הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תכנית כניסה לכושר

liavatrix

משתמש מתחיל
87
0
נק' מוניטין:
0
87
0
נכונות הגעה / מספר אימונים : 3 פעמים בשבוע ( יום עבודה, יום מנוחה )
רקע כללי - אין, התאמנתי לפני המון זמן.
גובה: 1.79 ומשקל : 62~63 גיל : 16
מגבלות רפואיות : הכל תקין
מטרת אימון : כניסה לכושר

התחלתי להתאמן לפני מספר ימים, והייתי רוצה לקחת חלק בפורום כדי שאוכל ללמוד ולדעת מה אני עושה.
קיבלתי תכנית מהמאמן של המכון, והייתי רוצה לשמוע דעות וביקורות על התכנית.

1)חזה - לחיצת חזה במוט, 4X10
2)גב - משיכה בוינץ' סטים 4X10
3)רגליים - לחיצת רגליים 4X10
4)יד קדמית - כפיפת מרפקים במוט W (עמידה) 3X10
5)כתפיים - לחיצת כתפיים במכונה (אחיזה רחבה) 3X10
6)יד אחורית - פשיטת מרפקים בעמידה - 3X10
7)בטן - כפיפות בטן 5X15

הבנתי ממאמרים באתר שמומלץ להעלות משקלים בכל אימון, זה נכון גם לגבי השבועיים הראשונים בתור מתאמן?
אם אני רוצה במקביל לעבוד על גמישות על מנת לא "לקצר" את השרירים, איזה תרגילים אני יכול לעשות?

כפי שאמרתי אני מתחיל, אז אני מקווה שלא עברתי על שום חוק בפורום ושיתייחסו אליי ברצינות.

כשאתה מתכוון לכושר,אתה מחפש עלייה במסה או סיבולת?
השריר לא מתקצר זה שטויות
ואין לך בתוכנית תרגילים מורכבים וחשובים כמו סקוואט,דדליפט ופרס

• פותח/ת השרשור
כשאתה מתכוון לכושר,אתה מחפש עלייה במסה או סיבולת?
השריר לא מתקצר זה שטויות
ואין לך בתוכנית תרגילים מורכבים וחשובים כמו סקוואט,דדליפט ופרס

אני כעיקרון מחפש עלייה במסה , ולגבי השריר על איזה מקור אתה מסתמך ? ומדוע אני צריך תרגילים מורכבים וחשובים כאלה כאשר אני רק מנסה להיכנס לכושר?

תרגילים מורכבים מחזקים את כל הגוף. תרגילי עזר הם ספציפיים ואין להם תרומה מורגשת ליכולת הגוף כולו לייצר כח.
אם אתה רוצה לעזור לאמא להזיז את הטלויזיה, ושזה יהיה לך קל, אתה צריך לעשות תרגילים שיכינו אותך לכל משימה.

להכנס לכושר בשביל הרבה אנשים זה להרים כבד יותר
בשביל הרבה אנשים זה לרוץ רחוק יותר
בשביל הרבה אנשים זה להיות רזה יותר
ובשביל הרבה אנשים זה לחזור ליכולות שלהם בענף ספורט מסויים

תגדיר להכנס לכושר. מה המטרה שלך?

"הבנתי ממאמרים באתר שמומלץ להעלות משקלים בכל אימון, זה נכון גם לגבי השבועיים הראשונים בתור מתאמן?" - זה נכון במיוחד לשבועיים הראשונים ולמרות שזה שונה ממתאמן למתאמן, בד"כ גם לחודשיים הראשונים.

בכל מקרה, ללא תלות במטרה שלך, התוכנית גרועה, והתוכנית הכי טובה למתחילים היא SS, קרא עליה בפורטל קילוגרם. ולא שאני מכיר אותך או שאני מנבא עתידות, אבל אנא, אל תשאל שאלות שיש עליהן תשובה במאמר. תקרא את כולו, תבין על מה מדובר ואם יש לך שאלות נוספות - תרגיש חופשי, בשמחה.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
להכנס לכושר בשביל הרבה אנשים זה להרים כבד יותר
בשביל הרבה אנשים זה לרוץ רחוק יותר
בשביל הרבה אנשים זה להיות רזה יותר
ובשביל הרבה אנשים זה לחזור ליכולות שלהם בענף ספורט מסויים

תגדיר להכנס לכושר. מה המטרה שלך?

"הבנתי ממאמרים באתר שמומלץ להעלות משקלים בכל אימון, זה נכון גם לגבי השבועיים הראשונים בתור מתאמן?" - זה נכון במיוחד לשבועיים הראשונים ולמרות שזה שונה ממתאמן למתאמן, בד"כ גם לחודשיים הראשונים.

בכל מקרה, ללא תלות במטרה שלך, התוכנית גרועה, והתוכנית הכי טובה למתחילים היא SS, קרא עליה בפורטל קילוגרם. ולא שאני מכיר אותך או שאני מנבא עתידות, אבל אנא, אל תשאל שאלות שיש עליהן תשובה במאמר. תקרא את כולו, תבין על מה מדובר ואם יש לך שאלות נוספות - תרגיש חופשי, בשמחה.

בהצלחה

המטרה של התכנית ( על פי המאמן כושר שלי ) - לגרום לגוף שלי להיות חזק יותר ( שהוא יוכל להרים משקלים כבדים יותר) ובכך אחרי שבועיים או אם צריך חודש, אני אוכל לקבל תכנית רצינית יותר שתדרוש מהגוף שלי יותר ושהוא יוכל לעמוד בדרישות האלו.

אבל לא הבנתי למה היא גרועה? זה ממש מבאס אותי לשמוע, אני אקרא את המאמר שנתת.

המטרה של התכנית ( על פי המאמן כושר שלי ) - לגרום לגוף שלי להיות חזק יותר ( שהוא יוכל להרים משקלים כבדים יותר) ובכך אחרי שבועיים או אם צריך חודש, אני אוכל לקבל תכנית רצינית יותר שתדרוש מהגוף שלי יותר ושהוא יוכל לעמוד בדרישות האלו.

אבל לא הבנתי למה היא גרועה? זה ממש מבאס אותי לשמוע, אני אקרא את המאמר שנתת.
1. נחמד שזו המטרה של מאמן הכושר שלך, לא ענית מה המטרה שלך.
2. מה שהוא אומר זה חרטא. SS זה ה-דבר להתחיל איתו. שלא יספר לך סיפורים.
3. התוכנית גרועה מהרבה סיבות:
א. אין סקוואט
ב. אין דדליפט
ג. אין יחס למשקלי עבודה
ד. שימוש במכונות למתאמן מתחיל (יש שיאמרו בכלל)
ה. בידוד שרירים קטנים ולא חשובים שרק יפריעו בהתקדמות בתרגילים החשובים (למשל יד קדמית ויד אחורית)
ו. טווח חזרות גבוה, מה שמעלה את הנפח (שאתה לא צריך) ומוריד מקצב ההתקדמות במשקלי העבודה
ז. חילוק האימון לפי שרירים ולא לפי תרגילים למתאמן מתחיל (ויש שיאמרו בכלל) - תוכנית ליצנית רגילה

בקיצור, תקרא את המאמר על SS בפורטל קילוגרם, ותבצע.

• פותח/ת השרשור
1. נחמד שזו המטרה של מאמן הכושר שלך, לא ענית מה המטרה שלך.
2. מה שהוא אומר זה חרטא. SS זה ה-דבר להתחיל איתו. שלא יספר לך סיפורים.
3. התוכנית גרועה מהרבה סיבות:
א. אין סקוואט
ב. אין דדליפט
ג. אין יחס למשקלי עבודה
ד. שימוש במכונות למתאמן מתחיל (יש שיאמרו בכלל)
ה. בידוד שרירים קטנים ולא חשובים שרק יפריעו בהתקדמות בתרגילים החשובים (למשל יד קדמית ויד אחורית)
ו. טווח חזרות גבוה, מה שמעלה את הנפח (שאתה לא צריך) ומוריד מקצב ההתקדמות במשקלי העבודה
ז. חילוק האימון לפי שרירים ולא לפי תרגילים למתאמן מתחיל (ויש שיאמרו בכלל) - תוכנית ליצנית רגילה

בקיצור, תקרא את המאמר על SS בפורטל קילוגרם, ותבצע.

נראלך שכדי לי לדבר עם המאמן כושר על זה שאני משנה תכנית, או פשוט לשנות ?

1. אין מילה כזו "נראלך".

2. אתה לא צריך להתייעץ עם המדריך. אתה יכול להיעזר בחברי הפורום בבניית תוכנית אימונים משלך, או לקחת אחת מוכנה, עם תוצאות מוכחות, מהמדף.

נראלי שלא קראת את התגובה שלי, ונראלי שאני עדיין לא יודע מה המטרה שלך.

נראלך שאני צודק?

• פותח/ת השרשור
נראלי שלא קראת את התגובה שלי, ונראלי שאני עדיין לא יודע מה המטרה שלך.

נראלך שאני צודק?

הרגשתי קצת ציניות בתגובה שלך, המטרה שלי להתחזק ולהיראות טוב. פשוט מאד.. המטרה של התכנית הזאת? אין לי שמץ של מושג, המאמן אמר לי שזאת תכנית לשבועיים שהוא נותן בהתחלה לכל המתאמנים.

הרגשתי קצת ציניות בתגובה שלך, המטרה שלי להתחזק ולהיראות טוב. פשוט מאד.. המטרה של התכנית הזאת? אין לי שמץ של מושג, המאמן אמר לי שזאת תכנית לשבועיים שהוא נותן בהתחלה לכל המתאמנים.
כן, כי כששואלים אותך פעמיים מה המטרה שלך ואתה מתחמק מלענות כאילו שאלתי באיזה סטרואידים אתה משתמש, זו בעייה.
אה, ודרך אגב, המטרה של התוכנית שלך צריכה להיות השגת המטרה שלך. התוכנית היא כלי בשביל להשיג את המטרה. אם אתה לא יודע מה המטרה של התוכנית שלך, אתה בבעייה.

אני מתאר לעצמי שההתנפלות ההמונית עלולה לגרום לך להרגיש לא נוח. תירגע.

חלק גדול מהחבר'ה כאן מתייחס לנושא בהרבה יותר רצינות מהמתאמן המתחיל הממוצע, ואת המוטו של האתר אפשר היה לשנות ל"אם זה בלי סקוואט זה לא שווה כלום". לפי כמות הפעמים שמזכירים כאן SS אפשר לחשוב שאנחנו במרתף בירה במינכן לאחר עליית הנאצים לשלטון. המדריך שלך נתן לך תוכנית לשבועיים. אין טעם לדון בה יותר מדי, מהסיבה שככל הנראה המטרה העיקרית שלה היא להכניס אותך לעולם האימון הגופני בהדרגה, בלי תרגילים קשים או מסובכים שעלולים לגרום למתחילים לחפש תחומי עניין אחרים. בשבועיים האלה תוכל ללמוד קצת על היחס שלך לסוגי תרגילים שונים מה אתה אוהב, מה אתה שונא, מה כואב לך, מה אתה חושב שחסר לך ומה אתה חושב שיש לך בעודף, וכד', ואם אתה באמת רציני תנצל את הזמן הזה גם לקריאה על תוכניות אימונים (למשל באתר קילוגרם) כך שאחרי שבועיים תוכל לשוחח עם המדריך שלך בצורה פחות חובבנית לגבי ההמשך.

אם מה שהוא יאמר לך אז יישמע חפיף או לא תואם את מה שלמדת בינתיים, יהיה טעם לחזור הנה לעצות והצעות ואפילו לשקול החלפת מדריך אם תווכח שאתם לא משדרים על אותו גל. אבל אל תמהר לחרוץ דין: אם אתה מסתדר איתו טוב במישור האישי זה יכול להיות יותר חשוב מהשאלה אם הוא התעדכן במחקר האחרון על "נזקים אפשריים לשריר הזרת בכף הרגל כתוצאה משימוש במכונת סמית".

יש המון חילוקי דעות בתחום אימוני התנגדות (הערת ביניים: תחום התזונה במצב עוד יותר גרוע), והעקרון היחיד כמעט שאין חולקים עליו הוא זה: כל השיטות של אימוני ההתנגדות שוות בדיוק אותו דבר אם לא מבצעים אותן. במלים אחרות: הכי חשוב שתמצא את התנאים (חד"כ, מדריך, חברים, תוכנית) שיגרמו לך להמשיך באימונים לאורך זמן. ההנאה שלך מתרגילים מסויימים היא חלק חשוב משימור המוטיבציה.

גילוי נאות: אני לא עושה תרגילים שאני שונא (וגילוי נאות לא פחות: אני גם לא מתקדם הרבה. אבל בסה"כ אני מתקדם יותר מאשר אם הייתי יושב על הכורסה ורואה טלביזיה. תאמין לי, ניסיתי.).

יהושע אני חושב שאם מישהו משקיע ~6 שעות בשבוע בלהתאמן, שיעשה את זה כמו שצריך, הוא יכול להשיג תוצאות טובות מאוד מאך ורק 3 אימונים בשבוע (ותזונה כמובן)
אני לא מסכים איתך שאיך הוא מסתדר עם המאמן צריך להשפיע, כי אני לא רואה שום סיבה שהמאמן בחדר כושר יבין משהו. ברור שפה ושם יש כאלה שכן, אבל תכלס, הם לא מביאים אנשים לתוצאות לעולם, והם לא באמת יודעים על מה הם מדברים. כמעט בכל המקרים
ובשביל שמה שהמדריך יגיד לו אחרי שבועיים ישמע לו חפיף או לא תואם, הוא יצטרך לקרוא כאן מאמרים, כי בלי זה - כל מה שהמדריך יאכיל אותו הוא יאכל. ככה 99% מהמתאמנים בחדר כושר.
אני לא חושב שצריך להתפשר אלא להתמקצע בכל דבר, אפילו ברמה מינימלית של לפחות להבין מה אתה עושה ולמה. אבל זו רק דעתי, אני לא יכול או רוצה לגרום לו לעשות משהו כזה או אחר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית