הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ רופא ספורט לאחר פציעה

HulkyNoob

משתמש מתחיל
197
0
נק' מוניטין:
2
197
0
אז ככה אני בן 16 ולפני שבוע וחצי קרעתי לי שריר וחלק מהעתם בירך נשברה (חלק קטן אבל זה הגביל אותי). זה קרה כשעשיתי ספרינט של 60 מטר.

בקיצור הפציעה עכשיו מחלימה ואני כבר יכול ללכת בלי שום כעב, והטווח תנועה של הרגל חוזר. אני כבר יכול להרים אותה בכוחות שרירי הירך.

אני עשיתי אימונים עם סקוואט, ודאדליפט לפני הפציעה. הרופאה אמרה (בלי שום קשר לתרגילים האלה) שזו פציעה נפוצה בקרב אנשים שמתאמנים בגיל שלי כי השרירים חזקים ביחס לעצמות.

עכשיו בעוד שבועיים עושים לי צילום לראות אם הכל חזר למצב רגיל. אבל הבעיה שההורים שלי לא מרשים לי לעשות ריצות, אימוני משקולות או כל ספורט עד שנתייעץ עם רופא לספורט. הם רוצים שאני ייראה לו סירטונים שלי עושה סקוואטס ודאדליפטס ושנוכל להתעייץ איך לחזור לזה.

אבל הבעייה היא שאני מפחד שהרופא יגיד שזה תרגילים מסוכנים ו\או יגיד שהוא לא ממליץ לעשות אותם אחרי שהייתה לי את הפציעה או שהוא לא יבין בכלל במה מדובר.
למראת שהקשר שלהם היה רק עקיף בגלל שהם כנראה רק חיזקו לי את השרירים מה שגרם לפציעה.

האם היה לכם ניסיון עם רופאי ספורט ואורטופדים? איך הם התייחסו לתרגילים בהרמת משקולות?
הם רוצים למצוא במיוחד מישהו שמתמחה בזה.
לדעתי אני יוכל לחזור לזה בקלות אחרי שזה יחלים 100%(וזה כנראה יהיה בערך בעוד שבועיים) אבל הם מתעקשים...
תודה במשך...

כמעט ואין רופאים עם התמחות ברפואת ספורט בארץ. נסה לחפש את ד"ר נעמה קונסטנטיני מהדסה הר הצופים בי-ם.

• פותח/ת השרשור
כמעט ואין רופאים עם התמחות ברפואת ספורט בארץ. נסה לחפש את ד"ר נעמה קונסטנטיני מהדסה הר הצופים בי-ם.

הבעיה היא שאני לא צריך שום עצה. הפציעה מחלימה טוב, וגם לא נפצעתי עקב סקוואטס וכו'...
אם בצילום ייראו שהכל טוב, אז לא תיהיה לי שום בעיה לחזור. אבל הבעיה היא שההורים שלי רוצים להתעייץ על כלום אם איזה רופא ספורט שהם יימצאו. ואני מפחד שהוא יגיד להם לא לעשות את זה.

לא ייעצתי לך כלום. כמה רופאי ספורט אתה מכיר בארץ? אפשר לספור אותם על יד אחת. פשוט נתתי לך שם אחד שאני מכיר, תקווה שתשיג אצלה (או כל רופא ספורט אחר שתצליח למצוא) מה שאתה מחפש.

• פותח/ת השרשור
לא ייעצתי לך כלום. כמה רופאי ספורט אתה מכיר בארץ? אפשר לספור אותם על יד אחת. פשוט נתתי לך שם אחד שאני מכיר, תקווה שתשיג אצלה (או כל רופא ספורט אחר שתצליח למצוא) מה שאתה מחפש.

אני התכוונתי לעצה מהרופא ספורט עצמו. אני לא צריך שום עצה כי הפציעה היא די קטנה ובקרוב תחלים לגמרי, אבל ההורים שלי מתעקשים ללכת לאחד כדי לייעץ איך לחזור לזה. למראת שאני לא מבין מה כבר הוא יכול לייעץ חוץ מלהתחיל ממשקל נמוך ולעלות.

רציתי לשאול איך הרופאי ספורט בארץ מתייחסים לתרגילים כמו סקוואטס, דאדליפטס וכו'....
לפי נסיון אישי.

אבל הבעייה היא שאני מפחד שהרופא יגיד שזה תרגילים מסוכנים ו\או יגיד שהוא לא ממליץ לעשות אותם אחרי שהייתה לי את הפציעה או שהוא לא יבין בכלל במה מדובר.
ד"ר עומר מידן עובד ביחידה לרפואת ספורט בבי"ח מאיר, טל. 09-7471182. בעברו הוא עסק באופן רציני בספורט אקסטרים (בייס ג'אמפינג) כך שהוא לא מרכי הלבב שימנעו ממך לעסוק בספורט רק בשביל כסת"ח. אני לא יודע אם הוא מבין בהרמת משקולות אבל שווה לנסות.

• פותח/ת השרשור
ד"ר עומר מידן עובד ביחידה לרפואת ספורט בבי"ח מאיר, טל. 09-7471182. בעברו הוא עסק באופן רציני בספורט אקסטרים (בייס ג'אמפינג) כך שהוא לא מרכי הלבב שימנעו ממך לעסוק בספורט רק בשביל כסת"ח. אני לא יודע אם הוא מבין בהרמת משקולות אבל שווה לנסות.

עוד פעם אני לא צריך מישהו שמבין בזה, אני רק צריך מישהו שייקבל את זה.
כי הפציעה לא רק שלא הייתה מהרמת משקולות, אלה גם זו פציעה קלה שתחלים תוך כמה שבועות.

נערך לאחרונה:
אתה לא צריך רופא. אם כבר פיזיותרפיסט.
נעמה כבר לא קלינאית, לא הייתי סומך עליה.
יש את עומר מי דן ויוני ירום. אבל אתה לא צריך רופא.

אתה לא צריך רופא.
הוא צריך רופא בשביל לשכנע את ההורים שלו.

---------- התגובה התווספה ב 13:50 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:41 ----------

צריך מישהו שייקבל את זה.
מי שקופץ מצוקים וגשרים בתיקווה שחתיכת סמרטוט עם כמה חבלים תציל אותו מהתרסקות, בטח לא יפסול סקוואט אם אין לכך סיבה טובה, במיוחד כשאותו מישהו סבל פציעה רצינית מתאונת ספורט ובכל זאת חזר לעסוק בו אחרי ההחלמה. אבל אם אתה מחפש מישהו שעליו ידוע בוודאות שהוא מחובבי הרמת משקולות, שכח את מה שאמרתי כי אין לי מושג מה העמדה של עומר בעניין זה (אם כי אתה יכול לנסות לדבר איתו בטלפון לפני שאתה מגיע לבדיקה ומערב את ההורים שלך).

אין איש מקצוע בתחום שיגיד משהו רע על סקוואט בטכניקה טובה (חוץ ממאמנים כן?)
דדליפט זה כבר סיפור אחר...

• פותח/ת השרשור
אין איש מקצוע בתחום שיגיד משהו רע על סקוואט בטכניקה טובה (חוץ ממאמנים כן?)
דדליפט זה כבר סיפור אחר...

אוקי אבל עוד פעם מה זה טכניקה טובה מבחינתם? טכניקה שאותה מגדירים כטובה בפורום?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית