הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ הרכבת תפריט לחיטוב

• פותח/ת השרשור OmriF
  • פורסם בתאריך

OmriF

משתמש פעיל
570
0
נק' מוניטין:
46
570
0
פעלתי בדיוק לפי המדריך של משה לחיטוב, וכדאי להיות על גרעון של 600 אני צריך לאכול 2000 קל' והערכים:
פחמימה: 256 גרם.
שומן: 45 גרם.
חלבון: 144 גרם.

כמה שאלות:
1. זה לא יותר מידי פחמימה בחיטוב?
2. אם אני חורג ועוקף את ה-140~ גרם חלבון יש לזה משמעות?

• פותח/ת השרשור
תעלה שומן על חשבון פחממה הייתי מעלה שומן ל60-70 גרם.
רגע, אני לא מבין, פעלתי בדיוק לפי המדריך שלך, למה בעצם אתה אומר שיש יותר מידי פחמימה?
וגם לפי המדריך רשום שצריך עד גג 1.8 גרם חלבון אז למה נאמר פה 2.5 גרם חלבון לכל ק"ג ממשקל גוף. אני מבולבל =\

אזולאי, אתה זוכר נכון. ה-BMR שלי כפול 1.2 הוא 2135 קל', עם משקולות ואירובי זה מגיע ל2600 קל'. ויש גם יום בשבוע של ריצה של שעה שאני עושה, אז הגרעון ביום הזה יותר גדול.
מה רע בגרעון של 600 קל'? אני גם אשתמש באפדרין עם קפאין, אז אני מתאר לעצמי שהגרעון יהיה גדול יותר.

המדריך הכל סבבה ויפה אבל יש מעבר למדריך וזה המעבר.
מה הנתונים שלך נכון להיום? החישוב שלך מוזר לי.

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה רבה על העזרה.

משקל 80 קג' על גובה 1.71 מטר. בן 17 וחצי. בסביבות ה-14 אחוז שומן.

2100~ = תחזוקה
אירובי של שעה = 600-700 קלוריות (תלוי בעצימות)
אימון משקולות = ~150 קלוריות
11 קילו שומן בגוף * ~70 = 770 גירעון מקסימלי.
שוב תלוי כמה אתה מכיר את הגוף שלך, אני לדוגמא נמצא בגירעון הרבה יותר גבוה ממה שנרשם במדריך, כמו שרשמתי במדריך אפשר לחרוג אפילו עד 30% יותר, הכל עניין של ניסוי וטעייה

קודם כל תודה רבה על העזרה.

משקל 80 קג' על גובה 1.71 מטר. בן 17 וחצי. בסביבות ה-14 אחוז שומן.

אחי אתה נסחף בטירוף...

התחלת את המסה על 65 ק"ג ו-9% שומן זאת אומרת שהיה לך בגוף - 6 ק"ג שומן ו-59 ק"ג מסה נקייה

עכשיו אתה 80 ק"ג וטוען שאתה 14% שומן זאת אומרת שיש לך בגוף 11 ק"ג שומן ו-69 ק"ג מסה נקייה , נראה לך הגיוני שעלית 10 ק"ג שריר ?! בוא נניח שיש גם נוזלים אז עליתי 5 ק"ג שריר ב-3 חודשים ? 😳

• פותח/ת השרשור
2100~ = תחזוקה
אירובי של שעה = 600-700 קלוריות (תלוי בעצימות)
אימון משקולות = ~150 קלוריות
11 קילו שומן בגוף * ~70 = 770 גירעון מקסימלי.
שוב תלוי כמה אתה מכיר את הגוף שלך, אני לדוגמא נמצא בגירעון הרבה יותר גבוה ממה שנרשם במדריך, כמו שרשמתי במדריך אפשר לחרוג אפילו עד 30% יותר, הכל עניין של ניסוי וטעייה

זאת אומרת שהתחזוקה שלי היא כמו שאמרת 2100, אני צריך להוסיף לה נגיד בסביבות ה600 על האירובי והמשקולות, שזה 2700 קל' בסך הכל, ואז להרכיב תפריט שבנוי בערך מ2000 קל'? נראה לי שהבנתי. תראה, לחיטוב הפעם הצטיידתי באפדרין יונקסו ככה שאני יכול להגדיל את הגרעון אך האם זה באמת אפקטיבי ולא יפגע במסת שריר שהצטברה?

roei - אני לא יודע אם אני נסחף, אני אגיד לך על מה אני מתבסס:
לפי 8 חודשים הייתי בפגישות ייעוץ עם גיל *****, ושם בפגישה הראשונה שהוא מדד לי את האחוז שומן הייתי על 14, פחות "חטוב" ממה שאני עכשיו (עכשיו רואים קצת פסים בכתפיים וצורה של קוביות, מה שלא היה לי פעם), לכן זה נראה לי הגיוני שאני נמצא על אחוז שומן דומה / נמוך יותר. לא יודע איך זה הולך מבחינה אנטומית / ביולוגית / גנטית / גיאוגרפית או לא יודע מה, אני אומר מה אני רואה על הגוף שלי. הסבר הגיוני אחר זה שיכול להיות שעליתי באמת גם הרבה נוזלים או לא יודע מה. נראה בסוף החיטוב.

• פותח/ת השרשור
הינה התפריט שבניתי בהתאם למה שאמרת משה, האם כדאי להוריד קל' / חלבון / שומן? לדעתי יצא לי יותר מידי קל'.. ירקות לא הכנסתי לחישוב אבל יהיה בערך 5 מלפפונים, 2-3 עגבניות.

16129814.jpg

היית עושה חלוקה כזו:
160 גרם חלבון
150 גרם פחממה
73~ גרם שומן
=
1900 קלוריות.
תנסה תגיד איך היה.

• פותח/ת השרשור
היה קשה, אבל הצלחתי להרכיב תפריט בהתאם למה שאמרת:
* לאחר האימון אני שותה את השייק ללא פחמימה, האם זה בסדר?

ארוחת בוקר:
- 4 פרוסות לחם קל
- חצי קוטג' 3 אחוז שומן
- 10 גרם שקדים

בית ספר:
- 4 פרוסות לחם קל
- 60 פסטרמה
- 2 כפיות טחינה
- מלפפון ירוק

צהריים:
- 150 חזה עוף
- 200 גרם אורז
- סלט ירקות גדול
- כף שמן זית
- כף טחינה

חצי שעה לפני אימון (סתם לנשנוש):
20 גרם שקדים

לאחר אימון:
סקופ חלבון

ערב:
- קופסת טונה במים
- כף טחינה
- סלט ירקות גדול
- 2 פרוסות לחם קל או שקשוקה עם ביצה קשה אחת
- 20 גרם אגוזי מלך

סה"כ קלוריות: 1907
שומנים: 70 גרם
חלבונים: 162 גרם
פחמימות 153 גרם

מה דעתכם? לדעתי יצאה אחלה תפריט ויהיה גם משביע כי רק עד השעה 10 וחצי אני כבר מספיק להכניס כ-35 גרם סיבים. אם האפדרין ישאיר אותי פחות רעב אני יאכל גם פחות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית