ייעוץ ריצה ואירובי בזמן SS

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
אני עכשיו עושה SS
הבנתי שאי אפשר לעלות במסת שריר ולהישאר חטובים זה לא ממש משנה לי
מה שמשנה לי זה איך אני יכול לשמור על סיבולת לב ריאה טובה כמו שיש לי עכשיו (5 קילומטר ב 20 דקות קיצה ) בזמן SS ?
מתי לרוץ ?
איך לרוץ וכמה ?
ואם אני רץ מה לעשות אחרי/לפני

לשמור על הכושר זה יהיה קשה. קח בחשבון שאתה תתאמן פחות בריצות, וגם שאתה עולה במשקל.
מה שהייתי ממליץ לעשות זה אימונים של 20-30 דק' ריצה בקצב בינוני. אפשר לעשות גם 4 אימונים כאלה בשבוע. מה שחשוב זה שתקשיב לגוף שלך ותדע מתי אתה מגזים ומתי לא.
תשמור על יום מנוחה אחד או שניים בשבוע. אני לא רואה בעיה שתרוץ ותעשה SS באותו יום. בגלל שהאימון SS כניראה יהיה עצים, עדיף לרוץ לפני. יהיה קשה לרוץ אחרי סקוואטים, אבל הרבה פחות לעשות סקוואטים אחרי ריצה לא עצימה של 30 דק'. אתה יכול גם לעשות אימון אחד בבוקר~בצהריים ואחד בערב, וככה יש בם קצת זמן התאוששות בין שניהם.

אני עכשיו עושה SS
הבנתי שאי אפשר לעלות במסת שריר ולהישאר חטובים זה לא ממש משנה לי
מה שמשנה לי זה איך אני יכול לשמור על סיבולת לב ריאה טובה כמו שיש לי עכשיו (5 קילומטר ב 20 דקות קיצה ) בזמן SS ?
מתי לרוץ ?
איך לרוץ וכמה ?
ואם אני רץ מה לעשות אחרי/לפני
קודם כל, אין לי מושג מי או מה אתה, אבל מריח כמו חרטה. זה לא באמת קריטי בכמה זמן אתה רץ 5000, אבל מי שבאמת רץ בתוצאות כאלה:
1. יודע באמת בכמה הוא רץ, בדיוק, על השנייה, ולא בערך. זה כמו שמי שעושה סקוואט של 207.5 קילו או 197.5 קילו, יודע את זה בדיוק ולא מעגל ואומר "אני עושה סקוואט של 200 קילו". בנוסף, בגלל שזו תוצאה מאוד איכותית - מריח כמו חרטה.
2. הוא לא שואל שאלות כל כך כלליות, כי הוא מבין דבר או שניים. ואם הוא שואל שאלות, זה בד"כ בפורומים של ריצה.

אז בהנחה שאין לך את הגנטיקה להיות אלוף עולם ביום מן הימים שגורמת לך להביא כזאת תוצאה בלי לדעת מימינך ומשמאלך, אני מהמר - קשקוש. ואולי רק מי שבאמת רץ בתוצאות כאלה יוכל להבין אותי, אבל 99% שאתה מקשקש, וזה דיי מרגיז. במיוחד כשיש אנשים שמתאמנים כל כך הרבה וקשה בשביל המספרים שאתה זורק בכזאת קלות.

לשמור על הכושר זה יהיה קשה. קח בחשבון שאתה תתאמן פחות בריצות, וגם שאתה עולה במשקל.
מה שהייתי ממליץ לעשות זה אימונים של 20-30 דק' ריצה בקצב בינוני. אפשר לעשות גם 4 אימונים כאלה בשבוע. מה שחשוב זה שתקשיב לגוף שלך ותדע מתי אתה מגזים ומתי לא.
תשמור על יום מנוחה אחד או שניים בשבוע. אני לא רואה בעיה שתרוץ ותעשה SS באותו יום. בגלל שהאימון SS כניראה יהיה עצים, עדיף לרוץ לפני. יהיה קשה לרוץ אחרי סקוואטים, אבל הרבה פחות לעשות סקוואטים אחרי ריצה לא עצימה של 30 דק'. אתה יכול גם לעשות אימון אחד בבוקר~בצהריים ואחד בערב, וככה יש בם קצת זמן התאוששות בין שניהם.
לא מסכים בכלל עם החלק שהדגשתי. מי שהוא לא רץ "צעיר", בטח ובטח כשמדובר על בנאדם שעושה "5 קילומטר ב20 דקות" לא צפוי להתקל בשום קושי לרוץ 20-30 דקות באיזי גם אחרי סקוואט כבד מאוד. מי שרוצה להעלות את משקלי העבודה שלו, במיוחד בסקוואט - לא יכול להרשות לעצמו לרוץ כמו שאתה מתאר, ואני אומר את זה מניסיון. עד סקוואט ~90 קילו עוד רצתי בערך 8 ק"מ בשבוע וכל פעם הורדתי קצת, אם אני לא טועה הפסקתי לגמרי בערך ב100 קילו. זה לא מעשי, ואני אומר את זה בתור אחד שהיה רץ לפני הSS בחלק מהשבועות 60, 70, 80 וגם 90 ק"מ, בנוסף לשחייה בקילומטראז' מקביל.

מי שעושה SS כדי להגיע לתוצאות רציניות יודע שמאמצע התכנית והלאה, כשהמשקלים נהיים באמת גבוהים (ז"א יחסית למשקלים ההתחלתיים), אין כח לשום דבר חוץ מהאימונים.

אתה יכול לנסות, אבל מתי שזה יפגע בהתאוששות שלך, תפסיק. כי חבל על לבזבז את הזמן בתכנית תבענית כמו SS.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית