הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה תאורטית על איבוד שומן ועלייה במסת שריר

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
למה מתאמנים מתחילים (אלו שרק יתחילו לעשוק בפעילות ספורטיבית כלשהי) יכולים לאבד שומן ולעלות מסת שריר בו זמנית? איך מפחינה פיזיאולוגית הם יכולים לעקוף את חוק ברזל הזה של מאזן קלורי חיובי/שלילי? 😡

למה מתאמנים מתחילים (אלו שרק יתחילו לעשוק בפעילות ספורטיבית כלשהי) יכולים לאבד שומן ולעלות מסת שריר בו זמנית? איך מפחינה פיזיאולוגית הם יכולים לעקוף את חוק ברזל הזה של מאזן קלורי חיובי/שלילי? 😡
אני לא חושב שזה מאוד נפוץ, זה יכול לקרות במספר מקרים, אם המתאמן הוא ממש נטול מסת שריר אז הוא יכול לעלות במשקל ולצבור מסת שריר בעוד שהוא צובר מעט מאוד שומן ככה שהיחס הוא לטובת השריר. אז יוצא שבסוף הוא שוקל יותר ומסת השומן עלתה באופן מאוד מזערי, ככה שאחוז השומן בגוף ירד. במקרה הזה הוא לא עוקף את חוק הברזל.

המקרה השני זה אצל אדם ממש שמן בלי יותר מדי מסת שריר, הוא יכול לנצל כ"כ הרבה שומן מהגוף למטרות אנרגיה ככה שחלק גדול מהאוכל יכול לשמש להסתגלות של השרירים.

אני מוכרח לומר שאני מרגיש שאני מדבר באוויר כי לא קראתי מחקרים בנושא, ככה שכל זה על בסיס היפותטי.

אני לא חושב שזה מאוד נפוץ, זה יכול לקרות במספר מקרים, אם המתאמן הוא ממש נטול מסת שריר אז הוא יכול לעלות במשקל ולצבור מסת שריר בעוד שהוא צובר מעט מאוד שומן ככה שהיחס הוא לטובת השריר. אז יוצא שבסוף הוא שוקל יותר ומסת השומן עלתה באופן מאוד מזערי, ככה שאחוז השומן בגוף ירד. במקרה הזה הוא לא עוקף את חוק הברזל.

המקרה השני זה אצל אדם ממש שמן בלי יותר מדי מסת שריר, הוא יכול לנצל כ"כ הרבה שומן מהגוף למטרות אנרגיה ככה שחלק גדול מהאוכל יכול לשמש להסתגלות של השרירים.

אני מוכרח לומר שאני מרגיש שאני מדבר באוויר כי לא קראתי מחקרים בנושא, ככה שכל זה על בסיס היפותטי.

מה ההבדל בין המקרה הראשון לבין אדם שאינו מתאמן מתחיל ומתחיל מ12 אחוז שומן מאסה נקייה של ספירת כל קלוריה שנכנסת לפה ?
זאת אומרת, אותו אדם יעלה בשריר ויעלה מעט מאוד שומן, ככה שהיחס הוא שוב לטובת השריר כמו שאמרת, והשומן אולי לא ירד במספר אבל כביכול ירד ב"יחס" (אם אפשר להגדיר את זה ככה..)

• פותח/ת השרשור
כנראה שזה לא ממש חוק ברזל, אה?

פשוט המאמר בפורטל "קלוריה שווה קלוריה" עשה רושם שדווקא כן...
בכל מקרא אתה יכול להסביר את התופעה?

נשמע הגיוני

מה ההבדל בין המקרה הראשון לבין אדם שאינו מתאמן מתחיל ומתחיל מ12 אחוז שומן מאסה נקייה של ספירת כל קלוריה שנכנסת לפה ?
זאת אומרת, אותו אדם יעלה בשריר ויעלה מעט מאוד שומן, ככה שהיחס הוא שוב לטובת השריר כמו שאמרת, והשומן אולי לא ירד במספר אבל כביכול ירד ב"יחס" (אם אפשר להגדיר את זה ככה..)

קשה לי להאמין שהוא יצליח להתקדם בקצב הרצוי אם הוא לא יגיע לעודף קלורי שיביא גם לעלייה בשומן. ככל שמתאמן מתקדם זה נעשה קשה יותר לעלות במסת
שריר ולוקח יותר זמן כדי להשיג פחות תוצאות (ביחס למתאמן מתחיל), העלייה במסת השריר נעשית יותר ויותר מזערית בעוד שרמת המתאמן לא ממש משפיעה על קצב ההשמנה.

מאמרים רלוונטיים לנושא:

http://www.kilogram.co.il/884/%D7%9E%D7%94%D7%95%D7%90-%D7%A4%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%9C-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%99%D7%9C%D7%94-%D7%A9%D7%9C%D7%99/

http://www.kilogram.co.il/1633/הורדה-בשומן-תוך-כדי-העלאה-במסת-השריר/

זה נכון שגם אפשר לעלות בקצב כ"כ איטי שאחוז השומן ירד (או לפחות לא יעלה). יש לי חבר שהוא דוגמא מצויינת לכך, לפני משהו כמו שש שנים הוא שקל 85 ק"ג בערך, חשוב לציין שגם אז הוא היה שרירי ביחס לאדם הממוצע בזכות גנטיקה ואימוני משקל גוף, מאז הוא התחיל להתאמן בחד"כ באופן קבוע ורצוף עד היום. כיום הוא שוקל באיזור ה95 על אותו אחוז שומן, אבל לקח לו בסביבות ה6 שנים להוסיף 10 ק"ג של מסת שריר ובשנתיים האחרונות אין שינוי נראה לעין. בשיא הכנות תוכניות האימונים שלו גם לא היו אידיאליות במהלך השנים, אבל בכל זאת התזונה שלו לקחה חלק משמעותי בסיפור.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית