היי גדי,
בנוגע לתפריט תזונה:
- למה כ"כ מעט שומן? 30 ג' שומן זה מעט מאוד.
- למה לצרוך את השומן בארוחות שאין בהן פחמ'?
בנוגע לתוכנית אימונים:
- ההגעה לכשל היא בכל התרגילים? ובאילו סטים?
- השריר הרי מורכב מכמה סוגים של סיבים - I IIA IIB וסיבים אשר יש להם מאפיינים משתי הקבוצות, כאשר סיבים מסוג I [האדומים] הם בעלי כיווץ איטי והם סיבי סיבולת - משמע על מנת לתת לסיבים הללו דגש יש לעבוד בעבודת סיבולת [חזרות גבוהות]. סיבי II [הלבנים] הם סיבים שמגיעים לתשישות מהר יותר והם א***ים על הכוח [משמע חזרות נמוכות] - במידה ואתה תשלב את כל סוגי החזרות באותו האימון כל סוגי הסיבים יכנסו לפעולה וכך תוכל להביא לגירוי מקסימלי של השריר.
- לבנות קצב ההתאוששות הוא נמוך יותר, לכן תוכנית כמו ABCDE לא תתאים להן. תוכנית כזאת היא מאוד עצימה ועם הרבה מאוד סטים, כל אימון מביא לתשישות של הגוף ויש פה סכנה של אימון יתר.
אהלן,
אני בזמנו בתקופת דיאטה צרכתי 120 ג' שומן ביום ובתקופה רגילה צורך כמחצית מהכמות הזו.. אחי מישל, שגדול ממני ב - 20 ק"ג שריר צורך בשיא הדיאטה עד 100 ג' שומן ובתקופה רגילה כמחצית מכך והכי חזק - דקסטר ג'קסון צורך בשיא הדיאטה 25 ג' שומן.. הסיבה היא מאוד פשוטה, למרות כל ה'עובדות' לגבי מינונים וצריכה של סוג כזה או אחר של מזון אזכיר שוב את עניין האינדיבידואליות. גם שומן בלתי רווי עלול להיספג בצורה שונה אצל אנשים מסויימים ולמנוע את שיפור המטבוליזם ואף לעלות במסת שומן. לסנדרה יש נטייה חזקה להשמנה.. ועל כן אנו נמנעעים מכל העמסה של שומן או פחמימות מיותרים. זו גם הסיבה שאין אנו משלבים שומן ופחמימה באותה הארוחה - חילוף חומרים מאוד איטי - עלול לגרום להשמנה.
בנוגע לאימונים: ההגעה לכשל היא ממש לא בכל התרגילים, רק בתרגילים מסויימים מאוד. הגעה לכשל היא תחושה של מיצוי אימון השריר אך עם זאת כשם המושג כך התוצאה, אם הגעת בתרגיל השני לכשל, עברת את שיא האימון שלך ושאר התרגילים יהיו חלשים וללא מיצוי נכון.
מבחינת האימון, מספר החזרות, וצרות עבודה על סוגי סיבים ושרירים:
אני לא חושב שמי מכם יכול להכניס בתוכנית אימון אחת הסבר כה מפורט על איך יתנהל האימון, זו הסיבה שאהיה עם סנדרה בכל אימון על כל שריר ובכל סט.. יהיו לנו סופר סטים, דרופ סטים, עבודה על טווח קצר/ארוך של חזרות, פורסד סטים, אימוני כוח ואימוני פאמפ. אנחנו כולה בשבוע הראשון ואנשים מדברים כאילו כתבתי לה כמה מילים ונטשתי אותה לבדה להסתדר באימון. אני סומך עליה ועליי.. לולא כך לא הייתי נכנס לזה מלכתחילה.
ולגבי מונחים מסויימים כגון המונחים שהזכרת פה על סוגי הסיבים, הסיבה היחידה שבאמת למדתי עליהם היא כדי שאוכל לתת תשובות לאנשים כמוכם, בשטח זה לא מעניין איש, תשאל כל ****-בילדר והוא פשוט יצחק, אני יודעים איך הכל עובד בשטח ומשאירים את המונחים לאנשים חכמים וקטנים מאיתנו שיתעסקו איתם.
הפער בין ספורט פיתוח הגוף במחקר ועל הנייר, מול האימונים בשטח הוא שמיים וארץ, מסתבר שכל פעם מחדש מפתחי גוף 'שוברים' את המחקרים שקובעים חד משמעית שכך וכך זה עובד.
בזמנו עבדתי עם מאור זרדז שהנחה אותי רבות, עם עמית ספיר, אח שלי מישל וטובים אחרים. דבר אחד באמת למדתי - אמץ טיפים, נסה וטעה, אך קבע לעצמך מה נכון לך ולגוף שלך.
מקווה שעניתי לך על השאלות, אשמח לקבל עוד תגובות ושאלות.