עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
חוץ מבחזרה הראשונה, אתה צריך לנשום בשאר החזרות כשהמוט למעלה וללחוץ אותו עם אפקט המתיחה, אתה סתם מפסיד כוח.אתה לא צריך לחשוב יותר מדי על השרירים הקטנים...
ב AB שלי היו ימים שלא עבדתי עליהם כי לא נשאר זמן ומה זה לא היה אכפת לי.
חוץ מהכתפיים והפרס, שזה תרגיל חשוב.
אגב פרס, אני מחזיק בכל חזרה את המוט כמו בפרונט סקוואט. יש לי גמישות מעולה ככה שאני יעולה להניח את המוט על הכתף כשהמרפקים למעלה (ממש למעלה, 90 מעלות מהגוף שלי). זה בסדר אם אני לוחץ ככה כל פעם או שכשאני לוחץ להוריד רגיל ולעלות כמו בלחיצת כתפיים?
בד"כ אני לוקח אוויר כשאני מניח ככה את המוט על הכתפיים כשהמרפקים מורמים.
אתה לא צריך לחשוב יותר מדי על השרירים הקטנים...
ב AB שלי היו ימים שלא עבדתי עליהם כי לא נשאר זמן ומה זה לא היה אכפת לי.
חוץ מהכתפיים והפרס, שזה תרגיל חשוב.
אגב פרס, אני מחזיק בכל חזרה את המוט כמו בפרונט סקוואט. יש לי גמישות מעולה ככה שאני יעולה להניח את המוט על הכתף כשהמרפקים למעלה (ממש למעלה, 90 מעלות מהגוף שלי). זה בסדר אם אני לוחץ ככה כל פעם או שכשאני לוחץ להוריד רגיל ולעלות כמו בלחיצת כתפיים?
בד"כ אני לוקח אוויר כשאני מניח ככה את המוט על הכתפיים כשהמרפקים מורמים.
חוץ מבחזרה הראשונה, אתה צריך לנשום בשאר החזרות כשהמוט למעלה וללחוץ אותו עם אפקט המתיחה, אתה סתם מפסיד כוח.
אין טעם להרים מרפקים באמצע הסט, רק בסופו.
אוקיי, נסיתי מה שאמרת וזה פשוט לא היה נכון לי...
אפקט המתיחה מזערי (לא יודע, אולי בגלל שאני גמיש קצת בכתפיים) והנשימה למעלה היתה מאוד טיפשית בעיניי (זה לא נראה לי חכם לנשום כשאתה מחזיק מוט כבד מעל הראש).
קראתי קצת בספר כדי שיהיה לי ברור ומצאתי את התשובות שלי. קודם כל המרפקים שלי אכן היו מורמים מדי.
העניין הוא שאין בעיה לנשום כשהמוט על הכתפיים בין חזרה לחזרה (מה שיוצר מנוחה קצרה), דווקא זו שיטה של מתקדמים לפיו של ריפטוי, מבחינה הזו שאם אתה תרים משקל כבד אז זה קצת יהיה לך קשה לנשום כשהמוט מעל הראש ושהכל צריך להיות מכווץ. כשאני אומר מתקדמים זה שהמשקל על המוט גדל. אם נוח לך ככה ואתה מרים משקל שהוא מאוד כבד לך, אז תהנה עם זה 😃
מה שכן, זה כן בעייתי להרים גבוה את המרפקים בגלל שזה מרים ועושה רוטציה לטרלית בשכמות (הכפיפה בכתף). את זה אנחנו לא נרצה אלא נרצה שכמות בקירוב, מה שיגרום להאזור הטורקלי להיות מכווץ וחזק יותר.
בכל מקרה מצאתי את התשובות שלי בספר, רק רציתי לעדכן אתכם.
מה שכן, זה כן בעייתי להרים גבוה את המרפקים בגלל שזה מרים ועושה רוטציה לטרלית בשכמות (הכפיפה בכתף). את זה אנחנו לא נרצה אלא נרצה שכמות בקירוב, מה שיגרום להאזור הטורקלי להיות מכווץ וחזק יותר.
מה הכוונה במתיחה?
כשנועלים עד הסוף ואז הגוף מתוח?