ייעוץ שילוב שרירים באימון

מדוזה

משתמש פעיל
518
1
נק' מוניטין:
121
518
1
היה דיון בחדר כושר , ורציתי לקבל תשובה פה .

איך זה להתאמן אימון אחד חזה ולמחרת כתפיים ? ואיך זה להתאמן באותו אימון כתפיים ואז חזה ?

אתה לא צריך לחשוב יותר מדי על השרירים הקטנים...
ב AB שלי היו ימים שלא עבדתי עליהם כי לא נשאר זמן ומה זה לא היה אכפת לי.

חוץ מהכתפיים והפרס, שזה תרגיל חשוב.
אגב פרס, אני מחזיק בכל חזרה את המוט כמו בפרונט סקוואט. יש לי גמישות מעולה ככה שאני יעולה להניח את המוט על הכתף כשהמרפקים למעלה (ממש למעלה, 90 מעלות מהגוף שלי). זה בסדר אם אני לוחץ ככה כל פעם או שכשאני לוחץ להוריד רגיל ולעלות כמו בלחיצת כתפיים?
בד"כ אני לוקח אוויר כשאני מניח ככה את המוט על הכתפיים כשהמרפקים מורמים.
חוץ מבחזרה הראשונה, אתה צריך לנשום בשאר החזרות כשהמוט למעלה וללחוץ אותו עם אפקט המתיחה, אתה סתם מפסיד כוח.
אין טעם להרים מרפקים באמצע הסט, רק בסופו.

אתה לא צריך לחשוב יותר מדי על השרירים הקטנים...
ב AB שלי היו ימים שלא עבדתי עליהם כי לא נשאר זמן ומה זה לא היה אכפת לי.

חוץ מהכתפיים והפרס, שזה תרגיל חשוב.
אגב פרס, אני מחזיק בכל חזרה את המוט כמו בפרונט סקוואט. יש לי גמישות מעולה ככה שאני יעולה להניח את המוט על הכתף כשהמרפקים למעלה (ממש למעלה, 90 מעלות מהגוף שלי). זה בסדר אם אני לוחץ ככה כל פעם או שכשאני לוחץ להוריד רגיל ולעלות כמו בלחיצת כתפיים?
בד"כ אני לוקח אוויר כשאני מניח ככה את המוט על הכתפיים כשהמרפקים מורמים.

אם אני מבין נכון את מה שאתה מתאר, אז אתה לא יכול ללחוץ ככה משקל כבד. אתה צריך להוריד את המרפקים.

חוץ מזה, מה ש the sun אמר גם נכון.

חוץ מבחזרה הראשונה, אתה צריך לנשום בשאר החזרות כשהמוט למעלה וללחוץ אותו עם אפקט המתיחה, אתה סתם מפסיד כוח.
אין טעם להרים מרפקים באמצע הסט, רק בסופו.

אוקיי, נסיתי מה שאמרת וזה פשוט לא היה נכון לי...
אפקט המתיחה מזערי (לא יודע, אולי בגלל שאני גמיש קצת בכתפיים) והנשימה למעלה היתה מאוד טיפשית בעיניי (זה לא נראה לי חכם לנשום כשאתה מחזיק מוט כבד מעל הראש).

קראתי קצת בספר כדי שיהיה לי ברור ומצאתי את התשובות שלי. קודם כל המרפקים שלי אכן היו מורמים מדי.
העניין הוא שאין בעיה לנשום כשהמוט על הכתפיים בין חזרה לחזרה (מה שיוצר מנוחה קצרה), דווקא זו שיטה של מתקדמים לפיו של ריפטוי, מבחינה הזו שאם אתה תרים משקל כבד אז זה קצת יהיה לך קשה לנשום כשהמוט מעל הראש ושהכל צריך להיות מכווץ. כשאני אומר מתקדמים זה שהמשקל על המוט גדל. אם נוח לך ככה ואתה מרים משקל שהוא מאוד כבד לך, אז תהנה עם זה 😃

מה שכן, זה כן בעייתי להרים גבוה את המרפקים בגלל שזה מרים ועושה רוטציה לטרלית בשכמות (הכפיפה בכתף). את זה אנחנו לא נרצה אלא נרצה שכמות בקירוב, מה שיגרום להאזור הטורקלי להיות מכווץ וחזק יותר.

בכל מקרה מצאתי את התשובות שלי בספר, רק רציתי לעדכן אתכם.

נערך לאחרונה:
אוקיי, נסיתי מה שאמרת וזה פשוט לא היה נכון לי...
אפקט המתיחה מזערי (לא יודע, אולי בגלל שאני גמיש קצת בכתפיים) והנשימה למעלה היתה מאוד טיפשית בעיניי (זה לא נראה לי חכם לנשום כשאתה מחזיק מוט כבד מעל הראש).

