הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תפריטי ad למינהם + העמסת פחמימות

barr17490

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
שלום. אני אוכל תפריט דל פחמימה במשך כבר יותר משנתיים. לאורך תקופת הזמן הזאת היו תקופות בהם שילבתי העמסת פחמימות אחת לשבוע והיו תקופות שלא. הסיבה שהפסקתי עם העמסות היא בגלל שכל פעם שהייתי מכניס איזה פחמימה לפה אני חסר מעצורים וחוזר כמה צעדים אחורה. חשוב לציין אני רץ ביום קרוב ל20 קילומטר.. אני על אחוזי שומן מאוד נמוכים ממש ללא משקולות ללא כלום ומסת השריר שלי היא קטנה אך חביבה ובנויה טוב.
שאלתי היא מה הם יתרונות העמסה מלבד החזרת מאגרי גליקוגן? האם יש לזה אפקט גופני אחר או שזה רק עניין הגליקוגן?
לפי יכולות הספורט שלי בתקופה שאני לא עושה עמסות מדובר כבר על 3 חודשים ללא העמסה בערך ואני אוכל עד 50 גרם פחמימה ביום ויכולת הכושר שלי בשיאה..
אבל לפעמים אני מרגיש לא בזמן פעילות גופנית חלש ולא מפוקס האם יש לזה הקשר לגליקוגן המרוקן שלי באופן עקבי וקבוע? בקיצור מה הן השפעות העמסה מלבד מאגרי גליקוגן
תודה

לא מבין בהעמסות [גם לא עשיתי] !
אבל אתה פאקניג רץ 20 ק''מ ביום ואתה על דל פחמימה ?!
זה נישמע לי כמו אנורקסיה מה הנתונים שלך ?
[ובלי שום קשר אתה חייב העמסת פחמימות

• פותח/ת השרשור
לא רשמתי כמה קלורויות אני צורך ביום.. אני צורך במאזן ניטרלי אני לא מחסיר מהגוף קלוריות. אבל פחמימות כן.. אני רץ שעה שעה וחצי ביום בקצבים יחסית כמובן כן של 3 וחצי ל4 דקות קילומטר. הנתונים שלי 181 על 71- 72 קילו. הייתי אומר שאני על 8 אחוז שומן 9 גג

אם אתה רץ על דופק גבוה אתה שורף פחמימות לכן אתה צריך לעשות העמסות מידי . למה אני לא ממש יודע אז אני לא רוצה להגיד סתם

• פותח/ת השרשור
אז מהידע האישי שלי אני אגיד לך.. שכל הרעיון בשמירה על א.ש נמוך הוא דווקא להרגיל את הגוף לשרוף שומן. וזה נעשה ברגע שאתה לא בדיוק אוכל פחמימות= למאגרי גליקוגן ריקים. הגוף לומד ומסתגל לשריפת שומן גבוה וגם במאזן קלורי מסוים הגוף מפיק מחלבון ומשומן גליקוגן ברמות סבירות (אשמח לתיקון אם אני טועה) מה שיוצר מצב של שמירת אחוז שומן נמוך בכל מצב.
תודה על הניסיון שלך אבל אני אצטרך מישהו יותר מבין אבל שמחתי על הניסיון
בכל מקרה אשמח לקבל תשובה

אתה עשוי לשמור על א.ש. במאזן ניטראלי גם ללא תזונה דלת פחמימה.

אני לא מבין גדול בריצות ובאירובי - אבל ריצה יומית של 20 ק"מ - לא עדיף לך בסיס פחמימתי ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית