הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה בקשר לסיום חיטוב

נאור7

משתמש מתחיל
87
0
נק' מוניטין:
3
87
0
תקשיבו יש דבר שנורא מעניין ומטריד אותי, זה התקופה שלאחר החיטוב.
תמיד בכל פעם שאני מסיים חיטוב אני מוצא את עצמי מעלה שוב במשקל ורובו נוזלים ואני לא מבין מה אני עושה לא בסדר.
השאלה היא: איך אפשר להתאושש מחיטוב ללא לעלות במשקל לאחר מכן ?
למשל לאחר שאני מסיים חיטוב דל פחמימה וישר חוזר לנטרלי ומעלה עוד פחמימות, אני מוצא את עצמי צובר שוב נוזלים בגוף שנורא מציקים לי ונותנים לי מראה שונה ...
איך אפשר להתאושש מחיטוב מבחינת תזונה ואימונים מבלי לעלות במשקל ? אשמח לקבל עזרה בנושא הזה.

לעלות ולהוסיף פחמימה לאט לאט ולכוון הנטררלי שלך גם בנטרלי הפחמימה לא צריכה להיות גבוה ..להשאיר עדיין את האירובי
ולדבוק בתזונה כמו ברזל יש מאמר בקילגרום שקוראים לו set point אני חושב.

• פותח/ת השרשור
תקשיב אני לא אחד שאוהב אירובי, אני בד''כ עושה אירובי רק בחיטוב כדי להגדיל את הגירעון, אי אפשר לשמור על הקיים ללא אירובי ? נגיד לעלות פחמימה לאט לאט אבל לא לעשות אירובי ..

תאכל נטרלי +- ותאכל בערך 150 גרם פחממה 2 כפול משקל גוף חלבון והשאר משומן ..

צר לי להגיד, אבל אין מה לעשות, המראה שאתה אוהב הוא מראה שהגל פחמימה יצר, שהגוף ״יבש״
ברגע שאתה מתחיל לצרוך פחמימות אתה אוגר נוזלים, הפתרון ביניים היחידי בעיני הוא גם התפריט שלאחר החיטוב שיהיה יחסית דל פחמימה, שלא יהיה פחמימה חלבון בערכים שווים, אלא חלבון פי 2, ותקצץ מהפחממה ותוסיף שומן.

אולי פשוט תיקח גם את תקופת החיטוב שלך יותר רחוק+תעשה נייטרלי כמו שצריך (10-14 יום..בלי קיצורים וצ'יטים...תחשיב את זה בחלק מהחיטוב)
אני מתי שאני מרוצה מהמראה שלי בחיטוב אני ממשיך עוד טיפה,כי אני יודע מה יהיה שאני אעלה טיפה פחמימה

אבל אל תהיה מבואס...כל חיטוב אתה לומד על עצמך מחדש ויותר טוב..ולאט לאט אתה תעשה חיטובים טובים יותר

אולי פשוט תיקח גם את תקופת החיטוב שלך יותר רחוק+תעשה נייטרלי כמו שצריך (10-14 יום..בלי קיצורים וצ'יטים...תחשיב את זה בחלק מהחיטוב)
אני מתי שאני מרוצה מהמראה שלי בחיטוב אני ממשיך עוד טיפה,כי אני יודע מה יהיה שאני אעלה טיפה פחמימה

אבל אל תהיה מבואס...כל חיטוב אתה לומד על עצמך מחדש ויותר טוב..ולאט לאט אתה תעשה חיטובים טובים יותר

אני איתך +1

לעלות ולהוסיף פחמימה לאט לאט ולכוון הנטררלי שלך גם בנטרלי הפחמימה לא צריכה להיות גבוה ..להשאיר עדיין את האירובי
ולדבוק בתזונה כמו ברזל יש מאמר בקילגרום שקוראים לו set point אני חושב.

זה שהוא יוסיף פחממות בהדרגה לא יעזור לא בשום אופן לשמור על מראה יבש. פשוט העלייה בנוזלים תהייה יותר עדינה בסופו של דבר אין מה לעשות או שמושכים תחיטוב עד א"ש מאוד נמוכים ונהנים מי הראה יחסית יבש גם בתחילת-אמצה של מסה או שלא חיים שאשליות כי אם מסיימים חיטוב על 12% סביר להניח שריבועיים במסה לא תראה אחר כך.

זה שהוא יוסיף פחממות בהדרגה לא יעזור לא בשום אופן לשמור על מראה יבש. פשוט העלייה בנוזלים תהייה יותר עדינה בסופו של דבר אין מה לעשות או שמושכים תחיטוב עד א"ש מאוד נמוכים ונהנים מי הראה יחסית יבש גם בתחילת-אמצה של מסה או שלא חיים שאשליות כי אם מסיימים חיטוב על 12% סביר להניח שריבועיים במסה לא תראה אחר כך.
אתה צודק שאם הוא יגיע ל12 אחוז יהיה קשה לשמור על המראה היבש אבל לכוון ה10-9 אחוז אפשר בהחלט לשמור על מראה יבש

• פותח/ת השרשור
צר לי להגיד, אבל אין מה לעשות, המראה שאתה אוהב הוא מראה שהגל פחמימה יצר, שהגוף ״יבש״
ברגע שאתה מתחיל לצרוך פחמימות אתה אוגר נוזלים, הפתרון ביניים היחידי בעיני הוא גם התפריט שלאחר החיטוב שיהיה יחסית דל פחמימה, שלא יהיה פחמימה חלבון בערכים שווים, אלא חלבון פי 2, ותקצץ מהפחממה ותוסיף שומן.

אבל אי אפשר כל החיים להשאר על דל פחמימה, הפחמימה הוא הדלק העיקרי של הגוף והוא גם חשוב לסוגי אימונים מסוימים.
אני לא חושב שיש חיה כזאת שגם אחרי חיטוב אפשר להשאר על דל פחמימה ...

אבל אי אפשר כל החיים להשאר על דל פחמימה, הפחמימה הוא הדלק העיקרי של הגוף והוא גם חשוב לסוגי אימונים מסוימים.
אני לא חושב שיש חיה כזאת שגם אחרי חיטוב אפשר להשאר על דל פחמימה ...
אני לא מתכוון להשאר על דל פחמימה, בגלל זה רשמתי יחסי, כלומר עדיין לתת חלק שומני במקום פחממות בתפריט..

תקשיב בעיקרון מצב של נוזלים בעייתי מאוד לפטירה זה עניין גנטי, כול גוף מקבל וצובר אחרת,
אבל יש מצב שזאת בכלל לא הבעיה, בעיקרון כמו שהזכירו פה יש את עניין הסט פוינט או סטדי סטייט שזהו מצב שבוא הגוף מרגיש הכי נוח להישאר ומבחינת הגוף זה המצב האידאלי שלו.. בגלל זה כשאתה מגיע לסט פוינט אתה יורד בקצב של צב, ("הגוף נלחם בירידה במשקל")
אם אתה עושה חיטוב מיוחד שעובד על מניפולציות מיוחדות אתה יכול לחצות את קו הסטפוינט ולרדת מתחת לאחוז שומן שהגוף רואה לנכון, וזה גם תלוי באיזה דיאטה עשית.. אני אישית ממליץ על Ultimate Diet 2.0 של ליל מקדונלד אבל היא יכולה לטמטם קצת אם אתה לא חזק נפשית (אם עשית דיאטת אטקינס ישמצב שבגלל זה אתה עולה מהר, שמעתי שהדיאטה הזאת מחזיקה לזמן ממש קצר ובמילים גסות "שווה לתחת").
ולגבי הנוזלים אתה יכול לטפל בהם אבל לא לתמיד, בעיקרון יש כול מיני שיטות שאתה יכול ליבש את עצמך איתם ולצלם תמונות או שאם תרוצה ללכת לים אז תעושה תדיאטה הזאת כמה ימים לפני ואז אתה לכאורה יותר חטוב כי אינלך נוזלים.. אבל ברגע שתכניס יותר מ 100 גר' פחמימה סביר להניח שתחזור לנוזלים שהיו לך (גם אני שונא תבעיה הזאת)
אבל תנסה ud 2 ותוריד אחוז שומן למספר חד ספרתי ואז הנוזלים כבר לא יהיו משמעותים ממש.
אבל אם אתה יכול שלא לעשות אתזה אז אל תעשה אתזה ותחסוך סיכונים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית