הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ יש אפשרות לעשות סומו דדליפט שאני עם בעייה בגב?

shanidaniel

משתמש פעיל
999
4
נק' מוניטין:
437
999
4
כמו שאתם בטח כבר יודעים יש לי פריצת דיסק בגב בין חוליות L4 לL5 הלכתי לפיזיוטרפיסט והוא נתן לי תרגילים לחיזוק שרירי הליבה בדיוק התרגילים שאתם רשמתם במאמר שלא טובים... אבל זאת לא השאלה...

אני רוצה להמשיך להתאמן כוח האם יש אפשרות לעשות סומו דדליפט במקום דדליפט רגיל שאני יכול לבצע במצב שלי, ולעשות בוקס סקוואט במקום סקוואט רגיל בשביל לשמור שאני לא שובר מקביל (מתי שאני שובר מקביל יש יותר לחץ על החוליות בגב התחתון וזה מורגש חזק מאוד גם במשקלי נוצה.

תודה רבה מראש לכל מי שיתן לי תשובות לעיניין או יפנה אותי למקום שבו אני יכול לקבל תשובות לגבי השאלות האלו

אף אחד לא יקח אחריות על לומר לך מה לעשות עם פציעה, ואתה גם לא תהיה חכם אם תשמע למישהו דרך פורום. בעיקרון זה תלוי בחומרת הפציעה, בכאבים, בהיסטוריית האימונים שלך וכו'. אני הייתי נזהר מאוד מלעשות משהו שיחמיר את המצב כרגע, זין על "כוח".

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא יקח אחריות על לומר לך מה לעשות עם פציעה, ואתה גם לא תהיה חכם אם תשמע למישהו דרך פורום. בעיקרון זה תלוי בחומרת הפציעה, בכאבים, בהיסטוריית האימונים שלך וכו'. אני הייתי נזהר מאוד מלעשות משהו שיחמיר את המצב כרגע, זין על "כוח".

הפציעה קלה יחסית לפריצת דיסק ואין לי כבר כאבים אבל זה בגלל שאני לא עושה סקוואטים ודדליפטים אחרת הכאבים היו ממשיכים ועם מי אתה חושב שאני יכול להתיעץ בנושא

תתרכז בהחלמה ואל תעשה שטויות.
אני מבין את הרצון שלך להמשיך להתאמן כבד, אבל יכול להיות שזה רק יפריע לפציעה לעבור.

• פותח/ת השרשור
חחח כה כנראה שזה באמת לא רעיון טוב ישר שנפצעתי הפסקתי לעשות את התרגילים האלו אני רק בודק אופציות לראות עם אני יכול בכלל לחשוב על להמשיך איכשהו עם אימוני כוח וכנראה שהתשובה היא לא :(

אתה יכול להמשיך עם תרגילי כוח בכל התרגילים האחרים (כל עוד זה לא מפעיל לחץ), ולהמתין ולראות מה קורה עם הגב. זה באמת לא סוף העולם, יש המווון אנשים שחיים כל החיים שלהם בלי לעשות דדליפט. אנשים חוזרים לעשות סקוואט ודדליפט אחרי פריצות דיסק אבל כרגע עדיף ללכת בזהירות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית