הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חימום אוכל (ירידה בכמות)

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
כאני מחמם בתנור פסטה פרגיות וכאלה אז המשקל של זה יורד. זה נוזלים כן ? וכמה שזה יחומם יותר ככה זה יתייבש יותר ?
אבל איך להחשיב את זה ? אם למשל יש לי 100 גרם עוף, אם הייתי אוכל את זה קר זה באמת 100 גרם ואני אקבל ערכים של 100 גרם, אבל אחרי חימום זה 70-80 גרם אז מה, אני מקבל ערכיים של 70-80 גרם ? איך עיבוד נוזלים משפיע על הערכיים ?

• פותח/ת השרשור
חוץ מזה שלא הבנתי את התשובה שלך, אני לא מדבר על בישול. אני מדבר על אוכל שכבר בושל, מוכן, על ההבדל בין האוכל הזה כשהוא רק וחם...

בעיקרון זה היה אותו ערכים לפני , זה כמו שתיקח 100 גרם לחם טרי ואז תעשה טוסטים ויצא לך 75 גרם , זה לא משנה זה אותו ערכים שהיו לפני...

אותם הערכים ל 100 גרם אבל הכמות יורדת.
תמדוד משקל לפני בישול ותבדוק ערכים של לפני בישול

מודדים תמיד לפני הבישול,ואז אתה יודע כמה זה בדיוק
לפעמים רשום על המוצר ערכים אחרי בישול,שזה בדר"כ כמות קטנה ייותר ורשום לך את הערכים כלפיה

• פותח/ת השרשור
שוב אני לא דברתי על בישול אלה על חימום.
אבל אם כבר מדברים על בישול, למשל על 100 גרם פסטה לפני בישול כתוב ערכים פי 3 בערך מערכים של 100 גרם מבושלים, אז אתם בעצם אומרים שב 100 גרם פסטה מבושלת צריך לכחת את הערכים של 100 גרם לא מבושל ?

אבל אם כבר מדברים על בישול, למשל על 100 גרם פסטה לפני בישול כתוב ערכים פי 3 בערך מערכים של 100 גרם מבושלים, אז אתם בעצם אומרים שב 100 גרם פסטה מבושלת צריך לכחת את הערכים של 100 גרם לא מבושל ?
תמדוד אוכל נע,
חזה עוף לפני בישול נגיד, תמדוד, נגיד ויצא לך 200גרם אז תחשב במשבון קלוריות- חזה עוף 200גרם לפני בישול, יצא הכי מדוייק בלי נוזלים לא נוזלים חם קר שחור לבן....

לא
צריך לקחת ערכים של מה שאתה אוכל
אם אתה שוקל לפני ההכנה אתה הולך לפי הערכים של הפסטה הלא מבושלת
ואם אתה שוקל אחרי ההכנה אתה הולך לפי הערכים של הפסטה המבושלת
על הנייר, זה אמור לצאת אותו דבר, כלומר המשקל החדש אחרי ההכנה יניב את אותם ערכים של המשקל ה"ישן" שהיה לפני ההכנה.
אבל זה לא יהיה בדיוק, כי זה משתנה לפי איך שאתה מכין את הפסטה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית