ייעוץ העמסה שמתפרסת על יומיים?

• פותח/ת השרשור denous
  • פורסם בתאריך

denous

משתמש מתחיל
215
2
נק' מוניטין:
342
215
2
אני רוצה להתחיל את ההעמסה שלי בשישי בערב ולהמשיך אותה לשבת.
השאלה היא מה אני אמור לאכול עד ההעמסה שאני אעשה ביום שישי ?
כלומר, אם אני מתחיל רגיל (דל פחמימה) את שישי אני אוכל בסביבות ה-50 גרם פחמימה ו150 גרם חלבון עד הערב ואז פשוט להתחיל העמסה ולהכניס את הפחמימות ?
בסוף יום שישי יצא שהכנסתי גם המון חלבון וגם המון פחמימה.. אין פה איזה בעיה ?
איך הזתונה צריכה להתנהל ביום כזה ?

אין פה בעיה. בגדול מדובר על כמות קטנה של שומן בעיקר וחלבון ובעיקר פחמימה.

שאלה קטנה: מה זה נותן לך הפריסה של העמסה על גבי יומיים? כלומר למה לא לעשות ביום אחד?
אתה מתכוון לאכול משישי בערב עד שבת בערב?

• פותח/ת השרשור
שאלה קטנה: מה זה נותן לך הפריסה של העמסה על גבי יומיים? כלומר למה לא לעשות ביום אחד?
אתה מתכוון לאכול משישי בערב עד שבת בערב?

אני אוכל משהו כמו 700+ גרם פחמימות בהעמסה והאמת זה קצת לא נוח לי להכניס הכל ביום אחד + אני אשמח לשתות את הבירות בשישי כחלק מהעמסה...

MOONLIGHT אני מבין את העניין אבל בסוף יום שישי יוצא שהכנסתי לדוגמא 200 גרם חלבון ו-200 וביום שבת השלמתי את הפחמימה לכמות הרצויה..
כלומר, יום שבת הוא יום העמסה ויום שישי הוא "יום חצי חיטוב חצי העמסה" ?
כאילו יש סיבה להכניס כל כך הרבה חלבון מתחילת היום אם אני בערב גם ככה הולך להכניס עוד 150 גרם פחמימה לדוגמא ?
או שפשוט כבר מתחילת יום שישי להפחית את החלבון ופשוט לאכול מעט...?

מצטער שאני לא עונה לך על השאלות אבל אתה עושה את זה 24 שעות? הכוונה נגיד משישי בשעה 18:00 עד שבת 18:00?

• פותח/ת השרשור
מצטער שאני לא עונה לך על השאלות אבל אתה עושה את זה 24 שעות? הכוונה נגיד משישי בשעה 18:00 עד שבת 18:00?

ממה שהבנתי העמסה יכולה להתפרס גם על 48 שעות..
אבל לשאלתך אני עושה משישי ב7 לדוגמא עד השינה ביום שבת...

ברצוני לעלות שאלה נוספת פה במקום לפתוח נושא חדש, השמח עם תעזרו.

מה ההבדלים שצריך לקחת בחשבון בין אם אני בוחר לעשות העמסה יום אחד, או יומיים? האם הכוונה בפורטל כשכתוב שהעמסה צריכה להיות בין 500 ל1000 קלוריות מעל התחזוקה המתפרסת בין 24 ל 48 שעות, היא לאכול 1000 מעל התחזורה אם מדובר ב24 שעות העמסה , או 500 קלוריות מעל התחזוקה בכל יום מבין ה48 שעות אם הבחירה תיהיה 48 שעות העמסה?

אם זה חד פעמי, לא נורא - אבל בגדול זה לא מומלץ, כי אתה מפסיד יום שלם של גירעון קלורי (אלא אם אתה עושה משהו בסיגנון UD2, שגירעון לא חסר שם).

ברצוני לעלות שאלה נוספת פה במקום לפתוח נושא חדש, השמח עם תעזרו.

מה ההבדלים שצריך לקחת בחשבון בין אם אני בוחר לעשות העמסה יום אחד, או יומיים? האם הכוונה בפורטל כשכתוב שהעמסה צריכה להיות בין 500 ל1000 קלוריות מעל התחזוקה המתפרסת בין 24 ל 48 שעות, היא לאכול 1000 מעל התחזורה אם מדובר ב24 שעות העמסה , או 500 קלוריות מעל התחזוקה בכל יום מבין ה48 שעות אם הבחירה תיהיה 48 שעות העמסה?

במקרה של דיאטות קיצוניות עם מעט מאוד פחמימות ואימונים יחסית מאוד אינטנסיבים (כמו שציינתי לפני כן, UD2), אתה עושה העמסה 48 שעות כשכל יום בנפרד אתה במאזן קלורי חיובי 500-1000 מעל התחזוקה. אם אתה לא נמצא בדיאטה כזו, אתה יכול להסתפק ב 24 שעות וזה יהיה מעל ומעבר.

• פותח/ת השרשור
אם זה חד פעמי, לא נורא - אבל בגדול זה לא מומלץ, כי אתה מפסיד יום שלם של גירעון קלורי (אלא אם אתה עושה משהו בסיגנון UD2, שגירעון לא חסר שם).

תודה רבה משה.
שאלה נוספת, במידה ועברתי כבר חודש וקצת ביצעתי כבר שני העמסות ואני שם לב שאני מתחיל להתקע במשקל...
להגדיל את הגרעון למרות שהוא כבר עומד על 500-700 שזה לא מעט לדעתי או לשלב אירובי ?
בנוסף לזה, אני זוכר שקראתי ששילוב אירובי וגרעון לא קטן (כמו שלי כרגע) יביא אותי לתוצאה לא רצויה כל כך...
פתרון ?

במקרה של דיאטות קיצוניות עם מעט מאוד פחמימות ואימונים יחסית מאוד אינטנסיבים (כמו שציינתי לפני כן, UD2), אתה עושה העמסה 48 שעות כשכל יום בנפרד אתה במאזן קלורי חיובי 500-1000 מעל התחזוקה. אם אתה לא נמצא בדיאטה כזו, אתה יכול להסתפק ב 24 שעות וזה יהיה מעל ומעבר.

העמסה פחמימות המתרחשת בדיאטה דלה מאוד (15-20 גר' ליום ) המתרחשת על 48 שעות מומלצת ?
שבכל יום המאזן הקלורי גבוהה ב500-1000 קלוריות כל יום ?

דרך הגב, לעשות אירובי ביום העמסה זה בסדר או לא מומלץ? סך הכל השמח להגדיל את ההוצאה הקלורית כדי לאכול יותר
אני עובד לפי התפריט באתר שאגב עובד מצויין, ועושה 4 אירובי ו3 אימוני משקולות (מתאמן כל יום בעצם)

נערך לאחרונה:
תודה רבה משה.
שאלה נוספת, במידה ועברתי כבר חודש וקצת ביצעתי כבר שני העמסות ואני שם לב שאני מתחיל להתקע במשקל...
להגדיל את הגרעון למרות שהוא כבר עומד על 500-700 שזה לא מעט לדעתי או לשלב אירובי ?
בנוסף לזה, אני זוכר שקראתי ששילוב אירובי וגרעון לא קטן (כמו שלי כרגע) יביא אותי לתוצאה לא רצויה כל כך...
פתרון ?

תגדיל את הגירעון, 500-700 קלוריות זה ממש לא גירעון גדול וסביר להניח שעם הזמן תצטרך לקצץ בקלוריות, גם בגלל שאתה יורד במשקל ודורש פחות קלוריות מטבע הדברים וגם בגלל שעם הזמן זה לא מספיק.

העמסה פחמימות המתרחשת בדיאטה דלה מאוד (15-20 גר' ליום ) המתרחשת על 48 שעות מומלצת ?
שבכל יום המאזן הקלורי גבוהה ב500-1000 קלוריות כל יום ?

צריך להסתכל על הסך הקלורי. אם זה דיאטה קיצונית בעלת 1200 קלוריות או משהו שקרוב לכך, אז כן, 48 שעות אפשרי בהחלט. אם אתה על 20 גרם פחמימה, אך עם סך קלורי רציונלי (נגיד 1800 קל'), אז אין צורך ב 48 שעות העמסה.

דרך הגב, לעשות אירובי ביום העמסה זה בסדר או לא מומלץ? סך הכל השמח להגדיל את ההוצאה הקלורית כדי לאכול יותר
אני עובד לפי התפריט באתר שאגב עובד מצויין, ועושה 4 אירובי ו3 אימוני משקולות (מתאמן כל יום בעצם)
אירובי ביום העמסה מיותר, כי המטרה שלך זה לאגור גליקוגן (פחמימה בשריר ובכבד) ולא לבזבז אותה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית