ייעוץ איך לשלב ריצות ארוכות עם אימוני כח בדרך הכי טובה?

• פותח/ת השרשור Guyb
  • פורסם בתאריך

Guyb

משתמש קבוע
1,387
23
נק' מוניטין:
1,521
1,387
23
יש לי חבר שכרגע מתחיל להתאמן לצבא (המטרה שלו היא כרגע היא לעבור יום סיירות), הוא רץ 2-3 פעמים בשבוע (התחיל לא מזמן), כרגע הוא רץ 7ק"מ והוא מנסה לעלות 500מ' כל שבוע.
הוא רוצה בנוסף להרשם לחדר כושר, ולעבוד על כח בתוכנית כמו הלינארית לדוגמה.
איך משלבים את השניים בצורה יעילה ובלי להגיע לאימון יתר?
רצוי להוריד סקוואט\ דדליפט\ להחליף במשהו אחר או שאין בעיה להתחיל בצורה הזאת כל עוד הוא מכניס מספיק אוכל?
תודה מראש לעוזרים.

אלה בדיוק העקרונות שעל פיהם צריך לתכנן את ההכנה. מחזק +1

קודם כל אחי באמת תודה רבה על הכל, חח לא לכל אחד יש זמן להשקיע בשטויות של מישהו אחר בכזאת רצינות אז שאפו ותודה!
דבר שני כן, אלה באמת התוצאות שלי (בהנחה שגוגל earth והמדידות מרחק שלו נכונות...אני משתדל לדייק כמה שיותר בסימונים שם וכשאני רואה שאני מעקם את הקווים אז אני חותך את מה שפירגנתי לעצמי)
בקיצור אני משחק כדורסל אז יש לי בסיס לכושר, אבל גם אם אתה אומר שהוא כרגע טוב אז המטרה שלי היא להפוך אותו להכי טוב שאני מסוגל להפיק מהגוף שלי... כדי למקסם את הסיכויים שלי להגיע לאן שאני ארצה...
ועשיתי היום 11 ק"מ ב59 דקות...על קצב שיעמום ולא קצב של אסטמה... ובאמת אני מתחיל להבין על מה דיברתם, גם הרבה יותר כיף ככה וזה לא ממאיס תריצה, אז תודה!
דרך אגב אפשר לדעת איפה שירתת? 😃

הומור נחמד, אבל זה לא נראה שאתה מבין את הנקודה שלי.
כן, הייתי בסיירת, אבל זה ממש לא קשור. כל מי שהיה ביום סיירות וגיבוש או אפילו קרא מספיק באינטרנט יכול לדעת בדיוק מה יש שם. ומי שגר כמוני בישוב ש90% מהנערים משרתים ביחידות מובחרות וסיירות, לא יכול שלא לדעת פרטים כאלה, אלא אם הוא ממש יתאמץ שלא.
ולגביי איך להתאמן, טוב, על אותו משקל אתה יכול להגיד שלאנס ארמסטרונג לא יודע את איך לשפר למתאמנים את העקרונות החשובים לגיבושים (סיבולת בעיקר, וכוח בסיסי מבחינה פיזית וכמובן גם כל האספקטים המנטליים), כי הוא לא היה ביום סיירות או בגיבוש. אני לא מתכוון לקחת אותך ברצינות כשאתה לא באותה שפה, ולא מבין למה מישהו שרץ 30 קילומטר בשבוע, גם אם בקצב הליכה מהירה מצידי, יהיה בעל סיבולת הרבה יותר טובה ממי שרץ 5 קילומטר בשבוע, גם אם בשיא הרבאק. על אותו משקל, כמו שאם היית מתאמן תחת לאנס ארמסטרונג הוא לא היה לוקח אותך ברצינות אם היית חושב שמי שמתאמן "ספציפית" לגיבוש על הספרינטים האלה בדיוק בדיונות האלה בדיוק, יהיה טוב יותר בזה ממי שרוכב 200 קילומטר בשבוע. צר לי.
או ידידי.. אני חושב שאתה הוא האחד שלא מבין. אתה הוא האחד שבא בגישה המתנשאת כאן. שללת את התוכנית הכל כך נחמדה שהביאו שם, שאני בטוח שמתאימה למרבית המתגייסים. אני בטוח שהוא היה רוכש את אותו הבסיס, ומתקדם בהמשך כבר בעצמו.

לאשכול הזה אין שום פואנטה. בסופו של דבר, אתה קובע לאן אתה תתגייס. כל עוד יש לך נתונים מתאימים, יש לך את הרצון העז ואת היכולת (שמעטים יודעים לנצל), אתה תשתבץ למקום המתאים לך ביותר. זה מה שמבדיל את החבר'ה מהסיירות מהשאר.

או ידידי.. אני חושב שאתה הוא האחד שלא מבין. אתה הוא האחד שבא בגישה המתנשאת כאן. שללת את התוכנית הכל כך נחמדה שהביאו שם, שאני בטוח שמתאימה למרבית המתגייסים. אני בטוח שהוא היה רוכש את אותו הבסיס, ומתקדם בהמשך כבר בעצמו.

לאשכול הזה אין שום פואנטה. בסופו של דבר, אתה קובע לאן אתה תתגייס. כל עוד יש לך נתונים מתאימים, יש לך את הרצון העז ואת היכולת (שמעטים יודעים לנצל), אתה תשתבץ למקום המתאים לך ביותר. זה מה שמבדיל את החבר'ה מהסיירות מהשאר.

רצון יש, נתונים יש, יכולת זה בין היתר לבוא הכי מוכן פיזית שאפשר. וכן, אני קובע לאן אני אתגייס, אבל לא בססמאות נחמדות על רצון עז, אלא בביטוי שלו בפועל עם הרבה עבודה קשה, שאני לא מפחד ליישם.
בגלל זה פתחתי את האשכול כדי לא להסתמך על תוכניות אימון גרועות ומפגרות כמו שיש במקו. אני לא שולל דעות של אף אחד, אם יש לך משהו להוסיף בבקשה אני אשמח להקשיב בהנחה שאתה באמת יודע על מה אתה מדבר ולא תגרור אותי לפציעות...
בינתיים הטיפים הכי טובים שאני מקבל הם מזה שאתה קורא לו שחצן.

רצון יש, נתונים יש, יכולת זה בין היתר לבוא הכי מוכן פיזית שאפשר. וכן, אני קובע לאן אני אתגייס, אבל לא בססמאות נחמדות על רצון עז, אלא בביטוי שלו בפועל עם הרבה עבודה קשה, שאני לא מפחד ליישם.
בגלל זה פתחתי את האשכול כדי לא להסתמך על תוכניות אימון גרועות ומפגרות כמו שיש במקו. אני לא שולל דעות של אף אחד, אם יש לך משהו להוסיף בבקשה אני אשמח להקשיב בהנחה שאתה באמת יודע על מה אתה מדבר ולא תגרור אותי לפציעות...
בינתיים הטיפים הכי טובים שאני מקבל הם מזה שאתה קורא לו שחצן.
ובכן, אם הוא יגיד לך להביא ביד בזמן הריצה, אתה תעשה את זה כי יש לו טיפים טובים ?
ומה יקרה אם בגיבוש כל התוכנית של מר שייטת לא תפעל ? אתה תתקשר אליו כדי לקבל תוכנית ב' ?

מעניין אותי יותר על פי מה קבעת שהתוכנית במאקו גרועה. בכל מקרה, בהצלחה, אני סיימתי לבזבז את זמני.

ובכן, אם הוא יגיד לך להביא ביד בזמן הריצה, אתה תעשה את זה כי יש לו טיפים טובים ?
ומה יקרה אם בגיבוש כל התוכנית של מר שייטת לא תפעל ? אתה תתקשר אליו כדי לקבל תוכנית ב' ?

מעניין אותי יותר על פי מה קבעת שהתוכנית במאקו גרועה. בכל מקרה, בהצלחה, אני סיימתי לבזבז את זמני.

יש לך תוכנית יותר טובה לתת? אני שוב לא שולל אף אחד, אם יש לך משהו שלדעתך עדיף אני אשמח לשמוע ולמה
ודרך אגב, "מר שייטת" קרא לו איך שאתה רוצה, הצהיר פה על תוצאה מעולה ב2000 בגילי ועל ניסיון בתחום, וכן אלה האנשים שאני ארצה לקבל מהם טיפים בגדול...אני לא מכיר פה אף אחד ולכן אני לא אוכל לבוא לאף אחד בטענות אחר כך, זה סיכון, אבל בסופו של דבר אני צריך להרכיב לעצמי תוכנית ואני אקח את העקרונות מאלה שנראים לי מבינים בתחום ולא מאנשים שאומרים לי לקחת תוכניות מאתר אידיוטי כמו פז"ם שמעלה כתבות כמו: מי יותר מדל*קה סיירת מטכל או שייטת 13?

נערך לאחרונה:

למה לא להוסיף אימון ספרינט\ שניים, אם זה גם חלק חשוב ליום סיירות, לא כדאי לעבוד על זה גם?
בעצם מה שאתה מציע זה רק 2 ריצות ארוכות בשבוע, וכשמגיעים בערך ל25 ק"מ בשבוע להוסיף אימון איכות?
אימוני ספרינטים זה משהו ספציפי לקראת היום סיירות. קודם תבנה כושר ורמה כללית. לקראת יום הסיירות תעבוד ספציפי יותר אליו.
מחזק.
ואף אחד לא אמר דווקא 2 ריצות ארוכות. פשוט תשומת הלב צריכה להיות על הקילומטראז', וככל שתעלה אתה תצטרך לחלק אותו ליותר אימונים. עד שתגיע ל30+ אין צורך לחלק ליותר מ4 אימונים אבל אם תחלק ל5 אימונים אתה לא תמות.
קודם כל אחי באמת תודה רבה על הכל, חח לא לכל אחד יש זמן להשקיע בשטויות של מישהו אחר בכזאת רצינות אז שאפו ותודה!
דבר שני כן, אלה באמת התוצאות שלי (בהנחה שגוגל earth והמדידות מרחק שלו נכונות...אני משתדל לדייק כמה שיותר בסימונים שם וכשאני רואה שאני מעקם את הקווים אז אני חותך את מה שפירגנתי לעצמי)
בקיצור אני משחק כדורסל אז יש לי בסיס לכושר, אבל גם אם אתה אומר שהוא כרגע טוב אז המטרה שלי היא להפוך אותו להכי טוב שאני מסוגל להפיק מהגוף שלי... כדי למקסם את הסיכויים שלי להגיע לאן שאני ארצה...
ועשיתי היום 11 ק"מ ב59 דקות...על קצב שיעמום ולא קצב של אסטמה... ובאמת אני מתחיל להבין על מה דיברתם, גם הרבה יותר כיף ככה וזה לא ממאיס תריצה, אז תודה!
דרך אגב אפשר לדעת איפה שירתת? 😃
בסופו של דבר בגדס"ר צנחנים
אם ככה אז כנראה שאתה ברמה בכלל לא רעה, העובדה שאתה כדורסלן מחזקת את זה, בד"כ מי שמתאמן בכדורסל מגיל קטן הוא מאוד אתלט. גם 11 ק"מ ב59 דק' זה לא קצב אטי לאימון, אבל אם אתה באמת רגוע אתה בכיוון הנכון.

כמו שאמרתי, לא קראתי את כל המאמר במאקו - אבל אני כבר רגיל להנפצות הצבא וממש אין חדש תחת השמש. התעסקות בקקי ופיפי.
לגביי מי יכול ומי לא מסתבר שאתה גם קצת חי בסרטים שהצבא מאכיל אותך מגיל קטן - שום דבר לא מבדיל את החבר'ה מהסיירות מהשאר. כל אחד יכול לעשות את עצמו מתאים ואם הוא יקבל את הפרטים הנכונים ובאמת ירצה ללכת על זה, גם הוא יהיה "אחד כזה".
מצחיק אותי שאנשים באמת חושבים שזה משהו מולד, או שנולדת להיות שייט או שלא. כאילו זה לא משהו שאפשר לפתח. איך אתה מסביר את זה שיש אנשים שלא עוברים בגיבוש הראשון, עושים שוב ועוברים? ואחר כך גם מסיימים מסלול? ואחר כך גם יוצאים לקצונה ונהיים ממש טובים שם?
כאילו זה גורל. זה לא משהו שאתה שולט בו. טוב אחי.

להביא ביד בזמן הריצה לא נשמע הגיוני שישפר אותך. כנראה ששאר הדברים שאמרתי כן נשמעים כמו דברים שישפרו אותך.
אם בגיבוש התוכניות שלי לא יפעלו? מתי הבטחתי למישהו שאני מעביר אותו גיבוש? מה אתה רוצה?
אני אומר כאן בדיוק מה צריך בשביל לעבור יום סיירות ואיך להשיג נקודת פתיחה טובה בשביל להשיג את זה. מאותו רגע הכל תלוי במתמיין.

ואם סיימת לבזבז את זמנך אז על הכיפאק, כנראה שלא צריך להסביר למה התוכנית במאקו לא טובה. אין מי שיקרא, וחבל על המאמץ. להת'

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית