הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלות "מפגרות" זה עכשיו פה? אז הנה כמה...

Zeuthand Events

משתמש פעיל
836
1
נק' מוניטין:
548
836
1
1) ראיתי שבמסטיקים יש 60-70 גרם פחממות ל100 גרם. בקופסה כ20-25 גרם...
אני מפרק קופסא שתיים ביום בגלל ההרגל וגם אם אני לא לועס מסטיק אני מתחיל ללעוס ציפורניים :120ag:.
לכן השאלה היא כזאת: במסטיקים הפחממות שיש זה במיץ של המסטיק או שאם אני לא בולע אותו אז אין צורך להחשיב תפחממות האלא?

2) כמה קלוריות בהרך נשרפות במהלך אימון SS ואחריו, כלומר כמה קלוריות להוסיף לRMR ביום של אימון (בלי קשר למאזן הכללי)?
משקל 68-70 (אחרי חיטוב הייתי 68 מאוד יבש עכשיו לא יודע כמה עליתי בניטרלי...

נערך לאחרונה:
1) ראיתי שבמסטיקים יש 60-70 גרם פחממות ל100 גרם. בקופסה כ20-25 גרם...
אני מפרק קופסא שתיים ביום בגלל ההרגל וגם אם אני לא לועס מסטיק אני מתחיל ללעוס ציפורניים
120ag.gif
.
לכן השאלה היא כזאת: במסטיקים הפחממות שיש זה במיץ של המסטיק או שאם אני לא בולע אותו אז אין צורך להחשיב תפחממות האלא?
בתהליך הלעיסה המסטיק מתפרק ולכן יש צריכה של הקלוריות. אני לא בטוח שכדאי לצרוך 2 קופסאות מסטיק ביום מכמה סיבות. אתה מייצר הרבה רוק בלעיסה שעלול לגרום לאבנית/עששת, פגיעה בלסת עקב לעיסה מסיבית, יוצר תאבון עקב יצור של מיצי קיבה, תחליף הסוכר במסטיק הוא חומר שגורם לשלשול/גזים.

2) כמה קלוריות בהרך נשרפות במהלך אימון SS ואחריו, כלומר כמה קלוריות להוסיף לRMR ביום של אימון (בלי קשר למאזן הכללי)?
משקל 68-70 (אחרי חיטוב הייתי 68 מאוד יבש עכשיו לא יודע כמה עליתי בניטרלי...
120-150 קל'

נערך לאחרונה:
בתהליך הלעיסה המסטיק מתפרק ולכן יש צריכה של הקלוריות. אני לא בטוח שכדאי לצרוך 2 קופסאות מסטיק ביום מכמה סיבות. אתה מייצר הרבה רוק בלעיסה שעלול לגרום לאבנית/עששת, פגיעה בלסת עקב לעיסה מסיבית, יוצר תאבון עקב יצור של מיצי קיבה, תחליף הסוכר במסטיק הוא חומר שגורם לשלשול/גזים.

מסטיק לפחות אותי זה הדבר הכי משביע שיש זה סותם אותי...כל השאר מסכים איתך , גזים , כאבי לסת קיצר לא נוגע בזה זה חרא אמיתי.

במסטיק יש פחמימות פחמימות מתכילות את תהליך הפירוק שלהן כבר בפה בזמן הלעיסה יש תהליך של פירוק כימי ופירוק מכני בגלל שהשניים לועסות אז יש פירוק מכני ובגלל שיש ברוק אינזים שנקרא עמילז שהתפקיד שלו זה לפרק את הפחמימות לגלוקוז (פחמימה בצורה הכי פשוטה שלה שככה היא יכולה להכנס לתא ולעזור בתהליך הפקת האנרגיה שנקרא גם נשימה תאית...) מקווה שעזרתי לגבי המסטיקים

ולגבי ה SS תחשב כאילו נשרף 400 קלוריות באימון אני מאמין שפחות אבל ככה תחשב כי בSS עדיף לאכול יותר מאשר פחות!

• פותח/ת השרשור

אוקיי אז אני יתחיל לחשב את הקלוריות של המסטיקים

אני לועס אורביט-פרו חשבתי הוא אפילו עוזר נגד קריוס...

לגבי עבנים אתה מתכוון לעבנים בכליות? אני ישמח אם תפרט על זה קצת שאני ידע אם יש באמת סיבה לחשוש.
לגבי מיצי קיבה אני הבנתי שלא מומלץ לצרוך מסטיק על בטן ריקה...אבל בטן שלי אף פעם לא ריקה 😃

פגיעה בלסת אני גם ישמח להסבר איך זה אפשרי.

על בעיית הגזים אני כבר ויתרתי בגלל כל העלייה בפחממות שהתרחשה עקב יציאה מי חיטוב וגם עכשיו כניסה למסה...אני פשוט נותן לתהליך הזה להתרחש 😉

שלשולים עקב תחליפי סוכר זה גם משהו חדש עבורי בכל מקרא למראות כמות תחליפי סוכר שאני צורך (משקאות דיאט, סטיויה ומסטיקים) אני לא סובל משום תופעות לוואי. האמת כל עוד לא יצא מחקר שמוכיח שצריכת תחליפי סוכר גורמת לנזק משמעותי לבן אדם(לא לעכברים) אני לא יתייחס לכל הסכנות האפשריות. כי בנתיים הכל בסדר אצלי ועוד אצל אלפי חולי סוכרת שחיים על תחליפי סוכר.

תודה על התשובה!

הבנתי, שיהיה 200 ונסגור את הסיפור 😃

כן הקלוריות נחשבות

אני לועס אורביט-פרו חשבתי הוא אפילו עוזר נגד קריוס...
אתה צודק. מסטיק בלי סוכר לא גורם לעששת, ויש טענות שהוא אפילו מונע אותה בגל שינוי החומציות בפה (אבל אלה טענות של היצרן כך שצריך להייחס אליהן בהתאם. לא קראתי מחקרים).

לגבי עבנים אתה מתכוון לעבנים בכליות?
לא, אבנית היא המשקע על השיניים, מה שקרוי בלועזית פלאק(plaque), ושגורם לכל מיני צרות כמו דלקת חניכיים ו/או נסיגת חניכיים אם לא מסירים אותו ע"י ביקור אצל השיננית.

פגיעה בלסת אני גם ישמח להסבר איך זה אפשרי.
מפרק הלסת עלול להישחק עקב פעילות יתר, וכשזה קורה זה ממש, ואני מתכוון ממש, לא נעים. זה גם לא משהו שמשתקם בקלות.

על בעיית הגזים אני כבר ויתרתי בגלל כל העלייה בפחממות שהתרחשה עקב יציאה מי חיטוב וגם עכשיו כניסה למסה...אני פשוט נותן לתהליך הזה להתרחש
שמחנו לשמוע, ועוד יותר שמחנו לא לשמוע.;gaaahz

• פותח/ת השרשור
אתה צודק. מסטיק בלי סוכר לא גורם לעששת, ויש טענות שהוא אפילו מונע אותה בגל שינוי החומציות בפה (אבל אלה טענות של היצרן כך שצריך להייחס אליהן בהתאם. לא קראתי מחקרים).

לא, אבנית היא המשקע על השיניים, מה שקרוי בלועזית פלאק(plaque), ושגורם לכל מיני צרות כמו דלקת חניכיים ו/או נסיגת חניכיים אם לא מסירים אותו ע"י ביקור אצל השיננית.

מפרק הלסת עלול להישחק עקב פעילות יתר, וכשזה קורה זה ממש, ואני מתכוון ממש, לא נעים. זה גם לא משהו שמשתקם בקלות.

שמחנו לשמוע, ועוד יותר שמחנו לא לשמוע.;gaaahz

בקיצור כמו כל דבר עדיף לא להגזים. אני באמת קצת יותר מידי עם מסטיק בפה לאחרונה (אפילו באימון חח) אבל מרגיש מעולה...
נירא אולי אני יעשה הפסקה של איזה חודש ללא לעיסה...

Back
למעלה תחתית