הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע ריצה בחוץ VS ריצה על הליכון

• פותח/ת השרשור Phoenix
  • פורסם בתאריך

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
הייתי רוצה לדעת מה דעתכם?
מה העדיפויות?
מה היתרונות?
מה בעצם עדיף מכל מיני בחינות 😃
ואל תחרטטו פה דברים בבקשה P:

בחוץ יותר קל לרוץ מהר ובכלל אני מעדיף לרוץ בחוץ, אבל שיש לי לשלב משקולות וריצה אין לי ברירה, אלא לרוץ על ההליכון

אמנם אני חדש פה, אבל אני חסיד ריצה...

לדעתי הריצה על ההליכון היא לא בריאה, איך שהתחלתי להתאמן על ההליכון החלו לכאוב לי רצועות הברכיים.
אנשים שרגילים לרוץ בחוץ מרגישים את ההבדל. ההליכון לאו דווקא בריא יותר, לדעתי להפך, אם מתחילים לרוץ בחוץ לאט ולמרחקים יחסית קצרים ועולים בהדרגה מחזקים את הגידים מסביב לברכיים ואת הרצועות ובנוסף צפיפות העצם עולה כך שפציעות יגרמו רק אם ממש תתפרעה (או שהגנטיקה שלך לא בנויה לזה ואז דלקות פרקים יבוא בגיל מתקדם יותר בלאו הכי) ההליכון הזה דפק אותי, ספציפית, לגמרי. האדם בא לעולם ורץ יחף, משום מה הוא היה בסדר עם זה.

פרט לזה, בהליכון אתה לא יכול להגיע לתוצאות שיא. ובנוסף בחוץ אתה רץ מהר יותר בלי לשים לב...

הסיכויים לשברי מאמץ ובעיות בברכיים יותר גבוהים בריצה על ההליכון (בגלל המונוטוניות של התנועה), בעיקר אם האלטרנטיבה היא ריצה בחוץ במסלולים משתנים.

הסיכויים לשברי מאמץ ובעיות בברכיים יותר גבוהים בריצה על ההליכון (בגלל המונוטוניות של התנועה), בעיקר אם האלטרנטיבה היא ריצה בחוץ במסלולים משתנים.

יש מצב שאתה מפרט יותר? בשבילי ובשביל כולם 😃?

ריצה במכון כנגד ריצה בחוץ
יתרונות:
1. מסילה שמזיזה אותך ולא את זה שקובע את הקצב, מה שיכול בחלק גדול מהמקרים להחזיק אותך עוד זמן ובקצב אחיד לאורך זמן
2. מזג האוויר במכון לא ישתנה בניגוד לבחוץ
3. יש בקרה על קלוריות יוצאות ועל דופק הלב (או אפילו בקרה חלקית שיכולה לתת מדד)
4. מסלול קשיח, אם אתה רץ בחוץ ויש גם חול וכו' שלפעמים יכול להזיק לבירכיים, אבל זה גם מאוד תלוי בנעליים שלובשים.

חסרונות:

1. משעמם לחלק מהאנשים, אין נוף ודברים לא מתחלפים
2. אנשים לא אוהבים לרוץ בקצב אחיד ואוהבים לעצור לפעמים או ללכת הליכה מהירה, מה שבהליכון מקשה קצת על העניין של לשנות מהיריות כל הזמן אבל זה עניין של כושר גופני
3. השפעות מזג האוויר המקשות על הריצה או מבטלות אותה לגמרי
4. אם אין לך מסלול רציף לרוץ בו זו גם בעיה (אם יש רמזורים או כבישים)
5. אם אתה לא רוצה שיראו אותך שאתה שמן ומנסה לעשות משהו עם עצמך 😃

בכל מקרה בשורה הכללית מבחינת תוצאות, על מה שאתה נמצא בדופק לב גבוה יותר למשך יותר זמן יהיה עדיף בשבילך.

יש מצב שאתה מפרט יותר? בשבילי ובשביל כולם 😃?

הריצה על ההליכון היא מאוד מונוטונית, כל תנועה זהה לזו שהייתה לפניה ולזו שתהיה אחריה, וחזרה על אותה תנועה הרבה פעמים היא אחד הגורמים המרכזיים לבעיות ברגליים. (אם כל פגיעה של הרגל בהליכון גורמת ללחץ מוגבר/לא מאוזן בגיד/רצועה/עצם מסוים/מת, ולא משנה מה הסיבה לכך, שיכולה להיות גם פגם קיים/מולד ברגל של הבנאדם שרץ, אותו לחץ מוגבר/לא מאוזן יחזור על עצמו שוב ושוב ושוב, ובדיוק באותו מקום, כי התנועה בכל צעד זהה לזו שהייתה לפניה). אם אתה רץ בחוץ, ובעיקר אם אתה משנה (אפילו במעט) את המסלול מריצה לריצה, המונוטוניות של התנועה נעלמת. כל ריצה היא ריצה "חדשה" מבחינת הגוף.

כמובן, יש משטחים, כמו חול, שלא טובים לריצה, ואז כבר יותר מסובך להחליט מה עדיף (במקרה של חול ים נראה לי שהייתי מעדיף הליכון), אבל אם אתה יכול לרוץ בשדה/חורשה/דשא/דרך של עפר כבוש או אפילו אספלט (אספלט הוא בולם זעזועים בינוני), נראה לי שמבחינת בריאות הרגליים כולם עדיפים על ההליכון (לגבי האספלט אפשר להתווכח).

מדוע חול ים לא בריא, הוא סופג אל כל הזעזוע...
הוא גורם לעיקום לא רצוי של הכף רגל בנחיתה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית