקרקע כנראה יהיה הדבר הכי גרוע שאתה יכול לעשות.
מצד שני במצבים מאוד קרובים כמו בד"כ מה שקורה ברחוב, ידע ושימוש בקלינץ' נכון יכול לעזור לך הרבה יותר. (והדרך מהקלינץ' לרצפה מאוד קצרה גם.. אתה פשוט לא חייב להצטרף לתוקף שלך 🤡)

אתה מכנס לי מילים לפה, לא זלזלתי בשום שיטה לחימה אחרת.
רוצה הכי פשוט?
הכי פשוט בוא לאימון ותחווה את זה בעצמיך.

אני מבין שאתה מתאמן שם נכון? אם מלמדים שם לחימת קרקע אז הדבר הראשון שאמורים ללמד שם (או לפחות אחד מהראשונים) זה איך לברוח מהfull mount במקרה שאתה לא יודע, זה המצב שבו היריב יושב לך על הבטן/חזה. אז לא אמורה להיות לך בעיה להסביר לי איך יוצאים מהמצב הזה, נכון?

איזו סיבה יש לי להשקיע את הזמן שלי בשיעור ניסיון באומנות לחימה שלא נראית לי אפקטיבית?
אם אתה מתאמן שם ואתה לא יכול לענות לי על השאלה אז אין לי שום סיבה לחשוב שיש לך (או למדריכים שלך) מושג בלחימה על הקרקע.

Dave Grohl, זה נכון שאתה לא רוצה להיות על הקרקע אם תוקפים אותך מספר אנשים, אבל בוא נדבר בכנות, במצב הזה מה שאתה רוצה לעשות זה לברוח, אין שום אומנות לחימה שתאפשר לך להגן על עצמך באופן יעיל מול יותר מאדם אחד (זה קורה רק בסרטים). וGJJ כן פותח למטרות הגנה עצמית, הBJJ התחרותי הוא קצת שונה ממה שיצא לי להבין.

נערך לאחרונה:

ידידי, תסביר לי למה הקרב מגע כל כך מבוקש ביחידות המובחרות בעולם?
למה מאמני קרב מגע רצים ממדינה למדינה לאמן יחידות בקרב מגע?
באימפקט כן מתמקדים בקרקע לעומת שיטות שונות של קרב מגע שלא.

ומוטי אורנשטיין? בחיים לא שמעתי על הבחור.

פשוט בוא לאימון ותחווה בעצמיך.
קח כמה סרטונים אגב על קרב מגע:

סרטון 1:

סרטון 2:

סרטון 3:

סרטון 4:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אהבתי את הכוריאגרפיה, רק חבל שהדברים האלה לא נבדקו במצבי לחימה אמיתיים, אני אשמח אם תמצא לי קרב של אותו מדריך קרב מגע נגד לוחם MMA מנוסה. ואהבתי את איך שאתה מתחמק מהשאלה שלי שוב ושוב, נותר לי רק להסיק שאין לך (ולמדריכים שלך) שמץ של מושג בלחימת קרקע.
אתה חושב שבGJJ לא משתמשים בצבא?

http://www.military.com/entertainment/offbeat/marines-grapple-with-jiu-jitsu-in-deployed-dojo

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית