הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאמר מוזר שקראתי

vagabond

משתמש קבוע
1,235
19
נק' מוניטין:
287
1,235
19
שלום לכולם.

כל כמה חודשים המכון שבוא אני מתאמן מוציא מגזין כזה שיש בו כל מיני מאמרים וכתבות בנוגע לספורט, תזונה, לייף סטייל וכו'.

נתקלתי במאמר שעוסק במחקר שנעשה כאן בארץ, שלקחו בו 20 גברים בגילאי 30-50 במשקל ממוצע של 120 ק"ג ללא יתר לחץ דם, ללא סוכרת וללא מחלות לב. השריפה הקלורית במנוחה של כל הגברים הייתה 2200 קלוריות.
את ה20 גברים האלו חילקו ל2 קבוצות: קבוצה אחת הייתה בתפריט עם גרעון קלורי של 1000 קלוריות (תפריט של 1200 קלוריות), ונאסר עליהם לבצע פעילות גופנית במשך 30 יום. והקבוצה השנייה הייתה עם תפריט של מאזן נטראלי, אבל הם הלכו כל יום 8 ק"מ על 70% מהדופק מה ששורף 1000 קלוריות במשך 30 יום. זאת אומרת ש2 הקבוצות היו על אותו גירעון קלורי אבל בצורות שונות.

התוצאות כעבור 30 יום:
קבוצה 1 (אלה שלא עשו פעילות גופנית) - הורידה כ8 ק"ג בממוצע, ופרופיל שומני הדם שלהם השתפר מאוד, אך חברי הקבוצה אבדו 3.5 ק"ג של מסת שריר, רמת הטסטוסטרון שלהם ירדה בשליש וקצב חילוף החומרים צנח ל1500 קלוריות ביממה (במקום 2200).

עד כאן הכל הגיוני, מה שהיה מוזר לי הוא מה שקרה בקבוצה ה2:
הם ירדו בממוצע 8.5 ק"ג במשקל, והעלו 0.5 ק"ג במסת שריר.

איך זה הגיוני? הרי אי אפשר להעלות במסת שריר כאשר אתה במאזן קלורי שלילי, לא?

אשמח לקבל תשובה,
גל.

זה מוזר מה שאתה אומר
אתה אומר שקבוצה 1 ירדה 8.0 קילו וקבוצה ב ירדה 8.5 קילו והעלו 0.5 מסת שריר איך זה מסתדר מתמטית אני לא יודע חח אין קבוצה ב ירדה יותר והוסיפה מסת שריר איך זה נמדד האם המחקר היה בתנאים מבוקרים או לא מי ביצע את המחקר מה היתה רמת הפעילות הגופנית של הנבדקים? ניראה לי קישקוש וחוץ מזה אנשים שמנים או שלא עושים פעילות גופנית יכולים לרדת במסת שומן ולעלות במסת שריר במקביל אך זה תהליך זמני

• פותח/ת השרשור
זה מוזר מה שאתה אומר
אתה אומר שקבוצה 1 ירדה 8.0 קילו וקבוצה ב ירדה 8.5 קילו והעלו 0.5 מסת שריר איך זה מסתדר מתמטית אני לא יודע חח אין קבוצה ב ירדה יותר והוסיפה מסת שריר איך זה נמדד האם המחקר היה בתנאים מבוקרים או לא מי ביצע את המחקר מה היתה רמת הפעילות הגופנית של הנבדקים? ניראה לי קישקוש וחוץ מזה אנשים שמנים או שלא עושים פעילות גופנית יכולים לרדת במסת שומן ולעלות במסת שריר במקביל אך זה תהליך זמני

אם אנשים שמנים יכולים להוריד במסת שומן ולעות במסת שריר אז כבר הגיוני, כי היה כתוב במפורש שהאנשים היו בעלי עודף משקל.

אם אנשים שמנים יכולים להוריד במסת שומן ולעות במסת שריר אז כבר הגיוני, כי היה כתוב במפורש שהאנשים היו בעלי עודף משקל.

זה לא קשור. אנשים שמתחילים בחד"כ לרוב יוכלו לעלות בשריר ולרדת בשומן. זה כמובן לטווח זמן מצומצם מאוד של עד חודש-שלושה חודשים.

אני גם אתפלא מאוד אם אפשר באמת להראות עליה של 0.5 קילו במסת שריר בצורה מובהקת סטטיסטית על מדגם של 10 אנשים. נראה לי שהם פשוט לא איבדו מסת שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית