הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חילוף חומרים

vithano

משתמש משקיע
3,369
1,193
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
4,263
3,369
1,193
טוב הסיפור הוא כזה,אני כבר חודש שלישי בתקופת החיטוב שלי,9 קילו פחות 14 סנטים מהיקף בטן ירדו.עכשיו לאחרונה שמתי לב שאני לא יורד במשקל ואני משער שזה בגלל שדפקתי לעצמי את חילוף החומרים כי היו ימים שלא אכלתי כלום אולי 500 קלוריות גג בגלל עבודה\מחלה\לימודים וכו..
מה שעוד יותר מוזר זה שהג'ינו שלי בולט יותר,אולי זה יחסית לבטן ואני שם לב לזה רק בגלל זה או אני לא יודע מה,אפילו יש לי תפחד שאחוזי השומן שלי עולים בלי שאני אשים לב.
אם אני עולה עכשיו לנייטרלי,לכמה זמן אני צריך לעשות את זה?
ואם נגיד אחרי שבוע שאני בנייטרלי אני חוזר למאזן שלילי,ואני לא יורד במשקל זתאמרת החילוף חומרים עוד לא חזר לעצמו,אני עושה עוד שבוע של נייטרלי?כאילו איך אני אמור לדעת מתי להפסיק עם הנייטרלי ולחזור לשלילי?
תודה על העזרה מראש.:(

אם אכלת 500 ביום זה הגיוני מאוד שתוריד תחילוף חומרים..
דבר שני תיהיה כמה שבועות על נייטרלי לבדא שהכל חזר לנורמה ואז תבנה תפריט עם גרעון נורמלי

1. כמה זמן היית על 500 קלוריות? ואתה בטוח 500 קלוריות? מה אכלת בדיוק אתה זוכר?
2. שבועיים נטראלי זה מספיק כדי לאזן את חילוף החומרים בתנאי שזה יהיה באמת נטראלי הייתי אפילו שואף למאזן מעט חיובי כדי להיות בטוח
3. בקשר לג'ינו צריך לראות איזה דרגה הוא (מ1-3) ועל פי כך לקבוע את חומרת המצב, בכל מקרה אם עברת את גיל 17~ הפיתרון האידיאלי יהיה ניתוח פלסטי.

• פותח/ת השרשור
1. כמה זמן היית על 500 קלוריות? ואתה בטוח 500 קלוריות? מה אכלת בדיוק אתה זוכר?
2. שבועיים נטראלי זה מספיק כדי לאזן את חילוף החומרים בתנאי שזה יהיה באמת נטראלי הייתי אפילו שואף למאזן מעט חיובי כדי להיות בטוח
3. בקשר לג'ינו צריך לראות איזה דרגה הוא (מ1-3) ועל פי כך לקבוע את חומרת המצב, בכל מקרה אם עברת את גיל 17~ הפיתרון האידיאלי יהיה ניתוח פלסטי.
500-800 אני לא ממש זוכר זה היה בתקופות ששתיתי אולי כוס קפה בבוקר ואחרי הצהריים ואולי איזה 2 סנדוויצים,בקיצור ממש ממש קצת.
הייתי בטוח שג'ינו הוא פונקצייה לשומן בגוף,ראיתי אנשים שנהיו רזים ונעלם להם הג'ינו...
בקיצור שבועיים על נייטרלי\חיובי וזהו?יש משהו חוץ מזה שיכול לעזור?

יש 2 סוגים של ג'ינו, הראשון זה גינקומסטיה השני זה פסאדוגינקומסטיה.
גינקומסטיה = ריקמה נשית בפיטמה הנראת בצורת "שפיץ"
פסאדוגינקומסטיה = ריקמת שומן עיקש עם ריקמה נשית בד"כ הריקמה הנשית היא ברמה דיי נמוכה.

במקרה הראשון ניתוח המחייב חתך מסביב לפיטמה והוצאת הגוש, יש כל מיני תרופות אנטי אסטרוגניות שיכולות לעזור, בכל מקרה זה עוזר ל10-15% מהמטופלים וגם זה בטווח גילאים מאוד נמוך [ עד 16-17] אפשרות "החלמה" לאחר הגיל הזה בצורה טבעית כמעט בלתי סבירה.
במקרה השני זו פונקציה בעיקר של שומן עיקש, כאשר אפשר לעשות חיטוב לאחוזים מאוד נמוכים אך לפעמים השומן שם לא יורד והוא נורא עיקש כאשר כבר נהייה בלתי פרופורציונלי, אם ובמקרה עשית חיטוב לאחוז נמוך (הייתי אומר ש10% זה מספיק) וזה לא נעלם, הפיתרון יהיה שאיבת שומן באזור שבד"כ גם תוציא את הריקמה הנשית בשאיבה, לא מצריך חתך מסביב לפיטמה.

סה"כ אני מציע להיבדק אצל אנדוקרינולוג לקבלת הפנייה לבדיקת דם הורמונליות בין היתר פרולקטין שהוא בין החשובים בבדיקה הזו, אל תשכח לקום שעתיים לפני הבדיקה.

• פותח/ת השרשור
יש 2 סוגים של ג'ינו, הראשון זה גינקומסטיה השני זה פסאדוגינקומסטיה.
גינקומסטיה = ריקמה נשית בפיטמה הנראת בצורת "שפיץ"
פסאדוגינקומסטיה = ריקמת שומן עיקש עם ריקמה נשית בד"כ הריקמה הנשית היא ברמה דיי נמוכה.

במקרה הראשון ניתוח המחייב חתך מסביב לפיטמה והוצאת הגוש, יש כל מיני תרופות אנטי אסטרוגניות שיכולות לעזור, בכל מקרה זה עוזר ל10-15% מהמטופלים וגם זה בטווח גילאים מאוד נמוך [ עד 16-17] אפשרות "החלמה" לאחר הגיל הזה בצורה טבעית כמעט בלתי סבירה.
במקרה השני זו פונקציה בעיקר של שומן עיקש, כאשר אפשר לעשות חיטוב לאחוזים מאוד נמוכים אך לפעמים השומן שם לא יורד והוא נורא עיקש כאשר כבר נהייה בלתי פרופורציונלי, אם ובמקרה עשית חיטוב לאחוז נמוך (הייתי אומר ש10% זה מספיק) וזה לא נעלם, הפיתרון יהיה שאיבת שומן באזור שבד"כ גם תוציא את הריקמה הנשית בשאיבה, לא מצריך חתך מסביב לפיטמה.

סה"כ אני מציע להיבדק אצל אנדוקרינולוג לקבלת הפנייה לבדיקת דם הורמונליות בין היתר פרולקטין שהוא בין החשובים בבדיקה הזו, אל תשכח לקום שעתיים לפני הבדיקה.
תודה רבה משה,עזרת לי מאוד.אני אחכה שאני אגיע לאחוזי שומן נמוכים מספיק כדי לדעת בוודאות מה הגורם.אפשר לנעול 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית