הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אז למה בעצם דל פחממה?

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
הבנתי שאפשר להיות במאזן קלורי שלילי ולאבד אחוזי שומן 🤘 .אז למה צריך להוריד פחממות :(, בסוף זה יתן תוצאה יותר מהירה? למה?

נערך לאחרונה:
נוו מה אתם רציניים אתם יכולים להבין לבד כבר שהוא התכוון למאזן שלילי פשוט דל שומן במקום דל פחמימה
והקטע זה שבדל פחמימה הגוף נכנס למצב של קטוזיס ומייעל את שריפת השומן למרות שיש אנשים שלא מגיבים טוב למצב של קטוזיס ומרגישים חולשה כללית חזקה מדיי ולכן ההמלצה לאותם אנשים זה להעלות פחמימה ולהוריד קצת שומן

• פותח/ת השרשור
*****שלילי***** כל כך קשה להבין?

נוו מה אתם רציניים אתם יכולים להבין לבד כבר שהוא התכוון למאזן שלילי פשוט דל שומן במקום דל פחמימה
והקטע זה שבדל פחמימה הגוף נכנס למצב של קטוזיס ומייעל את שריפת השומן למרות שיש אנשים שלא מגיבים טוב למצב של קטוזיס ומרגישים חולשה כללית חזקה מדיי ולכן ההמלצה לאותם אנשים זה להעלות פחמימה ולהוריד קצת שומן

תודה על התגובה, ישמח אם תסביר מה זה מצב קטוזיס?

*****שלילי***** כל כך קשה להבין?

תודה על התגובה, ישמח אם תסביר מה זה מצב קטוזיס?
מצב בו מע' הגליקוגן ריקה והגוף משתמש ישירות בשומן כאנרגיה.
תשמע פותח הפוסט
אני ראיתי תוצאות טובות כל עוד הפחמימה הייתה נמוכה יותר אפילו ברמה של AD,ואני דוגל בדל פחמימה
אבל,להיות במאזן קלורי חיובי ולהוריד א.ש יכול לקרות רק למתאמן מתחיל וקשה לי להאמין שיכול להיות כזה מצב אצל מתאמן בעבר את החצי שנה בחד"כ.
תקנו אותי אם אני טועה על מה שאמרתי עכשיו.

מצב בו מע' הגליקוגן ריקה והגוף משתמש ישירות בשומן כאנרגיה.
תשמע פותח הפוסט
אני ראיתי תוצאות טובות כל עוד הפחמימה הייתה נמוכה יותר אפילו ברמה של AD,ואני דוגל בדל פחמימה
אבל,להיות במאזן קלורי חיובי ולהוריד א.ש יכול לקרות רק למתאמן מתחיל וקשה לי להאמין שיכול להיות כזה מצב אצל מתאמן בעבר את החצי שנה בחד"כ.
תקנו אותי אם אני טועה על מה שאמרתי עכשיו.

זה לא מה שהוא התכוון הוא סך הכל התבלבל במילה אבל לגבי מה שאמרת זה כן אפשרי לרדת באחוזי שומן במצב שאמרת או חומרים או שהמאסה כלכך נקייה ומדוקדקת לפי כל דבר שהוא מכניס בפה עד הקלוריה האחרונה וככה גם עולים מאסה איטית יותר ולא שווה את זה שהיא נקייה עדיף להתלכלך טיפה ומקסימום עולים קצת אחוזי שומן אבל המאסה ברבה יותר יעילה ואז עושים חיטובון

לגבי חיטוב אפילו על 200 גרם פחמימה ראיתי תוצאות יפות דווקא וירידה גדולה או איך שלייל מסביר את זה : כל דיאטה שהיא לא מפגרת (גרעון קלורי מוגזם וכל הדיאטות המוזרות שנשים ממציאות) תביא אותך בקלות לאחוז שומן 13-18 אבל לרדת מה-13 אחוז מומלץ יותר לעשות דל פחמימה כדי לרדת בשומן ושהשריר ייפגע כמה שפחות

ז

לגבי חיטוב אפילו על 200 גרם פחמימה ראיתי תוצאות יפות דווקא וירידה גדולה או איך שלייל מסביר את זה : כל דיאטה שהיא לא מפגרת (גרעון קלורי מוגזם וכל הדיאטות המוזרות שנשים ממציאות) תביא אותך בקלות לאחוז שומן 13-18 אבל לרדת מה-13 אחוז מומלץ יותר לעשות דל פחמימה כדי לרדת בשומן ושהשריר ייפגע כמה שפחות

אני אשמח לקבל ציטוט של לייל בהקשר הזה או את הרפרנס שלו. בעיקר את החלק המודגש.

לגבי הדיאטה אני לא מוצא הבדל לגבי ירידה בא.ש אם דיאטה דלת פחמימה או דיאטה רגילה.

בדיאטה דלת פחמימה הגוף אוגר פחות נוזלים והחיטוב בולט יותר.

• פותח/ת השרשור

אז בעצם כשאני על דל פחממה שריר נפגע פחות? תמיד חשבתי שזה הפוך בגלל שמאגרי גלוקוגן אינם מלאים, אתה יכול להסביר בבקשה.

אני אשמח לקבל ציטוט של לייל בהקשר הזה או את הרפרנס שלו. בעיקר את החלק המודגש.

לגבי הדיאטה אני לא מוצא הבדל לגבי ירידה בא.ש אם דיאטה דלת פחמימה או דיאטה רגילה.

בדיאטה דלת פחמימה הגוף אוגר פחות נוזלים והחיטוב בולט יותר.

לא באותם מילים בדיוק הוא רשם את זה באחד הספרים שלו ואם אני לא טועה הוא רשם את זה בספר שלו הדיאטה הקטוגנית אני לא מוצא את זה כרגע

לגבי ירידה באחוזי שומן הגוף מחפש מקור דלק ובסביבה דלת פחמימה הגוף יעדיף שימוש בשומן כמקור עיקרי לדלק תקן אותי אם אני טועה אבל זה מה שהבנתי מהספר שלו
ומסכים איתך לגבי הספיחת נוזלים של הפחמימה שכחתי את העניין הזה אבל זאת לא הסיבה היחידה ....

אז בעצם כשאני על דל פחממה שריר נפגע פחות? תמיד חשבתי שזה הפוך בגלל שמאגרי גלוקוגן אינם מלאים, אתה יכול להסביר בבקשה.

אני לא מדבר על ריקון מלא של מאגרי גליקוגן בלי פחמימה בכלל כי במצב כזה השריר כמו שאמרת כן ייפגע מדובר על דל פחמימה פשוט פחות מ-100 גרם פחמימה בסביבות ה-50 ככה כדי שהגוף ייכנס למצב של קטוזיס אלא אם כן אתה לא מגיב טוב למצב הזה וההמלצה היא להעלות פחמימה ל-100 גרם
אבל כעיקרון הגוף צריך מאגרי גליקוגן ברמה מסויימת כדי לשרוף שומן ומצד שני אנחנו רוצים להכניס כמה שפחות פחמימה כדי שהגוף יעדיף להשתמש בשומן כמקור דלק עיקרי ובגלל זה עושים העמסת פחמימות כדי למלא מאגרי גליקוגן הזמנים של ההעמסות תלויים בכמה אתה על דל פחמימה ככל שאתי אם פחות פחמימה ככה תצטרך לעשות העמסה לעיתים קרובות יותר

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אני לא מדבר על ריקון מלא של מאגרי גליקוגן בלי פחמימה בכלל כי במצב כזה השריר כמו שאמרת כן ייפגע מדובר על דל פחמימה פשוט פחות מ-100 גרם פחמימה בסביבות ה-50 ככה כדי שהגוף ייכנס למצב של קטוזיס אלא אם כן אתה לא מגיב טוב למצב הזה וההמלצה היא להעלות פחמימה ל-100 גרם
אבל כעיקרון הגוף צריך מאגרי גליקוגן ברמה מסויימת כדי לשרוף שומן ומצד שני אנחנו רוצים להכניס כמה שפחות פחמימה כדי שהגוף יעדיף להשתמש בשומן כמקור דלק עיקרי ובגלל זה עושים העמסת פחמימות כדי למלא מאגרי גליקוגן הזמנים של ההעמסות תלויים בכמה אתה על דל פחמימה ככל שאתי אם פחות פחמימה ככה תצטרך לעשות העמסה לעיתים קרובות יותר

תודה רבה ועוד שתי שאלות אחי:
1. איך אני ידע אם אני מגיב טוב או לא טוב למצב קטוזיס? כאילו מהם הסימנים.
2. יש איזה מאמר מפורט על העמסות כאילו שאני ידע בדיוק מה אני עושה, כלומר איך אני מחשב כמה פחממות צריך להכניס ליום של העמסה איך זה אמור להשפיע על אימון ביום זה מה, צריך לעלות כל פעם כמות פיממה בהעמסה או להוריד דברים קטנים כאלה...

זה קשור לרגישות שלך לאינסולין
ציטוט ממאמר בפורום לגבי השאלה שלך :
לא כולם יוכלו לתפקד בצורה תקינה כאשר יהיו בקטוזיס, לחלק מהאנשים ישנם תופעות לוואי כגון: תגובות איטיות, עייפות, הרגשה כללית רעה, טעם רע בפה ועוד. אפילו לאחר שבועות בדיאטה קטוגנית אנשים מתקשים להסתגל לתופעות הללו, מה שאומר שזהו אינו מרשם אידאלי לטווח הארוך לתפקוד יומיומי תקין או לאימונים

לגגבי השאלה השנייה כתוב באותו מאמר שמקסימום בהעמסת פחמימות זה 15 גרם פחמימה לכל קילו שלך אבל מדובר במקסימום לגבי פחות או יותר כמה צריך לצרוך אני לא רוצה להגיד לך סתם אני לא בטוח בתשובה אבל אם תריץ חיפוש קטן בפורום אני בטוח שתמצא

לא באותם מילים בדיוק הוא רשם את זה באחד הספרים שלו ואם אני לא טועה הוא רשם את זה בספר שלו הדיאטה הקטוגנית אני לא מוצא את זה כרגע - אני אשמח שתגבה את ההודעות שלך בייחוד כשאתה מצוטט ממקור. כי יש הבדל מה נכתב ומה אתה טוען. המספרים שכתבת לא מגובים ע"י לייל. זה מטעה.

ראה הערה באדום.

לקטוזיס אין כל קשר לאיבוד שומן טוב יותר או פחות, זה מיתוס והבנה לקויה של כל התהליך.
אין באמת ייעול לדיאטות דלות בפחמימות על פני כאלו שאינן דלות בפחמימות. התורה מתחילה להיות שונה כאשר רוצים לרדת ל % שומן נמוך, שם נדרש לקצץ בקלוריות ואתה תיכנס לתפריט דל פחמימה תרצה או לא, אחרת הגירעון הקלורי לא יהיה מספיק גדול ולא תרד במשקל.

• פותח/ת השרשור
לקטוזיס אין כל קשר לאיבוד שומן טוב יותר או פחות, זה מיתוס והבנה לקויה של כל התהליך.
אין באמת ייעול לדיאטות דלות בפחמימות על פני כאלו שאינן דלות בפחמימות. התורה מתחילה להיות שונה כאשר רוצים לרדת ל % שומן נמוך, שם נדרש לקצץ בקלוריות ואתה תיכנס לתפריט דל פחמימה תרצה או לא, אחרת הגירעון הקלורי לא יהיה מספיק גדול ולא תרד במשקל.

כדי לסגור את הסיפור כבר: אני 13% שומן רוצה לרדת ל 9% אם אני יקבל 60-40% מי סך כל קלוריות בתקופה זו זה לא ישפיע על קצב ירידה בא.ש? (לעומת דל פחממה עם העמסות)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית