הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מה דעתכם על תפריט לחיטוב

SportySpice

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
שלום,
התחלתי לפני כחודש את תקופת החיטוב שלי, התפריט שבניתי מבוסס על המאמר ועל התפריט לדוגמא, בחרתי לבסס את התפריט שלי על הדוגמא כי המשקל שלי הוא בערך 70 קילו ככה שזה מתאים.
קודם כל אתן את הנתונים ההתחלתיים שלי:
משקל65
גובה168
גיל33
BMR1540
RMR1848
אחוזי שומן15.8
משקל שומן10.27
משקל גוף ללא שומן54.73
חילוף חומרים איטי1696
חילוף חומרים מהיר1970
חילוף חומרים ממוצע1833
אימון משקולות120
אירובי500
צריכת קלוריות תחזוקה2468
גירעון מקסימאלי709
צריכת קלוריות במאזן שלילי
(גירעון מקסימאלי)
1760

* אני מתאמן 4 פעמים בשבוע משקולות AB ו-3 פעמים ריצה של 45 דקות.

תפריט תזונה לאדם השוקל 70 ק"ג (המתאמן 3 אימוני משקולות בשבוע ו4 אימוני אירובי של כ30-40 דקות):

ארוחה 1 (08:00)
• 2 פרוסות לחם מלא
חצי קוטג' 3% + שתי כפיות זרעי צ'יה
עגבנייה
כוס נס קפה עם כפית סוכר חלב 1%

ארוחה 2 (10:00)

• 2 דנונה 0%
• 3 קפסולות אומגה 3

ארוחה 3 (12:00)
• 2 פרוסות לחם מלא
חצי קופסת טונה בשימורים/ חצי חזה עוף
• 1 כף טחינה
• 3 קפסולות אומגה 3
• 5 ירקות

ארוחה 3 (16:00)
חצי קופסת טונה בשימורים/ חצי חזה עוף
• 3 ירקות
• פרי

~20:00 אימון

ארוחה לאחר אימון
• 1 סקופ חלבון+חלב 1%
• 4 תמרים

ארו
חה 6 (22:30)
• 150 גר' חזה עוף + 7 חצי אגוזי מלך
סלט 5 ירקות
כף שמן זית

סה"כ:
חלבון: 125~ גרם
פחמימה: 150 ~ גרם
שומן: 60~ גרם
קלוריות: 1650~

הערה: השארתי את הסיכום אותו הדבר כי הורדתי מהתפריט אבוקדו והוספתי חלב 1% לשייק חלבון ואני שותה עוד 2 כוסות נס ללא סוכר ועם מעט חלב 1% (לא מופיע בתפריט כי זה לא קבוע) זרעי צ'יה בארוחת בוקר וקצת יותר טחינה בצהרים (כף במקום כפית).

מה אתם חושבים על התפריט וכיצד ניתן לשפר בכדי להגיע ל-10% שומן?
האם כדאי לקחת שורפי שומן? אם כן אז OxyELITE PRO או Super HD?

נערך לאחרונה:
להתחיל עם גירעון של יותר מ800 קלוריות זה יותר מדיי לדעתי תוסיף לשומן או לחלבון
דרך אגב לגבי התמרים -לא עדיף לך להחליף אותם בלחם מלא ? יותר משביע ונחשב פחמימה מורכבת לעומת תמר לשיקולך ....

• פותח/ת השרשור
להתחיל עם גירעון של יותר מ800 קלוריות זה יותר מדיי לדעתי תוסיף לשומן או לחלבון
דרך אגב לגבי התמרים -לא עדיף לך להחליף אותם בלחם מלא ? יותר משביע ונחשב פחמימה מורכבת לעומת תמר לשיקולך ....
איתי,
לפי המדריך הגירעון המקסימלי הוא 69 כפול משקל השומן בגוף 10.3 קילו אז זה יוצא 710 קלוריות (כך שאתה צודק החסרתי יותר מידי) אם אני מחסיר את זה מהתחזוקה 2468 (RMR+EMR=1848+120+500) אז אני מגיע ל-1760 קלוריות האם 1760 קלוריות זה מה שאני צריך לצרוך? (אגב זה יוצא 1260 ביום משקולות ו1640 ביום אירובי)
אני לא ממש מבין בנושא חוץ ממה שכתוב במאמר לחיטוב אז אני אשמח לכל עיצה כגון:
כמות קלוריות ביום שאני אמור לצרוך?(אחרי כל החישובים)
כמה שומן/חלבון/פחממות בתפריט?
ומאיזה מאכלים כדאי להימנע? (כמו תמרים למשל, נ.ב. יש עוד אתר אחד שיש בו מדריך דומה עם תפריט מומלץ וגם הם ממליצים לאכול 4 תמרים אחרי אימון אז חשבתי שאם זה מופיע בשני התפריטים זה בטח טוב).
תודה.