קראתי קצת בספר כדי שיהיה לי ברור ומצאתי את התשובות שלי. קודם כל המרפקים שלי אכן היו מורמים מדי.
העניין הוא שאין בעיה לנשום כשהמוט על הכתפיים בין חזרה לחזרה (מה שיוצר מנוחה קצרה), דווקא זו שיטה של מתקדמים לפיו של ריפטוי, מבחינה הזו שאם אתה תרים משקל כבד אז זה קצת יהיה לך קשה לנשום כשהמוט מעל הראש ושהכל צריך להיות מכווץ. כשאני אומר מתקדמים זה שהמשקל על המוט גדל. אם נוח לך ככה ואתה מרים משקל שהוא מאוד כבד לך, אז תהנה עם זה 😃

מה שכן, זה כן בעייתי להרים גבוה את המרפקים בגלל שזה מרים ועושה רוטציה לטרלית בשכמות (הכפיפה בכתף). את זה אנחנו לא נרצה אלא נרצה שכמות בקירוב, מה שיגרום להאזור הטורקלי להיות מכווץ וחזק יותר.

בכל מקרה מצאתי את התשובות שלי בספר, רק רציתי לעדכן אתכם.

אפקט המתיחה הוא לא מזערי. אתה פשוט לא מתורגל בלהשתמש בו.

נכון, אין בעיה לנשום כשאתה מניח את המוט על הכתפיים. אבל אם אתה לא מניח אותו, וכן משתמש באפקט המתיחה, אז יותר נכון לנשום אחרי שנעלת אותו ולא למטה. תנסה ותראה.

אני חושב שזה לא עניין של תרגולת, זה או שיש או שאין (זה בסך הכל ניצולת של טווח תנועה, בדיוק כמו בסקוואט שהאמסטרינגס נמתחים). יכול להיות שזה כן עבד חזק, כי הצלחתי להרים יחסית יפה משקל גבוה, אבל נגמר לי האוויר בסט האחרון.
אני אעבוד על זה נראה מה יהיה.

זאת סיבה מאוד פעוטה מדוע לא רצוי שהמרפקים יהיו למעלה בתחילת הפרס.

ובקשר לאפקט המתיחה coldfire צודק, צריך לתרגל את זה בשביל לנצל את המתיחה באפקטיביות.

מה הכוונה במתיחה?
כשנועלים עד הסוף ואז הגוף מתוח?

לא
שמגיעים למתיחה של השריר בשלב האקסצנטרי (כמו הורדה של המוט בפרס) ואז כביכול הכתפיים שלך "מתוחות" וזה כמו גומי שאתה מותח שרוצה לחזור להתכווץ קונצנטרי.

שיקו, אז מה הסיבה העיקרית לא להשאיר מרפקים למעלה כמו בפרונט סקוואט כל חזרה אם זה נוח לי?
הוא כתב במפורש שאם השכמות ככה אז יהיה יותר קשה להעמיס משקל.

קירוב שכמות לא תורם כל כך כמו הורדה של השכמות, שבדפוס תנועתי די שכיח מוביל לפשיטה של האזור הטורקלי כך שהשטחה של הקיפוזה תאפשר לשכמות להמשיך להחליק על גבי כלוב הצלעות מטה. אפשר להוסיף במידה קטנה מאוד גם את המתח הפסיבי שנוצר ברומבוידס והסיבים העליונים של הטרפז, שיש להם גם וקטור כוח להעלאה של השכמות ובמקרה שהשכמות מקובעות בצורה חזקה בתחתית טווח התנועה שלהם אפשרות לייצר מומנט קטן לפשיטה של החוליות הטורקליות.
לקירוב שכמות יש תרומה מוסיימת ליצירת בסיס ללחיצה אבל בעיקר בשילוב עם הורדה של השכמות.

הבעיה העיקרית עם מרפקים בתנוחה של פרונט סקוואט היא המיקום של האמה ביחס למוט מה שלא מאפשר אפליקציה יעילה של כוח לתוך המוט (באותה צורה שזה קיים בבנצ').
תנוחת התחלה כזאת יכולה להוביל לשני מצבים:
1. המוט יזוז אוטומטית קדימה בשביל להביא את האמה למצב קרוב ככל האפשר לאנכי ביחס לקרקע מה שירחיק את המוט מהציר בכתף.
2. אפשרות אחרת (קצת פחות סבירה) היא שהמרפקים יזוזו בשלב הראשון של הלחיצה חזרה למטה ואז מדוע לא להתחיל ככה מהתחלה במקום לבזבז כוח בשלב הראשון.

נערך לאחרונה:
תודה על התשובה שיקו.
זה גובה המרפקים כשאני עושה את הפרס. אני מחזיק יותר צר ממנה אם זאת...
אני מניח שבגלל שזה ג'רק אז זה לא ממש קריטי מאחר ורוב הכוח הוא מהרגליים לעומת הפרס.

קולד ממה שקראתי, דווקא המרפקים צריכים להיות קצת מעבר למוט ולא ישירות מתחתם.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
המרפקים שלי הם קצת מעבר. אני חושב שהם במצב די טוב. כמובן שהבאתי הסרטון בצחוק 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית