שלום. אני אוכל תפריט דל פחמימה במשך כבר יותר משנתיים. לאורך תקופת הזמן הזאת היו תקופות בהם שילבתי העמסת פחמימות אחת לשבוע והיו תקופות שלא. הסיבה שהפסקתי עם העמסות היא בגלל שכל פעם שהייתי מכניס איזה פחמימה לפה אני חסר מעצורים וחוזר כמה צעדים אחורה. חשוב לציין אני רץ ביום קרוב ל20 קילומטר.. אני על אחוזי שומן מאוד נמוכים ממש ללא משקולות ללא כלום ומסת השריר שלי היא קטנה אך חביבה ובנויה טוב.
שאלתי היא מה הם יתרונות העמסה מלבד החזרת מאגרי גליקוגן? האם יש לזה אפקט גופני אחר או שזה רק עניין הגליקוגן?
לפי יכולות הספורט שלי בתקופה שאני לא עושה עמסות מדובר כבר על 3 חודשים ללא העמסה בערך ואני אוכל עד 50 גרם פחמימה ביום ויכולת הכושר שלי בשיאה..
אבל לפעמים אני מרגיש לא בזמן פעילות גופנית חלש ולא מפוקס האם יש לזה הקשר לגליקוגן המרוקן שלי באופן עקבי וקבוע? בקיצור מה הן השפעות העמסה מלבד מאגרי גליקוגן
תודה
שאלתי היא מה הם יתרונות העמסה מלבד החזרת מאגרי גליקוגן? האם יש לזה אפקט גופני אחר או שזה רק עניין הגליקוגן?
לפי יכולות הספורט שלי בתקופה שאני לא עושה עמסות מדובר כבר על 3 חודשים ללא העמסה בערך ואני אוכל עד 50 גרם פחמימה ביום ויכולת הכושר שלי בשיאה..
אבל לפעמים אני מרגיש לא בזמן פעילות גופנית חלש ולא מפוקס האם יש לזה הקשר לגליקוגן המרוקן שלי באופן עקבי וקבוע? בקיצור מה הן השפעות העמסה מלבד מאגרי גליקוגן
תודה