נערך לאחרונה:
איתי,
לפי המדריך הגירעון המקסימלי הוא 69 כפול משקל השומן בגוף 10.3 קילו אז זה יוצא 710 קלוריות (כך שאתה צודק החסרתי יותר מידי) אם אני מחסיר את זה מהתחזוקה 2468 (RMR+EMR=1848+120+500) אז אני מגיע ל-1760 קלוריות האם 1760 קלוריות זה מה שאני צריך לצרוך? (אגב זה יוצא 1260 ביום משקולות ו1640 ביום אירובי)
אני לא ממש מבין בנושא חוץ ממה שכתוב במאמר לחיטוב אז אני אשמח לכל עיצה כגון:
כמות קלוריות ביום שאני אמור לצרוך?(אחרי כל החישובים)
כמה שומן/חלבון/פחממות בתפריט?
ומאיזה מאכלים כדאי להימנע? (כמו תמרים למשל, נ.ב. יש עוד אתר אחד שיש בו מדריך דומה עם תפריט מומלץ וגם הם ממליצים לאכול 4 תמרים אחרי אימון אז חשבתי שאם זה מופיע בשני התפריטים זה בטח טוב).
תודה.

אל תבין אותי לא נכון בקטע של התמרים זה סבבה וגם אני ייקח תמר כנראה אחרי אימון בלבד בתקופת החיטוב זה פחמימה פשוטה ואחרי אימון היא טובה אבל בקטע של חיטוב נראלי שיותר ישביע אותך פרוסת לחם מאשר תמר אבל מבחינה טכנית אין שום פעיה לאכול תמרים בחיטוב זה היה רק בגדר המלצה

לגבי הקלוריות אני אומר בגלל שהמעבר ממאסה הוא ישר לחיטוב ואין מעבר לנייטרלי באמצע לשבוע שבועיים אז לפי דעתי עדיף להתחיל מגירעון של 300-400 ואחרי זה אפשר להעלות את הגירעון אפילו ל-600 הכוונה שהכול צריך להיות בהדרגה ומורידים קלוריות בדרך כלל אם נתקעים התפריט מבחינת חלוקה לערכים מצויין אבל בהמשך תתחיל לקצץ בפחמימה מדיי שבוע או שבועיים ולהוסיף לשומן או לחלבון
כדאי להמנע מפחמימה פשוטה הכוונה לכל הסוכרים למיניהם
כל השאר כבר אם קראת את המדריך לחיטוב הוא מספיק מקיף וכללי אז אתה בטח כבר יודע אם יש לך עוד שאלות אני יישמח לענות בהצלחה 😃 אני גם מתחיל חיטוב בראשון נקווה לטוב 😃

תפריט מעולה אחי .. אבל לא מספיק בישביל לרדת ל10% Body Fat ומטה
תוריד פחמימות ל60-90 גרם ליום
שומנים ל10-30 גרם ליום

שעיקר הקלוריות יהיו מחלבונים איכותיים
3-5 פעמים אירובי ביום .. 30 דקות אירובי בעצימות גבוהה 10 דקות עצימות נמוכה

Super HD יותר פעיל מהאוקסילייט .. אבל בישביל לרדת לאחוזי שומן כאלה אני ממליץ לך להישתמש אל יהומובין וקפאין

תוספים מומלצים לתקופת חיטוב כזאת
אבקת חלבון
מולטי ויטמין לתיפעול תקין של הגוף וההורמונים
אומגה 3 חומצות שומן חיוניות .. מזרז שריפת שומנים !
אפדרין\יהומובין + קפאין +ל-קרניטין

וממליץ לך לשתות תה ירוק לפני השינה לא רק שזה מזרז את המטבולים של הלילה יש בוא עוד הרבה סגולות !
וממליץ לך לעשות אירובי אל קיבה ריקה .. דבר ראשון אל הבוקר אל צום לילה הוא הדרך הכי מעולה לשרוף שומן נטו ..

בהצלחה

שומנים ל10-30 גרם ליום

Super HD יותר פעיל מהאוקסילייט .. אבל בישביל לרדת לאחוזי שומן כאלה אני ממליץ לך להישתמש אל יהומובין וקפאין

אבקת חלבון

וממליץ לך לשתות תה ירוק לפני השינה לא רק שזה מזרז את המטבולים של הלילה יש בוא עוד הרבה סגולות !
וממליץ לך לעשות אירובי אל קיבה ריקה .. דבר ראשון אל הבוקר אל צום לילה הוא הדרך הכי מעולה לשרוף שומן נטו ..

בהצלחה
http://www.kilogram.co.il/2392/האם-פעילות-אירובית-אחרי-צום-לילה-ממקסמ/
תקרא ידידי !
ובדל פחמימה צריך להיות גם הרבה שומן בנוסף לחלבון לא 20 או 30 גרם ליום !
וכל שורף שומן חוקי זה חרטא וצריך ללכת לפח בשביל לרדת לאחוז שומן נמוך צריך תזונה נכונה של דל פחמימה ואחרי ששיחקת עם כל הפרמטרים האפשריים
אפשר להתחיל לשלב פרוטוקולים עם יוהמבין+קפאין+טירוזין
אומגה 3 מולטי ויטמין והויטמינים למינהם זה תוספים שצריך לקחת בשוטף גם אבקת חלבון אם יש לך חוסר בערכים הסופיים
ל קרניטין בזבוז כסף באריזה מהודרת !

• פותח/ת השרשור
שומנים ל10-30 גרם ליום

אבקת חלבון

בהצלחה

תודה אחי,
הבנתי ממך שאני צריך פחות פחממות ושומנים ויותר חלבון אבל אני צריך שתגיד לי (אתה או מישהו אחר) בבקשה כמה בדיוק חלבון/פחממות/שומנים לצרוך ביום לפי מה שנראה לך? וגם כמה קלוריות ליום זה יוצא?

אירובי אני עושה שלושה ימים בשבוע אינטרבלים לפי המהירויות הבאות: חימום, 8, 11, 8, הפסקה, 13, 10, 11, 8 מצאתי את האימון הזה ב-Men's Health Magazine ואני משתמש גם בעוד אימון שמצאתי שם אחרי משקולות מידי פעם אם נשאר לי כוח, אימון חתירה עם הפסקות בין הסטים: 3X500 ,הפסקות של 2", 5X200,הפסקות של 1", 7x100 הפסקות של 30"'.

לגבי תוספי המזון המומלצים אני לוקח חלק גדול ממה שציינת:
אבקת חלבון Muscle Pharm Combat Powder אחד ביום אחרי אימון.
מולטי ויטמין Optimum Opti-Men אחד ביום אחרי אימון.
אומגה 3 Optimum Fish Oil לפי התפריט.
USPlabs Jack3d (קפאין + קריאטין) נשאר לי מהתקופה של המסה ועומד להיגמר, בינתיים אני לא קונה עוד גם יקר וגם לא נראה לי שזה ממש עוזר לי בתקופה הזאת.
אני שותה תה ירוק עם ג'ינגר לפחות פעם ביום לפני השינה ולפעמים גם אחרי ארוחת צהרים.
אני גם מוסיף חרדל ופפריקה אדומה לחזה עוף כי הבנתי שגם הם עוזרים לשרוף.
תודה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בשאלה הבאה:
זאת כבר תקופה שאני מנסה לפענח כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום בכדי לרדת באחוזי שומן ולשמור על מסת שריר.
אם אפשר בבקשה גם לפרט איך כדאי לחלק את אבות המזון פחממה, שומן, חלבון.

לפי המדריך יוצא לי:
קלוריות: 2470-710=1750 קלוריות למתאמן 3 אירובי ו4 משקולות בגירעון מקסימאלי.
חלבון 27%: 1.8X65=117
שומן 27%: 0.8X65=52
פחממות 47%: 1750-468-468=814/4=204 גרם

נערך לאחרונה:
אני אשמח אם מישהו יכול לעזור לי בשאלה הבאה:
זאת כבר תקופה שאני מנסה לפענח כמה קלוריות אני צריך לצרוך ביום בכדי לרדת באחוזי שומן ולשמור על מסת שריר.
אם אפשר בבקשה גם לפרט איך כדאי לחלק את אבות המזון פחממה, שומן, חלבון.

לפי המדריך יוצא לי:
קלוריות: 2470-710=1750 קלוריות למתאמן 3 אירובי ו4 משקולות בגירעון מקסימאלי.
חלבון 27%: 1.8X65=117
שומן 27%: 0.8X65=52
פחממות 47%: 1750-468-468=814/4=204 גרם

אל תסתבך יותר מדיי
אתה צריך לפחות פי 2 חלבון ממשקל הגוף שלך לגבי פחמימה אתה כמה שאתה מחליט 10-150 ככה וכל שאר הקלוריות צריכות לבוא משומן

שומנים ל10-30 גרם ליום

אבקת חלבון

בהצלחה

שמישהו יתן לך באן כבר !

• פותח/ת השרשור
ארז, תודה על העזרה! כל כך נחמד שיש פה אנשים כמוך שאוהבים לעזור 😃 והאמת....לא איכפת לי לקבל BAN כי גם ככה אני לא מצליח לחלוב כאן תשובה לשאלה פשוטה אחת!
גם בתגובה של 6SixPack וגם בתגובה האחרונה של איתי (תודה לשניכם אגב) כתובים ערכים בטווח די גדול שקשה עבורי (מצטער אבל אני לא תזונאי ולא מבין בזה כלום) להסיק ממנו דבר! (תוריד פחממות ל60-90 גרם ליום שומנים ל10-30 גרם ליום.... פחמימה אתה כמה שאתה מחליט 10-150 ככה...)

איתי, אני מצטער אם אני חופר אבל קשה לי מאד לבחור מספר בתחום של בין 10 ל-150 גרם פחממות... אם אתה יכול בבקשה להגיד לי מה כמות הפחממות המיטבית שאני צריך לצרוך לדעתך? (אני מבין שחלבונים יהיו 2X65 שהם 130 גרם ושומנים מה שישאר).
אני אשמח לקבל חוות דעת גם על כמות הקלוריות שאני צורך ביום (1750) האם זה המון או מעט מידי?

ממליץ לך בתור התחלת החיטוב להתחיל על 150 גרם פחמימה ופי 2 חלבון ממשקל הגוף כל השאר שיבוא משומן ולהשאר בגירעון קלורי של 500 ולא לעבור אותו אם אתה רוצה למות או משו אתה יכול לאכול 5 גרם שומן 60 גרם פחמימה ואיזה 600 גרם חלבון זה לא נכון לעשות את זה
אמנם אפשר לשנות קצת את מה שאמרתי ולשחק עם זה אבל ממש לא ככה השומן הוא חיוני מאוד בתקופת החיטוב
תעשה חישוב של ה-ביאמאר ואז תכפיל ב-1.2 וזה ה RMR תוריד מזה 500 קלוריות וזה מה שאתה צריך ביום יש אנשים שיכולים להגיע בחיטוב ל-2500 קלוריות ליום זה משתנה לאדם לאדם אל תדאג תעשה את החישוב כמו שרשמתי וזה מספיק לך וזה מה שאתה צריך כל עזרה שתצטרך תשאל אין שום בעיה לחפור זה בסדר בשביל זה הפורום 😃

• פותח/ת השרשור
איתי,
לגבי החלוקה לאבות מזון, הבנתי...150 גרם פחממה (600 קלוריות...) ואז 2x משקל הגוף (65 ק"ג) חלבון שזה 130 גרם (520 קלוריות) והשאר שומן (לפי נניח 2000 קלוריות ביום) אז יוצא 100 גרם שומן!!! (900 קלוריות) הבנתי נכון?

אני מצאתי בספר של Brink Will את החלוקה הבאה:
חלבון 2.2 כפול משקל הגוף 143 גרם שהם 570 קלוריות
שומן 30% מהקלוריות (נניח מ-2000) יוצא 600 קלוריות 67 גרם
פחממות כל שאר הקלוריות - 830 קלוריות שהם 207 גרם.
מה אתה חושב על החלוקה הזאת? (מיועדת למסה ולא לחיטוב)

במדריך לחיטוב כתוב שניתן להוריד ("גירעון קלורי") עד 69 כפול משקל השומן שאצלי הוא בערך 10 קילו שומן אז יוצא לי בערך 700 קלוריות מקסימום להוריד אז 500 קלוריות שהמלצת זה סבבה.תרשה לי לתקן אותך, לפי המדריך צריך להוריד את מספר הקלוריות הזה (500) מהמאזן התחזוקה/ניטרלי ולא מה-RMR (קצב חילוף החומרים במנוח) שאצלי זה יוצא 1850 קלוריות RMR.
אז אם אני מוריד מהמאזן התחזוקה שזה RMR+פעילות ספורטיבית ריצה/משקולות זה יוצא: 1850+120-500=1500 ביום משקולות או 1850+500-500=1850 ביום ריצה או כמו שעושים באתר תפריט כללי לתחזוקה כלומר כל יום הוא גם ריצה וגם משקולות + RMR שזה יוצא: 1850+120+500=2500 קלוריות אם נוריד מזה 500 נקבל 2000 קלוריות ליום.
השאלה באמת לפי איזה כמות קלוריות אני צריך לעבוד? חלוקה לפי יום משקולות 1500 ויום ריצה 1850 או יום כללי 2000 קלוריות?

בקיצור, חזרתי להתחלה...כמה קלוריות וכמה שומן/חלבון/פחממה?

ארז, תודה על העזרה! כל כך נחמד שיש פה אנשים כמוך שאוהבים לעזור 😃 והאמת....לא איכפת לי לקבל BAN כי גם ככה אני לא מצליח לחלוב כאן תשובה לשאלה פשוטה אחת!
גם בתגובה של 6SixPack וגם בתגובה האחרונה של איתי (תודה לשניכם אגב) כתובים ערכים בטווח די גדול שקשה עבורי (מצטער אבל אני לא תזונאי ולא מבין בזה כלום) להסיק ממנו דבר! (תוריד פחממות ל60-90 גרם ליום שומנים ל10-30 גרם ליום.... פחמימה אתה כמה שאתה מחליט 10-150 ככה...)

יש לך רגשי נחיתות או שאתה צריך להשלים שיעורים בהבנת הנקרא.
אם עדיין לא הבנת התכוונתי לסיקספאק שמדבר שטויות בקצב

איתי,
לגבי החלוקה לאבות מזון, הבנתי...150 גרם פחממה (600 קלוריות...) ואז 2x משקל הגוף (65 ק"ג) חלבון שזה 130 גרם (520 קלוריות) והשאר שומן (לפי נניח 2000 קלוריות ביום) אז יוצא 100 גרם שומן!!! (900 קלוריות) הבנתי נכון?

אני מצאתי בספר של Brink Will את החלוקה הבאה:
חלבון 2.2 כפול משקל הגוף 143 גרם שהם 570 קלוריות
שומן 30% מהקלוריות (נניח מ-2000) יוצא 600 קלוריות 67 גרם
פחממות כל שאר הקלוריות - 830 קלוריות שהם 207 גרם.
מה אתה חושב על החלוקה הזאת? (מיועדת למסה ולא לחיטוב)

במדריך לחיטוב כתוב שניתן להוריד ("גירעון קלורי") עד 69 כפול משקל השומן שאצלי הוא בערך 10 קילו שומן אז יוצא לי בערך 700 קלוריות מקסימום להוריד אז 500 קלוריות שהמלצת זה סבבה.תרשה לי לתקן אותך, לפי המדריך צריך להוריד את מספר הקלוריות הזה (500) מהמאזן התחזוקה/ניטרלי ולא מה-RMR (קצב חילוף החומרים במנוח) שאצלי זה יוצא 1850 קלוריות RMR.
אז אם אני מוריד מהמאזן התחזוקה שזה RMR+פעילות ספורטיבית ריצה/משקולות זה יוצא: 1850+120-500=1500 ביום משקולות או 1850+500-500=1850 ביום ריצה או כמו שעושים באתר תפריט כללי לתחזוקה כלומר כל יום הוא גם ריצה וגם משקולות + RMR שזה יוצא: 1850+120+500=2500 קלוריות אם נוריד מזה 500 נקבל 2000 קלוריות ליום.
השאלה באמת לפי איזה כמות קלוריות אני צריך לעבוד? חלוקה לפי יום משקולות 1500 ויום ריצה 1850 או יום כללי 2000 קלוריות?

בקיצור, חזרתי להתחלה...כמה קלוריות וכמה שומן/חלבון/פחממה?

BMR זה קצב חילוף חומרים במנוחה RMR זה כמה הגוף שלך מוציא ביום ממוצע ומוסיפים לזה עוד אם אתה עושה אירובי באותו יום ככה שלא תיקנת אותי פשוט התבלבלת ולא קראת נכון את מה שרשמתי לך...
כמו שארז אמר לך תתחיל לסנן חלק מהשטויות שאומרים לך ,למה זה יותר יזיק לך מאשר יעזור ...
אתה כעיקרון יכול להמשיך לקרוא עוד 300 ספרים ומאמרים של אנשים ממש גדולים בתזונה ואתה לא תגיע לשום מקום תעבוד לפי איך שאמרתי לך ואל תתערבב יותר מדיי יש כלכך הרבה שיטות שונות (שלא בהכרח זה אומר שרק אחת מהם עובדת) אבל תצמד פחות או יותר למה שאמרתי לך בהתחלה ואתה תצליח להגיע למטרה שלך

• פותח/ת השרשור
אה...עכשיו הבנתי סוף סוף!
אני צריך לאכול X קלוריות ביום מתוכם:
X-Y גרם חלבון
V-W גרם פחממות
A-B גרם שומן
דיי דומה למה שהגעתי עם שינויים קלים ;)

...אני יעבוד לפי מה שאמרת בהתחלה בלי הרבה שטויות
תודה איתי וארז!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית