לוג ריצות

תכתוב בנוסף כמה רצת בכל שבוע ואיך זה התחלק יהיה יותר פשוט
ויותר חכם יהיה להוריד קצב, אתה סתם מסתכן בפציעה ולא לומד לרוץ רגוע. אתה לא צריך לרוץ חזק, אלא רגוע - בלי שתדע להרגע בריצה אתה לעולם לא תצליח לרוץ רחוק ומהר (מהר וחזק אלו שני עולמות שונים לגמרי).
אל תפחד לרוץ אפילו 6:30 דק' לק"מ אם זה מה שאתה צריך בשביל להרגע. אולי אתה תוכל גם בקצב יותר מהיר להיות רגוע, אבל תתחיל לתרגל את זה. אם ה"סבל" שלך הוא לא פיזי אלא מנטלי (משעמם בד"כ) - אתה בדרך הנכונה, וכשתגיע לקילומטראז' של 20-25 ק"מ תוסיף אימון איכות אחד בשבוע שיהיה רבע מהקילומטראז' השבועי שלך.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שבוע 3 - אימון 2:

4,000:

~22:00

תכתוב בנוסף כמה רצת בכל שבוע ואיך זה התחלק יהיה יותר פשוט
ויותר חכם יהיה להוריד קצב, אתה סתם מסתכן בפציעה ולא לומד לרוץ רגוע. אתה לא צריך לרוץ חזק, אלא רגוע - בלי שתדע להרגע בריצה אתה לעולם לא תצליח לרוץ רחוק ומהר (מהר וחזק אלו שני עולמות שונים לגמרי).
אל תפחד לרוץ אפילו 6:30 דק' לק"מ אם זה מה שאתה צריך בשביל להרגע. אולי אתה תוכל גם בקצב יותר מהיר להיות רגוע, אבל תתחיל לתרגל את זה. אם ה"סבל" שלך הוא לא פיזי אלא מנטלי (משעמם בד"כ) - אתה בדרך הנכונה, וכשתגיע לקילומטראז' של 20-25 ק"מ תוסיף אימון איכות אחד בשבוע שיהיה רבע מהקילומטראז' השבועי שלך.

תודה אחי אם הבנתי אותך נכון אז הכוונה לרוץ קל יותר כאילו? ניסיתי מה שאמרת והלך לי די בסדר עשיתי תוצאה כמו אימון קודם והיה לי הרבה יותר קל

שבוע 3 - אימון 2:

4,000:

~22:00

תודה אחי אם הבנתי אותך נכון אז הכוונה לרוץ קל יותר כאילו? ניסיתי מה שאמרת והלך לי די בסדר עשיתי תוצאה כמו אימון קודם והיה לי הרבה יותר קל
כן, ללמוד לרוץ בצורה רגועה. להבין שבריצה "מהר" ו"חזק" זה שני עולמות שונים, למרות שקצב הריצה יכול להיות פחות או יותר זהה.
אתה אף פעם לא תרוץ כמוהו אבל בשביל להמחיש לך מה זו ריצה מהירה:

הקצב הממוצע הוא 2:56 דק' לק"מ ואפילו הספרינט פיניש שלו נראה קליל
(דרך אגב השיא הזה נשבר שנה שעברה ועכשיו הוא 2:03:38)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
  • פותח/ת השרשור
סבבה נראה לי הבנתי אותך
ותגיד זה נורמלי אם מרגישים את הגב באמצע הריצה, כזה קצת כאבים בגב העליון?

סבבה נראה לי הבנתי אותך
ותגיד זה נורמלי אם מרגישים את הגב באמצע הריצה, כזה קצת כאבים בגב העליון?
הכוונה לדקירות כמו שיש לפעמים בצד, פשוט באחד הצדדים בגב העליון?

• פותח/ת השרשור
אם בדקירות אתה מתכוון לכאבים בצד אז היה לי את זה ביום ראשון והיום בקטנה רק לקראת הסוף (3000-4000) וגם אז לא כל כך מורגש
אני מדבר על כאבים קטנים כאלה בגב העליון, כאילו הגב מתאמץ מידי או משהו כזה?

אם בדקירות אתה מתכוון לכאבים בצד אז היה לי את זה ביום ראשון והיום בקטנה רק לקראת הסוף (3000-4000) וגם אז לא כל כך מורגש
אני מדבר על כאבים קטנים כאלה בגב העליון, כאילו הגב מתאמץ מידי או משהו כזה?
אשאל שוב, הכאבים בגב העליון שאתה מדבר עליהם הם אותם כאבים כמו הכאבים בצד, אבל בגב העליון? או שזה כאב אחר?

• פותח/ת השרשור
שבוע 3 - אימון 2:

4,000:

20:24

אם מישהו עוקב אחרי הלוג שלי אז יש לי שאלה, נכון לעכשיו אני עושה 3 אימונים בשבוע עם לפחות יום מנוחה אחד בין כל ריצה. אפשר להכניס עוד ריצה אחת שיהיו לי 4 אימונים בשבוע? נגיד ראשון, שלישי, חמישי, שבת, ראשון...

שבוע 3 - אימון 2:

4,000:

20:24

אם מישהו עוקב אחרי הלוג שלי אז יש לי שאלה, נכון לעכשיו אני עושה 3 אימונים בשבוע עם לפחות יום מנוחה אחד בין כל ריצה. אפשר להכניס עוד ריצה אחת שיהיו לי 4 אימונים בשבוע? נגיד ראשון, שלישי, חמישי, שבת, ראשון...
זה לא כל כך משנה איך אתה מחלק את האימונים, יותר משנה הטוטאל (=קילומטראז' שבועי).
בעיקרון זה לא שאתה רץ הרבה ברמה שמצריכה 4 אימונים בשבוע, אבל זה בסדר. פשוט תדאג לקילומטראז' השבועי שלך ותוסיף אימון חמישי רק כשיש צורך באמת (=עוד הרבה מאוד זמן).

• פותח/ת השרשור
סבבה אחי ענית מהר =] אני אשאיר את זה ככה לבינתיים זה מספיק קשה

אתה רוצה לשפר את התוצאות שלך? אם כן, אתה חייב להגדיל את הנפח של האימונים שלך.

• פותח/ת השרשור
אני מתכונן לקראת הצבא משפר סיבולת לב ריאה, וכן אני מעלה בהדרגה כל שבוע ב10%, מחר לדוגמה אני עושה ל4,800.
וד"א לפני הצבא אני אגיע לבערך 7 ק"מ זה מספיק לפי דעתך לצבא?

לא משנה כמה אתה עושה בפעם אחת. מה שחשוב זה הנפח השבועי הכללי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית