הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע אחת ולתמיד! מה קורה בגוף האדם במצבים מסויימים בתזונה?

ilan_grs

משתמש מתחיל
59
0
נק' מוניטין:
0
59
0
לאחר קריאה מרובה בפורום הבנתי הרבה דברים אך יש לי הרבה פערים ואני לא מבין הרבה דברים.

אני רוצה להבין אחת ולתמיד מה קורה בגוף האדם שבתקופת החיטוב אחוז הפחמימות בשריר יורד וצריך לעשות העמסה. הרי כתוב שבסופו של דבר החלבון מתפרק לפחמימה...

מה קורה לגוף\אחוז השומן אם ביום של העמסה אוכלים יותר מדי שומנים? מה קורה אם חרגתי ביום מסויים והכנסתי (דוגמא קיצונית) פי 2 פחמימות מביום רגיל?

ז"א, איך הגוף מגיב לשוק הזה? האם זה פוגע בו? כיצד השינויים האלה קורים?

מהם אותם "נוזלים" ידועים שגורמים לנו לעלות במשקל בימים הראשונים אחרי העמסה??

איך זה למשל שאני בתקופת החיטוב מכניס לגוף ביום 60 גר' שומן, 120 גר' פחמימות ו180 גר' חלבון ומשהו אחר מכניס 60 גר' שומן 220 גר' פחמימות ו180 גר' חלבון??? זה הרי 100 גר' יום פחמימות, והוא עדיין יורד...

בקיצור, אם יש פה נושא בפורום שכבר דברו על זה אני אשמח לקבל לינק, אני חיפשתי במשך כמה שעות ולא מצאתי. אשמח אם תוכלו להעיר את עיני.
עד עכשיו פעלתי ע"פ עצתכם (בעיקר ע"פ עצתו של משה) ולא התאכזבתי.

לאחר קריאה מרובה בפורום הבנתי הרבה דברים אך יש לי הרבה פערים ואני לא מבין הרבה דברים.

אני רוצה להבין אחת ולתמיד מה קורה בגוף האדם שבתקופת החיטוב אחוז הפחמימות בשריר יורד וצריך לעשות העמסה. הרי כתוב שבסופו של דבר החלבון מתפרק לפחמימה...

מה קורה לגוף\אחוז השומן אם ביום של העמסה אוכלים יותר מדי שומנים? מה קורה אם חרגתי ביום מסויים והכנסתי (דוגמא קיצונית) פי 2 פחמימות מביום רגיל?

ז"א, איך הגוף מגיב לשוק הזה? האם זה פוגע בו? כיצד השינויים האלה קורים?

מהם אותם "נוזלים" ידועים שגורמים לנו לעלות במשקל בימים הראשונים אחרי העמסה??

איך זה למשל שאני בתקופת החיטוב מכניס לגוף ביום 60 גר' שומן, 120 גר' פחמימות ו180 גר' חלבון ומשהו אחר מכניס 60 גר' שומן 220 גר' פחמימות ו180 גר' חלבון??? זה הרי 100 גר' יום פחמימות, והוא עדיין יורד...

בקיצור, אם יש פה נושא בפורום שכבר דברו על זה אני אשמח לקבל לינק, אני חיפשתי במשך כמה שעות ולא מצאתי. אשמח אם תוכלו להעיר את עיני.
עד עכשיו פעלתי ע"פ עצתכם (בעיקר ע"פ עצתו של משה) ולא התאכזבתי.

אני אתחיל ואחרים בטח יענו על מה שאני אדלג.
העמסה צריך לעשות משתי סיבות עיקריות:
1. למלא את מאגרי הגליקוגן בשריר. הגליקוגן הוא מאגר של פחמימות (גלוקוז) בשריר ובכבד שאמורים לספק אנרגיה בזמן פעילות. ניתן למלא אותם רק מאכילת פחמימות. במקרה שאתה לא אוכל מספיק פחמימות אז חלבון יכול להפוך לפחמימה אבל לא בכמויות שימלאו את מאגרי הגליקוגן אלא רק מספיק בשביל פעילות תקנית של אברים חיוניים שצריכים גלוקוז.
2. העמסה חשובה גם כדי למנוע מהגוף "להתרגל" לדיאטה ולהוריד את המטאבוליזם בהתאם לכמות האוכל שנכנס. אם נותנים לגוף להתרגל אז החסך הקלורי יצטמצם.

אם אתה חורג מהדיאטה שקבעת לעצמך אז התוצאות יהיו בהתאם. חריגה של יום אחד או ארוחה אחת לא תשפיע כל כך הרבה. לא שוברים דיאטה בגלל פאשלה חד פעמית. זאת אחת הטעויות הכי גדולות של אנשים בדיאטה.

הנוזלים שעולים אחרי העמסה הם......... מים. גליקוגן סופח מים ולכן כשהרמות שלו גבוהות יש יותר מים בשריר. אם אתה מרוקן את השריר מגליקוגן אז גם המים יעופו.

כל אדם שורף כמות שונה של קלוריות במשך היום. זה תלוי בעיקר במשקל שלו ובמה שהוא עושה (פעילות). יכול להיות שאתה שורף 2500 קלוריות ביום ומשה ששוקל פי שתיים ממך ועושה 50099 שעות אירובי בשבוע שורף בממוצע 3500 קלוריות ביום. כמובן שמשה יכול לאכול יותר ממך ועדיין להיות בגירעון זהה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי... הבנתי... תודה על התגובה. לגבי הקטע האחרון... הדוגמא שנתתי לגבי הערכים זאת דוגמא לתפריט שראיתי בפורום והתגובות היו שהתפריט מצויין לבנאדם עם אחוז שומן כמעט זהה לשלי ומשקל כמעט זהה אך אצלו בתפריט יש עדיין יש לו יותר פחמימות ב- 100 גר'.

ועוד דבר, מה עם דיאטת אטקינס? איך זה שבנאדם יכול לאכול כ"כ ולהכניס כ"כ הרבה קלוריות והוא יורד? ז"א יש איזשהו שינוי מטבולי?

אולי כבר עדיף לאכול כמו חמור ולהיות שבע ולא להכניס פחמימות מלהכניס קצת מכל דבר...?

אוקיי... הבנתי... תודה על התגובה. לגבי הקטע האחרון... הדוגמא שנתתי לגבי הערכים זאת דוגמא לתפריט שראיתי בפורום והתגובות היו שהתפריט מצויין לבנאדם עם אחוז שומן כמעט זהה לשלי ומשקל כמעט זהה אך אצלו בתפריט יש עדיין יש לו יותר פחמימות ב- 100 גר'.

ועוד דבר, מה עם דיאטת אטקינס? איך זה שבנאדם יכול לאכול כ"כ ולהכניס כ"כ הרבה קלוריות והוא יורד? ז"א יש איזשהו שינוי מטבולי?

אולי כבר עדיף לאכול כמו חמור ולהיות שבע ולא להכניס פחמימות מלהכניס קצת מכל דבר...?

דיאטת אטקינס לא עושים למשך זמן ארוך כי זה לא אידיאלי לגוף.
למה יורדים כל כך הרבה במשקל? מאותה סיבה שהוא הסביר לך לא אוכלים פחמימות כתוצאה מכך מאגרי הגליקוגן מתרוקנים יוצאים הנוזלים ואתה יורד במשקל.

100 גר' פחמימות זה רק 400 קלוריות. יכול להיות שאתה בגירעון של 1000 קלוריות. הבחור השני בגירעון של 600 קלוריות ושינכם אמורים לרדת. אולי אתה קצת יותר, אולי אותו דבר בגלל שהוא קצת יותר פעיל ממך (אתה עובד במשרד והוא מחלק עיתונים על סקטים).

לגבי אטקינס - אין ניסים. אם אוכלים המון קלוריות אז משמינים. גם בלי פחמימות. הקטע הוא שלא קל לדחוף הרבה קלוריות כשלא אוכלים פחמימות. כמה גבנ"צ ועוף אתה יכול לאכול?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית