הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אימונים ולחץ דם גבוה

Seth Able

משתמש משקיע
4,116
118
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
30,686
4,116
118
איזה סוג של אימונים הכי יעיל להורדת לחץ דם?

עשיתי בזמן האחרון כמה בדיקות, והלחץ דם שלי תמיד יוצא די גבוה. יש לי נטייה גנטית די חזקה לעניין, ויכול מאוד להיות שהתזונה שלי לא עוזרת. את הגנטיקה אני לא יכול לשנות ולגבי התזונה אני אשתדל לעשות כמה שינויים, אבל לפני שאני הולך לרופא (יש מצב טוב שהוא ימליץ על טיפול תרופתי) אני רוצה לנסות מה שאפשר ע"י פעילות גופנית.

ממה שראיתי בחיפוש ברשת, מדברים בדרך כלל על פעילות אירובית. אם אין ברירה אז אין ברירה, אבל אם יש חלופות (אולי משהו בעצימות גבוהה יותר בסגנון האימונים בקרוספיט או barbell complexes) שיעילות באותה המידה, אני אשמח לשמוע מנסיונכם.

יש קשר בין דופק גבוה במנוחה ללחץ דם גבוה או שהדברים מנותקים?

טוב כאחד שמאוד בקיא בנושא ולקחתי בעבר גם כדורים לעניין אני אסביר.
קודם כל האם אתה סובל מעודף משקל? דבר שני האם יש במשפחה אמא/אבא/סבא/סבתא אשר סובלים גם מלחץ דם?
לחץ דם יכול להיות מכמה מצבים עיקריים:
1. השמנה( או אחוז שומן גבוה)
2. נגזרת של 1 אשר מגיעה מהתזונה, שומנים בדם וכו'
3. גנטי
4. "תיסמונת החלוק הלבן"

לגבי 1 כבר שאלנו, לגבי 2 מה התזונה שלך כרגע?
לגבי תיסמונת החלוק הלבן זה בערך מה שיש לי כרגע, כל מדידה אצל רופא/אחות או משהו אחר שנמצא בסביבה של קופ"ח או בית חולים נמצא כלחץ דם גבולי עד חריג (140-150/90).
הסיבה שלי הייתה השמנה מסיבית והייתי לוקח אנאלפריל 30 מ"ג (המינון המקסימלי) ופשוט לא ידעו כבר מה לעשות איתי, בכל מקרה עם הירידה במשקל ירד גם הלחץ דם וכרגע יש לי אפילו לחץ דם נמוך 100-110/60-70
אירובי נורא עזר לי להורדת הלחץ דם, אפילו בעודף משקל משהו כמו חודש וחצי - חודשיים לאחר שהתחלתי לעשות אירובי והדופק במנוחה גם עקב כך ירד דרסטית הלחץ דם פשוט צנח, כמובן שגם על התזונה התחלתי להקפיד.
בכל מקרה לפני שאתה פונה לכדורים אמליץ לעשות הולטר לחץ דם ל24 שעות לראות את הערכים כי בלי זה גם לא יביאו לך טיפול תרופתי,
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
סובל מעודף משקל, לא ממש. לא רזה במיוחד, מניח שבין 15 ל20 אחוז שומן, כנראה שיותר לכיוון ה20. אבא שלי סובל מלחץ דם מגיל צעיר יחסית, ככה שבהחלט יש נטייה גנטית חזקה.

התזונה שלי באמת מורכבת מיותר מידי ג'אנק. אני צריך לאכול בחוץ פחות. עשיתי לא מעט בדיקות, התוצאות אמנם לא לגמרי אחידות אבל תמיד גבוהות. בוא נגיד שנע בין 140/90 ל100/150. אני מעדיף כמובן להמנע מכדורים אם אפשר. נתחיל לעבוד על התזונה ולהוסיף קצת ארובי...

תודה

בקשר לגנטיקה יצא לא מזמן מסמך במחקר של עשר שנים (לערך) שמראה שתוצרים גנטים ניתן לשנות במשהו כמו 80% מתוצאות הסביבה ( הכוונה לדוגמא היא אימונים, תזונה, מצב נפשי וכו') מדובר גם על מקרים יותר גרועים כמו סרטן וכו', ככה שלא הייתי מאשים את אבא 👑

קרוספיט זה מעולה אם אתה רוצה לשלב חוץ מאירובי גם עוד מרכיבי כושר כמו זריזות, קואורדינציה, כוח מתפרץ וכו', זה גם אמור להיות יותר יעיל לירידה במשקל מאשר רק אירובי

תנסה להוריד קצת את הפחמימות (בעיקר כאלה שבאות מ***) ותדאג שאתה לא קרוב לאימון יתר.

לחץ דם מאבחנים ע"י סדרה של מדידות (רצוי לא רק אצל רופאים), לא מדידה או 2.
גם תבדוק מה גודל השרוול שבו השתמשו (אולי הוא קטן מדי). http://www.plus-size-pregnancy.org/lgbpcuffs.htm

חוץ מזה, 140/90 זה לא כזה נורא.

תנסה להוריד קצת את הפחמימות (בעיקר כאלה שבאות מ***) ותדאג שאתה לא קרוב לאימון יתר.

גם תבדוק מה גודל השרוול שבו השתמשו (אולי הוא קטן מדי). http://www.plus-size-pregnancy.org/lgbpcuffs.htm

שלח הודעה במסנג'ר

• פותח/ת השרשור
קרוספיט זה מעולה אם אתה רוצה לשלב חוץ מאירובי גם עוד מרכיבי כושר כמו זריזות, קואורדינציה, כוח מתפרץ וכו', זה גם אמור להיות יותר יעיל לירידה במשקל מאשר רק אירובי

אולי בגלל שכתבתי שאני על קרוב ל20% שומן (יש לי קצת ספקות לגבי המספר. המדידה היתה בקליפר ע"י בודקת מיומנת, אבל לא מדדו ברגליים) היה אפשר להבין שאני מעוניין לרדת במשקל - ממש לא, להיפך. הייתי מאוד שמח לעוד 5 קילו. את מרכיבי הכושר בהם אני מעוניין אני מקבל מהאימונים הרגילים שלי. השאלה העקרית שלי לגבי קרוספיט ואימונים דומים, היא האם גם להם מיוחסת אותה תרומה חיובית ללחץ דם כמו לאימונים אירוביים.

עשיתי כמה מדידות, רק אחת אצל רופא. יש מצב שהאחות העלתה לי קצת את הדופק, אבל קיבלתי תוצאות דומות בבית עם 2 מכשירים שונים (ידני ואלקטרוני) בכמה מדידות. לאור זה ולאור ההסטוריה המשפחתית (גם אבא וגם סבתא) אני יוצא מנקודת מוצא שכנראה יש בעיה.
אתה בטוח שתוצאות כאלו הן לא גרועות? אני הבנתי שהן די קרובות להמלצות לטיפול תרופתי, אני ממש הייתי מעדיף להמנע מזה עכשיו. נראה מה יגיד הרופא..

אולי בגלל שכתבתי שאני על קרוב ל20% שומן (יש לי קצת ספקות לגבי המספר. המדידה היתה בקליפר ע"י בודקת מיומנת, אבל לא מדדו ברגליים) היה אפשר להבין שאני מעוניין לרדת במשקל - ממש לא, להיפך. הייתי מאוד שמח לעוד 5 קילו. את מרכיבי הכושר בהם אני מעוניין אני מקבל מהאימונים הרגילים שלי. השאלה העקרית שלי לגבי קרוספיט ואימונים דומים, היא האם גם להם מיוחסת אותה תרומה חיובית ללחץ דם כמו לאימונים אירוביים.

עשיתי כמה מדידות, רק אחת אצל רופא. יש מצב שהאחות העלתה לי קצת את הדופק, אבל קיבלתי תוצאות דומות בבית עם 2 מכשירים שונים (ידני ואלקטרוני) בכמה מדידות. לאור זה ולאור ההסטוריה המשפחתית (גם אבא וגם סבתא) אני יוצא מנקודת מוצא שכנראה יש בעיה.
אתה בטוח שתוצאות כאלו הן לא גרועות? אני הבנתי שהן די קרובות להמלצות לטיפול תרופתי, אני ממש הייתי מעדיף להמנע מזה עכשיו. נראה מה יגיד הרופא..

כשהאחות מדדה לי לחץ דם היה לי 150 על 75, ועדיין קיבלתי אישור להתאמן 😃 (אני לא חושב שמאז מדדתי לחץ דם 🙄).

140 על 90 נחשב לא משהו, אבל לדעתי לא כזה נורא. הייתי מנסה לסדר את זה עם תזונה ואימונים בהתאם לפני שאני עושה משהו.

בכל מקרה, ככה לא מאבחנים לחץ דם גבוה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית